Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 11 Januari 2012

KALAU MASIH ADA YANG TAK FAHAM




SURAT PENCERAHAN DARI PEMBACA


waduh waduh... ramai melayu yg tak faham real politik...Hassan Ali bukan pejuang agama wuiii... Hassan Ali pejuang politik yg menggunakan agama sbg perisai politiknya... Hassan Ali nak jd MB Selangor..tak dpt kerana dihalang PR sbb bersekongkol dgn umno nak tubuh kerajaan negeri... Benci aku org bertopengkan agama utk kepentingan politik mcm Hassan Ali!
By Anonymous on HEBAT SEBAGAI PAKAR MOTIVASI PANDANGAN ... on 1/11/12







masih ada yang bebal lagi:




NAKHAIE: ADAKAH HASAN AKAN DPAT KEADILAN JIKA BUAT RAYUAN - minsider

Bekas naib presiden PAS Nakhaie Ahmad menyifatkan “perkara sama” pasti akan berulang sekiranyar Hasan Ali yang dipecat keahlian oleh PAS tanpa mengikut prosedur perlembagaan parti, mengemukakan rayuan kepada Majlis Syura Ulama.

Nakhaie menegaskan prosedur pemecatan Hasan tidak wajar kerana bekas Pesuruhjaya PAS Selangor itu tidak diberi peluang membela diri di peringkat jawatankuasa disiplin parti itu.

“Proses pemecatan Hasan Ali tidak wajar kerana beliau tidak diberi peluang mempertahankan diri dan adalah jelas pandangan Hasan Ali mewakili pandangan lama era kepimpinan ulama yang dianggap oleh pemimpin baru PAS sebagai sesuatu yang sudah lapuk,” katanya kepada The Malaysian Insider.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


NOTA:
dari sumber maklumat
hasan ali ini bukan pinjam
400 ribu ringgit tetapi
900 ribu ringgit dari harakah

tetapi
bukan pasal duit hutang ini
hasan ali di buang
hasan ali dibuang
kerana dia tak baca tukar tiub
kah kah kah




19 ulasan:

helmyhashim berkata...

depa dah bagi warning..... mmg kene terjun la dr kapal PR..... pi cari kapal lain

mek berkata...

'hasan ali dibuang
kerana dia tak baca tukar tiub'

kah kah kah
lawak terbaik hari ni

tq tt for all your jokes :)

Tanpa Nama berkata...

padangan aku, masalah yang dapat dilihat di dalam pas berbeza2. sesetangah ada yang beranggapan pas adalah islam dan islam adalah pas. sesetengah pengikut menjadi taksub pada perkara itu. melahirkan pengikut2 yg taksub adalah doktrin parti2 itu mengekalkan hemogani kekuasaan mereka.pas adalah sebuah parti yg dasarnya islam mengikut kefahaman mereka. umno pula dasarnya nasionalis melayu yg sempit dan jumud. sedangkan islam, kristian, buddha, hindu adalah agama.

bigfish berkata...

ramai yang suruh hasan ali lompat tapi mamat nih tak tau nak lompat masuk mana.

nak masuk jadi presiden perkasa, brehim ali ada lagi...

Tanpa Nama berkata...

Tok Guru kata sebab perangai tak senonoh. Aku dah kata dari dulu lagi, orang katik katik ni ada attitude problem Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah Kah

Tanpa Nama berkata...

aku tak faham pasal apa Nasa ada kat rumah dia hari tur.....

Tanpa Nama berkata...

hasan ali lg teruk dr nakhaie. hasan ali bkn belajar agama kt universiti. dia bkn ustaz. dia hanyalah pakar motivasi yg terkobak kobak islamnya lebih terkobak dr imam samudera. lebih terkobak dr osama. tp dia lbh krg sama dgn zulnordeng. kahkahkahkah

Tanpa Nama berkata...

woi isham.. cuba selidik maklumat yang aku bg kat kau ni.. hassan ali dah xmasyuk pasai tu dia buat hal.. dia masuk PAS pun pasai project dia kena hold ngan madey.. yela masa tu kan dia ni pakar motivasi, bila masukkan skit bab agama dia hentam skit kerajaan masa tu.. tu yg kena ngn madey.. lagipun dia dah labur banyak duit masa tu.. panas la dia.. terus masuk pas buat muka baik konon.. ptuihhh.. hahaha... kalau x confirm dia takde dalam pas sekarang ni.. betul ke x isham?

Tanpa Nama berkata...

Hasan ali is history. A few more possibly will follow. BOMB incidents perpetrators are obvious. GE13 is the focus.

Non-Governmental Individual berkata...

kah kah kah! dosa besar tu.

dosa tak baca tukar tiub.!

tunaikan kewajipan tiap2 hari. iaitu baca tukar tiub.

kalau nak pahala lebih klik iklan.!


(Hadith Riwayat Hishamudin Rias)

Non-Governmental Individual berkata...

kah kah kah! dosa besar tu.

dosa tak baca tukar tiub.!

tunaikan kewajipan tiap2 hari. iaitu baca tukar tiub.

kalau nak pahala lebih klik iklan.!


(Hadith Riwayat Hishamudin Rias)

siti harapan berkata...

All the best buat DHA. Moga terus berjuang ke jalan Allah SWT biarpun kita berbeda aliran. Apa ada dengan bangsa andai bangsa yang memusnahkan kita.
Terima kasih TT

Tanpa Nama berkata...

hassan ali di buang kerana dia tak faham keperluan RAKYAT.

hassan ali di buang kerana dia hanya faham keperluan UMNO.

hassan ali di buang kerana dia dah faham keperluan perendirian diri.

Oleh itu , dia-lah Superman yg tak boleh terbang

kesian...kesian.....dia dan UMNO
sebab kedua-dua pun tak belajar betul-betul

“If history repeats itself, and the unexpected always happens, how incapable must Man be of learning from experience.”
George Bernard Shaw quotes (Irish literary Critic, Playwright and Essayist. 1925 Nobel Prize for Literature, 1856-1950)


Jikalau dia faham ingi-lis, memang dia tak jadi hari ini...

mi-no-spik-ing-lis

kah.kah.kah...........
kah.kah.kah...........
kah.kah.kah...........

Tanpa Nama berkata...

Mana hasan ali nak cari duit..Hutang keliling pinggang woo...
Punah impian nak jadik MB..
Berapa kotak pulak nak keluarkan utk kutuk PAS...
Ex Pakar Motivasi yang tragis hidupnya..

Tanpa Nama berkata...

laaaa... gua ingat dia kene pecat pasal x panggil TT masa buat PC...ekekekeke....

peserta same kem hasan ali berkata...

pak lang aku dh ckp tahun 98 dulu.si hasan ni msuk pas sbb bisnes dia.bila msuk pas,nnti rmai yg dtg 'same kem' dia.rmai jemput dia bercakap.1 ceramah brp RM dia ble dpt...kini jelas niat dia yg sbnar.lu piker sendre la

Bob Lemang berkata...

Dah la kena pecat, korang kutuk2 dia pulak.

Kesian la kat dia sikit.
Kang dia kena sakit jantong kang!
Tak sempat korang nak mintak mahap

Tanpa Nama berkata...

Eh peserta jubo pak tiri ko bagitau aku lo ni loser nak mampos setaraf dengan bik mama je.. ape yang ko dah buat untuk agama bangsa dan negara eh bangsat? Mengutuk orang number satu diri sendiri useless satu sen talk boleh pakai.

TT, tatkala ko meneguk secangkir tiger beer, dan semasa ko menghirup secawan need wine, buangkan ease jealous ko tu kat org.lain.. aoe ko nak jadi MB pakatan gak ke. Ko tu clown je untuk PR. Kalau ko selambe uterus anarki, walaupun lepas.PR.Naik ade can ko dihumban masuk kamunting

Pro_Pembaharuan berkata...

Tanpa Nama berkata...
12 Januari 2012 4:44 PG

hek ele... kate tak suka TT maki2 kutuk2 orang... ayat lu pun first ayat dah maki-maki kutuk-kutuk orang... konpem lu bodo punya orang...