Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 17 Ogos 2009

HOT HOT HOT – PARTI BARU UNTUK TOWKAY CINA




SERANGAN HENDAP – ONG BAKAL DIGULINGKAN
– merdeka review

Perbalahan antara Presiden MCA Ong Tee Keat dengan Ketua Eksekutif Kuala Dimensi Sdn Bhd, Tiong King Sing semakin hangat bahangnya, apabila Ong dilaporkan mendakwa dirinya mungkin dipecat, atau ditukar pangkat pada bila-bila masa, kerana meneruskan siasatan terhadap penyelewengan projek Zon Bebas Pelabuhan Klang (PKFZ).

Sin Chew Daily memetik kata-kata pemimpin yang turut hadir dalam taklimat tertutup semalam, melaporkan Ong mendakwa dirinya dimaklumkan bahawa beliau bukanlah Presiden MCA yang disukai UMNO. Malah, Ong mendedahkan bahawa wujudnya kuasa dalam dan luar parti, yang sanggup menggulingkan Ong dengan RM100 juta.

Menurut laporan Sin Chew Daily, berdasarkan maklumat risikan yang terkumpul, Ong memberitahu bahawa sebuah parti baru bakal ditubuhkan, untuk menggantikan MCA dalam Barisan Nasional. Ong dituduh gagal mengembalikan sokongan masyarakat Cina terhadap BN, maka puak-puak tersebut kini "berkomplot" untuk menubuhkan parti baru untuk menggantikan MCA.

Sebelum ini, ketika ditemuramah beberapa media bahasa Cina, Ong Tee Keat berulang-kali menekankan bahawa dirinya menghadapi "serangan hendap" daripada musuh politik, malah diugut oleh kuasa kongsi gelap. Ong bagaimanapun enggan menamakan siapa sebenarnya dalang di sebalik "serangan hendap" yang dimaksudkan itu.

Nota TT :
Parti politik baru untuk towkay Cina ini
akan memaksa ahlinya untuk menjadi
vegan atau sekurang-kurangnya vegeterian.
Ini bertujuan untuk memenangi hati KJ
yang anti-babi.

Parti ini juga tidak akan membenarkan ahli-ahlinya
menggunakan duit ringgit Malaysia. Ini satu cara
untuk menjauhkan ahli parti baru ini terperangkap
dalam kes merasuah yang selalu dilakukana
oleh towkay Cina terhadap kontrektor bumiputera.
Ahli parti ini akan digalakkan menggunkan buah
kurma sebagai mata wang. Buah kurma ini akan dapat
memancing hati orang melayu. Sekali gus duit baru
ini juga akan menutup tempat perjudian genting, toto, magnum
dan segala macam sarang perjudian.

Besar kemungkinan logo parti baru ini ialah gambar
serban diatas dacing. Ini serampang dua mata. Logo parti ini
akan mengaut ahli pas dan ahli umno.

Nama parti ini ialah Parti Ekshen Rakyat Semalaysia Untuk Alam Hadari –
atau pendeknya :
PERASUAH -.



5 ulasan:

Ayiem berkata...

kah kah kah kah kah kah kah kah lu nih bro...........

Tanpa Nama berkata...

Ini berita baik. Aku ingat Ong Tee Keat ni bikin gempag saja. Dia takut kena pecat, jadi siang siang cakap yang dia nak kena pecat. nanti ada la kaki bodek yang akan ugut PM supaya tak pecat dia, dia orang akan ugut nak keluar dari BN. taktik lapukkk....Dia ni tak ada semangat setiakawan...thats the problem with this mangkok...

sri hartamas

Tanpa Nama berkata...

Lu ni ada ada aja la bro.....!

Tapi kalau towkay cina nak tubuh parti, lagi baik bubuh nama `Chinese People Action Party' dan lu tau sendiri la ringkasnya apa kan....!!

Syahrul Helmi Mohd berkata...

daripada tubuh parti baiklah pergi mati. daripada pegi mati baik pergi parti. daripada pergi parti baik pergi sembahyang. Ini boleh dilakukan di tokong atau mesjid mengikut kepercayaan masing2...

Tanpa Nama berkata...

Nama ringkas untuk chinese people action party???... CIPAP he !