Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 22 Mac 2009

ISTANA ANAK TAIB MAHMUD RM28 JUTA - mkini


Istana anak Abdul Taib Mahmud 28 juta ringgit adalah rumah kedua termahal yang do Ottawa Canada.

Rumah 29 juta ringgit ini dimiliki oleh Jamilah Hamidah Taib dan suaminya Sean Murray. Rumah kedua termahal ini adalah hasil selidikan Municipal Property Assessment Corp.

Beriat menggemparkan ini telah dilaporkan oleh harian Ottawa Citizen pada 19 Januari yang lalu.

Cukai tahunan sahaja ialah C$100,000 atau RM293,000 ringgit Malaysia.



kah kah kah… MUNKEE NI DULU DUDUK RUMAH PANJANG…. kah kah kah..

kah kah kah… DULU RUMAH MUNKEE NI ALAMATNYA TARTI ONE… TATRY TWO…. TARTY TREE… TARTY FOR… TARTY FIVE….kah kah kah…

woit… PATUTLAH LINGKUP HUTAN SERAWAK…… MALOAN NI DAH REMBAT…. kah kah kah…

kah kah kah… PATUT LAH ORANG SERAWAK PAPA KEDANA….kah kah kah..

kah kah kah…INI LAH CONTOH BEROK DAPAT BUNGA… kah kah kah…

kah kah kah… HABIS LINGKUP DAYAK DARAT.. DAYAK HUTAN.. DAYAK LAUT....... kah kah kah…



3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bro, jangan buruk sangkar (hehehe..)Sean Murray tu yang kaya raya belum jadi real estate agent dia agent minyak dan kayu kayan di South East Asia sama sama Munser tolong wong penan...lame lame jadi kaye le! hau hau hau hau....

Tanpa Nama berkata...

===== merik malu urang serawak ajak, sik aku ngakuk aku tok urang serawak lagi,lelah jak siang malam kerja encarik duit daknya elek elek ajak ngencang duit kita urang sitok key ngembak keluar negeri,apa reti cam tok? aku ngakuk kawan kamek urang serawak tok nang tuyuk, macam katak bibah tempurong yalah awal awal lagi aku pindah, sik kedal muka aku bila hal pemimpin urang serawak dah dipecah cam tok=====

Sudin berkata...

Istana anak berok.
Istana bapa berok camna pulak ?
Cukai tahunannya gua boleh isi minyak motor gi kerja sampai mati.

Woit,taib mahmud ! haram jadah lu!
Orang Serawak lu suruh duduk rumah panjang dan makan ubi kayu ha...!