.

Sabtu, 9 Jun 2018

MUSTAHIL TAK FAHAM








MUSTAHIL 
Woittt TT, semuanya jelas tak ada langsung yang terselirat sikit pun dalam kenyatan demi kenyataan Tun Dr Mahathir Mohammad ni, Cukup bijak dia memilih jalan tengah walaupun laluannya Nampak begitu meruncing dan penuh berliku, Tepat bagai dikata, Rule Of Law, Semua warga tak kira siapa saja kena patuh dengan undang2 negara, Andainya Tun tak buat benda tu dulu, Rasanya apa akan jadi sekarang? 

TAK FAHAM APA

Come on, Back to the root, Kita semua manusia biasa saja, tak ada beza pun, Aku ingat lagi petikan daripada rampaian tulisan ko dulu, Kalau Putera Charles makan jering, kencing beliau baunya haring? Jadi dalam soal Raja-Raja melayu ni semua, Aku harap rakyat Malaysia ni matanglah dalam menilai, Aku malas nak menulis Panjang lagi, 

KATA MAHATHIR 
Sebab aku sebagai warganegara Malaysia yang berdaulat memang faham sungguh sensiiviti feudalism yang begitu tebal membonsaikan fikrah ramai, Semoga bani Melayu bangkit dari lamunan mimpi acuan penjajah sejak sekian lama, Aamiin. on BERITA AMAT JELAS
Publish | Delete | Spam
Melayu Celup
on 6/8/18




----------------------

Tiada ulasan: