Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 Disember 2009

INI DIA YANG COOL DAN YANG POYO



JADIKAN 2010 TAHUN YANG COOL UNTUK SEMUA




SENARAI : APA DIA COOL 2009/ 2010

FALSAFAH COOL

Cool ialah sikap.
Cool ialah feshen.
Cool ialah gaya hidup.
Cool ialah estetika.

Cool ialah style gaya hidup yang cool.

Cool adalah politik yang menentang.
Cool menentang yang wujud.
Cool membawa yang baru.

Cool tidak dapat di beli.
Cool lahir dari jiwa dan bukan dari kedai pavilion
Cool jangan cuba nak buat buat cool.

Lawan cool ialah poyo dan skema

APA YANG MASIH COOL DARI TAHUN 2009

gaya hidup dan style :
- sex masih cool
- kondom masih cool
- keretek masih cool
- merempit masih cool
- red wine masih cool
- no black tie masih cool
- kaca mata hitam masih cool
- pakai baju t – desin sendiri masih cool
- shopping di bundle masih cool
- denim blue jean masih cool

KEDAI BUNDLE PALING COOL
- batu empat port dickson
- simpang depan masjid permatang pauh
- bundle garage bukit jambul penang
- lorong bundle lorong haji taib chow kit

SENTIASA CHIC DAN COOL SEPANJANG ZAMAN
- memakai t-shirt hitam
- jean koyak
- tak pakai seluar dalam
- tak pakai bra
- pergi gig underground
- punk rock





PERSONALITI COOL 2009/2010

- wan azizah
- mat sabu
- tian chua
- zunar
- piyan habib
- pak samad janggut
- nik aziz
- karpal singh
- zaid ibrahim
- latifah koya
- lim guan eng
- ronasina kartunis
- rat
- nizar
- khalid samad
- habibah lebai sudin
- lim chin tong
- dr. jeyakumar
- dr. nasir
- hannah yeoh



PERSONALITI COOL SEPANJANG ZAMAN
- rashid mydin
- ahmad boestaman
- abdullah sidi
- chin peng
- rustam sani
- usman awang
- shamsiah fakeh
- kugan
- teoh beng hock
- ibrahim libya

PENDATANG BARU YANG BERKEMUNGKINAN COOL
- fadiah
- syuhaini
- ravinder
- puspa
- murnie

PERSONALITI TERKELUAR DARI SENARAI COOL
- nurul izzah
- anwar ibrahim
- eli wong
- theresa kok
- shamsul iskandar
- syed husin ali
- lim kit siang
- kahirul anwar a.k.a jonah
- nik nazmi
- amir saari
-
PERSONALITI PALING POYO
- zul nordin
- hadi awang
- ronnie liu
- hassan ali
- arul psm
- nasha mat isa

NGO PALING COOL
- amnesty international
- sister in islam
- universiti bangsar utama
- bersih
- hindraaf
- anti-ppsmi
- gmi
- kumpulan bukit koman raub pahang
- frinjan
- kami

NGO NGOOOK LAGI POYO
- semua yang berakhir dengan … layu
- rakan muda
- belia bergerak maju
- belia 5B – bodoh bangang bahlul bengong bewok



ALBUM PALING COOL

- dum dum tak – hentikan penindasan
- caburretor dung – sound track dari jemapoh ke manchestee
- moer yusof aziddin – dari rakyat untuk rakyat


ALBUM COOL PALING LAMA DI TUNGGU MASIH BELUM KELUAR
- geng buster tanjung/sensa-tregug italy

LAMAN WEB YANG COOL
- the malaysian insider
- malaysia2day
- merdeka review
- diskopi
- malaysiakini

LAMAN WEB POYO
- malaysian mirrior
- nutgraph
- free malaysia today
- pachucheng.com
- suara keadilan

AKHBAR PALING COOL
- era pakatan
- off the edge
- le monde
- the guardian

DIMANA AKAN DILIHAT COOL
- di café cool depan kedai itik jalan petaling

DIMANA AKAN DILIHAT POYO DAN SKEMA
- kelihatan poyo duduk di kedai mamak
- kelihatan poyo di annex pasar seni
- dilihat poyo disemua kedai yang menjual kopi dalam gelas
- dilihat poyo disemua kedai yang menjual tea dalam gelas
- dilihat poyo disemua kedai yang ada cawangan lebih dari sebuah
- dilihat poyo disemua kedai yang jual minuman dalam cawan plastik

TRAJEDI PALING POYO 2009
- pertemuan anwar ibrahim club (aic) di kedai mamak

COOL ADALAH TURUN KE JALAN RAYA
- akan dilihat cool berdemo anti isa
- akan dilihat cool ber demo anti-ppsmi
- akan dilihat cool ber demo anti keganasan polis
- akan dilihat cool berdemo anti cukai
- akan dilihat cool berdemo bersih
- akan dilihat cool ber demo bersama hindraf
- akan dilihat cool berdemo anti raja gopal

FACE BOOK YANG COOL
- syafiq sunny
- ronasina kartunis
- ainon mohd.
- topeng perak unmasked
- najwan halimi



FACE BOOK FAN CLUB PALING COOL/PALING TOP
- bik mama
- malingsia

FILEM PALING COOL SEPANJANG ZAMAN
- reservoir dog
- man bites dog
- king of the road
-

TREND IN
- graffiti di tembok
- naik basikal
- jalan kaki
- makan sayur
- gulung tembakau



TREND OUT

- tatoo
- tindek
- tibai
- telo
- metrosexual
- metro
- mangkok
-

GALERI PALING COOL DAN PALING AVANT GARDE
- not that balai – lost generation

ARTIS PALING COOL
- fatul
-
ARTIS PALING POYO
- bebek – satu karya pun taraaaak !
- aishah – jadi tukang jaga anak
- intan – jadi tukang jaga anak
- ili – jadi tukang jaga anak

BUKU COOL
akan dilihat cool telah – sedang - atau akan membaca buku ini:
- the god delusion – richard dawkins
- perak darul kartun - zunar


INSAN YANG PALING COOL PALING CHIC PALING TRENDY YANG PERNAH MELINTASI BUMI INI



NOTA KAKI
- mengutuk – menibai- menyampah-meludah-menchachai-membaca dan memberi komen pada tukar tiub adalah cool.





72 ulasan:

Sosialis Hijau berkata...

ol di permatang Pauh tu bukan depan masjid tapi di Bandar Perda ....

mat rabak berkata...

thn ni nye tak best..keseluruhan..x cool la....

Tanpa Nama berkata...

lagu butterfinger tajuk bebas pun cool juga...
asal jadi rebel mesti cool punya
hak hak hak

ABU = asal bukan umno

Johan 23.01.84 berkata...

hahaha gua rata2 setuju dgn list ni..

tambah sikit-

blog cool sepanjang zaman: tehtarikgelasbesar.blogspot.com

blog terkeluar dari senarai cool: basuhbaju.blogspot.com

blog2 paling poyo:
chedet.cc
dan anwaribrahimblog

Johan 23.01.84 berkata...

Lu trtinggal Nasha Mat Isa dlm senari paling poyo..kahkahkah

reverie berkata...

Chinpeng dan merempit tak cool.
Punk posers juga tak cool.
Sisters in Islam lagi tak cool.
The God Delusion cuma berpura-pura cool.
Bersetuju tanpa berfikir memang tak akan cool.

Ez Puella Sapiens berkata...

Reservoir Dog forever hik hik!But I prefer Kill Bill,of course Beatrix Kiddo is cool for me..

Great observation!cool!

Ez Puella Sapiens berkata...

Johan-teh tarik gelas besar??

yup!agree..indeed!!

Tanpa Nama berkata...

http://2.bp.blogspot.com/_eA-KOthxkeI/Syt5Pm2m1_I/AAAAAAAABsI/Fh6FNsu0ehM/s1600-h/14740_211710942645_625182645_4141230_2740626_n.jpg

AnakSemuaBangsa berkata...

kumpulan bukit koman Raub Pahang..
tau tak paa...menentang demi kebenaran pasti cool...
dah le kena rompak..kawasan penuh toksik beracun plak..

Topeng Perak® Unmasked berkata...

Bro TT... u 4get this chick - http://www.facebook.com/#/photo.php?pid=61714&id=100000197412808 (without keretek)

Kah kah kah kah kah kah kah...!!!

Tanpa Nama berkata...

Komen Paling Cool mengenai Tukar Tiub:-

CoolTukarTiub


TT Fan

Tanpa Nama berkata...

tak pakai seluar dalam dgn bra pun cool..
kah..kah..kah..

SyawaL berkata...

Dok kedai mamak tidak cool?...ces....kena cari kedai lain laaa.....

usain berkata...

cool ialah memakai serban dan kain pelikat sambil bawa honda lampu bulat

cool ialah makan nasi pakai tangan sambil bersila...tak cool macibai ialah makan guna fork spoon

cool ialah pakai seluar jeans g kerja(goverment)..tak cool ialah pakai batik macibai hari khamis

cool ialah lepak di sri petaling dengan suar jeans dan serban..tak cool dan poyo ialah lepak di pavillion macibai

cool ialah lawan bos yang taksub gerombolan..tak cool ialah bodek bos org gerombolan

cool ialah saudara dan saudari,tak cool ialah Datok,Datin,Tan Sri macibai,YB,Tun macibai

cool ialah miskin tapi hati senang dan senyummm..tak cool ialah kaya raya muka macibai macam eric chia

cool ialah tukar tiub,tak cool utusan macibai,kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah....

Tanpa Nama berkata...

rebel without cause. cool.

tt berkata...

kah kah kah.... hakkkk ptuiii... bodoh punye olang....kah kah kah
kah kah kah.... apa yang istimewa sangat dengan orang kaler janggut nie kah kah kah
woit.... tak payahla perasan diri tu pejuang kah kah kah...
kah kah kah.... lama sangat hidup tu yang gila isim tu kah kah kah...
kah kah kah.... hakkkk ptuiii... bodoh punye olang....kah kah kah

p/s: aaarghhhhh soooooo ccccoooooolllll here.......

Puan Ainon Mohd. berkata...

Kah kah kah....

wolf218 berkata...

agak bersetuju jugak ngan album gangbuster..tuh..memang patut masuk senarai....

Tanpa Nama berkata...

drive kancil sambil isap rokok cool...drive vios/city x cool..naik kapcai ex5 cool..naik superbike cbr500 x cool..wakakaka

Tanpa Nama berkata...

Kah..kah..kah..
Woi TT, ape yg ko ngarut nie!!
Kah..kah..kah..

Revolt berkata...

paling tak boleh blah, paling tak boleh nak diterima, tak tercapai dek akal bila nama Syafiq Sunny dinobatkan sebagai facebook paling cool... takde orang lain ke weh!

minianimalist berkata...

bila mau buat demo anti raja gopal hahahahaa..aku mahu jadi cool weh..

Tanpa Nama berkata...

Woi!Woi!Woi!
Hang nak ajaq anak melayu berfahaman sosiolismeka!!!!hang mengucap banyak-banyak!!Hang nak kutuk madey!Aku tak kisah!Dia 2 x 5 dengan dia jeee!!!Tapi bab cool yang hang bagi contohni!!!!!Hang teruk!!!Umuq hang dah senja oiiii!!!!!!Hang sedaq sikit!!!!!!

shahmetal berkata...

jemapoh ke mancherter tu dah lapok laaaaaa. cool kepala hotak ko. hasil tangan ko cool la. carburetor dung pon dah ke mana pergi xnmpak2 dah.

ptuih

apa2pun aku sokong reverie
"Bersetuju tanpa berfikir memang tak akan cool."

yezza

Husnaa Saip berkata...

Siyot.... gua masih poyo lagi rupenyer.

Ponggetz berkata...

TT, tlg respon ni.. aku nk tau link mana bleh dapat lagu2 sound track dr jemapoh ke mancheste tu? den org jemapoh ni woi.. boli yg ori xcool la.tlg tt. kalo ada, sesape ada link cite tu tlg bg skali..lama xtgk.

R@duan berkata...

graffiti pun cool?....tak sangka aku pun cool jugak...!!

R@duan berkata...

ikut cakap tukar tiub poyo....x cool langsung...ha ha ha .... 'Ikut Suka Aku' cool (ISA>>>)

usain berkata...

woi bro,ko memang cool,rebel..ko pon terlebih isim susah gak,nasib baik ko tak kena panah petir,ko ni tak kena ujian sakit kronik lagi,bila ko kena sakit jantong,lumpuh,kencing busuk,aids,stroke,dll baru ko nak ingt Allah,skang bleh la ko cakap cool,bila ko dah sakit yang cool2 ni akan blah,yg tak cool akan dtg ziarah ko kat brickfields...wakakakakakakakaa ko ni sebenarnya dah confused tahap maksisma ni,dah tak makan nasihat

Tanpa Nama berkata...

TT...lu ada tertinggal. lagi 1 kool
menjala ikan tepi sungai gombak sambil berkain pelikat dan menghisap rokok gulong..koolll

-kiung-

Tanpa Nama berkata...

Jangan lupa ada lagi yang paling cool ialah saat mengetahui ia dah MATI PUCUK atau MENOPOS!

Tanpa Nama berkata...

woi isam...

Najib pakai bikini pon cool jugak la wei!

Tanpa Nama berkata...

seks tak pakai kondom pon cool jugak la wei...

Tanpa Nama berkata...

"mengutuk – menibai- menyampah-meludah-menchachai-membaca dan memberi komen pada tukar tiub adalah cool."

tapi bila kutukan, komen dan cacai2 tu terhambur dari penyokong2 tegar yang terus2an menyokong UMNgOk-BoNgok tanpa berfikiran panjang - itu adalah poyoskema tahap biolbangang

kahkahkah

-average joe-
klakka-la.blogspot

Besi Karat berkata...

bundle memang cool sepanjang zaman!

Mat Dangdut berkata...

artis dangdut paling cool masih lagi inul dan amalina...

-ponggetz ko poie cari kek campbell, den raso ado laie..bollocks pon ado laie..kalau nak album ke jolobak ke jolobu kek kodai ravi kek pilah...boto dopan hospita lamo..track dari jemapoh memang masih cool dan rare..haha..

Tanpa Nama berkata...

Sham, kedai bundle yg cool aku rasa kat simpang masjid kubang semang lah...Yang cool dengo lagu jiwang Saleem....Hahahahah! Yang cool dengo zikir kat Astro Oasis. Amacam? Yang cool sebenonya adalah Tuan TT...Hahahaha!!! Lu memang cool bro...Tapi kadang2 jadi POYO kerana terlalu open minded pada makcik & pakcik felda dan labukau. Yang paling cool pada aku adalah bini tak pakai bra & cawat di malam hari ajak menengek....Hahahahaha!!!

siber labukau

Jongkidin berkata...

jalan kaki, naik komuter, naik bas, yeah dude.. that cool...definitely cool...

but kopi dalam gelas = poyo?!..damn..

Tanpa Nama berkata...

musa hassan, khir tonyok, kj, mamak kutty.. cool apa.. kene hina, kutuk, caci pun relaks jer.. cool arr tu..

geng2 kepala lembu..
20 ekor kambing pas penipu..
ali katak dgn puru-purunya..
geng2 pukida yg berlagak samseng..

ni kategori apa??
cool? poyo? ngoookkk kot?
kah..kah..kah..

-lepak khalifa seksyen 7 ptg rabu sambil ushar marka blik shopping pasar malam pun kire cool apa.. kahkahkah..

Suka hati gua la berkata...

Gua rasa Lu pun terkeluar dari senarai cool la bro..lu silap nilai....

Tanpa Nama berkata...

gambar profile dgn style pegang rokok sambil hembus asap ....memang dah tak cool (utk semua org)

Najwa Aiman berkata...

Errr... berdasarkan nota kaki tu, maka wa pun nak jadi cool gak... "Ngok la lu Tukar Tiub!" Ekekekeke... aiyaaarrrkkk...!

Tanpa Nama berkata...

lu memang COOL bro
rebel giler
hahaha

Tanpa Nama berkata...

Aku tak sokong gerombolan.. aku coollllll

faheza berkata...

klo aku comment kire aku cool la kan???
yeah2...
sengal la lu beb...

shahmetal berkata...

@average joe:

"tapi bila kutukan, komen dan cacai2 tu terhambur dari penyokong2 tegar yang terus2an menyokong UMNgOk-BoNgok tanpa berfikiran panjang - itu adalah poyoskema tahap biolbangang"

kalau takut pndapat ditentang, itu bukan cool. itu bacul. penakut. bodoh. takde telur.

-padayapes- berkata...

ape tu 'cool'??!!
bahase rojak penjajah jugak ko nk pkai sham..
tak nyaman langsung..

cool kite tuka la pada nyaman..

paling nyaman ialah tak mengamalkan cara aturan jenisan hartalisasi.. iaitu 'customer always rite' pepatah penjajah ni aku tak bole denga. yang betul. 'wahai para pelanggan, nyataan sikit. kalau kau betul aku mengaku salah. kalau kau salah aku pijak kau'. haha

yang paling tak nyaman ialah
mengambil bahagian orang lain.
maknanya.. bila wujud golongan terlalu kaya sehingga wujud golongan miskin.. maknanya si kaya dah ambil bahagian si miskin..

Tanpa Nama berkata...

cool
-isi minyak rm 10 jer utk keta..
-naik "keta lama" ngan minah cun.
-x lalu hiway
-parking keta kat tempat boss.

X cool
-dengar radio gomen dlm keta
-lawan diatas

Tanpa Nama berkata...

sisters in islam kool??

kepala hotak ko la isam!

Tanpa Nama berkata...

sisters in islam SIS kool ka?

kepala hotak ko la isam!

Bebudak SIS kan tak kawin2 lagik...depa misti pakai bra dan cawat 24jam la wei...mana penah bukak punya la wei...wakakakkakaka

Tanpa Nama berkata...

apa yg cool ttg sister in islam...cam haram jadah jekk...

Tanpa Nama berkata...

TT pon antara personality yg paling COOL buat masa kini !!

Ramailah rakyat sudah pandai ber KAH..KAH..KAH...pasal TT !!


Dakis

Tanpa Nama berkata...

novel paling cool..pm @puki mak oleh shahnon ahmad..

checkmate berkata...

blog 1malaysia...kategori mana?

checkmate berkata...

lu lupa taruk satu lagi..negeri paling cool = perak...
mamak paling cool = zambry
spekar paling cool = sivakumar
sultan paling cool=??...kahkahkahkha

Tanpa Nama berkata...

Cool adalah CORAL - Pearl, karakter dalam Spongebob ... kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Lepak tengok bola kat tepi padang
sambil balut ganja pun COOL gak...
KAH-KAH-KAH....

mat rabak berkata...

siape artis kool spnjg zaman
apakah novel kool
lagu kool
pelakon kool
band kool
aksi kool
ikon kool
sapa????
gua sokong cik reverie..

DIN berkata...

TT cool sepanjang zaman

http://www.youtube.com/watch?v=YtEexH-T5iI

MAT LENDIR KG LONEK berkata...

Tuan isam;

Senarai tambahan yang cool:
-yang dah mula ada marka
-yang dah kawin
-yang dah cadang nak tambah cawangan
-yang dah ada cawangan dua, tiga atau empat.

Senarai tambahan yang tak cool:
-yang marka pun tak dak lagi
-yang muda dan belum kawin
-yang tua tapi belum kawin
-yang dah tua dan tak kawin-kawin
-yang tak nak kawin

Yang tak cool ini ibarat:
-padi berbuah hampeh
-ayam tak bertelor
-kambing tak berbijik
-batang tak berair

Lu pikir la sendiri tuan isam!

Tanpa Nama berkata...

berahim ali dok merapu kt tv 9... x cool betul la pakcik berahim lompat tu....

x lama lagi la.. pokcik tu nak koh.

dr agus jugak yg cool...........

Pyanhabib berkata...

adih dih dih...

tukar tayar berkata...

reservoir dog tu mmg kool..
kebanyakan orang yang kool tu pun kool... paling cool filem aku bagi kat bondock saints..

the god delusion tu bukan kool, dah masuk kategori orang cerdik tak guna otak, based pada logic and logic.. tak maju lansung pemikirang.. tak tahu nape bleh msk dlm senarai kool.. ko baca dan telaah ke buku camtu? tak kool ah tukar tiub kalau baca..

Comrade Nami berkata...

mat potong rumput tepi highway pakai balaclava dah keluar list ke?hahaha!

neo berkata...

Pengantin paling cool.

-Bung mokhtar. Kah kah kah..




Pengantin yang tengah apply nak jadi cool.

-KJ nak jadi menantu Bik Mama lak. Kah..kah..kah..

Budak Baik berkata...

Bang Isham,

Saya nak suggest nama tambahan utk yang "cool"

- bung mokhtar
- Mak mertua "baru" bung mokhtar
- Jenna Jameson
- Tiger woods

Yang poyo:
- Hishamudin Rais

har..har...har....

Johan 23.01.84 berkata...

Yang menarik sini adalah reaksi pengkomen2 trhadap buku The God Delusion..mungkin Isham saja nk tengok reaksi anak2 muda pembaca blog ni sbb tu dia sebut buku tu..

reaksi sini mbuktikn bahawa masih ramai yg belum nmpak hakikat sebenar kehancuran negara ni BUKAN disebabkn rakyat kurang brpegang kpd agama..

cuba kita lihat negara2 Scandinavia..mereka nilah yg paling secular kat dunia,tapi indeks jenayah mereka adalah terendah di dunia..kualiti hidup mereka antara trbaik..

bukalah minda tu sikit..negara takkan hancur disebabkn ade org2 atheist yg tak percaya agama dan Tuhan..biarlah sape2 nak percaya Tuhan ke tak atau sembah pokok ke..org2 ini takkan menyusahkn negara..

buat ape nak sibuk2 sgt pasal pegangan agama org lain..bg yg brpegang pd agana,tentu tahu soal dosa n pahala tu Tuhan yg judge,bukan manusia yg sibuk jd penjaga moral n agama!

tolong sedar,negara hancur sebab rasuah dan salahguna kuasa!tak pyh nk sibuk2 dgn hal2 moral n agama..sampai bila baru nak nmpak hakikat?..

Tanpa Nama berkata...

Syam, terima kasih lah sebab ingat kat saya ni... antara yang kool.. dapat jugak title kool tu.. sebab mengomen disini...hehehe...

Anak Bumi berkata...

tukar tiub,

mohon masukkan nama saya dalam senarai poyo.

terima kasih.

Tanpa Nama berkata...

muda -muda rebel
tua-tua membebel

Tanpa Nama berkata...

jelebu ....cool..
kedai tahi itik.... cool
carburator dung band paling.... cool
bundle unhygenic....cool
nik ajis......cool....kah...kah..kah