Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 29 Disember 2009

KERJA BODOH – HABISKAN DUIT PETRONAS KEMUDIAN KENA KAN RAKYAT CUKAI



JANGAN TERUS JADI BODOH - BELAJAR BERFIKIR MULAKAN DENGAN SOALAN




HABIS HANGUS 297 JUTA RINGGIT DUIT MINYAK

PETRONAS DEAL TO SPONSOR MERCEDES GP WAS A BUSINESS DECISION – malaysian insider

The controversial decision by national oil company Petronas to sponsor the Mercedes Formula One team instead of the Malaysian-backed Lotus F1 racing team was not made without sanction from the administration of Najib Razak, The Malaysian Insider understands.

Lotus F1 was understood to have been seeking US$85 million (RM297 million) in funds from Petronas.

KAH KAH KAH

woit… INI LAH DAI KERJA GILA… kah kah kah..

woit… INILAH CARA PERHABIS DUIT RAKYAT… kah kah kah..

woit… NAK TAJA KEPALA BANA APA?.... kah kah kah…

woit…. KALAU NAK IKLAN KAN BARANGAN … IKLAN LAH..kah kah kah…

woit… APA HAL PULAK NAK IKLAN PAKAI DUIT RAKYAT… kah kah kah..

nota:
selama 50 tahun ini lah kerja para
malaon ini. perhabis harta rakyat.
tipu sana tipu sini. ampoo sana ampoo sini.
bila tak ada duit cukai rakyat.
bila agaknya orang melayu nak sedar.
kenapa bebal sangat tak faham faham
tahun depan tinggal seluar dalam sahaja
ini pun seluar dalam jenis hings bukan clubman kah kah kah




6 ulasan:

Papa Chang berkata...

nama syarikat 1Malaysia F1 Team Sdn Bhd.. kalau guna duit Petronas.. boleh dapat balik ke pun..?? rasanya kompom kenyang kat Tony, anak arwah TanSri Nasim dan share holder2 lain.. teman sokong Petronas jv dgn Merc!!!

Tanpa Nama berkata...

Sham, makcik & pakcik felda tersenyum bangga tengok lambang petronas kat kete schumacer...Naik podium lagi tuu....Hahahaha!!! Kau keje hanya menghentam ajer...kau tak bangga ke??? Mereka cakap tak brp sen ajer modal tuuu...Berapalah modal nak beli sticker petronas tuuu.... Sham ni mengarutlah, anak aku beli sticker petronas kat kedai mak gayah baru 5 kupang ajer... Hahahahaha!!! Sham, sudah nasib badan gamaknya...Jiwa yang cool adalah jiwa yang selalu berkata2....SABO AJERLAH....Hahahahaa!!!


siber labukau

Tanpa Nama berkata...

Hm... biasalah tuh... mcm PLUS, kera-jaan kena subsidi, tp staf PLUS dpt 10 bulan bonus... siapa yg kena? Kita yg kena..

Tanpa Nama berkata...

orang yang rosak akhlaknya tak akan nampak sebarang kebaikan yang orang lain lakukan tapi nak tengok kebaikan yang dia lakukan pulak memang tak akan ada selain hanyalah keburukan dari akhlak yang rosak itu.......utk difikir-fikirkan oleh orang yang belum rosak akhlaknya..

Wak Arjun berkata...

Guna BHP pun kereta jalan gak dari A ke B...

Guna petronas dia buat sponsor Merc...apa lanc*%?????

Apa duit juta2 Petronas tak boleh guna tolong upgrade sekolah, hospital etc etc etc? Atau takmau BikMama sapu dari dalam??

Apa lanc*% sponsor Merc ni????

Guna BHP pun kereta gerak gak... Shell pun ok...

Tanpa Nama berkata...

WOi!Woi!Woi!
Aku pun haighan jugak!!!Bodoh punya Lim Kuan Yew!!Kaya melana Singapura tu!!!!Tak teringhin pula nak hantaq "angkasawan" pi keISIS!!Tak terleleh ayaq leoq pulak,nak tenguk kereta formula one singapura jenama singapura,race kat litar singapura!!!!!Sapa bodo agaknya!!!!Tapi betui jugakno!!!!DiSingapura mana ada gelaran Datuk!datuk Sri!!!Tun!!!Di Malaysia berlambak pula!!!!Mungkin bertambahnya gelaran-gelaran ni di malaysia mempunyai hubungan yang signifikan dengan nafsu besaq!Biaq papa aswal bergaya!!!!!TT hang tak usah senyum memanjang bila aku ceghita bab Singapura ni!!!Ni bab formula one saja!Tak kena mengena dengan penulisan hang tentang oghang melayu Singapura!Yang tu hang silap fakta!hang tak cerdik tentang isu tu!!!!!