Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 10 April 2011

KESAH KESAH DARI MIRI





DAH SUBUH


aku sendirian dalam sebuah hotel murah ditengah kota miri
aku samopai ke sini petang tadi jam tujuh
aku sampai dengan pesawat air asia
aku bertemu dengan ronnie dan seorang anggota pas
yang isterinya aktivis pkr - si pas ni datang dari
pulau pinang.

cilaka!

terlalu lambat broadband aku disini
jam telah hampir 4 pagi
wifi di hotel ini aku tak
tahu nak mengikatnya

cilaka!

biar aku tido dan mencari sibercafe esok
note book aku juga cilaka
sebenar aku paling tidak suka
menggunakan apa saja yang aku tak biasa
dengannnya!


41 ulasan:

fooji berkata...

Dear brother Isham, take good care in Sarawak. Enjoy the elections. WOit!

fooji berkata...

We hope for a miracle - the downfall of BN in Sarawak.Jom Ubah!

Tanpa Nama berkata...

Ia la bro..
macam2 teknologi baru skang ni

21 HB dlm video seks, mat boroi tu ditemui tanpa janggut, atau telah bercukur janggut selepas berancuk. Dia yang TIDAK BERJANGGUT itu dipercayai oleh mat2 umngook dan tv tigasuku sebagai anwar.

entah apa ilmu atau ubat yang anwar pakai agaknya, tiba2 pada 22 HB semasa menghadiri kes di mahkamah, JANGGUT ANWAR SUDAH PANJANG kira2 spt sudah tiga bulan tidak dicukur.

jadi dengan sendirinya, maka aku malas nak berfikir lagi tentang siapa mat boroi dalam video seks itu kerana aku tak mahu dibangangkan oleh mat2 umngook dan tv tigasuku.

Kecualilah jika mat tambi kecik, mat eskei dan mat perkosa dapat membuktikan ada teknologi moden yang boleh memanjangkan janggut 3 inci dalam tempoh sehari!!!

M'siandotcom berkata...

cilaka
kah..kah..kah

Nasi Kerabu berkata...

wah dah sampai Miri tuan?best ni...tak sabar dh tunggu berita dr tuan ni..

Anti TELAN berkata...

Aku jua baru pulang bah
Pulang dari meo..meo..meo
Selama 3 hari aku disana
Aku jua menggunakan AirAsia

Aku jua ada cilakanya
Apakan tidak..aku punya hotel
Difahamkan tuan besarnya itu
'Bapa Kuching' yang sudah tua
Tapi berahinya masih muda
kah kah kah..kah kah
Banyak perkara yang terbongkar

Tanpa Nama berkata...

http://www.sarawakreport.org/

bro bace sini..

Marsha~ berkata...

Pakai blackberry lah.. Kau boleh update blog dan tWitter denggan laju 24hrs...tak perlu laptop yg besar.. Haha..

Tanpa Nama berkata...

Macam tulah orang lama atau old folk...kah..kah..terkial-kial.

yb berkata...

Hotel murah kurang fasiliti. Hotel "Mega Sales" boleh layar internet dengan percuma.

Hendak yang baik kena korban duit. Untuk hidup, mesti sesuaikan diri.

Semua program mesti dirancang. Tidak dirancang jangan mengeluh.

Halimi MN berkata...

catatan coretan hati yang amat jujur. saya di sini menanti dengan sabar cacatan terkini dari T.T di bumi Kenyalang.

Tanpa Nama berkata...

orang pegi sepang hari ni bro layan f1...
lu lak pegi miri layan pilihanraya yang belum tentu menang tu...
haiyaaaa
lu memang power la bro

Tanpa Nama berkata...

Bro TT berapa hari di Miri.
Mana mau cari Bro untuk ngeteh?

fil berkata...

welcome to MIRI my hometown :)

Monster Globalisasi berkata...

jangan lupa boh, kirim salam kwn pd taib mahmud dan bomoh2nya yang cun tu..

V for gunpowder berkata...

g ba'kelalan bro...sana aku dengar panas......miri xdak apa2 bro.......

zeqzeq berkata...

Tukau takau tukau cila k*..
Rugi tido sorang sejuk wo

fiq berkata...

ape ni...macam pantun je..

Tanpa Nama berkata...

takleh kata lum tentu oi..mb nak amik laih kerjaan susah sikit la...tp MIRI /SARAWAK utara tu kawasan cina sure DAP sapu..native pun dah marah la ni sure sokong PKR unless last minute beli undi..biasala..miri,bitulu memang hot,sengit ..i baru dpt update dri suku sakat sana..ni yg terlibat memantau n terlibat ngan proses p/raya..aku rasa ala BN ngan jentera canggih /n org tempatan sure lebih tepat...syg tak sempat lik..anyway nama i pun tak di tukar undi sanalg kat malaya ni melaon n cilakak sungguh ..tak bole i dpt kepuasan gak menjatuhkan unda i yg bernilai sgt ni

Tanpa Nama berkata...

takleh kata lum tentu oi..mb nak amik alih kerjaan susah sikit la...tp MIRI /SARAWAK utara tu kawasan cina sure DAP sapu..native pun dah marah la ni sure sokong PKR unless last minute beli undi..biasala..miri,bintulu memang hot,sengit ..i baru dpt update dri suku sakat sana..ni yg terlibat memantau n terlibat ngan proses p/raya..aku rasa la BN ngan jentera canggih /n org tempatan sure lebih tepat...syg tak sempat lik..anyway nama i pun tak di tukar undi sana lg kat malaya ni, melaon n cilakak sungguh ..tak bole i dpt kepuasan gak menjatuhkan unda i yg bernilai sgt ni

Tanpa Nama berkata...

ishan yr phone number pliz, i will pick you up,

Mat Lendir Kg Lonek berkata...

JIKA KAU TERJUMPA DIA

jangan lupa
bila sampai kuching atau miri
dan jika kau jumpa taib
sampaikan salam aku padanya
beritahu pada dia
"celaka kau taib"

jangan lupa
kau tanyakan sekali padanya
tentang karipapnya
dan tanya sekali
"karipap baru ok ke?"

jangan kau lupa juga
kalau terserempak dia di mana-mana
sembang2lah pasal projek
mana tau jika ada rezeki
dapat sekapal balak
atau merasa tanah adat

dan andainya
diberi pilihan antara tiga
karipap, balak atau tanah adat
kau pilihlah karipap
kerana karipap menjadikan kita
tahan muda lebih lama
tapi kau kena beringat
bukan pilih karipap basi berair

dan jika kau dihadiahkan
seorang bomoh
jangan pandang kiri kanan
sambar
dan bawalah pulang ke brickfield
kerana bomoh juga berkaripap

jangan lupa
sampaikan salam pada taib
dan ulangi bicara
"kubur kata mari, runah kata pergi"

kalau ada baki sesen dua
bawalah terubuk masin
bawa sekali
sisa-sisa radioaktif di dalamnya!

Non-Governmental Individual berkata...

HAVE FUN IN SRWK... MELAYU SRWK LEBIH LIBERAL ..HASIL PEMERINTAHAN 30 THN TAIB DISRWK...

Tanpa Nama berkata...

Biasalah old timer tak biasa dgn kecanggihan teknologi komunikasi terkini. Pak Cik Isyam, aku cadangkan ko beli la smart phone, pergi mana pun boleh bertwitter, berfacebook, berblog dan mcm2 lagi function internet.

Aku yg pakai motor kapcai pun ada Android. Pergi mana pun leh internet, youtube, facebook, tapi blog je aku xde. Lu dah kaya raya, duit byk jgn kedekut beli produk kapitalis. Asalkan ada manfaat utk lu menulis di mana2 saje.

Kucing Parsi berkata...

la hotel murah orang pakai berentot saje... kalau ada rezeki kita jumpa... kalau bisa ada rezeki kita jumpa... kalau di miri cuba rasakan menu lelapan, tp ready ongkos nya

Tanpa Nama berkata...

huyyooo pegi sepang siutt.. itulah yang dipanggil 'minat'. Dan selalu orang terlupa orang lain juga punya minat. Dan minat orang lain itu selalu dikutuk orang lain yang tanpa sedar minatnya dikutuk orang yang lain juga. Jadi, mari mempertahankan minat masing-masing. Ada sape-sape memang minat nak kene tipuu?? hahaha.... itu minat tanpa sedar.

Tanpa Nama berkata...

Kecualilah jika mat tambi kecik, mat eskei dan mat perkosa dapat membuktikan ada teknologi moden yang boleh memanjangkan janggut 3 inci dalam tempoh sehari!!!
10 April 2011 5:46 AM


tok carbon copy: alamak! kita sudah buat kesilapan teknikal yg besar la! macammana nak kelentong isu janggut nih??!!

tok ikut-je-tapi-tak-tau-apa: adoi! parah, parah! naya kita kalau tak dapat putar isu ni, dey anak tambi!

dey anak tambi: alaaa... apalah korang ber2 kecoh2 niii... benda senang je laaa... kan Tuhan dah bagi Jepun tolong kitaaa...

tok carbon copy & tok ikut-je-tapi-tak-tau-apa: (serentak) Jepun??? tolong kita???

dey anak tambi: iyeee... Tuhan buat Jepun gempabumi, Fukushima meletup loji, kesan radioaktif sampai ke malaysia sini, tu yang anwar kena radiasi, langsung terperanjat janggut dia terus tumbuh sekelipmataaa!

tok carbon copy: oh, bijak, bijak! memang kamu layak jadi ketua menteri, dey anak tambi!

dey anak tambi: heh heh...

tok ikut-je-tapi-tak-tau-apa: eh.. tapi kan... yang fukuchimah tu meletup bila? yang kita cakap anwar main tu bila? sesuai tak haribulan dia?

dey anak tambi: ah, diamlah, kau apa tau?! lagipun kalau diaorang bising2 nanti, kita pikir lah kelentong lain pulakkk...!!

-average joe-
klakka-la.blogspot.com

p/s Aku jua ada cilakanya
Apakan tidak..aku punya hotel
Difahamkan tuan besarnya itu
'Bapa Kuching' yang sudah tua
Tapi berahinya masih muda
kah kah kah..kah kah
Banyak perkara yang terbongkar
10 April 2011 7:17 AM


apanama hotel tu?????

Tanpa Nama berkata...

kamek orang miri..harap2 dapat jumpa abang isham di miri tok kelak..

Tanpa Nama berkata...

itulah sebabnya KOT org s'wak dan sabah lambat berubah-kerna byk tempat internet slow sana, jadi lambat dpt news dan pencerahan yg sewajarnya.

zex berkata...

CANTIKK BRO....
MALAM NI BOLEY JUMPA PONTIANAK DI PUB YANG BERSEPAH DI MIRI...ITU "PONTIANAK MALI PUNYA CEWEK LHO"...

Tanpa Nama berkata...

Betullah..tak serik2..PRK pun lebih dari hatrik dah kalah..aku tak payah tunjuk video seks tu..tunjuk janji kg buah pala je dah boleh score..kah..kah..mimpi la lu TT..nuar pun makin serabai aku tengok..buatlah lagi sembahyang hajat tu ya..lepas tu fikir2kan lah idea apa lagi nak temberang rakyat..rakyat bukan bodoh seperti yang kau dan pencacai2 kau fikirkan!

Tanpa Nama berkata...

miri
bukan mari
aku dtg miri
bukan panggil mari
dtg sendiri
dtg miri sendiri
miri
ada undi2
kita kena mari
mari bg undi
jangan takot lari
mari mari
mari miri
ada undi
nanti rugi

Hijau Yang Indah berkata...

salam bro....
ko miri duduk di hotel mane?
aku mmg dah di miri pun...
bleh la lepak2 minum2 sembang2 dlu...

mata-lemu shah alam. matalembu@gmail.com berkata...

cilaka @ fuck,..

kau poyo lagi tt,.. bila sebut cilaka mesti ingat gerombolan, sebut fuck ingat gerombolan.

kerana 'cilaka & fuck' adalah untuk gerombolan...fuck

Tanpa Nama berkata...

bro... lu kena order kopiah sama macam taib bro... baru org sarawak suspek lu... hahahhahaha...

Tanpa Nama berkata...

updates please!!! where are the updates??!!! kesian kat gue bro!!! jauh nih!!!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

salam
pemecah berita sudah datang..
berapa ramai org serawak yang nak mengundi tak pernah ke miri...
kalau diaorang tengok miri dan bezakan dengan kampung diaorang balik sah tak puas hati

fauzi berkata...

aku kurang setuju dengan benda ni...

Tanpa Nama berkata...

lu bebaik bro...hinggap kat hotel tu kena jenguk penjuru segenap bilik...

bawah katil
tepi pasu
atas tv
dalam laci

mana la tau ada spy kamera versi night vision..wat naya je nanti...

wakakaakakakakakakakakakak

berjuang la lwn bujang senang kaki dua.ole2 gambir sarawak jgn lupa bro....

memijar jeeee

Tanpa Nama berkata...

mana tim tukar tiub ni.. lemau betul la update blog..

takkan ko jugak isham nak buat kerje approval sumer komen2 nih?

pengguna berkata...

aiyoo... TT tido hotel murah ka.. xder wifi.. haha..