Selasa, 18 Februari 2014

SEMUA JATUH MUFLIS







Anwar jangka angka muflis 2013 cecah 20,000
PETALING JAYA: Ketua Pembangkang,  Anwar Ibrahim menjangkakan seramai 20,000 akan diisytiharkan muflis sepanjang 2013 lalu kesan pengurangan subsidi oleh kerajaan yang menyebabkan kenaikan harga barang dan kos sara hidup.
Katanya, statistik Jabatan Insolvensi Malaysia terkini menunjukkan semenjak bulan Januari hingga September 2013, seramai 16,306 orang telah diisytiharkan muflis atau purata 1,812 orang setiap bulan.

Ini bermakna sekitar 60 orang diisytihar muflis setiap hari.

"Akibat dari kos kenaikan harga barang dan kos sara hidup dari keputusan pengurangan subsidi saya menjangkakan seramai 20,000 orang akan diisytiharkan muflis pada 2013 apabila data penuh dikeluarkan nanti.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit..TIAP BULAN ADA 2000 JATUH MUFLIS... kah kah kah..

kah kah kah..SETAHUN 24,000 JATUH MUFLIS... kah kah kah..

kah kah kah... DUA TIGA EMPAT LIMA TAHUN... JADI BERAPA?... kah kah kah..

kah kah kah..BERJUTA JAWABNYA... kah kah kah..

kah kah kah...MUFLIS SEMAKIN RAMAI... kah kah kah..

kah kah kah...JADI SIAPA YANG KAYA?... kah kah kah...

'
-----------

4 ulasan:

DIDI KOTA BELUD berkata...

Di rumah mamk kutty ni ada bilik sulit juga don....ada satu meja special...atasnya cuma ada 3 button....button pertama caler unggu.....dari kiri ..unggu...coklat ....orange.....ini semua favorate colour bukan melayu tapi melayu.....inilah tiga butang yang paling berkuasa di dunia...menururt pukimak nilah....unggu....fail sulit anjing anjing .........kalau salah menyalak..ditekan...jadi hamburger anjing tu.....orange.....semua pin number dalam bank ada dalam fail ni....sekali tekan jer....zombie zombie ni akan jadi laprecorn...dah tu jadi zombie balik...ahhh....kaler coklat...ini special....ini kalau ditekan akan keluar bau dan memori.......bau kari..memori kari...kalau ini muncul dan ditekan...bererti.....dia bittin sangat...kangenn bangat....kesian kan orang tua gila ni...dah nak mati pun masih ada bilik sulit.....hahahahahhhha.......

Awanama berkata...

Kah kah kah, aku bakal muflis, apa ada hal, pakai la kad bank nama orang lain, asal boleh hidup sudah, leh je layan buat duit, ala, ini sistem bakal hancur, apa aku ada hal, kah kah kah, tula, kasi lagi aku pinjam duit, saje je aku nak rasa, apa bank nak buat kalau muflis, janji aku dapat duit,

Amerika dan China pun bakal runtuh, jadi setakat duit ni, senang cari la, forex ada, meniaga boleh, jangan takut dgn bank, nak isytihar muflis, lu isytiharla, sape nak bayar, haha,

Awanama berkata...

Shahidan Kassim pun ada bilik kebal yang mana duit kertas disusun dan disimpan rapi untuk kegunaan harian. Dianggarkan wang kertas RM50 tunai sekitar RM50-80 juta digunakan untuk rolling kegunaan harian sahaja bila diperlukan wang untuk ditabur. Ini baru Shahidan Kassim hujung kampung pun boleh ada duit cash sebegini. Ini sebahagian faraid hasil jadi MB dulu. Dimanakah bilik kebal Shahidan itu? Itu duit tunai yg perlu digunakan dgn kadar segera sbb bank2 tak mampu nak supply bila tiba masa nak tabur duit bagi kpd rakyat serta pancing undi..tiada nilai wang sedikit pun dr kacamata derang..mengkala takat RM1 juta tu, hanyalah RM10 ringgit saja bagi Shahidan..

Gamaknya Menteri2 lain, takkanlah lebih lekeh dari Syahidan ni. Malulaa.. Negeri kecik sejemput pun, exMB boleh ada cash begini..patut la pegawai2 MB mewah sakan.. dapat jadi driver pun jadilah.. tips berkepok2..exMB Hamid Pawanteh pun x amik peduli pun satu loji janakuasa hasil titik peluhnya yg berpendapatan RM30 juta bersih sebulan.. sebelah mata pun x pandang..patut la duit songlap di Switzerland dan Projek Perancis itu hari kantoi RM130 juta..dia buat tak kesah jer..ini bukan merompak duit rakyat lagi dah ni..tatau nak sebut apa dah term rompakan duit rakyat yg terlalu besar gedabak mak ooi begini.. tenang2 dan selamat beribadat..

Eversoris berkata...

Anwar neh banyak sangat menyangka. be a solution, not d problem pointer. asyik2 maki n mintak kesian. aku dulu2 kuat sokong PR pun dah nyampah tengok kerenah mamat melayu neh