Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 19 Januari 2013

MUHYIDDIN KENA KELENTONG DI ALABAMA






 
 Muhyiddin Lawat Sekolah Berprestasi Tinggi Terkemuka Alabama
MOBILE (Alabama): Lawatan ke sekolah berprestasi tinggi terkemuka dekat sini oleh Timbalan Perdana Menteri  Muhyiddin Yassin merupakan pengalaman berharga yang menyaksikan beberapa inisiatif dilaksanakan di sekolah itu dipertimbangkan untuk sekolah di Malaysia.
Ini termasuk penggunaan teknologi secara komprehensif seperti komputer riba berbanding kaedah tradisional penggunaan buku teks dalam proses pengajaran dan pembelajaran.
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
woit... RAMAI KRONI DAH BERATUR.... kah kah kah..
kah kah kah... SEMUA BAWA KERTAS CADANGAN.... kah kah kah..
kah kah kah.... SEMUA NAK  JADI PEMBEKAL KOMPURER RIBA... kah kah kah..
kah kah kah...INI BARU NAMANYA UNITED MALAYS NATIONAL ORGANISATION.... kah kah kah...
kah kah kah...INI NAMA NYA KETUANAN MELAYU.... kah kah kah..

Komputer riba bakal ganti buku teks - Muhyiddin


MOBILE (Alabama) 18 Jan. - Komputer riba bakal menggantikan penggunaan buku teks di sekolah-sekolah dalam usaha kerajaan meningkatkan standard pembelajaran di negara ini bagi melahirkan pelajar yang bukan sahaja cemerlang tetapi juga mempunyai pelbagai kemahiran.

Melalui sistem itu skim pinjaman buku teks akan digantikan dengan pinjaman komputer riba yang mana akan dipulangkan oleh para pelajar setiap kali selesai sesi persekolahan.

NOTA:

muhyiddin tak sedar
 dia kena kelentong
alabama tempat  paling cekai di amerika
ini bukan sekolah
ini scam 
dari syarikat nak jual komputer
kah kah kah
------

16 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Lancau laa....

Nak guna lap top di skolah biarlah fikir benda ni dulu:
1. dia ingat dalam bilik darjah tu ada 40 plug poin ker? Kalau ada sebijik aje power plug pun dah kira cantik....
2. budak nak bawak hand phone pun dah bising satu negara, inikan pulak nak bawak laptop. Hilang laptop tu karang, KPM nak ganti ker? Ker pengetua / guru besar kena ganti??
3. Cikgu ajar matematik kat depan, budak belajar filem lucah kat belakang kelas. Tapi ok jugak, kelas jadi senyap sbb budak layan cerita lucah.
4. Cikgu layan word, budak layan program lain lebih advance. Budak lebih pandaai drp cikgu. Cikgu ni setakat word ngan power point aje la yang dia tahu. Nak buat blog pun tak reti.
5. Budak miskin... dapat ler lap top free lagi. Lepas tu emak bapak jual kemdian report hilang. Pah tu dapat sebijik lagi.
6. laptop dan komputer ni bukan macam buku. Sebulan dua rosak, sebulan dua hang. Sapa nak repair dan duit sapa nak buat repair. Weiii.. mudin, komputer time school net pun dah tak boleh pakai dah, report school net, setaun puin tak datang jenguk. Skarang dah jadi barang buruk. Nak pakai tak buleh, nak buang tak boleh. Apa cerita nih....KPM ada pergi tanya ker??? Ada pergi jenguk ker??
7. Komputer ni bukan macam buku. Dia selalu berubah. Advance. Sebulan dua kita tak ubah, lap top kita dah ketinggalan. Sekarang dah windows 6. Kang tahun depan windows 8, bulan satu lagi windows 12.... Sapa nak bayar kalau tukar program tu?? Tak payah tukar? Kita pulak ketinggalan.

Jadi drp gatal nak pakai laptop kat kelas, baik pikir benda lain yg lebih manpaat kat sekolah laaa.

Bangang!!!

Tanpa Nama berkata...

Fuyoooo.....
Skim pinjaman komputer riba akan ganti skim pinjaman buku teks!!!!
Bila nak mula ni mudin???
Semua murid akan dapat ke???
Projek masyukkkk ni.....

**Ni kenalah set bilik darjah macam bilik komputer la pulak. Duit masyuk lagi turrr. Mau ratus ribu sebijik bilik darjah...

Tanpa Nama berkata...

Actually its tablets and e readers that are the future not lap tops

Tanpa Nama berkata...

Macam kisah Oh Bangau lah ni! Si Muhyidin kena tipu dgn syarikat Alabama cikai ni,pastu Muhyidin beri syarikat kroni utk bwk masuk komputer riba ni,harganye bermillion lemon dr harga pasaran(mcm beli kapal selam scorpene tulah),almaklumlah utk sekolah 1M'sia tapi yg kena tipi kita,rakyat M'sia jugak krn diit tu dtg dr duit kita pembayar cukai: terpaksa bayar dgn harga yg jauh lebih tingg dr harga sebenar!!

insafdoh67 berkata...

Maju..maju....maju... Hebat..hebat.hebat... Saaaaaaaaaapuuuuuuu... Pui... Listen.listen.listen. Saya cakap awaq dengaak... Kah.kah.kah.... Mudin ke mudin r.. Janji potong.. Kih.kih.kih....

binjai berkata...

Bodoh piang, macam la tak pernah pakai laptop..
Tengok mat saleh pakai kat sekolah kita pun nak pakai kat sekolah kita...minda terjajah ketuanan melayu, ini la maslah bila pipi lagi besar dari otak
Mat saleh tak payah pakai uniform tak nak ikut pulak

Tanpa Nama berkata...

Bior betul Muhyidin.. Alabama takda dalam peta teknologi IT.. Lain la Silicon Valley ke..

Tanpa Nama berkata...

Kutuk cikgu agak-agak aaa...terasa jugak beb...kutuk nudin dah aaa..

Tanpa Nama berkata...

Salam, Macam2 cerita dah skrg muncul dan yg paling sedih skali bila masuk bab agama pun nak diperdebatkan hgga alpa di mana diri kita skrg. Dgrkan dulu, bertanya lebih baik dari menuduh. Bersama Pak Lan WICC: Tipuan Demokrasi dan Kapitalis Bersama Ustaz Halim dan Rakan-Rakan. http://www.youtube.com/watch?v=G2i1fPvvtpM

Tanpa Nama berkata...

Mana tak kena kelentong, mat sembab ni bukanlah cerdik orangnya. Sebelum kena kelentong dengan mat Salleh, dah kena kelentong dengan kroni gerombolan.
Tak payahlah guna komputer, guna kertas lagi bagus,macam orang dulu.Dalam semua kerja, orang yang dah berumur sekarang adalah lebih "all rounder" dari bebudak sekarang. Dulu mengira guna otak,sekarang guna kalkulator,otak pun jadi beku macam perogol amah tu. Kah...kah..kah..

Sudin berkata...

Menteri Pelajaran bangang....!!!
Menteri-menteri dan ahli-ahli Umno(B)/Bn...tolol dan tengin....!!!

Perkara asas tak peduli, janji kenyang,.. maaaasyuk....
Kepala otak ingat rakyat tanah melayu masih 10 juta.... tahun 60'an.

Nak semak pendidikan....pegi mampus..!!!
Nak semak dasar ekonomi...pegi lanchow.....!!!
Semak punya semak,belik punya belik akhirnya cuma hanya sebuah sekolah sahaja yang baru dibina dalam daerah masing-masing....
Patut le anak muda banyak menganggur.....pembukaan sekolah baru tak ada....peluang pekerjaan tak ada....
Pulun sekolah sedia ada....sesak macam nak mampus....!!!
Jalan raya sesak bagai menggila...mana taknya,pulun sekolah yang sama dari zaman penjajah....
Penempatan baru tak di ambil kira...
Tunggu le tukang kebun pencen umur 60 tahun.....sekolah yang sama...akhirnya tukang kebun diswastakan....menteri melayu buat syarikat,amik mat bangla jadi tukang kebun....babi punya menteri pelajaran......!!!!
Ini ghope nak jadi pemimpin berwawasan....pemimpin kepala bapak dia....!!!
Wajib tukar dah kerajaan lanun ni...!!!
Kalau tak tukar kali ni mampus...!!!!!!!!!!!!!!!!

Tanpa Nama berkata...

Kajian di UK : membaca buku konvensional melatih berfikir secara linear, maka budak2 akan lebih tersusun ilmunya, lebih tinggi konsentrasinya, lebih sabar... Membaca buku di komputer pula merangsang lompat ke sana-sini, terlalu banyak hyperlink, budak2 susah nak konsentrate, ilmu banyak tapi superfisial... sudahnya generasi akan datang nampak macam bijak pandai, tapi sebenarnya bangang...

Tanpa Nama berkata...

Wuiyo.. laptop tu apa yerk? Hebat sungguh dpt pakai komputer ni. Org2 malaysia yg jakun musti melompat punyer dpt guna pc. Kahkahkah...

Kene virus pun, xdak sapa reti nak buat maintenance. Dgn server2 pun jadi mcm haramjadah habis. Time beli software, vendor promote mcm haramjadah jugak. Sekuriti sana sini.. bila pakai, budak admin 10 tahun pengalaman IT pun pening kepala nak jaga sistem. Itu pun certified macam2.. dgn mcse la.. ccnp la... IT ni buleh sembang jer canggih manggih..

Sumernyer sama mcm keje akaun atas kertas gak akhirnya.. eksyen jer lebey... kita dah 20 tahun pakai komputer ni.. apa kemajuan dah kita dapat? Roket pun tak reti nak buat lagi.. memang sah kene tipu.. muhiddin ni pun rasanya tak pernah jumpa komputer gamaknya.. pstut la projek masyukkkk bila buat2 bodo dan sembab.. ada hikmah buatbuat bengap rupanya..

Mudin berkata...

Inilah masalah menteri di Malaysia. Suka buat kenyataan (yg akan dikira rasmi) merubah sesuatu sistem tanpa membuat kajian mendalam terlebih dahulu. Pegawai pak turut dan kaki kipas akan buat tanpa berani soal. Dah laksana baru buat kajian sesuai ke tak. Kaldai betul.....

DIDI KOTA BELUD YANG SEBENAR berkata...

satu cara untuk menghalau dan mengantikan cikgu cikgi yang tak pandai guna komputer...terutama OLD MEN EMMU......hehehehehe....GLI DAN PLI banyak yang takdo kojo...ini je cara nya ....hehehehehehehehehehehehe....OLD MEN EMMU SUSAH DIBENTUK,NEW MEN EMMU SOKONGAN DALAM POKET...KATANYALAH.........

Tanpa Nama berkata...

X semua cikgu mcm tu... Tp ada... Lgpun, kita mesti lbh advance dr anak kita...