Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 27 Disember 2010

KETUK DUA DUA





JANGAN KENA TIPU




RESTORAN MAMAK DI SELANGOR TERUS PAMER LOGO SATU MALAYSIA - melayau

Kira-kira 1,300 restoran mamak di Selangor akan terus mempamerkan lambang gagasan satu Malaysia di premis masing-masing walaupun dilarang oleh kerajaan negeri itu.

Timbalan Presiden Kongres India Muslim (Kimma), Mohammed Mosin Abdul Razak menegaskan, pengharaman lambang satu Malaysia di Selangor adalah bermotif politik sama sekali kerana konsep yang diperkenalkan oleh Najib Razak itu bertujuan meningkatkan lagi perpaduan di kalangan rakyat berbilang kaum.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… MEMANG LAH DI HARAMKAN KERANA TUJUAN POLITIK…. kah kah kah..

kah kah kah… MEMANG LAH TAK DI BENARKAN KERANA INI ANJURAH ZIONIS APCO…. kah kah kah…

kah kah kah… MAMAK INI BUKAN MAIN LAGI… TAYANG AYAT QUARAN… DALAM KEDAI… kah kah kah..

kah kah kah…. JUAL NAMA TUHAN… JUAL AGAMA….kah kah kah…

kah kah kagh … TAPI PENGOTOR MACAM CIBAI TAK BASUH...kah kah kah…

kah kah ka….GULAI BERULANG ULANG… kah ah kah..

woit… TAHU KENAPA IKAN GORENG ADA SAPU TEPONG…. kah kah kah.,..

kah kah kah…. INI KERANA JIKA TAK LAKU… IKAN INI AKAN DIMASAK JADI IKAN MADU… kah kah kagh…

kah kah kah… MANA ADA IKAN MADU…. INI IKAN BUSUK…. HARAM JADAH….kah kah kah…

kah kah kah…MELAYU NI BANGANG… NAMPAK AYAT QURAN INGAT INI BERSIH…. kah kah kah..

kah kah kah… TENGOK BAJU SELUAR MAMAK… 10 TAHU HAPRAK KOTOR… kah kah kah..

woit… DARI ZAMAN KERAJAAN MELAKA HINGGA HARI INI…. kah kah kah…

kah kah kah… BANGSA KITUL DAN MENDELIAR INI BIKAN KACAU…. kah kah kah….

nota:
jumpa mamak
jumpa gobala
ketuk dua dua
kah kah kah

29 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

tarik balik aje lesen niaga tu
baru padan muka

*********************************
Kenapa mamak niaga terus maju?

kalu gi kedai makan melayu, oder dekat satu jam belum tentu dapat. oder kedai mamak, jam tu jugak siap.

teh tarik kat kedai melayu, cair macam air kencing kuda. Kalau kat kedai mamak, susu dia kat setengah cawan walaupun harga mahal sikit.

muka melayu klu layan pelanggan macam sial aje. mamak pulak muka manis. duduk 3 jam ngan secawan teh pon ok tapi kat kedai melayu dah tentu muka mencuka.

tv, wifi semua ada. kedai melayu, klu tak mintak sorilah nak bukak. kedekut nak mamfuss. tv kt kedai melayu klu ada pun tv3suku, tv1suku. kat mamak suma ada. saiz tv pulak bosar2. tv kedai melayu kecik ciput.

lepas tu bising bila tengok kitorang minum kat kedai mamak!!

klu melayu niaga mcm mamak niaga, dah lama melayu kaya raya.

Tanpa Nama berkata...

klu blh kjaan sgor tarik balik lesen niaga kedai mamak tur
bru dia org sedar diri
klu dah tak niaga, tentu dia org blk kerala

bila eee sudah naik minyak
mamak pun naik lemak

celaka punya eeee

*Nama restoren ali
ayat quran tampal kat dinding
tapi tokeh datang pakai nandek kat dahi
sembayang jumaat tak penah pegi
bulan puasa kedai kasi bukak
daging kambing org melayu pun kasi lantak

apa punya tipooo ni

LibangLibu berkata...

Ta TT,

jumpa mamak
jumpa gobala, ketuk kedua2.

jumpa Kavita Singh ?
nak buat apa Tuan TT?

mat lendir berkata...

kita kena pastikan, sblm makan kedai mamak, pemiliknya betol2 mamak. takot hindu menyamar mamak.

klu tak, faham2 aje laa
dah jadi darah daging, susah beb!

takut anak2 kita ratah ayam goreng ngan daging kambin cucuk leher!

itu pon kalu korang tak fanatik mamak!

bigfish berkata...

aku tak minat sangat kt kedai mamak. biarlah makan kt kedai melayu yg confirm melayu, biar lambat asal selamat dan yang penting jgn sokong mamak ni sebab dirang masuk kimma pah tu sokong BN-UMNO parti yang paling korup atas muka bumi

Pencacai Semalaysia berkata...

kahkahkah(persis tt)

Tanpa Nama berkata...

adakah lepak di kedak mamak ni sudah tak cool lagi untuk tahun 2010...tt oi habaq mai satu kedai yang cool untuk melepak hahaha

Tanpa Nama berkata...

apco?

Tanpa Nama berkata...

lagi satu ko terlupe, bangse temenggung korup, tun mutahir

Khun Pana aka johanssm berkata...

Lebeh baik negeri PR HARAM kan gambar mat mongol .
Sila sampaikan cadangan .

Kepada mana mana mamak mamak yang nak pamer 1maligsia..silakanlah.
Senang untuk rakyat boikot atau sokong kedai yang mana satu.

jiwakacaw berkata...

mereke ni memang betol2 pukiKIMMAk...

matstimketum berkata...

teman setuju bebenor dengan sedare isham!

Tanpa Nama berkata...

Mamak best punya... Baik mengaku Melayu, dapat guna kuota Melayu. Melayu bukan pandai sangat pun. itu sebab dia orang sokong DEB, DPN, etc.

Tanpa Nama berkata...

TT yg racist,

klu nak bincang pasal gulai berulang, semua restoran wat camtu kot, tak kiralah apa bangsa pun. Lagipun buat apa membazir kalau boleh dimakan lagi dan sedap pulak.Lagipun yg ko makan kat restoran melayu tiap2 hari tu belum tentu gulai yang tak berulang.

klu nak bincang pasal sikap pengotor, aku rasa restoran MELAYU lagi pengotor dan hitam karat dapurnya. Sepanjang aku makan2 di restoran mamak, aku tengok xpernah pulak restoran diorang kotor, semuanya bermozek dan bersih berkilat. Xmcam restoran melayu, lantai bertanah berhabuk, meja kaki patah n ada air milo/teh tumpah tak berlap atas lantai/meja, and sinki xde air. Kat restoran mamak meja pun x berdaki, lantai bersih n bermozek. Nak makan pun senang.

Klu nak bincang pasal pekerja hindu ke muslim, itu xperlu nak dibincangkan sangat. Asalkan kita tahu halal dan restoran itu memang dpatkan daging dan bahan-bahan masak dari pembekal halal, makan jelah. Soal orang islam ke kafir yang masak, itu xpenting sbb halal-haram makanan bukan bergantung kepada kafir-muslim nya si pemasak, tetapi bergantung kepada APA bahan yang digunakan dalam menyediakan masakan tu. Dan apa yang penting ialah bahan masak tu datang dari mana, which is kalau kita xnak tanya si pemilik restoran tu pun, kita boleh judge simply by examining whos the owner/boss of the restaurant (whether he's a muslim or not, becuz muslim will surely abide to the islamic laws) or any other methods ygn bersesuaian dengan common sense kita. Lain2 xperlu sgt dikaji macammana ko kaji benda2 saintifik, sbb hal halal-haram ini hal agama bukan hal saintifik, so ia sangat mudah dan xperlu disusah-susahkan.Islam kan mudah.

Lagi satu, aku setuju sume dgn anon 27 dec 2010 01:00.

Aku bukan menyokong restoran mamak, aku cuma nak jelaskan bahawa bangsa seseorang tak menentukan sikapnya. Kadangkadang mamak boleh jadi lagi bagus dari melayu dan otherwise. So lets remove 'racial discrimination filter' from our minds before judging something. Dan aku juga nak jelaskan bahawa janganlah oleh kerana kekurangan ilmu dalam agama maka kita gunakan kekurangan ilmu itu untuk timbulkan fitnah pulak demi kepentingan politik individu lain.

Dan aku amati dari penulisan TT ni banyak kutuk mamak padahal segelintir sahaja dari diorang yang buat hal, habis semua kena.

TT, kalau kau betul2 perjuangkan hak sama rata individu tanpa MENGIRA BANGSA, maka kau sendiri perlu berhenti berfikiran racist.

Sekian.

-toyotomi hideyoshi-

Tanpa Nama berkata...

Apa susah..
Mati ka kalau tak makan nasikandar Mamak..
Adakah mamak akan bunuh kita kalau tak masuk kedai depa..
Pokok pangkal atas diri kita belaka..

Kalau depa dah tunjuk ranggi.. boikot saja.. jangan masuk kedai depa..
banyak lagi kedai makanan yang ada..
lebih mudah lagi.. masak sendiri..

Mamak la ni dah makin ranggi...
Pasai dinama depa ada eeee..

Tanpa Nama berkata...

sekiranya pakatan dapat memerintah, mereka ini lah penyokong yang kuat (kononnya), sebab itu depa ini dapat hidup di malaysia, jenis tak guna

Tanpa Nama berkata...

Banyak cilaka punya eeee dari zaman dulu hingga kini suka buat kacolah!
Kalau mau tunjuk ranggi sama Selangor, tarek lesen oleh PBT mesti jadi sasau punya! Cilaka eeeee, cilaka gobala...cikalaka cikalaka, cilaka cilaka!

mamak wangi berkata...

KAH KAH KAH

KALAU TAK DA KEDAI MAMAK 1MLAYSIA NIE..
TAK DAPAT LA KORANG NK RASA ROTI NAJIB.. HAHHHAA

AKU HERAN KENAPA MELAYU SUKE SANGAT NGAN KEDAI MAMAK NIEH..
DAH LA HARGA MAHAL NK MAMPOS..
TAPI MASIH RAMAI NK LAYAN2 BAU WANGI MAMAK NIEH HAHHHAHA

Tanpa Nama berkata...

Toyotomi hidoheshi

Mana kau belajar kalau orang kafir masak kita diharuskan makan?
Asalkan bahan-bahannya halal.
Kau ni mesti mamak kan? atau boy friend kau mamak...
Kalau citer pasal racist, mamak tu lah paling racist..

Ayat quran penuh kat restoran tapi yang tukang 'serve'dan masak pakai benang merah kat tangan apa kau citer? Diorang ada cebok ke kalau lepas kencing dan berak? lepas buat roti canai bagi kau makan.

Aku dah lama tak datang kedai eeee
Melayu pun roti canai lagi sedap lah dari mamak punyer

Tanpa Nama berkata...

HOOOOHAAA!
SEMENJAK 2 MENJAK NIE...
MMG NAMPAK SGT TT NIE RASIS!!!

HENTAM DAYAKLAH!!!!
HENTAM MAMAKLAHH!!!!
HENTAM MELOYALAH!!!(COVER LINE!)

KEDAI MELOYA LAGI AFDAL???!!!

NAK MAMPUSS!!!
SPESIS MELOYA NAMA SAHAJA ISLAM....
ISLAM PLASTIK!!!!
ISLAM CELUP!!!!
PAKAI KOPIAH!!!!
PAKAI SONGKOK!!!
PAKAI SEBAN!!!!
PAKAI JUBAH!!!!

TINGGAL SOLAT!!!
TINGGAL SOLAT!!!
TINGGAL SOLAT!!!

INGAT MELOYA(MELAYU)ADA KUNCI SURGA??

INGAT MELOYA JUAL MAKANAN GRENTI HALAL KAH??
NAK DPT STALL/KEDAI KNA RASUAH DULU..BRU KASI TEMPAT....!!!

BIKIN KDAI MAKAN/RESTORAN...!!!
PAKAI DUIT HARAM!!!!

KAYA RAYA....DUIT BYK...!!!
ZAKAT TIDAK BAYAR....!!!
TAK RETI DOSA PAHALA....!!!

MELOYA =2x5= MAMAK....!!!

LU FIQIKLAH SNDRI!!!

dozons berkata...

baja subsidi bagi petani skrang dah ada logo 1Malaysia.. duk sebelah lambang dacing.. haprak tol..

apa apa pun ok berkata...

tt racist kahhh... kahh.. kah.
ada paham ke bang kahhh... kahh.. kah.
mamat ni kutuk mamak sbb mamak ni melalui kimma a.k.a pukimak nak bodek al-mongoli + al-badakiah-cambabi kahhh... kahh.. kah.
jadi kesimpulannya kena kutuk la kaki bodek ni kahhh... kahh.. kah.
mamak ni jgn kasi lebey kahhh... kahh.. kah.
klu diorang ni dah lebey, diorg akan jadi pukimak kahhh... kahh.. kah.
beza mamak ni dgn ayo2 samy, satu islam satu lg x islam, cakap kompom berbelit2 kahhh... kahh.. kah.

Tanpa Nama berkata...

Setuju dengan Tanpa Nama 01.00 bukan 100% tapi 1000%.
Aku kalau katakan taubat pergi makan kedai Melayu taklah.
Tapi kalau boleh elak, aku elak.
Sudahlah gitu, ada pula pelayan kedai (lelaki) pakai baju-t tulis kat dada "Fuck You".
Haramjadah betul, kalau budak-budak tengok kan tak elok.
Pihak yang keluarkan lesen harap pantau.
Memang pukimak kedai Melayu ni.
Bukan kedai makan aje, yang lain-lain pun sama haramjadah.
Bila cina kaya, india kaya, mamak kaya, marah.
Diri sendiri yang macam sial tak sedar.
Aku pun Melayu, tapi aku puas hati kutuk bangsa aku sendiri.
Ketuanan Melayu konon, tapi perangai mengalahkan Yahudi mabuk.
Melayu oh Melayu.

Tanpa Nama berkata...

tt

ko pergi gerai melayu kelantan kat kajang mewah, dekat2 masjid. pi makan gerai paling kiri/ tepi.

hari2 aku mencekik kat situ. pekerja indon 3 pompuan 1 lelaki.

tokey dia pompoan. sejak aku makan situ, TAK PERNAH aku nampak tokey pompuan tu senyum. tak pernah aku nampak tokey pompuan tu tegur pelanggan. yg dia buat, kira duit pelanggan.

cuba tt pergi kedai mamak as-salam tak jauh dr situ, tiga batu lagi dia nampak aku, dia sudah jerit 'aloo maccha!'.

jadi
lu pikir la sendiri!

Tanpa Nama berkata...

unnoen 12:55
hoi...ko ni dayak ka?
ko nih mamak ker?

yg ko hangat hati sgt apsal?
ko nih sure mamak..takut kedai tak laku,
tu pasal bising2..
cam cheebai...

hoi toyotomi hidoheshi
omae hidoi yo..
nihongo de hanashitakattera, nihon ek ike..
mareshia ni iru kachi wa nei yo...kaere

yg tt dok marah kat pukimak tu sbb bodek lebey2..
dah la harga barang mahal...
KERAjaan dok penaik harga, puKIMAK pun ikut sama bodek penaik harga..
dah la dok letak BISMILLAH, ayat2 al-quran dlm kedai..padahal towkey
bkan muslim pun...suruh baca al-fatihah pun taktau..
KIMAK btul la...kah kah kah..

Tanpa Nama berkata...

Gobla aku katok sekali..
Madday aku katok 100 kali pas tu aku kahak kat muka dia...
Khakkkkk...Puiiiiiiiiiiiiiii....

SL Chan berkata...

Bro TT..

Cool sikit..Jangan marah dan hantam terlampau..bukan semua mamak macam tu...perangai pundek seseorang bukan terletak pada satu bangsa atau kaum..semua kaum sama saja ada yang baik,pundek,lanchow, cipap ,sial...saya ni cina dan memang ada cina yang macam itu..

Cool Bro..gua respek lu..dont over do it on race...

www.money2made.co.uk

Kucing Parsi berkata...

TT ini UMNo ke NGI
takper kalau melayu rasist orang nampak.
cina racist orang buat2 tak nampak
keling racist orang buat2 tak dengar

Tanpa Nama berkata...

SEBILANGAN besar warga bandaraya Kuala Lumpur bertumpu ke restoran mamak yang banyak terdapat di ibu kota bagi menonton perlawanan bersejarah peringkat akhir kedua Piala Suzuki AFF, malam tadi.

Restoran ini menjadi ‘port’ yang menyediakan skrin besar di perkarangan bagi memudahkan ratusan khalayak menonton perlawanan sambil menghirup teh tarik kegemaran mereka, seterusnya tenggelam dalam suasana riuh rendah penonton yang melahirkan sokongan. Mohamad Sharuddin, 32, berkata beliau dan rakan-rakannya memilih restoran mamak sekitar Wangsa Maju. “Bagi menghidupkan lagi suasana perlawanan saya dan beberapa rakan berpakat memakai jersi kuning-hitam sebagai tanda sokongan kami kepada pasukan kebangsaan,” katanya kepada Bernama, semalam. Bapa kepada dua anak itu berkata biarpun beraksi di gelanggang lawan, beliau yakin dengan kemampuan skuad ‘Harimau Malaya’ menumpaskan skuad ‘Garuda’ 2-1 pada perlawanan itu yang berlangsung di Stadium Gelora Bung Karno, Jakarta. Mohamad Aiman Abdullah, 25, berkata beliau memilih restoran mamak kerana suasana menonton perlawanan di situ hampir sama seperti di stadium apabila dapat bersorak beramai-ramai. “Sebagai tanda sokongan kepada pasukan negara saya tidak lupa membawa Jalur Gemilang bersama. Dengan pencapaian semasa saya fikir skuad negara mampu tumpaskan pasukan Indonesia dengan mata 3-2,” katanya. Siti Raihanan, 30, dan rakan-rakan juga memilih untuk menonton perlawanan itu di restoran mamak berhampiran kediaman mereka. Perlawanan itu menjadi penentu sama ada Malaysia berjaya menamatkan kemarau penantian selama 14 tahun bagi menjulang Piala yang mula diperkenalkan pada 1996 itu. Kejayaan terbaik pasukan Malaysia sebelum ini adalah muncul naib juara pada edisi 1996 selepas tewas 0-1 kepada Thailand pada perlawanan di Singapura. - Bernama

BSETNYA KEDAI MAMAK!!!!
TT ADA TUMPANG SEKAKI KAT KEDAI MAMAK???