Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 19 Oktober 2011

TAK PERCAYA -HANG CUBA PERGI BELI

NOTA:

ini betul betul kelentong
hang tengok apa dalam pinggan
hanya 4 ringgit

hang pi laa kedai tu
kalau hang dapat harga ini
kah kah kah

lun pikie laaa sendiri


INI MENU TIPU RAKYAT - meloya

Najib Razak memuji makanan yang dijual di restoran yang menyertai Program Menu Rakyat satu Malaysia sambil menyifatkannya sebagai sedap dan berkualiti.

Perdana Menteri menyatakan sedemikian selepas menikmati nasi berlaukkan ayam masak merah, ayam masak kicap, daging goreng, sayur taugeh dan papadom di Restoran Ukhwah di Lorong Medan Tuanku di sini hari ini.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Ismail Sabri Yaakob yang mengiringi Perdana Menteri, berkata, kunjungan Najib ke premis itu adalah untuk menikmati dan menilai sendiri kualiti makanan yang dijual kepada rakyat pada harga RM4 untuk makanan tengah hari dan RM2 untuk sarapan.





































KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


ini menu tipu rakyat
kah kah kah


21 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

orang tu dah kaya kasi murah lagi. patutnya kena cas RM400! bodohla peniaga kedai tu

Encik Putat berkata...

Hang mai habak sat kedai mana tuu???tok sah dok muhong laa....kalu betoi, aku nak pi bawak orang kampong...

Tanpa Nama berkata...

Arghhhh!!! Nyesal x mkn time najib dtg, mkn ayam dengan nasi beriani 4 ringgit tu.... slalu 4 ringgit nasi putih je....

Tanpa Nama berkata...

pergi cuba dulu baru komen.....jom pie medan tuanku kepada mereka yang berhampiran dan nak rasa menu najib rm4

Tanpa Nama berkata...

MACAMLAH KAMI NI TAK PERNAH MAKAN NASI DIKEDAI DAN TAK TAHU NILAI MAKANAN DIPASARAN. KALAU BOHONG BIARLAH LOJIK DAN BOLEH DITERIMA AKAL.

MENAMBAHKAN LAGI KEMUNAFIKKANNYA SAJA.

James Iha berkata...

wooiittt...kat pekan nako nambua dlm area Pendang di Kedah nun pon hang tak dpt lauk spesel mcm tu hoi...kahkahkah

Tanpa Nama berkata...

my lunch at mamak (ampang):
Nasi, 1 goreng ayam and telur cost me RM5.00

YOU lying again.
(low class punya tipu)

idian berkata...

Semalam gua tengok berita sedih...satu bapa akibat kemalangan tak dapat bayar hutang...bankrap...kena jel sebulan sebab tak mampu bayar RM200...celaka punya undang2...ni boleh dikatakan kena penjara sebab miskin!!!!!!

Pukimak punya undang2 malaysia...bila la nak laksanakan hukum hudud yang lebih adil!!!

idian berkata...

Semalam gua tengok berita sedih...satu bapa akibat kemalangan tak dapat bayar hutang...bankrap...kena jel sebulan sebab tak mampu bayar RM200...celaka punya undang2...ni boleh dikatakan kena penjara sebab miskin!!!!!!

Pukimak punya undang2 malaysia...bila la nak laksanakan hukum hudud yang lebih adil!!!

bonggol berkata...

"Saya rasa Perdana Menteri sangat gembira di mana hari ini, beliau dapat merasa sendiri apa yang rakyat rasa dan makan setiap hari dan ini menunjukkan beliau prihatin dengan apa yang dimakan dan dirasa rakyat," kata Ismail Sabri. - meloya

apa maknanya? maknanya mael ni cakap baru hari ni najib makan makanan yg rakyat makan hari2...ceh, memang tak guna. kita bayar mcm2 cukai dia ntah makan apa hari2.

podah rm4, semua ada, air mineral lagi. barua punya paper cerita tipu...

Tanpa Nama berkata...

Murah gila. Kedai nie dekat office aku. pernah jugak makan kat kedai nie tapi tak lah dapat sampai murah camni. Kalu bab menipu org melayu, org melayu sendiri memang terrer.

Tanpa Nama berkata...

Kita pakat sesama makan kat sana...kalau lauk yg kita amik tu harga dia mahal...tak sama ngan harga PM...kita saman dia kerna menipu pelangan.

Tanpa Nama berkata...

Lagi dia nak bohong lagi kantoi...buat lagi..lagi kantoi...kah kah kah...puok menate tu semua sokong dia lagi...

Rajah S'ngor Keturunan Lanun Bugis berkata...

Ini guarantee bodek PM & tipu. Tahun lepas saya makan kat stall Mamak di Food Court KLCC. Saya order Nasi Bryani dengan udang besar goreng & kuah kari. Harga RM 26!!! Terkejut saya. Kena ketok oleh Mamak. Sejak itu saya tak nak makan kedai Mamak sebab dia orang caj sesuka hati.

Tanpa Nama berkata...

lagi satu idea, kita pi kedai tu, bawa keratan akhbar yg ada gambar org tua tu pegang pinggan lauk RM 4.00. kita ambil semua lauk sama mcm dlm gambar.

masa nak bayar tengok mamak kedai caj berapa. kalau tak sama, kita lawan la...kalau lebih jgn bayar.

Tanpa Nama berkata...

SAYA DAH LAMA MAKAN DI RESTORAN UKHUWAH INI. bETUL MURAH..TAPI ITU 2 TAHUN LALU..TAPI KINI RESTORAN INI DAH MULA NAK JUAL MURAH....

Tanpa Nama berkata...

HAHHHHA..INI ORG UMNO PUNYA..DATUK RAHIM BABA...INI RESTORAN BERKONSEPKAN KOPERASI...MURAH MEMANG MURAH..KAH..KAH..KAH..PAK HAJI TU ORANG INDON...PEKERA INDON,BANGLA DAN PAKISTAN....MANA MELAYU MALAYSIA?????

Tanpa Nama berkata...

HAHHHHA..INI ORG UMNO PUNYA..DATUK RAHIM BABA...INI RESTORAN BERKONSEPKAN KOPERASI...MURAH MEMANG MURAH..KAH..KAH..KAH..PAK HAJI TU ORANG INDON...PEKERA INDON,BANGLA DAN PAKISTAN....MANA MELAYU MALAYSIA?????

Tanpa Nama berkata...

encik najib, xpayah la membodohkan org melayu yg dah mmg bodoh...tiap lauk, tiap makanan PM akan dicuba dulu oleh seorang tukang makan,...kalau dia xsakit, xmati, xcirit, baru la lauk tu boleh dimakan oleh PM...RM4? tahi lu la...bangang

Tanpa Nama berkata...

esok ajak bik mama plk mkn kat situ..mana tau boleh dapat lagi murah..kah..kah..kah..

Tanpa Nama berkata...

UMNO ni cuma berani buli orang Melayu jer.. Cina ngan India, dia cuma cakap besar dan takut..!!!!

burit la makan kat KL camni punyer murah!!!! kat old town PJ pun tak dapat rege camni...

aku bersumpah, akan aku melancap sampai pancut2 kat depan cashier dia sebanyak 5 kali kalo dapat rege murah macam najib dapat ni...