Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 27 Disember 2010

SATU LAGI REKOD MELAYU




INI PUN BUAT REKOD





PENDAKI SOLO PERLU RM250,000 CATAT REKOD DUNIA DAKI MENARI KL
- melayau

Pendaki solo negara, Mohd. Noor Mat Amin memerlukan perbelanjaan sebanyak RM250,000 untuk cabaran terbaru beliau yang bakal mencatatkan rekod dunia iaitu pendakian solo tangga di Menara Kuala Lumpur tahun depan.

Beliau berkata, berikutan kesukaran untuk mendapatkan penajaan bagi membiayai program itu, cabaran yang sepatutnya diadakan pada 9 dan 10 Oktober lepas, terpaksa ditunda kepada 2 Februari hingga 3 Februari 2011.

"Program ini terpaksa ditunda sekali lagi kepada 16 hingga 17 April 2011 kerana sehingga kini masih tiada pihak yang mahu menaja, walaupun kecewa saya akur dan tetap meneruskan latihan," katanya.

Mohd. Noor, 43, yang juga jurugambar Utusan Malaysia sebelum ini pernah memecahkan rekod negara dan diiktiraf oleh Malaysia Book of Records bagi cabaran mendaki sebanyak 50 kali Gunung Kinabalu secara solo selama 60 hari pada 10 Julai hingga 10 September 2007.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


nota:
inilah hasiilnya apabila
melayu menjadi bonsai
akal fikiran tersimpai
selalu buat kerja bodoh
apa gunanya turun naik turun naik

nak naik tangga ini kena belanja pulak
kalau digunakan wang sebanyak itu
membuat kerja amal alangkah baiknya

kerja bodoh nak buat rekod?

kenapa tak buat rekod ramai ramai menonggeng
dan kentut beramai -ramai di dataran putrajaya
atau berkumpul ramai ramai sambil mengetok
kepala masing masing dengan lesong batu
jamin tidak sesiapa dapat
pecahkan rekod orang malaysia ini
ianya akan menjadi rekod dunia hingga hari kiamat
ini kerana orang puteh, orang afrika dan orang latin amerika
tak ada lesung batu dan mereka malu nak kentut secara terbuka

banyangkan betapa hebatnya kita
rekod sampai hari kiamat kah kah kah


27 ulasan:

Pasembur Rojak berkata...

kahkahkah...ingatkan beruk mana la nk turun naik...rupa2nya keje kat utusan meloya...patut la bangang...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

memang bodoh... xdak pasai la aku nak bagi duit kat hang nak buat qeja bongok panjat gunung...
apa panjat gunung leh bagi rakyat malaysia lain apa??
kalo setiap orang leh dapat duit xpe la gak..

Tanpa Nama berkata...

Sdr HR, apa yang dikomen saudara memang tepat sekali. Memang ada kerja lain yang JAUH LEBIH BERMAKNA berbanding this stupid idiot naik turun naik turun Gunung Kinabalu. Sekarang nak org sponsor utk dia naik turun naik turun Menara KL,C_b_i hang lah!!!!

Mursyid Mohamad berkata...

Hahaha,,,

pakwe berkata...

ya ampoooooooon

pergi bina bangunan lagi baik doooooooong....

bgus metafora ko tt..

samakan otak pendaki tu ngn bonsai..

banzaiiiiiii

harharhar

Tanpa Nama berkata...

Salam Bro..

Semua nak ketuk duit!! Nak panjat tangga pun mintak duit!
Pelik betul org melayu..semua kerja kena selesai dgn duit..
Nak bagi air duit kat lorong taib pun baya duit!!
Pergi lah jual tisu kat sebelah tandas awam tu..dpt jugak duit..nak panjat tangga pun nak kecoh kecoh!! apa kelas...

Tanpa Nama berkata...

Sapo la bangang (1) yang mintak duit... (2) yang bagi duit.
Kalu bagi duit kek dia, apo hasil eh. Cubo kobar kek sini... 250ribu bukan sikit. cuba di konvert jadi sponsor balajar.. mantop. kalu buek modal belo ikan keli pun akan jadi hasil.

mhaneffs berkata...

wooiii..RM250 ribu untuk buat rekod naik tangga saja ka..?bodoh laa sapa yang support nie..bangang !!

mhaneffs

Tanpa Nama berkata...

buat keje bodoh pun nak kena keluar byk duit ke?sp mastermind dlm projek bodoh ni?meh sini aku nk luku kepala otak dia yg bingai tu

Kunak Press berkata...

di Sabah banyak lagi kemudahan asas diperlukan

harris berkata...

KAH KAH KAHH!!cam cilake lawaknye mamat bangang turon naek,naek turon nih!rm250 ribu semata2 utk keja bodoh dia tu?AHAHAHAHAAA..cilakeee..!!

Tanpa Nama berkata...

Kerja bodoh

Tanpa Nama berkata...

"buat rekod ramai ramai menonggeng
dan kentut beramai -ramai di dataran putrajaya"...ni memang bangang tapi original belum coba lagi. woit lebih top dari pembukaan rasmi Sukan Asia 2010! 1Malaysia!!

Tanpa Nama berkata...

RM Suku juta beb.....
Ambil upah panjat kelapa lagi baik...ada juga pekdahnya....taklah namanya si bonsai nak tipu masyarakat. Atau pergi tolong panjat kelapa sawit dan turunkan buah...taklah budak2 felda harapkan PTPTN sangat.

-zunodeng.

Tanpa Nama berkata...

dah tak ada keje...buat lanjut telur pun jadi lh..kah kah kah kah
tak leh jdi hang tuah... hang kebun pun jdi lah.... kah kah kah kah

Mat Lendir Kg Lonek berkata...

TT

Kepada mamat tu, cuba tambah perkataan "Panjat Tangga 1Malaysia", dah tentu banyak syarikat eeee dan amnoapko yang akan taja. Setakat 5 ke 6 juta tu biasa laaa!

Tak percaya??
Cuba suruh mamat tu buat!!

Tanpa Nama berkata...

Tak abis2 nak kebas duit rakyat
Nak naik tangga pun mintak duit

Sebijik macam pengemis
pengemis pun mintak singgit dua
ni mintak 250 ribu, nak buat bayar mercedes ker?

Sedekah kat masjid lagi banyak pekdah drp sedekah kat mangkok hayon sekor ni

Tanpa Nama berkata...

habis kerja dalam dunia dah agaknya!

apa apa pun ok berkata...

kutuk umno-bn beramai-ramai - agak2 boleh masuk rekod x, boleh dapat tajaan x kahhh... kahh.. kah.

Non-Governmental Individual berkata...

HAHAHAHAHAHAHAHA!

Tanpa Nama berkata...

pergilah minta wang sponsor dari Rosmah...mesti dapat punya !!

lepas tu dapatlah gelaran 'Datuk Naik Turun Tangga' !!

kah..kah..kah...

Tanpa Nama berkata...

Aku sanggup taja tetapi dengan hanya 1 syarat ia itu bila saja dia sampai ke pucaknya terus terjun.Dengan itu tidaklah ada lagi bahlun yang sangat bodoh di negara ini.

Kucing Parsi berkata...

memang la takde orang nak sponsor, sbb buat keja bodoh. kompeni GLC pun tak nak taja sbb takut di kecam bodoh. baik buat rekod beramai2 ketuk kepala dengan lesung batu. sampai kiamat rekod tu tak pecah2

rochi berkata...

syabas... nak tergelak baca komen ampa semua.. tapi mmg bernas dan sesuai untuk mamat mangkuk hayun nih... ni la org kata kecik2 takmau mampuih... besaq2 menyusahkan orang dengan kheja bodoh.

rosebiwu~ berkata...

Hahahahahahaaha!!!!sudahlah nk buat keje bangang,masuk paper plak tu..kesian melayu..kahkahkah!!!

Tanpa Nama berkata...

nak buat rekod ka
nak balaih duit sponsor ka
kalau rm250k tu bg tiket kat menara brapa org boleh naik free? ahahahahaha

Tanpa Nama berkata...

AKU BACA JUGAK BERITA NI SEMARIN.. kalo TT taruk dalam blog dia, memang nahas mamat ni.. cuma aku tatau apa TT nak komen.. rupanya BONZAI!! salute gitu..

kalo panjat tangga pun, dia boleh balun RM250k.. apatah lagi projek jambantan dan bangangnang warisang..