Sabtu, 19 September 2026

PAGI INI


PAGI INI




PAGI INI

SABTU 19 SEPTEMBER 2026

NAJIB BEBAS


NAJIB BEBAS
HEBOH – INI BUKAN SALAH DAP
BUKAN SALAH HANNAH YEOH

Ini bermula dengan klim INI KERAJAAN TITAH – jangan lupa berhari hari berbulan bulan Fahmi Fadil umum INI KERAJAAN TITAH – titah dari Agong – kah kah kah

SEKARANG KERAJAAN TITAH dah jadi KERAJAAN KENA TITIK – kah kah kah.

TAHANAN DI RUMAH ?
Jeng jeng jeng
Rumah sapa? 
Najib ada dua bini – kah kah kah
BINI PERTAMA?
BINI KE DUA
Kah kah kah

Kalau rumah Rosmah NAJIB AKAN TERUS TERSEKSA – kah kah kah.

NAJIB BETUL BETUL BEBAS bila Rosmah  di hantar ke Kajang – kah kah kah. Amin

HOKKIEN
Pagi ini BERJEREBU – Kl & KL Sentral hodoh – langit kelam – matahari dah keluar – cahaya lembut. Ada kelihatan sikit awan keranA kemarin hujan.

Gua lihat Tim Mak  tak ada – jalan kosong – bila gua sampai di jalan besar baru gua nampak – semua berlari datang – gua beri friskies dan nasi. Siti dah 4 hari tak kelihatan. Gua gumbira ramai makan.

Berjalan ke Wakaf Tiga – Geng Putih sampai – kali ini gua ada lagi nasi untuk mereka – ramai nak datang makan TAPI Tak Tak marah pada saekor jantan – Tak Tak kejar . tapi  ada meneruskan makan.

Jantan Putih Baik mengekor gua hingga ke Wakaf Tiga dan pulang  ke wakaf Satu – gua beri hati dan keropok.

Aduh ! Di tempat gua  letak nasi  untuk Tim Mak  gua nampak PUPPY KERDIL – Aduh – bila gua sampai dia lari – gua harap esok akan jumpa lagi.

Jap lagi nak ke Chow Kit – ha ha  Tomato dah jatuh harga – dah jadi 5rm sekilo  di NSK. Di Chow Kit  berapa sekilo ?
Hujan sial datang lagi. Ribut datanglah -  halau jerebu. Amin

BRO
SENYUM
SAMBUT PAGI SABTU
DENGAN SENYUMAN

BRO
Angin yang sama tidak akan berhembus ke muka lu dua kali.

BRO
Bumi, air, api  dan angin – dimana mereka  BERKUMPUL AKAN menjadi tenaga pasti ada kehidupan.

BRO
Angin yang lu rasa itu adalah cinta udara pada dirinya sendiri. Amin

LAKUKAN SEKARANG
LAKUKAN HARI INI
SELAMAT BERCUTI 

Tiada ulasan: