Jumaat, 26 September 2014

SALUT ANAK MUDA



KOMENTAR

hebat anak muda
salut!

Dua hari berturut-turut PAS terima berita malang kerana anak muda

PAS menerima nasib malang dua hari berturut-turut; semalam di negeri terkuatnya Kelantan, apabila kalah di Pengkalan Kubor, hari ini di Selangor apabila kuota ahli Majlis Mesyuarat Kerajaan Negerinya (exco) kurang dari empat kepada tiga.

Kedua-duanya disifatkan berpunca daripada anak muda.

Bagi penganalisis politik Dr Mohammad Agus Yusoff dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), kekalahan PAS di Pengkalan Kubor adalah kerana anak muda yang sudah muak dengan politik PAS dan Pakatan Rakyat (PR).

Kehilangan satu kerusi exco di Selangor juga diletakkan atas kesilapan anak muda, iaitu Pemuda PAS.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dua-hari-berturut-turut-pas-terima-berita-malang-kerana-anak-muda#sthash.KfmKdocF.dpuf

KAH KAH KAH

woit
i have nothing
to say my lord

KAH KAH KAH

-----------

5 ulasan:

Awanama berkata...

Patut pun dia dapat 3 exco aje sebab dia dah baruakan 2 adunnya. Maknanya 15 - 2 = tinggal 13 adun.

Secara logiknya, kalu 13 adun memang sesuai sangat kalu dpt 3 exco sahaja. Tu la.....sapa suruh ko baruakan 2 adun ko tu! Lain kali jangan nak baruakan adun ko tu yerr!

Awanama berkata...

PAS masih parasan yg mereka bagus kerana amal ibadat mereka dan parti paling survival walaupun lemah. Kapla vutoh la nak berjuang secara gerila (baca:gelila). Kesian Unit Amal, diperkudaka Presideng atas nama agama. Sudahlah BN buat rakyat jadi paria yg x buleh mengubah apa2. Kini PAS pukimak ni masih tak sedar2 diri kerana Allah! Punyala meleis PAS ni malas berpikir, malas membaca, malas mengkaji, asyik syok dgn kepala butuh sendiri.

Pecat saja Presideng HAMPAS ni. UG sudah jadi PUKIMAK. Jika masih bertahaluf pokimak gini..PR akan terus rugi.

Awanama berkata...

PAS dah kaput di bawah TGHH and the UG gang..
TGNA the genius...
buka minda ya haji hadi...
bukan buka oekong sendiri...
toghut toghut......

Awanama berkata...

Ini semua krn pkr parti pendendam dan ego tak mengaku bengong. Kami dah tahu betapa busuknya agenda anwar kan kuncunya2. Berangan jadi PM walaupun pr belum mng. Selamat merengkok dlm penjara.

Awanama berkata...

inilah symptom penyakit mat jenin. "angan2". semuanya "angan2". sikit2 "angan2".
matsaleh2 barat, jepun, cina malah india banyak berjaya terkedepan menguasai pelbagai ilmu Allah sebab mereka memasang plan dan target.
melayu terus layu dan berterusan melayu sebab segala2nya dilabel "angan2". pantang ada idea ada harapan, semua terus dicop "angan2".
target jadi pm gantikan parti yg tidak sepenuh hati memperjuang nasib rakyat, plan jadi pm ganti individu2 yg retorik saja berapi2 membela rakyat sedangkan sebenarnya berterusan membulatkan kantung masing2 serta kroni dan bini yg sudahpun lama bulat, tapi semua plan target impian dan harapan ini dilabel oleh melayu sendiri sebagai "angan2".
betul tuah cakap takkan melayu hilang di dunia, tapi dia tak cakap habis, melayu takkan maju sebab terus melayu, melayu dan melayu hingga mencium bumi!