.

Selasa, 14 Mac 2017

BERITA BAIK TELAH SAMPAI








BERITA BAIK

CHINA MERAH

JAGA NEGARA

MEREKA 

HALANG YUAN

ALIR KE LUAR

TAK BENAR

ORANG LUAR

MILIK TANAH



Property developer closes showrooms for $100bn venture near Singapore

Central bank chief says many recent foreign investments had ‘no real gain for China’

China's capital controls are working, and that's bursting the global real-estate bubble


Projek hartanah dijangka terbengkalai jika China hentikan modal

 | March 13, 2017
Pembeli luar negara atau tempatan dilihat tidak akan mengisi kekosongan yang ditinggalkan pembeli warga China.
PETALING JAYA: Pakar ekonomi menjangkakan berlaku lambakan projek hartanah terbengkalai di Johor, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang susulan tindakan keras China terhadap pengeluaran modal.
Penganalisis Dr Hoo Ke Ping berkata langkah agresif China terhadap modal akan menjejaskan pemaju hartanah – tempatan dan antarabangsa – yang menyediakan rumah untuk pembeli dari China.
“Warga China yang membeli rumah tetapi belum habis membayarnya mungkin tidak dapat berbuat menyelesaikan bayaran,” katanya, dan menambah bank pusat China mungkin memaksa sesiapa yang membeli rumah di luar China perlu menghabiskan pinjaman.


CHINA MERAH

ADA UNDANG2

HALANG 

ORANG LUAR

MILIK TANAH

DALAM CHINA

HANYA NAJIB

JUAL TANAH 

MELAYU PADA

CHINA MERAH


--------------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Percaya pada Lanun kenapa ????

Sendiri salah tapi kata orang lain pulak

Gadai TERUS......,

Ada MASYOOOOOKKKKKKKKKKK

Tanpa Nama berkata...

china meng upkan peruntukan perang sekarang ni..china dan korea utara saling tolong menolong, cuit korea utara bermakna cuit china..pahlawan pasir salak apa jadi?takkan nak haramkan bomoh ibrahim mat zin je..hantar la geng2 baju merah dgn dedak rm50 sorang..buget tentera pun kureng, ada hati nak berkokok atas bukit putrajaya..dah dekat nak close story korea utara dah ni..minggu ni parlimen bercerita mengenai tenaga nuklear..geng hijau, rahmat haron sila pasang telinga..para yb harapan, sila tibai menteri tenaga kaw kaw...bacaan tepat radioaktif lynas pun gagal dikesan produk sirim, inikan pula bacaan dari produk made in china..