Khamis, 20 Jun 2019

AWAS - AWAS - AWAS




BOCORKAN 

SEMUA

SELAMATKAN

DIRI SENDIRI



Saya larikan diri kerana takut dengan Najib, kata saksi

 Bekas Pengarah SRC International Suboh Md Yassin melarikan diri dari negara pada 2015 kerana takut dengan Najib Razak dan apa yang boleh dilakukan oleh bekas perdana menteri itu kepadanya dan keluarga.

Suboh yang berada di bawah perlindungan saksi melarikan diri ke Bangkok sejurus selepas berita mengenai skandal 1Malaysia Development Berhad (1MDB) didedahkan dan penyiasat mula membuat serbuan ke atas premis serta bank berkaitan dengan anak syarikatnya SRC International.

“Saya takut dengan apa yang berlaku dan Najib yang berkuasa sebagai perdana menteri. Saya tak tahu apa yang akan berlaku kepada saya dan keluarga.

“Saya buat keputusan larikan diri ke Bangkok dengan isteri dan kami tinggal di sana selama kira-kira sebulan,” katanya.

Menurutnya, bekas Ketua Pegawai Eksekutif SRC International Nik Faisal Ariff Kamil telah menyuruhnya pergi.

“Pada masa itu Nik Faisal juga menghubungi saya dan dia memberitahu bahawa kes SRC International melibatkan Najib dan dia menyuruh saya pergi,” katanya.

Suboh yang berusia 68 tahun berkata, beliau berasa bertanggungjawab terhadap tindakan tertentu oleh SRC International yang dirasakan “tidak betul”.

“Saya tidak meletak jawatan sebagai pengarah, saya rasa bertanggungjawab terhadap dana yang dilaburkan di luar negara,” katanya sambil menambah beliau ingin kekal kerana mahu memastikan dana itu dikembalikan dari luar negara.

Tambahnya, pada 2015 beliau menghubungi Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) untuk membuat temujanji bagi menjelaskan keadaan berkaitan SRC International yang sedang disiasat.

“Pada tahun itu, apabila isu SRC International menjadi panas, saya mahu ke depan untuk memberitahu apa yang saya tahu.

“Sebelum saya pergi ke pejabat SPRM, saya menerima panggilan telefon daripada orang tidak dikenali yang mengatakan dia daripada SPRM dan dia memberitahu saya untuk tidak pergi ke pejabat SPRM dan diarah untuk meninggalkan Malaysia,” katanya. – 20 Jun, 2019.


NIK FAIZAL

MASIH ILANG

LETAKKAN

HARGA KEPALA

JAMIN AKAN

MUNCUL

KAH KAH KAH

---------------

KAKI UMRAH








AZMIN

KAKI UMRAH

SETAHUN

BERAPA KALI

HANTUK KEPALA

DI SAUDI

 ADA CUTI

HANTUK KEPALA

PERANGAI INI

MADEY TAU

Azmin tak perlu cuti, kata Dr Mahathir

MENTERI Hal Ehwal Ekonomi Mohamed Azmin Ali tidak perlu ambil cuti kerana tiada bukti beliau terbabit dalam salah laku, kata Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad.

“Sekiranya seseorang disiasat kerana salah laku atau jenayah, mereka boleh ambil cuti. Tetapi ini perkara politik.

“Sebenarnya, ia bertujuan untuk memalukan beliau dan untuk mendesak beliau supaya bercuti. Saya tidak suka maklumat politik ini,” katanya pada majlis sambutan Hari Raya di Pejabat Perdana Menteri, Putrajaya hari ini.


NURUL HANYA

TAU 

GOTU GOTU
KAH KAH KAH


----------

JENG JENG JENG






Saksi utama kes SRC International hadir di mahkamah



Berpakaian suit hitam, bekas pengarah SRC International Suboh Md Yassin kelihatan di perkarangan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini. – Gambar The Malaysian Insight oleh Seth Akmal, 20 Jun, 2019.


------------

MENCARI









MENCARI 
Terdapat 3 perkara penting 
dalam sesuatu cerita... 
1.pendapat kamu...
2.pendapat aku... 
dan ketiga...adalah kebenaran... 
Kadang-kadang kita tidak mahu menerima hakikat kebenaran... yang diselubungi ketaksuban kita terhadap cerita itu... on 
BACA DAN 
BINCANGKAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 20/06/19

ha

----------

MUKA BERSERABUT










MUKA SERABUT

TT, gwa ada rasa musykil ibni hairan sedikit la. Apasal orang-orang sekeliling sekelalang sekangkang Brader kebanyakannya rupa diorang macam rupa gayboy, rupa jebon atau penyamun. 
Lu tengok muka Brader pulak sekarang ni. 
Takde seri langsung. Kusut masai, pusam, berserabut, dahi berkerut. Title dato seri tapi wajah takda seri. Banyak sangat main bontot kut? Lu ada jawapan ka? 
on 
DAH BERI AMPON
Publish | Delete | Spam
dr chenor
on 20/06/19

ini k



----------

BERITA BURUK YANG BAIK








BERITA BURUK

YANG BAIK
BILA AMERIK SERANG
IRAN AKAN BALAS
TELOK PARSI MELEDAK

30 PERATUS MINYAK DUNIA
MELINTASI TELOK PARSI
MELINTASI SELAT HORMUZ

BILA SERANGAN BERLAKU
KAPAL PEMBEKAL MINYAK
BERHENTI
TAK ADA SYARIKAT INSURAN
TAK ADA SYARIKAT KAPAL
BERANI BAWA MINYAK
TAK ADA SIAPA BERANI MASUK
KE TELOK PARSI
KE SELAT HORMUZ

MAKA 
HARGA MINYAK
AKAN MELEDAK NAIK

MALAYSIA 
NEGARA PELGELUAR MINYAK
AKAN MENUAI
Report: US Planning “Massive” Airstrike On An Iranian Facility

By Caitlin Johnstone

June 19, 2019 "Information Clearing House" -  According to a new article from English-language Israeli publication The Jerusalem Post, the Hebrew-language Israeli publication Maariv has reported that diplomatic sources in the UN are assessing a US plan to conduct a “massive” airstrike on “an Iranian facility linked to its nuclear program” in response to alleged attacks on two sea vessels in the Gulf of Oman.

“The sources added that President Trump himself was not enthusiastic about a military move against Iran, but lost his patience on the matter and would grant Secretary of State Mike Pompeo, who is pushing for action, what he wants,” The Jerusalem Post reports.


This news comes after public statements by Pompeo that the US is considering a “full range of options” against Iran. It also comes as 1,000 additional US troops are being sent to the Middle East to “address air, naval, and ground-based threats” there. It also comes amid sightings of depraved war criminal Henry Kissinger at the Pentagon.

----------