Isnin, 12 Oktober 2026

LANGKAH BAIK UNTUK MASA DEPAN


BAGUS!

LANGKAH BAIK

SELESAI MASALAH 

MASA DEPAN

AMIN




Malaysia bawa isu, mekanisme tangani jerebu ke peringkat Menteri Luar ASEAN bulan depan

SEPANG: Malaysia akan membawa isu jerebu rentas sempadan ke mesyuarat peringkat Menteri Luar ASEAN sebelum Sidang Kemuncak ke-49 blok itu di Manila, Filipina, bulan depan bagi membincangkan mekanisme serantau yang lebih berkesan menangani masalah terbabit.

Menteri Luar, Datuk Seri Mohamad Hasan, berkata isu jerebu perlu diberi perhatian khusus memandangkan ia tidak termasuk dalam mekanisme ASEAN sedia ada berkaitan bencana alam.

"Kita memang ada mekanisme (dalam) ASEAN berkenaan dengan bencana alam tapi jerebu tidak termasuk (diklasifikasikan) sebagai bencana alam.

"Jadi memang ia menjadi satu daripada isu yang saya sendiri akan bawa dalam mesyuarat dengan rakan sejawat saya," katanya kepada media selepas menghadiri keberangkatan pulang Raja Jordan Raja Abdullah II, di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), di sini hari ini.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

jerebu baik untuk berjubo... mana yang bini suka pelir tadi..boleh try jubo bini dia..cakap time jerebu mudah salah lubang

Tanpa Nama berkata...

Sudah bertahun cerita sama berulang-ulang kali dibuat tetapi tiada penyelesaian, Indonesia tidak peduli dia bakar dalam negara dia, kalau asap sampai bukan wa punya masalah, kena pakai tong oksigen kah kah kah kah terima kasih kita serumpun makan asap