Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 29 Oktober 2010

SILA TEKA MANA YANG LEBIH BAHAYA



BETULKAH INI MERBAHAYA?




ATAU INI LEBIH BAHAYA


nota:
mana yang lebih bahaya
yang memudaratkan ketenteraman awam?
bunuh altantuya atau
ketawa berdekah kah kah kah




KDN : KOMIK ZUNAR BOLEH MUDARAT KETENTERAMAN - mkini

Kementerian Dalan Negeri tidak meluluskan permohonan permit penerbitan bagi komik Gedung Kartun yang dipohon kartunis Zulkiflee SM Anwar Ulhaque yang lebih dikenali sebagai Zunar, Hishammuddin Hussein.

Dalam jawapan bertulis kepada soalan N Gobalakrishnan (PKR-Padang Serai), beliau berkata permit tersebut ditolak kerana isi kandungan komik berkenaan didapati menyalahi Garis Panduan Penerbitan Kementerian seperti yang diperuntukkan di bawah Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

"Ia juga jika diterbitkan boleh memudaratkan ketenteraman awam dan kepentingan negara," katanya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH



woit…. INI CUKUP HEBAT…. kah kah kah..

kah kah kah…. LEBIH HEBAT DARI MOLOTOV COCKTAILS… kah kah kah..

kah kah kah…. LEBIH HEBAT DARI BALL BEARING…. kah kah kah…

kah kah kah…. LEBIH HEBAT DARI KLANSHINKOV…. kah kah kah…

nota:
kenapa tidak kita hantar sahaja satu kapal
komik zunar ini ke israeal
jadikan komik ini satu senjata
komik ini akan memudaratkan ketenteraman israel
komik ini paling ampuh untuk menewaskan israel kah kah kah


nota:
kalau komik ini boleh memudaratkan negara
ianya juga boleh digunakn untuk mempertahan kan negara
tak perlu beli kapal selam
kenapa tidak jadikan komik zunar ini
tembok pendinding negara

kalau negara china ada the great wall of china
kita juga akan ada the great idiot of malaysia kah kah kah..

nota:
kalau komik ini memudaratkan
ketenteraman awam dan kepentingan negara
lebih baik kita seludupakan komik ini ke singapura
komik ini pasti juga akan menggangu ketenteraman dan kepentingan singapura
biar padan muka singapura kerana pau dan tipu najib untuk
jual tanah melayu kepada cukong singapura kah kah kah


12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

mudarat palabana..aku baca tegelak guling2..bagus utk jantung

Tanpa Nama berkata...

serius... merkava membunuh rakyat palestine, kartun-o-phobia pula bakal menjatuhkan kerajaan pekembar

ini seriussss kahkahkah

Puan Ainon Mohd. berkata...

Patutkah saya dedahkan apa yang saya tahu tentang peguam ini?

Tanpa Nama berkata...

salam sahabat,

orang2x umngok nie jadi semakin bangang bila depa pekena roti najib kat brickfield tu.....

wakakakakakakaka

matstimketum berkata...

kah,kah,kah.....mat lidah kontot pula mengeluarkan fatwa! malaysia patut derma kepada negara-negara yang bertelagah!

Tanpa Nama berkata...

Another idiot from UMNO yang ingat penduduk negara ini adalah ahli2 UMNO sahaja.
Ahli2 UMNO akan mengangok apa sahaja yang pemimpin2 nya ucapkan.
Bagi mereka tidor di hotel murah di Chow Kit dan sedikit wang kocek mereka akan bertepuk bagai nak runtoh dewan PWTC.

Tanpa Nama berkata...

memang memudaratkn., atuk aku hari tu meninggal bab terlebih gelak.,
kah kah kah.....

mata-lembu shah alam berkata...

ada negara yang mengharamkan pertandingan ratu cantik.
ada negara yang mengharamkan gay.
ada negara mengharam blackberry.
ada negara rakyat mendesak haramkan kilang kimia.
ada negara yang mengharamkan wanita memandu kereta.

Dunia sedang sibuk mengharamkan senjata nuklear.

Menteri KDN yang aw aw aw mengharamkan KOMIK KARTUN!!! menteri kepala hotak kartun yang boduh berkotak2 & bangang bertingkat2. Maka banyaklah keputusan KDN yang kelakar lagi boduh - semalam boduh, hari ini boduh, esok lagi boduh - boduh kini & selama nya... kah kah kaaaah ... ttttuiih!!!
Pegang/kucup 'keris' dalam seluar engkau Kerismuddin.

Tanpa Nama berkata...

inilah yang dikatakan takut pada bayang-bayang.
Bayang-bayang yang tak bernyawa pun gerembolan takut, wayang kulit lagi takut, kalau kartooon maha takut.
dah nak mampus daaaah!

W 7 berkata...

Yang paling bahaya sekali apabila seorang itu salah mengunakan kuasa. Kuasa yang di miliki digunakan untuk kepentinggan politik mereka. Kita jangan tertipu dengan alasan bodoh untuk kita ikut dan percaya..... Untuk itu mereka yang di sekat dari terus creative untuk berkarya,.... Mestilah terus berani creative dan berkarya untuk menjadikan semua minda kita cergas berfikir.

opisboi berkata...

MALAYSIA DARUL JANGAN KETAWA nanti kena ISA. ini akibat memilih pemimpin macam kartun sampai kartun pon diharamkan...

Tanpa Nama berkata...

Woi lidah kontot

PANTAT MAK KAU LEBAR NYIRU