Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 25 Mei 2010

PAKATAN RAKYAT WAJIB BERTINDAK




KOMENTAR TUKAR TIUB


Tanah KTM di Tanjung Pagar dilaporkan akan bertukar tangan.

Tanah ini adalah hartanah yang nilainya cukup mahal. Tanah ini dilaporkan
akan diganti.

Kenapa ini berlaku?

Justeru PKR, PAS dan DAP dalam Pakatan Rakyat wajib mempersoalkan hal ini. Ini bukan jual beli ubi dengan keledek.

Pakatan Rakyat wajib:

- menuntut pekara ini dibincang di parlimen
- menuntut agar semua perjanjian dibuka dengan telus
- memastikan orang ramai tahu hal ini

Jika ada perjanjian beli ini berat selah:

Maka Pakatan Rakyat wajib mengeluarkan kenyataan yang ianya akan
menolak perjanjian ini jika Pakatan Rakyat mentabir Malaysia.


19 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Apalah TT ni. Biarlah Singapore dapat tanah KTM tu. Win-win situation, bro.

Tanpa Nama berkata...

TT sila ulas berita anak Samy Bello salahkan apno dalam melayau. Simbah GAS biar dia terbakar.

looes74 berkata...

Hisham Rais,
Saya bersetuju kalau usul ini dibentangkan di parliamen. Semua perkara kenna dipapar dengan transparent.
Tapi kenna berhati2 kerana dokumen2 yang ada pada kedua2 pihak tak semestinya menyelebahi pihak Malaysia. Setahu saya, tanah KTMB digazettekan untuk pengangkutan keretapi. Faham sekarang mengapa KTMB kenna adakan transport berulang-alik di tanak Singapura. Ini kerana kalau KTMB berhentikan jadual ni, kesemua KYMB tanah direvertkan kepada Singapura
To cut the whole story short, Malaysia government, be it Pakatan or BN based would be hand tied on the KTMB issue. Whether you have prime land in KTMB is useless because that land is gazetted for train transportation purpose. If Najib were Mahathir play hard ball, Malaysia government would only be paid S$1 for all KTMB lands.
Hence, guess why PR stay away from this. In this case, Najib has done what all Malaysian government should have done in the first place.

Hisham,
Don't just oppose for the sake of oppossing. I don't agree with your comment on Thaksin. Few facts need to be ascertained. Thaksin was rich before he become PM. Most Thailand politicians including the Present Privy Councillor in Thailand is corrupted. Like it or not, Thaksin is the only politician who give direct aid to the people. Not Via cronies just like the rest of Thai politicians.
Hence, don't know about Thai politics, don't comment. Don't meddle. Perhaps, you might have shot the "good" guy.

P.S : I don't condone corruption but I am a realist. Thaksin is good but all UMNO folks including Najib is corrupt. Thaksin make many people including farmers rich. UMNO......So

Tanpa Nama berkata...

ada win-win ke? ke lost world..........???hehehe

Tanpa Nama berkata...

SEMESTINYA PR membawa kes yang nampak mulus/molek/lancar yang ditransaksikan oleh BN dan kerajaan Singapura ke Parlimen seperti penyerahan Blok L dan Blok M yang ada minyak kepada Brunei. BN dah tah tahu mengurus negara, tak tahu apa itu integriti negara demi menjaga kepentingan individu tertentu. Jangan harap Madey/PERKASA/Pak Lah/ lagi semuanya dah macam bodoh selain dari melalak Ketuanan Melayu.

Tanpa Nama berkata...

wa tolong lu, lu tolong wa fuck u ni lah perkataan yg menjadikan anak razak bodoh bertambah bodoh macam telor. harta spore kat msia bertambah harta msia kat spore habis. kalu tak tahu mengurus negara diharap BERHENTI BODOH macam anak kutty makan najis babi

rtm klg

Tanpa Nama berkata...

"What is a rebel? A man who says no."
Quoted by
Albert Camus, L'Homme revolte (The Rebel), 1951
French existentialist author & philosopher (1913 - 1960)


"Lu tolong wa;Wa tolonh lu "


Cara semacam sekilo emas banding dengan sekilo kapas, mana satu lebih berat ?!

Kah....kah...kah........

Harris berkata...

Ape la nasib ada piem yg pnuh ngn sgala skandal.Asyik kna pow je ngn negara laen.Lmbt laun abeh sume tgadai negara ni.Tpi umat melayu msh lg tido lena.Dibuaikn ngn sgala retorik n kata2 ksg n pmbohong seorg piem.Sdar2 la wahai melayu..sblum negara kite yg tcinta ni tlingkup!

ha ha ha berkata...

Ha ha ha..

I think Najib should bring this issue to Parlimen..

It will boost his image...

Ha ha ha..saya tahu some penasihat Najib will read your Blog ...

Regards,

faezal berkata...

hebat sungguh pm najib dapat settle semua isu ngan spore.. ni mesti spore bagi cadangan, pm najib angguk je.. senang sangat settle. Menda yg zaman mahathir, payah nak settle, zaman pak lah, taknak bincang langsung, sekali zaman najib, settle semudah tu je.. hebat sungguh..

parabola berkata...

betul la win win situation...singapore menang dpt tanah, malaysia menang sorak....

Tanpa Nama berkata...

Ada berani ke bawak isu nie ke Parlimen??

Mampuih kena pelankong ngan MP PR.
Tapi yang pastinya MP umCO akan sokong habis-habisan.

Orang Melayu DOK tidoooooo....

-madir-

Tanpa Nama berkata...

Kita perlukan ketelusan bukan ikut suka hati mat monggol sahaja.
Biar lah rakyat tahu sebab otak mat monggol tu pun kelabu asap!!!

encik_roy berkata...

Satu laman Facebook berkenaan Selamatkan Tanjong Pagar telah dibina. Sila masuk. Ajak kawan-kawan.

Selamatkan Tanjung Pagar

encik_roy berkata...

Satu laman Facebook berkenaan Selamatkan Tanjong Pagar telah dibina. Sila masuk. Ajak kawan-kawan.

rozali53uk berkata...

Betul....betul...betul zaman pm kita nih semua mudah settle....amik kau!

Sudin berkata...

Berdaulatkah Singapura hanya kerana disinggkir oleh Tunku atau perancangan British dan barua melayu Umno agar ditengah-tengah kepulauan melayu ada satu bangsa asing yang memerintah negeri yang asalnya dalam rumpun yang satu...?

Berdaulatkah tanah melayu apabila menyerahkan tanjung pagar kepada singapura bila mana hak tanah melayu keatas tanjung pagar termaktub dalam perjanjian dengan British dan dimeterai....?

Kepala bana apa itu daulat dan maruah.....???

Tunjukkan perjanjian telah batal akibat transaksi jual beli oleh Mahafiraun,Ghafar baba,daim,rahim tambi cik......!!!

Apakah semudah itu lupa,terlupa,di lupai,melupai....?

Penyakit bebal orang melayu yang cuba dipropaganda oleh Mamak madey haram jadah....!!!

Tak semudah itu orang melayu lupa peristiwa tanjung pagar ini...!!!

Hanya melayu lanun gerombolan lanun Umno(B) yang mudah lupa...!!

Hatta bukan kerana seduit,sekupang...sekangkang kera tanah tu....tapi apa erti daulat dan maruah....?????

Kenapalah tak habis-habis cerita cukong malaya dan Temasik ni..???

Ngancukmak,kepala bana,haram jadah betul umno ni....!!!
Pemimpinnya tak henti-henti mengketedarah.....!!!

Lang berkata...

wakakakka... tt oh tt...

ko pun dah tau... slogan keramat yg akan membantu aku... i help u, u help me, wa tolong lu, lu tolong me. itu singapore piem udah terima slogan keramat tu... ingat ha... sikit hari itu pru13 just around the corner... nak mintk lu sumbang wang... piiiirah... tp itu singapore piem said... "jibun, dont worry, what ever u give u will get back. i m the man of the words"

wakakakka... bye2 tt... ini jibun la... masters of keramat... ada berani?... cubala.... wakakakka

Tanpa Nama berkata...

KTMB: Keretapi Tanah MELAYU Berhad...

Tergadai lagi Hak MELAYU diatas kebijaksanaan Pemimpin UMNO Melayu..