Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 23 Februari 2009

SIAPA DREBAR KAPAL TERBANG INI ? Abc - Australia


ADELAIDE - A Malaysia Airlines pilot who was caught importing child pornography to Australia yesterday has faced court. When Ahmad Said, 25, arrived at Adelaide Airport yesterday he said he did not have anything to declare. But customs officers searched his laptop and found child sex videos. A handcuffed Said has faced court. Magistrate Simon Smart told him the videos were cruel and violent and it was a disgrace that the married father of two had brought the material to Australia. The magistrate said people like Said encouraged the market for child pornography. Said, whose wife is expecting their third child, was fined $6,000. He left court with a jumper over his head because of television camera crews.




woit… SIAPA YANG PANDAI BAHASA JAWA TOLONG TERJEMAHKAN TULISAN INI….kah kah kah..

kah kah kah…. TENGOK NAMA MACAM KENAL…..kah kah kah….

woit…. NI BUKAN KES BAWA DUIT KE ? …. MI SPIK NO INGLIS … MI NO PIL POM KE…. kah kah kah…

woit…. NAMA NI MACAM ORANG YANG JAGA LEMBU DAN JAGA KERETA MB SELANGOR KE….. kah kah kah



24 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Konon melayu, konon Islam, konon berbudaya..tapi tgk child pornography. Lepas tu kena orang Islam yg ingatkan dia yg perbuatan tu buruk dan memalukan.

Zul berkata...

Patutlah dulu susah benar aku nak nak lepas imigresen kat Australia. Orang-orang yang macam ni la yang punya pasal dan buatkan kerajaan Australia prejudis dengan orang Malaysia. Tapi yang mula-mula buat masalah dulu adalah Mat Mi No Spik Inklish

Tanpa Nama berkata...

ni anak pengarah__________

ala tukar tiub tau sapa bapak dia...

kucingsiam berkata...

meow~

bapak dia tak bersalah dalam hal ini jika dia tak campur tangan dengan perjalanan undang-undang.

cuma kalau dia gunakan pengaruhnya supaya anaknya tak dibuang oleh MAS, maka sama-samalah kita cemuh dia secara terbuka.

tapi kan pelik orang yang dah berbini suka tengok benda macam ini ... kalau sekadar bawak porno masuk, kastam Australia tu lepas je ... pasal porno kat negara dia pun melambak-lambak. tapi kalau porno kanak-kanak tu sudah melampau, rasanya negara eropah pun tak benarkan benda tu.

Jarri berkata...

nama tu macam nama EmBi aku je.

Tanpa Nama berkata...

kah..kah..ni lah anak org kuat MACC...tp disebabkan dapat pertolongan dr Pjbt PM...terus settle...bagus sungguh ye...patut pun beria2 dia selesaikan kes KERETA LEMBU kat S'gor tu...rupanya nak membalas budi..

Jebat Is Not Dead berkata...

22 February 2009

Patutlah Ketua Pesuruhjaya SPRM macam tu...rupanya "ada rahsia di sebaliknya"

SPRM Double Standard: Rupanya Si Ahmad Said Membalas Jasa, Kerana Pejabat PM Selamatkan Anaknya Dari Kes Penyeludupan Bahan Lucah !

KUALA LUMPUR - Ini berita paling menggemparkan kami terima melalui email dari seorang sahabat di luar negara. Pada mulanya kami menganggap perkara ini hanyalah "fitnah" atau "omongan kosong" semata-mata. Namun setelah disiasat dan cuba menghubungi beberapa orang sahabat yang bekerja dengan Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS), maka kini rupanya terbukti dan sungguh mengejutkan. Ia berkenaan dengan kes anak lelaki kepada Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Ahmad Said Hamdan iaitu Ahmad Shauqi Bin Ahmad Said (Ketua Jabatan Perkhidmatan Korporat MAS) yang telah ditangkap oleh pihak berkuasa kerana cuba "menyeludup secara haram bahan-bahan lucah" ke Australia. Beliau dipercayai telah ditangkap bersama Kapten Ng.Kok Yauw. Susulan kejadian yang memalukan itu, dipercayai ayahnya iaitu Mat Said SPRM telah memaklumkan kepada Pejabat Perdana Menteri di Putrajaya. Hasil laporan tersebut Pejabat Perdana Menteri telah mengarahkan beliau dilepaskan dan kes tersebut dihapuskan begitu sahaja termasuk bukti-bukti yang berkaitan. Ini bermakna kerajaan Malaysia mempunyai "jasa yang amat besar untuk membebaskan anak Mat Said SPRM daripada pertuduhan itu" dan seterusnya berjaya "menyelamatkan maruah Pesuruhjaya SPRM" itu dari mendapat malu dan aib akibat peristiwa ini. Dibawah ini adalah bukti email yang telah dikirimkan oleh pihak berkenaan untuk didedahkan kepada seluruh rakyat Malaysia :-

Malaysian pilot caught for child pornography is ACA DG's son? Damn! WTF is wrong with these dumb pilots man! In one week we get three of them getting arrested for smuggling pornographic material into Australia. 2 are Malaysians: 41 year old Capt Ng Kok Yauw and co-pilot Ahmad Shauqi B. Ahmad Said. The other person is a Singaporean. Making things even worse was the fact that Ahmad Shauqi was caught with possesion of child pornographic materials. What a disgrace! Anyways that's not why i'm writing this post. The email is apparently addressed to zakaria@mot.gov.my. Here's a copy of the e-mail: From: Captain Reinu To: zakaria@mot.gov.my Sent: Monday, February 11, 2008 8:56 AM

Subject: MAS CHILD PORN PILOT PROTECTED BY PM'S OFFICE Dear Datuk, Hope you are well . Just to inform you that the Malaysian Airlines pilot recently convicted in Australia for possession of child pornography is a declared Malay, Muslim , AHMAD SHAUQI BIN AHMAD SAID, staff number 1086993 and is non other than the son of the Director General of the Anti- Corruption Agency of Malaysia , DATUK SERI PANGLIMA HAJI AHMAD SAID BIN HAMDAN who has himself come to a CORRUPT agreement with IDRIS JALA , the Managing Director and others in Malaysia Airlines , ' not to take disciplinarry action as required in the company policy ' against his son for his criminal conviction. I will be forwarding this information worldwide to educate them on the state of affairs in Malaysia and they can evaluate for themselves the Government's declarations of truth , cleanliness, transparency, Islam Had etc. Drugs was one thing but sometimes , this child porn strikes different cords !!!!! Who cares about technicalities ? I guess god is helping me to punish the criminals who have tried to destroy me and my family for being professional. God must also realise that I was also injured for being INDIAN in MALAYSIA.


Dengan pendedahan yang amat menakjubkan ini, maka kini terbuktilah kepada kita bahawa kenapa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) nampak begitu beriya-iya benar untuk mendakwa pemimpin pembangkang dengan begitu cepat dan pantas. Padahal baru seminggu laporan dibuat oleh pihak yang berkenaan. Sedangkan semua laporan "rasuah serta penyelewengan" yang dilakukan oleh pemimpin UMNO dan Barisan Nasional yang sudah lebih lama dilaporkan langsung tidak disiasat apatah lagi pendakwaan dilakukan. Ini semua mengundang kemarahan ramai pihak terutamanya rakyat Malaysia yang cintakan keadilan. Terdapat satu sikap "double standard" yang nyata kepada badan itu. Mereka lebih berselera dan begitu rakus menjalankan siasatan terhadap pemimpin Pakatan Rakyat demi memuaskan hati pihak-pihak tertentu. Rupanya "ada rahsia di sebaliknya", kerana Pejabat Perdana Menteri telah menyelamatkan maruahnya itu. Maka kini barulah kita faham kenapa tindakan SPRM sekarang ini dilihat begitu "tidak bertanggungjawab" sama sekali. Malah rakyat mula "mual dan kecewa" dengan apa yang telah dilihat sekarang ini.

[Dengan pendedahan ini, kami amatlah berharap agar ada pihak yang akan tampil dan membuat berbagai lagi pendedahan supaya rakyat dapat memahami situasi sebenar yang berlaku. SPRM begitu beriya dalam kes lembu MB Selangor, walhal sumbangan lembu-lembu yang diberikan oleh syarikat kerajaan dan korporat adalah fenomena biasa yang dibuat di negeri-negeri yang ditadbir oleh UMNO dan Barisan Nasional. Mereka gagal untuk membezakan "penyelewengan" dengan "tanggungjawab sosial". Begitu juga dengan kes penggunaan kereta Lexus MB Selangor, yang dikatakan melibatkan penyelewengan lebih RM7,000 itu. Walhal kes yang melibatkan penyelenggaraan Proton Perdana V6 Exco Terengganu zaman MB Idris Jusoh yang dilaporkan oleh MB Mat Said sebelum ini mencecah ratusan ribu ringgit sebenarnya. Tetapi kenapa SPRM mendiamkan diri seribu bahasa!! Mana siasatan dan pendakwaan yang dilakukan? Padahal kes itu lebih nyata dan mempunyai bukti-bukti yang kukuh.

Maka yakinlah kita sekarang bahawa SPRM sudah jauh terpesong dari matlamat asalnya. Jika tanggungjawab sosial dianggap "penyelewangan kuasa dan rasuah" maka sila siasat dan dakwa semua pemimpin UMNO yang menggunakan jentera kerajaan dalam setiap kali musim pilihanraya !! Juga sila dakwa MB UMNO yang banyak menerima sumbangan daripada pihak korporat dalam hal derma kepada rakyat seperti sumbangan basikal, beras, pakaian sekolah serta lain-lain lagi termasuk derma bencana alam. Bukankah semua itu juga boleh dikira rasuah, kerana yang memberi itu sudah pastinya akan mengharapkan sesuatu pulangan yang setimpal dari pihak kerajaan].

Sumber:-

http://pahangdaily.blogspot.com

http://pinkturtle2.blogspot.com/2009/02/patutlah-ketua-pesuruhjaya-sprm-macam.html

MARI BERSATU berkata...

bANG ISHAM, nak tanya siket...ahmad said pilot ni anak sapa? ...tolong inform siket...email to me at profscl@yahoo.com

Thanks bang

Tanpa Nama berkata...

Walaupun bukan dia terlibat tapi anaknya, ketua gembala malaysian agency for cows and cars (MACC) kena letak jawatan sebab bau bangkai kuat sangat....

Tanpa Nama berkata...

hal ini sangat bermoral.!!!!

janganjangan bapak kereta lembu ada tengok video lucah tu kot..

tak percayalah pada kereta lembu ni!!!

SPRM = kuda berkata...

PM salahguna kuasa?
KP SPRM salahguna kuasa?
Idris Jala salahguna kuasa?

Nak tau betul atau tak kena le siasat kan, tak gitu?

Tp siapa nak siasat?
KPN?
Dia pun ada kes di SPRM!

Siapa Timbalan KP SPRM?
Ada can naik pangkat hoiiiii....!!!

Gantung jawatan KP SPRM la!!!

Eli Wong yang perempuan tu pun ada berani mcm org jantan by offering letak jawatan lps isu gambar tidur tak bermoralnya timbul.

Takkan KP SPRM takde telur nak offer resignation kottttt????

Hehehehe.

Entah2 KP SPRM pun layan porno kanak2 tak?

Kemana tumpahnye kuah kalau tak ke nasik Yob!

Guna pangkat halang anak kena dakwa ke Yob? Atau guna kuasa kamu halang anak kena buang keje?

Salahguna kuasa tu Yob!
Berdosa Yob!

Ezam...takkan nak mengelembukan diri je. Bersuara le sket Ezam.
Heheh!

ainon mohd berkata...

Tuan Tukar Tiub,

Nampaknya tuan pun seorang racist, sebab tuan sebut ras 'Jawa'.

Orang jahat ada dalam semua bangsa dan suku kaum. Begitu juga orang baik-baik, ada dalam semua suku kaum.

Jasa kaum Jawa banyak sekali kepada negara ini khasnya, dan kepada bangsa Melayu amnya.

Hidup Melayu!

fudzail berkata...

Melayu yang Mati Pucuk Itu

nami o fish berkata...

ramai sangat lama nama ahmad said ni wakakakaka!!

Fa-T berkata...

ahaha... suruh si pilot tu tengok apam anak lembu la.. anak lembu yang nak kencing.... BARU STIM!!!!

fredo berkata...

isk.. jgn kacau ezam...

ezam tgh mandikn tentera2 bogel nyer tu.. pastu nk berarak nek keta lembu.. timbng kilo..

Tanpa Nama berkata...

ada apa dgn bangsa berbanding agama kita sndri
huhuh

Tanpa Nama berkata...

Baru betul SPRM sudah jadi SEPERMA...

jawa peranakan berkata...

saya jawa..

Tanpa Nama berkata...

dasyat sunggh..ada link ngn pm sume settle,camane nk jd baik..kena tngkap wt jahat sume bole settle,smpi mmpus pn xkan baik..anak,bapak,pak menteri sume sama je,xde sikap utk mendidik,pe la nk jd ngn malaysia ni..sedih btl,arp PR terus berusaha utk mmerintah malaysia,aku dh bosan btk ngn be end ni...ya Allah beri la kkeutan pd peminpin2 kearah jalanmu..

Tanpa Nama berkata...

Tuhan tunjuk balik kena kat batang hidung sendiri.. Anak bapak la katakan... Macam mana perangai bapak serupa la perangai anak....

gmusang7 berkata...

kalu allah nak tunjuk bukan kira pangkat kecil @ BESAR...nak buka aib(KALAU BETUL LE) org tapi aib kita yang ditunjukan dulu....tapi puak2 ni muka tebal ape nak hairan..buat macam lembu kenyang je..(MEMANG LEMBU PUN)

Mat Kepit berkata...

Tu belum kira tanah-tanah yang Ahmad Said dapat kat Perak dan Selangor masa dia jadi Pengarah Perak dan Selangor suatu masa dulu...Mat Jongang tu banyak tanah kerajaan bagi... cuba-cuba la check dalam komputer pejabat tanah Perak, Selangor dan Sabah

me berkata...

Bodo.. x reti ka pakai notebook..
Compress dan letak password la bodo... kalau kau gila sangat nak layan...