Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 16 Februari 2009

GERAN RM1 JUTA PEMBANGUAN GOLF REMAJA - melayau



PETALING JAYA 15 Feb. - Kerajaan meluluskan geran khas bernilai RM1 juta bagi membantu pembangunan sukan golf di kalangan remaja di negara ini.

Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, sudah tiba masanya penumpuan diberi kepada pembangunan sukan golf remaja sebagai sebahagian usaha meningkatkan mutu sukan itu secara keseluruhan.

"Kerajaan akan membantu pembangunan sukan golf remaja, dengan ini saya ingin mengumumkan peruntukan geran bernilai RM1 juta bagi pembangunan golf untuk kumpulan itu," katanya
.

kah kah kah….kah kah kah… kah kah kah kah…

woit…. NAK BODEK REMAJA ?.... kah kah kah…..

kah kah kah...REMAJA MANA NAK MAIN GOLF? ...kah kah kah

kah kah kah... NI MACAM NAK BAGI PROJEK UNTUK KRONI... kah kah kah...

woit…. INI PEMBAZIRAN… kah kah kah… MACAM BELI KAPAL SELAM… kah kah kah



14 ulasan:

zack berkata...

Ini memang projek untuk anak2 kepala gerombolan jee...mana ada anak2 muda kampong nak main golf...tebas rumput ade laa..inilah kepala pemimpin yang sensitif dgn kehendak rakyat...cakap tak serupa bikin...woiitt kalau peruntukan tu diberi untuk naikkan
sepaktakraw ke ok jugak...ini sukan orang2 kaya jee...macam ketam menyuruh anaknya berjalan betul...

nami o fish berkata...

Lu tengok bola sepak la.

Bola sepak yang semua orang mampu main tu pun kantoi.Golf?Nak buat apa?

Nak tebang hutan-hutan Malaya ni?Nak roboh-robohkan lagi rumah setinggan ni lagi?

Tasik Utara dah jadi saksi.Alasan remaja nak mantapkan sukan golf.

Pirrah!

Tanpa Nama berkata...

Ngok punya Mat Monggol, remaja kampong mana nak main golf!!!
Mat Monggol dah sasau.....dia nak maingolf dengan puteri Monggol untuk pertandingan "hole in one"!!!!!!hahahahahha
kalau main golf dengan Bik Mama asyik OB sahaja .. Mat Monggol dah gila ajak remaja main golf atau nak ajak puteri gerombolan main golf masa perhimpunan ni hahahahahhhaa peluang Mat Monggol nak dapat "hole in one" lagi.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Dulu halau Vijay Singh
Tapi Vijay takda bising macam Karpal Singh
Tendang bola macham Santokh Singh
Mainan tradisional melayu ialah gasing


lebeh baik kasi rumah anak anak yatim piatu dari kasi anak sanak umnoputar main golf.
betul Niasing punya isteri rosmah

Tanpa Nama berkata...

Apala biulnya Mat Monggol ni...ekonomi entah kemana...sukan golf pulak nak dinaikkan. Udah le mahal peralatannya.

Satu lagi projek pembaziran oleh.....

Bijan

jawa peranakan berkata...

jangan marah najib..berhenti memarahi najib..
dia tu OKU Akal..
maka tak berbaloi marah dia..

Tanpa Nama berkata...

Ntah sapa yg gila..duk iktiraf golf sbg sukan. Macam taik.. Drpd hangpa duk pi berlatih golf petang2, pi belajar fardhu ain/kifayah lagi bagus...kelas Al-Quran pun okey...
LAgipun cari lubang golf mana best...ada banyak lagi lubang yg best.

Sarjan Lama berkata...

Salam tukatiub....
Aku ingat Najib nak bagi kat anak muda di Perak dan Kedah Kot...depa bagi mula 29/3/2009.... bahagi bahagi pada 7/4/2009......

DrAFauzi berkata...

Aduhhh, nak golf pulak? Dahlah padang-padang golf ni hanya merupakan pembaziran. Habis padang, tanah semulajadi hancur uuntuk buat lubang-lubang yang tak natural.
Nak beli kasut lagi, golf clubs, beg........oooiiiii kroni mana yang dapat ni?

Tanpa Nama berkata...

TT,
Sejarah Aku Main Golf:
Tahun 90- Kawan kasi club, kasut free dan beberapa guni bola, katanya supaya senang bodek boss. Tahun 92- aku jadi member Royal Johore. Masih tak tau apa seronok golf ini. Tahun 94 handicap aku dah 14, main kat St. Andrew Scotland. Masih tak tau apa seronok golf ini. Tahun 2005- Handicap aku dah 12 tapi masih tak tau apa seronoknya golf ini. Tahun 2006- aku kemaskini dairi aku sejak 82- aku dapati aku dah belanjakan lebih 3500 jam main golf cuma untuk perasan-perasan jadi orang kaya. Kalaulah masa itu aku guna untuk ajar anak-anak aku mengaji ke, bertukang ke, atau tambah bini ke aku rasa...ohhh...ruginya aku...demi masa, manusia itu dalam kerugian.....Akhirnya aku jadi pembenci golf. Sudahlah Najib, guna lah duit itu untuk sukan lain...$1 juta boleh beli 50 ribu bola sepak. 25 ribu kampung boleh main, mesti dapat 25 star bolasepak...teringat kecik kecik dulu, ADUN tempat aku sponsor main bola 6 sebelah, modal RM 2.50 maka terbentuklah Kinta Express, dan macam macam nama lagi yang akhirnya main untuk Malaysia di Olympik Munich dan Moscow (kena boikot)
Lupakanlah najib sukan bangsawan ni.

Navy pencen

Sudin berkata...

Salam abang isham,

Adalah tanah yang nak dirampas dan dirompak !
Otak pemimpin Gerombolan ini 24 jam berfikir camna nak rompak dan menyamun harta rakyat....lain tarak !

Tanpa Nama berkata...

kah kah apasal satu juta jer??
up lah skit ker 80juta ker baru cukup untuk gerombolan takat 1juta jer yang lepas cuma takat 2,3 nama jer untuk tender ni huhuh
kesian dah tak cukup dana kot takat 1juta jer yang lepas

Luth berkata...

Remaja mana yg nak main golf? Budak2 ni bukannya nak dapatkan ape2 projek mega. Bodoh punya ameno!!!!

MahadeyBersiong berkata...

hahaha ..apa golf pulak..yuppie boleh la..macam anak ko tu najib..
kami anak muda yang main sukan yang adventure, berdarah darah punya..
baru cool..ni apaa golf hahahaha..korek idung pun boleh main la..hahaha

die yuppie scum!