Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 27 Mei 2009

AWAS ! JANGAN HILANG KERJA -NANTI TAK MAKAN



EKONOMI MEROSOT BAWAH TOLAK SATU PERATUS
– mkini

Ekonomi negara dijangka menguncup bawah -1.0 peratus pada tahun ini di tengah-tengah iklim ekonomi semasa, kata menteri kewangan kedua.

"Saya tidak dapat memberitahu anda (angka itu) tetapi ia tentunya di bawah -1.0 peratus," kata Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah.

Beliau diminta mengulas unjuran oleh pakar ekonomi bahawa Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) akan menguncup antara -4.5 peratus dan -5.0 peratus pada 2009.

kah kah kah… BETUL KE BERITA INI?… kah kah kah

woit… OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM…. kah kah kah..

woit… OUR FUNDUMENTAL IS STRONG… kah kah kah…

kah kah kah… INI MESTI BERITA FITNAH… INI MESTI TOHMAH…kah kah kah…

kah kah kah… INI MESTI LAPORAN MEDIA ASING… kah kah kah…

kah kah kah… INI MESTI LAPORAN AKHBAR LIBERATION YANG SUKA BUAT FITNAH…. kah kah kah…



4 ulasan:

DindaKanda berkata...

agak risau juga bila ekonomi semakin merosot.. tak sanggup lagi mengalami krisis ekonomi seperti dulu.. pedih rasanya...

faida berkata...

biasalah, depa mana kisah kilang-kilang sekarang berapa banyak dah tutup. lepas tu ada hati nak naikkan harga minyak la ini la itu la.

saya rasa rakyat sekarang bukan malas nak bising, tapi dah letih mengeluh. kerajaan bukan kisah pun. huh.

Tanpa Nama berkata...

Jaga jaga...penyamun dah dapat kunci minyak Petronas...habis la harta negara di kikisnya...semua untuk UBN tu

Dol Kichap

Tanpa Nama berkata...

Mana RM250 billion utk tipping effect? Tak nampak pong! Cuma bunyi aje macam guroh di langit tapi abok pun taraaak! Our fundamental dah jadi taik kucing ke...tapi dalam sibok org hilang keje ada org wat duit latih org utk di kerjakan..amacam bro tak dengar ke? MoHR ada skim latihan utk kasi kerja tapi sape dapat kontrak muluk2? GLC sibok rekrut ribu ribu pekerja, ada betul ka? Dalam gawat hampir bercawat ini macam2 plak nak naik...tambang bas, minyak sawit ron2009lah, tambang teksilah....macam macam fundamentals going strong up-trend! 1 Malaysia kena lebong!