Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 15 September 2008

UMAT KENA TEGUH PRINSIP – NAJIB

PEKAN: Datuk Seri Najib Razak menggesa umat Islam berpegang teguh kepada prinsip ajaran Islam, termasuk berlaku adil dan bersikap toleransi kepada bukan Islam. Timbalan Perdana Menteri berkata, selain itu, banyak lagi peristiwa menunjukkan umat Islam berlaku adil kepada bukan Islam, sekali gus menunjukkan Islam sesuai untuk semua zaman dan kaum di mana saja di dunia.


Kah kah kah…… gua relak dan senag hati bila dengar uztaz baru berceramah…..kah kah kah

18 ulasan:

rocky din berkata...

wa tak percaya ustaz dari mongolia ni

Tanpa Nama berkata...

Tiba tiba si Najib ni nak jadi ustaz. Biar betul brother, yang saya tahu dia ni suka main safe dalam semua hal dan nak selamatkan diri dia sorang je. Bila agak nya dia nak letak jawatan atau pun nak tunggu Pak Lah pecat. Saya rasa kalau Pak Lah pecat dia tentu saham PM akan naik. dh9753

el diablo berkata...

it's ok..,ustaz nie dia punya serban ada ketika boleh simpan dalam kocek,dan ustaz jenis nie juga dua kali engko dua kali start..kah kah..kah..


p/s:w.e.f today cucupakkasim a.k.a el diablo (nampak ganas sikit..!)

bodolah bodowi berkata...

ya salam..Ustaz najib al-mongol...nak adil masuk keADILan la woi

Farid Abu Talib berkata...

kahkahkah. saya menumpang gelak sama. kahkahkah. ustaz perlu mengunakan ISA utk berlaku adil kpd masyarakat. kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

Lebih-lebih lagi terhadap sesama Islam. Oleh yang demikian, pemimpin-pemimpin UMNO di peringkat Cawangan, Bahagian, Negeri dan Kebangsaan hendaklah bersikap adil dan toleransi terhadap umat Islam walaupun mereka dari parti yang berbeza.

Tanpa Nama berkata...

Lebih-lebih lagi terhadap sesama Islam. Pemimpin-pemimpin UMNO di dalam semua peringkat mestilah bersikap adil dan toleransi terhadap umat Islam walaupun mereka dari parti yang berlainan.

yai72 berkata...

Salam Bro Isham

Biarkan lah dia nak jadi ustat,tengah boleh bercakap tu lagi pun ambil berkat bulan Ramadhan ni,mane tahu 2009 ia jadi PM.

Suli & Janggut & Bro Luv berkata...

salam........
satu lagi penyakit pemimpin UMNO, jadi sesumpah, hari ni jadi malaun, penyamun, sok-sok jadi Wali malaya paling alim, apa jenis punya manusia.....................
aku takut penyakit jenis ni jadi ikutan ( rasanya dah jadi pun ) rakyat semalaya....he
aku memang geli ngan sesumpah ni

Farouk berkata...

DS Najib sebut perkara yang betul pasal agama pun lu kutuk. Apahal la lu? Nak kena ISA juga ke?

hafiz berkata...

waaaah 3 kali takbir untuk najib! hahaha yeah najib dah nak masuk PAS hahahaha

Tanpa Nama berkata...

najib,lu cakap tak serupa bikin,buat malu org islam sj.

belia pmtg pauh berkata...

BRO,

WAKE-UP.... ZAID- PAK MENTERI DAH LETAK JAWATAN... PONING KEPALA PAK DOLLAH.

morkymoqq berkata...

asyik gelak je hisham..
where the essence?!

Danielle_Corleone berkata...

Sejuk telingan gua dengar ustaz Jib ni ceramah.

Jarri berkata...

pak zaid dah letak jawatan bro.
pak hamid tak nak letak jugak ke?

hafiz berkata...

halo smua dan bro! ni rtikel yg ku post dlm blogku.

-Democracy is dead-
Demokrasi telah lama disundal terlanjangkan. Siapa yang tak tau. Wak Seman Ngonjeng juga tau. Masakan tidak, anaknya sendiri pernah ditahan ISA semasa geledak reformasi dulu. Walhal, budak mentah 20-an itu sedang membeli sabun breeze di kedai Uncle Chong Ah Bee buat membasuh kain! Siapa juga pun tau, demokrasi disekat cara yang terlampau. Mak Munah Bidan Terlanjur juga tau. Masakan dia tidak tau. Dia sendiri pernah di ISA kan. Ya. Dia juga pernah di ISAkan.

Cara untuk masuk ISA-berjuang untuk rakyat dan bongkar persundalan UMNO
Cara untuk mengelakkan dari ditahan ISA-isi borang UMNO
Anugerah tokoh ISA 2008- Seorang Raja bernama Raja Petra Kamaruddin (God Save The RPK! Yeaaah!!!)

Khir Toyo jawa bersongkok berotak kolot yang jahat!
Penahanan YB Teressa Kok amat sekali dikesali. Khir Toyo ini mulutnya jahat. Walaupun dia seorang doktor gigi, ini bukan beerti dia seorang yang baik. Semangat kejawaannya masih kental.Orang surau semua dah tau! Kenapa isu ini masih lagi berbangkit!? Adakah dia salah seorang ahli kumpulan zikir laga lutut? Tuhan Islam Hadhari saja yang tau....!

Casting tonite:
Cradle of Filth-band yang dijemput dari UK
Umno-parti yang disenangi penjajah British
Wak Seman Ngonjeng-pencen askar
Uncle Chong Ah Bee-bekas tokeh kedai Arak Wuu Yee
Mak Munah Bidan Terlanjur-pernah terlanjur sampai beranak tiga
Raja Petra Kamaruddin-Raja pertama masuk ISA
Khir Toyo-lelaki menumpang bangsa jawa yang bersongkok (work as freelance tempe maker)
Tuhan Islam Hadhari-ntah ape-ape ntah, dicipta oleh UMNO

hahahaah alip mim nun wau mim ya mim nga sin ya alip lam!!!hahah

Pembacacilik berkata...

pak isham saya gemar baca cerita/artikel pak isham pasal merdeka tempoh hari.
Apa kata pak isham cerita sedikit tentang sejarah 16 september dan perjuangan rakyat sabah dan sarawak.

Selamat Menyambut Hari Malaysia !