Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 19 Disember 2009

KELUARKAN DI INTERNET BUKU INI



BUKU MENGENAI MAHATHIR TERSADAI DI PERLABUHAN KLANG
– harakah daily

Jabatan Kastam dan Eksais Di Raja telah menahan 800 naskah buku mengenai Mahathir Mohamad, 'Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times' yang dilihat sangat kritikal kepada beliau.

Menurut sumber, sudah tiga minggu buku itu sampai ke Perlabuhan Klang namun sehingga kini ia belum dilepaskan oleh Jabatan Kastam untuk diedarkan di negara ini.

Sebelum ini, Harakahdaily telah menyiarkan kandungan kritikal buku yang ditulis oleh bekas Editor Pengurusan Asian Wall Street Journal, Barry Wain itu.

Buku itu ditulis secara kritikal terhadap Mahathir sepanjang 22 tahun beliau menjadi perdana menteri negara ini.

Ia ditulis oleh Wain berdasarkan kajian yang dibuat beliau dan lain-lain pihak mengenai Mahathir sebagai Perdana Menteri Malaysia yang paling lama hingga kini.

Antara yang ditulis Wain adalah Mahathir telah membazirkan RM100 bilion ringgit dalam skandal kewangan yang berlaku di zamannya, menurut sebuah buku baru tentang mantan perdana menteri itu.

Menurut Barry Wain, penulis buku yang akan dilancarkan 'Malaysia Maverick: Mahathir Mohamad in Turbulent Times', kerugian langsung dalam skandal itu adalah berjumlah sekitar RM50 bilion.

Namun, setiap yang yang dilupuskan, ada dua kali ganda kos yang tidak kelihatan. RM100 bilion jumlah kerugian itu adalah setara dengan US$40 bilion pada kadar pertukaran yang berlaku kemudian.

KAH KAH KAH..

woit…. SERATUS BILLION LESAP… kah kah kah…

kah kah kah… INI BARU WIRA SONGLAP… kah kah kah…

kah kah kah… LEBIH HEBAT DARI MARCOS….kah kah kah…

kah kah kah… LEBIH HEBAT DARI SUHARTO… kah kah kah..

woit… TAPI KURENG SIKIT DARI MUGABE… kah kah kah..



11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cepatlaa keluarkan buku ni... Harga RM500 pun aku sanggup beli... Nak tau jugak apakah jasa "Munkee" ni...

Sudin berkata...

Siakap senohong gelama ikan duri,
Berchakap auta keling lama-lama menchuri......kah,kah,kah...

Berlindung di sebalik telunjuk.
Udang mengata ikan.
Ubur-ubur ayernya hitam.
Penat tukang menempa,besi binasa senjata tak jadi.
Pechah tempayan pekasam muka terchonteng arang.
Harimau hendak menghilangkan jejaknya.
Gaharu dibakar kemenyan berbau.
Ekor anjing bagaimana diurut pun tidak akan betul.
Api dalam sekam
Api makan kapas.

Kah,kah,kah....woit..mahathir mamak auta keling...!
Lu Melayukah ?
Woit...keling pariah madey mahafiraun...!Apa maksud peribahasa melayu diatas....?
Kah,kah,kah.....mamak yang lebih melayu dari melayu....kah,kah,kah..
Anak-beranak jadi shahrukh khan tersampuk setan !!!!!!!!
Melayu konon...!!!!!

Ahmad berkata...

salam.. sample chapter malaysian maverick bleh baca dkt cni.. http://www.mphonline.com/pdf/Malaysian_Maverick.pdf

klu xbleh bukak try kat cni
http://www.mphonline.com/books/nsearch.aspx?do=detail&pcode=9780230238732

Tanpa Nama berkata...

bhai!

sapa yang ada duit lebih tu gi la bli online bhai,,, ada jual,,,, ala seludup la melalui indon ke thai ke, takkan tak biasa, donate2 la kalau tak cukup duit, yang penting dah dapat tu kasi kopi la ramai2 edar satu malaya supaya madet mampos.

Saiful berkata...

saya boleh beli dari tempat saya ni..kalau tt nak , sila hubungi saya melalui email saya..
dey madey..takut apa..kalu tak betul saman saja..sama 100 billion..baru betui..pooodah

Tanpa Nama berkata...

Agaknya Madey tak kisah dengan buku Barry Wain itu, yang paling ditakutinya ialah AI sampai ke Putrajaya, anaknya tak sempat jadi PM dan jambatan sengetnya tidak dapat diaktifkan semula.
Biak pii dengan tuduhan Barry Wain itu, rakyat Melayu majoriti bukan faham sangat, termasuk Prof Kang Kung di 20 IPTA tu, para ulamak, Ketua Bahagian UMNO yang faham hanya golongan kelas menengah, celik komputer dan kritikal dengan ajaran Islam konservatif yang diterima.
Lagipun Madey dah pekak badak tak faham yang dia tu bukan hebat apapun, cuma seorang politik yang licik pada zamannya.

Tanpa Nama berkata...

Pihak PR meleleh air liur dah berangan boleh menang PRU13. Hahahahah!!!! Woit sham!!!...Berapa kerat yg baca??? kalo makcik & pakcik felda tak faham....sampai kiamat tak bawak apa2 kesan. Semua FITNAH.....hahahahaha. Dubus dah bersabda pon tak ada apa2 kesan pon!!! Meleleh syok sendiri gamaknya ko syam!!! hahahahaha.

siber labukau

Tanpa Nama berkata...

FITNAH! FITNAH!

Fitnah yahudi terhadapa bapa pembangunan Malaysia tidak boleh dimaafkan. Oleh Dr M telah terbukti orang yang paling cekap dalam bab2 ekonomi maka org2 Yahudi di Australia pun makin susah hati lalu mengeluarkan fitnah buku. Saya percaya siapa yang termakan dengan fitnah ini akan menerima bala di akhirat nanti

qariah kg bermban berkata...

Iyelah..kalau pakcik makcik kat felda tu tak paham bahasa inggeris dan tak kan paham sampai bila2 pun kalau dibacakan kepada dia, apasal pulak tahan kat pelabuhan klang tu.. kasi lepaslah. gentlemen la sikit. kata wira dunia ke3. yang anak madey sibok2 nak tepis tu apahal. relaks laa kata terer sangat.. kalau betullah madey dok tengah susun anak dia jadi pm, konfem aku migrate 2013 ni.

bosanlah geng2 eee.. ni. cakap bedegar2. gempak buku sikit dah gelabah satu Malaya!

Woii! malulah!!

tukarselipar berkata...

Alahai AHMAD dan yang seekor tu lagi...engkorang ni la mat-mat Pemuda UMNO yg jadi siber troopers tu konon...

ala Sham...layan jak budak-budak UMNO/BN ni...depa dah sakit ati...dah...tak sempat jadi kontrektor kelas F..kelas kambing KAH KAH KAH KAH

PRU13 tahun 2010 brooo..percayalah!

Ahmad berkata...

weh tukar selipar,hg reti baca x ni?xpasal2 nama ak sangkut jd troopers umno plak.. ak bg link suh baca malaysian maverick ni lah bingai..