Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 10 Mei 2010

SILA TEKA




INI JUGA PENJARA - TOWER OF LONDON - TENGAH KOTA TIDAK DIRUNTUHKAN






CUKONG TAK TAHU SEJARAH - BANGUNAN 114 TAHUN DI ROBOHKAN





KOMPLEKS PENJARA PUDU AKAN DI ROBOHKAN – berita hairan

Kerajaan akan merobohkan bangunan Kompleks Penjara Pudu untuk dibangunkan sebagai Bukit Bintang City Centre.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah, berkata projek pembangunan bercampur di situ membabitkan kos RM6 bilion dan dijangka siap pada 2016.
Beliau berkata demikian pada sidang media di sini, sebentar tadi.


KAH KAH KAH..

woit…. SATU LAGI WARISAN YANG LEBIH SERATUS TAHUN DI RUNTUHKAN… kah kah kah..

woit…APA JADI DENGAN MENTERI WARISAN?.... kah kah kah…

PERADUAN : SILA TEKA SIAPA YANG AKAN DAPAT TANAH INI?


1 – Mufti Perak
2 – Pekasa
3 - Ezam Mat Nor
4 – Ikim
5 – Sirim
6 – Pitim
7 – Persatuan Bekas Askar Yang Hilang Anggota
8 – Kumpulan Mat Rempit Gombak
9 - Tun Jean Dekkar
10 – Tan Seri Halim Saat
11 - Datuk Paduka Chin Lian Yik
12 - Datuk Undang Kuala Pilah
13 – Unku Aziz
15 - Datuk Seri Pilaiapan
16 – Hajah Saodah Datuk Ibrahim
17 – Prowaris
18- Pakeda
19 – Persatuan Silat Cekak
20 – Tan Sri Lim Goh Tai
21 – Gapena
22 – Pena
23 – Pejuang Bahasa Kumpulan 152
23 – Kesatuan Sekerja DBP


KAH KAH KAH

woit…. SIAPA AGAK NYA DAPAT TANAH INI. kah kah kah..

kah kah kah…. SIAPA DAPAT JAWAB BETUL DAPAT MENGOPEK BIK MAMA…. kah kah kah..

JAWAPAN:

kah kah kah… TAK LAIN TAK BUKAN RAKAN NIAGA NAJIB…kah kah kah..

kah kah kah…. TAK LAIN TAK BUKAN… BUSINESS PARTNER IBRAHIM ALI…. kah kah kah..

woit…. CUKONG INI DAPAT LAGI… HABIS KUALA LUMPUR DIMILIKI CUKONG….kah kah kah..

woit… CAKAP KETUANAN MELAYU…. kah kah kah…

kah kah kah… INI KETUANAN CUKONG VINCENT TAN….. kah kah kah…

woit… PEKASAM TAK MARAH PULAK…. kah kah kah..

woit… PROWARIS TAK BERBUNYI PULAK… kah kah kah

woit... MANA DIA MELAYU.... BUKAN KAH INI WARISAN NEGARA INI ... kah kah kah

woit... KENAPA BIARKAN CUKONG HANNCURKAN WARISAN NEGARA INI...kah kah kah

woit... DULU LA COQ D'OR HARTA PERSENDIRIAN...KERAJAAN TAK MAHU CAMPUR.. kah kah kah..

kah kah kah... PUDU INI HAK RAKYAT... BUKAN VINCENT TAN PUNYA... kah kah kah...

woit... SEDAR LAH MELAYU... SEJARAH DAN WARISAN KENA KENCING CUKONG... kah kah kah..

nota:

tanah kerajaan di cochrane siapa pula dapat?
cuba teka cukong mana?
kah kah kah


23 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"........Kerajaan "akan" merobohkan bangunan Kompleks Penjara Pudu untuk dibangunkan sebagai Bukit Bintang City Centre.............."

Kah.......Kah........kah.......
Haaaaaaaaaaaa.........
Tipu.......! tipu...........!

Kerja merobohkan bangunan Kompleks Penjara Pudu sudah dijalankan....

PEKASAM / Perkosa

PROWARIS

Madey and the gangs


“Some people have so much respect for their superiors they have none left for themselves. ”
~ Quote by Peter McArthur

Lang berkata...

jawapan ke 24: semua di atas

kahkahkah....

tt... listkan pulak tanah2 yang bakal hilang dan menjadi business center di kl nih mcm kapong baru, stadium merdeka, KSS, stesen keretapi, dataran merdeka...

merbok berkata...

gua rasa mesti vincent tan dapat tanah tu

Tanpa Nama berkata...

Buat shopping komplex atas tapak penjara nie tak berhantu ke nanti? kah kah

Tanpa Nama berkata...

Persatuan Silat Cakak akan dapat...sebab guru baru (perampas kuasa)tu keling paria.

Tanpa Nama berkata...

melayu ditipu melayu.....
proses ini sentiasa berulang sampai akhir zaman.

opisboi berkata...

LEPAS INI PROJEK SAPU BERSIH "PERUMAHAN KUARTERS KERAJAAN JALAN COCHRANE" DALAM PROSES HENDAK DI GADAIKAN PADA CUKONG.....TIADA RUMAH GANTI BAGI KAKITANGAN KERAJAAN YG KENA PINDAH KERANA INI AKAN MERUGIKAN CUKONG...KENA BAYAR GANTIRUGI...ALAHAI BIK MAMA DAH LER MUKA & BADAN KAU MACAM PENGUIN GEMUK..KAU MEKAP MACAM MANA PUN MACAM PENGUIN GAK...

Tanpa Nama berkata...

kenapa TT ent. tak masuk dalam list?? kalau tt yang dapat kan bagus... buat TTIt centre...baru malaisie boleh maju!!!!

TEKONG DARAT berkata...

bangsat tahap anjing...
aku teringat bangunan buruk tempat malaysia kehilangan pulau...
bangunan mahkamah buruk...
tp keputusan tak dipertikai...

kat malaysia bangunan mahkamah dah buleh belakon citer star wars...
tapi keputusan politik hanya menangkan penipu.;...

Tanpa Nama berkata...

hahaha...dulu penjara ini ada banyak hantu. aku pernah lalu sana sebelah malam, memang hantu ramai sungguh.... tak sempat nak layan.... cuba baca mastika... inilah mentaliti melayu...

yang jadi melayu, tak reti nak guna camana rupanya jadi melayu... lain2 cukong dan mamak kutty, depa tau camana rupanya jadi melayu... berebut2 convert jadi melayu sbb depa ada akai camana nak jadi melayu..... ada mamak tak mau jadi melayu, ini mamak cool....

nak lagi cool, jadilah melayu... wong pun sudah mau jadi rajjja...

pada hemat aku, yang akan dapat projek ni ialah cimb (baca: bank bumiputra) anak razak (gaji dekat RM800,000.00 sebulan, ini melayu pandai simpan duit la, harta dah dekat rm400 juta, buleh la simpan, dia tak makan, asyik berpuasa setiap hari) dan ytl francis yeoh...

profile: anak razak tu, dulu dia belajar kat uk memang pandai wuuu, biasa la ngaji uk, english dia lebih hebat dari mat saleh, fake english ni macam cair la... asyik dapat markah 40000 dalam kelas, budak2 pandai yang lain, maksimum dapat 100/100 jer... sbb tu dia dapat gaji RM800,000.00 sebulan. cgpa degree dan master dia, 58.00 dan 88.00, bebudak lain yang dapat first class sekitar 3.67-4.00 jer cgpa dia orang. dengan cgpa 58.00, dia memang layak la... iq dia, gaussian curve tak leh baca, bacaan terakhir max point curve tu untuk nazir ni ialah 1567xxxxx, kira lebih 140 dah pandai la...

profile: francis pun sama pandai macam nazir jugak la...abah dia buat gas turbine sorang diri jer... kalo takat enjin kapal terbang tu, francis ni leh buat guna jala ikan jer... kalau bagi pukat ikan, dia akn convert pukat ikan jadi litar klia la. francis ini ada nama melayu dia... cuba teka apa nama melayu dia??? kalau betul, aku akan potong bijik kelepir aku sebagai hadiah untuk bik mama...

Tanpa Nama berkata...

Tanah kt Cochrane tu dapat kat Cocksucker lah hahahaha....

Tanpa Nama berkata...

ni la syaitan namanya. bukan ini saja, KTM tu pun depa dok cakap ulang kali nak privatised, nak guna untuk commercial purpose. tak dak otak, takdak akai..tolol.

kota raya lain maintain dan jaga bangunan2 lama dan bersejarah. sayang, reti nak hargai. bangaunan2 yang ada character, yang grow with the city. create this nostalgic feel.

tolol2 ni semua, main fly first class, sukahati duduk hotel mahal2, wives pi shopping (biasala throphy wives kan), dah tu claim takdak laptop for senior civil servant bila travel. main spend tak pentingkan yang mana priority, tu lah yg bangan nak robohkan itu ini, pantang tengok, terus nampak duit.

Rajagopal Internet berkata...

woit, malaon ni baru sekarang nk umum ke?? mcm lah kita tak tahu. warga KL sejak hujung tahun lepas lg dah nmpk penjara Pudu sedang diroboh senyap2!

Tanpa Nama berkata...

aku teramat teruja dengan senyuman manis raja nonok tu, cuba perhatikan betul2.... takder sapa nak buat video ka??? memang senyuman dia amat manis... semanis t nak amik tanah orang kg baru...

Tanpa Nama berkata...

yang dapat terbanyak Tengku Wong,kedua banyak Raja Morgan dan yang paling sikit GST(Geng Songkok Tinggi)....

Tanpa Nama berkata...

akan datang UM pula akan dirobohkan...tunggu!!!

Tanpa Nama berkata...

mari jenguk ke sentol apa jadi tanah KTM kat saner...

perumahan mewah yang kat atas bukit tunku...

sapa punyer kerja ni???

tuan paduka raja ibrahim ali dan kawan2 NGOnyer...

ada brani tuan berarak bertempik,bertegang urat,menyinsing lengan untuk slamatkan harta kerajaan,harta rakyat malaysia...

atau tuan paduka sekadar sub kon ameno yg saban watu menipu rakyar!!!

Tanpa Nama berkata...

rais anak yatim suami masnah tak masuk list ker????

Tanpa Nama berkata...

bik mama akan dapat tanah tu la !!

Tanpa Nama berkata...

ala..ko ni TT..
borak kosong je..
bukan ada bukti pun,,
ko nak merepek mencarut kerajaan nie..
ko nak pecahkan persefahaman apesal?

y this building? apesal lak ko nak jadikan isu sekarang?
y dont u stand up and fight daripada berselindung di sebalik blog yang merepek nie?

fakta la beb..support dengan evidence or bukti.
kalau ko sebar fitnah mcm nie dan menjatuhkan persefahaman, ko dapat apa? dosa je dpat..
chet..orang macam nie pun ada ..buang masa....

pasnie aku pun nak buat blog kalau camtu..bongok...

tajikeras berkata...

Setakat komen xda teloq Tanpa Nama aku pon boleh. Bukti dah ada la wei. Jangan jadi buta mata buta hati buta teloq. Bodoh !

Jeng berkata...

Dey Tanpa Nama 2010 Mei 10 14:56 you batu ada ka? Chitt poodah...

Tanpa Nama berkata...

hoi, aku tanpa nama!

hoi, jgn marah kat aku!

hoi, aku bleh ketepi ketengah!

hoi, aku bleh skit2 hantam TT!

hoi, tapi....aku suka kat penulisan dan idea TT!

hoi, org nya....ummmphhh!

hoi, tarak ketrampilan!

hoi, bab warisan ni, aku sokong TT!

hoi, nasib baik a farmosa tu tak kena runtuh abis...!

hoi, kalo tidak melaka tak byk org nak dtg!

hoi, skit2 roboh!

hoi, skit2 pembangunan!

hoi, jgn singkat otak!

hoi, tinggalkanlah kesan sejarah penjahat utk warga akan datang!

hoi, pergi study kat al-catraz tuuu!

hoi, nak kaya...patut2 ler!

hoi, malang sungguh nasib kita!

hoi, sejarah kena korbankan pasal semua nak jadi jutawan!

hoi, kalau tak nak hipokrit....cakap sahaja utk fund politik!

hoi, hantam saje lah TT!

hoi, ahli MP, bersuaralah!

hoi, kalau tidak dulu....dengan2 stadium negara & stadium merdeka pon dah elek!

hoi, tapi kan....kalau warga KL sendiri tak bersuara...macamana????