Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 13 Disember 2008

KANAK –KANAK PERLU PENDIDIKAN BERTERUSAN -melayau


KUALA LUMPUR 12 Dis. Kanak-kanak harus diberi pendidikan dan latihan secara berterusan bagi mencapai kejayaan dalam apa jua bidang yang diceburi, kata Isteri Timbalan Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor.

Beliau yang juga Penaung Yayasan Harapan Kanak-Kanak Malaysia (YHKM) berkata, kajian saintifik telah membuktikan jika seseorang itu melakukan sesuatu perkara secara berulang-ulang dalam tempoh melebihi 10,000 jam, dia pasti akan berjaya.

Sehubungan itu, jelasnya, ibu bapa dan keluarga perlu memberi sokongan dalam proses mengulang kaji pelajaran serta memberikan pendedahan melalui rancangan-rancangan interaktif yang boleh membuka minda mereka menerusi saluran televisyen.



kah kah kah….10,000 jam? …. ini lebih dari satu tahun …. kah kah kah..buat benda yang sama…. kah kah kah…. gila ke apa?….kah kah kah

kah kah kah….10,000 jam? …kah kah kah….menonton tv?.... apa punya nasihat ni…. mana punya kajian saintifik ni…. buku mana yang bik mama rujuk?.... kah kah kah… kitab apa bik mama baca….. tengok tv?.... kah kah kah… bula mata …. dan rosak otak tengok tv….. kah kah kah… ngoooooooook….

kah kah kah…. patutlaaa bik mama suka shopping…. belum cukup 10,000 jam lagi…. kah kah kah…




9 ulasan:

Aku oku! berkata...

patutlah anak dia perangai sama dng makbapak dia. kaki segala kaki..... altantuya 10jam n shopping 10jam. kah kah kah.......

sEmut berkata...

rosmah.
utusan.

kombinasi terbodoh terbaik.

Tanpa Nama berkata...

HANCUSSSSSSSSSSSSS
Apa punay statement lah??
Paling teruk ada lak akhbar yang sanggup siakan tanpa semak balik samada logik ker tidak kenyataan ini?
Jangan2 adalak Profesor universiti entah mana2 yang tukang karang ayat and makcik ni hentam baca tanpa pikir betul2
Lingkup lah negara bila orang macam ni makin amai yang pegang kuasa...
hancur berderai.........
Lagi lingkup semua budak2.
Dah lah mula sekolah dah 7 tahun.
Negara lain semuanya mula 5 tahun dah ke sekolah.
Lagi pelik beg budak darjah 1 lagi berat dengan buku berbanding budak2 final year engineering di IPTA.. Memang pening bila tgk semua ini.

Zackry berkata...

hehehe kesian student Unisel ada TNC macam bik mama nie..

artic turban berkata...

boleh jadi dia baca kat 'victoria secrets- Utusan melayu edition' kot kekekekekkekekek

Tanpa Nama berkata...

Atas uasaha Bik Mama mentelaah beribu2 jam dapatlah markah C4.. kira orait ler tuh..

Tanpa Nama berkata...

Brader jangan silap, jam rolex harga 10 ribu satu yang paling murah tu, maksud yang tersurat. Maka maksud yang tersirat pula 10 ribu jam untuk Karaoeke Bik Mama... lu tak caya gua, cuba ajak Bik mAMA duet Karaoeke, lu punya suara tenggelam brader.
Bik Mama selalu praktis Karaoeke dan itu lah kajian yang dibuat nya. hahahahahahha kalah perang sebab bik mama buat kajian saintifik dalam bilik karaoeke.

Tanpa Nama berkata...

Bik mama kemetot ni cuba kasi bodek sikit sama dia ... suggest la kat dia .... suruh posing mcm model2 pragawati aksi gaya "walk the plank" ... oooopppss sorry buat gaya aksi "cat-walk" .... boleh kita semua gelak berdekah2 terbahak2 tengok dia bergaya berjalan gaya 'cat-walk' (bila kita semua boleh tonton melalui prog Nona ka ... MHI ka ... Melodi la ... Anggun dan Bergaya ka?) dgn fesyen 'busana muslimah murtad" lagi ... dgn bontotnya bergoyang2 bergedik2 hingga nak menyapu lantai ... pasai apa nak tau? .... cuba tengok ponggong dia .... dah la menggelembong di suntik botok jugak kot? ....sikit punya rendah .. meleret sampai ke bawah ... nak menyapu lantai ... tu la kena bodek dia banyak2 ... puji dia banyak2 katakan potongan body nya cukup paling sexy dan 'best in the world' .... sure dia teruja punya ... kalau minta dia jalan beraksi gaya 'cat-walk' mcm model2 pragawati dok bergaya tu ...sure dia tak tolak punya .. jenis tu sikit punya menyerama ka (mcm dia dok libatkan aktiviti karaoke lah - menyanyi bukan tera mana pun ... menyalak lebih .... mengalahkan artis .... )... cuba suggest kat dia buat aksi 'jalan cat-walk' itu pada suatu upacara majlis 'fashion-show' - in live-telecast tv - bersama mana2 punya penganjur fashion ... kan banyak fashion-designer kita ... berlambak2 dok ada ...depa pun sure wannabe in the limelight jugak .... apalagi pulak bersama dgn bini bakal PM to-be beb ...lepaih tu di-akhir upacara majlis .... sebagai 'penghormatan' anugerahlah sama dia gelaran "Best cat-walk - mother of all models of the Yeaaarrrr"... sure next year... dia sure nak beraksi lagi .... mulllaaaa akan jadi annual event bagi dia ...
KAH KAH KAH KAH KAH .... KENG KENG KENG KENG .... KUAW KUAW KUAW KUAW ....

Tanpa Nama berkata...

selamatkan budak2 tu dari bik mama !!!