Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 8 Januari 2013

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA SEDUNIA - JUMPA KETUA POLIS NEGARA


BERITA TER NOW
seramai  tujuh pemimpin pakatan
bersama 3 dari ngo
baru sahaja selesai bertemu
dengan ketua polis negara di bukit aman

delagasi 10 orang ini telah disambut baik
perbincangan berjalan secara  sivil

delegasai jawatakan kuasa HKR
berasma pemimpin pakatan
telah diberi pengenalan oleh ketua polis negara
tentang APA2011 - akta perhimpuan awan 2011

PEKARA YANG DITIMBULKAN

1 - jammer - ketua polis negara kata 
barang ini ada terjual di pasaran maknanya
bukan kerja polis sahaja
2 - ada  polis  masa bersih 3 
tak pakai nama dan number 
ketua polis negara telah bangun
dan menunjukkan pakaian seragam beliau
ada nama  jelas 
yang tak ada hanya number kerana KPN 
pegawai tinggi
yang lain wajib ada number dibaju
3 - jangan ada water cannon - ketua polis negar  berkata operasi adalah hak beliau
4 - kanak kanak TIDAK dibenarkan ikut serta
5 -  kad untuk wartawan - ini mengikut kata ketua polis negara
untuk memperbaiki kesilapan yang lalu i.e wartawan kena belasah
6 - KPN bertanya tentang tempat - mat sabu jawab belum ada
7 - perlu ada hot line antara penganjur dengan ocpd dang wangi
8 - perlu ada pemimpin/kepala yang mengepali 
perjalanan dari tempat permulaan ke tempat berhimpun
i.e dari stesen kereta api ke stadium merdeka
mat sabu cakap oranag dari pendang tak tahu mana
letaknya stadium merdeka

KEPUTUSAN TEMPAT
esok jawatankuasa penganjur HKR akan
akan mengadakan mesyuarat di ibu pejabat pas
dan sidang akhbar kjam 4:00 perang
sila layari tukar tiub
untuk maklumat ter now!

SEBAGAI PENUTUP
tuan haji mat sabu
telah berkata rakyat dan pakatan rakyat
tdak mahu ada PERTUMPAHAN DARAH
apabila bertukar kerajaan
KPN hanya mendengar sahaja\

DELEGASI
mat sabu
tok pa
yb teng
yb chin tong
yb saifuddin
surendran
yb dari pasir panjang
maria chin
cik gu ishak surin
tukar tiub

--------

9 ulasan:

Cik Salju berkata...

Salam semua rakan sesama islam.

Kenapa orang islam kena datang ke Himpunan Kebangkitan Rakyat?

Baca di sini :

astanakandis.blogspot.com

Selamatkan negara, selamatkan agama.

Jumpa di kl semua pada sabtu 12Jan2013.

zarulyatak zarulyatak berkata...

woitttttt..mat sabu pandai noh..dah petik nama Pendang...nak bertanding kat Pendang la tu...apa2pon jom kita geng Pendang turun ramai2 sabtu nih..kahkahkah..

DIDI KOTA BELUD yang sebenar berkata...

KPN...tabik...kami mahu kumpul aman aman saja,,,jangan potong stim kp,bagi canlah sikit...caymon kp..you my friend....bagi mukalah sama satu juta muka ni kp...caymonlah.....lu ikut law..kami laaaagi ikut law...caymon kp..caymon.!?.. ( perhatian kepada pengulas malaysiakini..hati hati,,,laptop gua hampir hampir kena virus...something happen tapi tak tahu sebab...tak caya cuba ulas colum SYABAS...tq)

Tanpa Nama berkata...

baguslah. harapan rakyat 1malaysia juga mahukan #KL112 adalah sejarah untuk Malaysia dengan jatuhnya UMNO/BN dalam PRU13 nanti.

semoga niat PDRM untuk menjadi pemudah cara urusan rakyat di tunaikan dengan sewajarnya.

Tanpa Nama berkata...

Perhimpunan ini akan jadi aman? Bosan la kalau mcm tu! Aku boikot KL112.

ag berkata...

bro..YB pasir panjang adalah MB perak yg sah nizar, itu YB rantau panjang,siti zailah yakni ketua muslimat pas.harap maklum

Tanpa Nama berkata...

boleh caya ke muka mamat seposen ni, kerat jari ler kalau dia kota janji. dari pengalaman yg lepas2, yg boleh aku kata berhati2 lah , expect the worse.

Tanpa Nama berkata...

biasala.. aman tetap aman.. yang penting tetiba bom mesti meletup.. sebutan molotov cocktal akan dijaja ultra-utusex pulak lepas ni.. skrip kartun tom and jerry jer ni... berpuluh2 ribu kali kena tipu, masih tak sedar2 lagi..

jangan jadi bodoh macam haiwan ternakan...orang bela kasi makan, akhirnya kene sembelih atau kene jual jer.. nabi-nabi pun kene tipu, inikan pula parti pembangkang yang cirit-birit ni..

Tanpa Nama berkata...

Nak demo, sila bawa secukup-nya makanan ( roti, biskut, pisang goreng, ubi goreng, dan dan dan ). Kerana orang terlalu ramai, makanan habis di jual.