Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 29 April 2011

SINTOK OH SINTOK



MINGGU ORIENTASI DI SINTOK



CANCELLOR








KAWASAN BEBAS CUKAI DI UUM
– meloya

SINTOK 28 April – Universiti Utara Malaysia (UUM) bakal menjadi institusi pengajian tinggi pertama di dunia yang memiliki kawasan bebas cukai jika kertas cadangan mewujudkannya diluluskan oleh Jemaah Menteri tahun ini.

Naib Canselornya, Prof. Dr. Mohamed Mustafa Ishak berkata, cadangan itu masih dalam proses perbincangan dan sedang diperhalusi oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Kementerian Kewangan sebelum dilaksanakan sepenuhnya.

“UUM sedang memperincikan kertas cadangan dari aspek lokasi, ekonomi dan perundangan agar pelaksanaannya memberi kesan positif kepada UUM dan kawasan ini. Kita juga mendapat kerjasama yang baik daripada kastam dan beberapa pihak yang berkenaan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI LAH SATU SATUNYA UNIVERSITI SHOPPING DALAM DUNIA… kah kah kah./.

kah kah kah… NAK BUAT MACAM MANA…. kah kah kah..

kah kah kah….NAK LAWAN OXPOOT TAK SANGGUP…. kah kah kah..

kah kah kah….NAK LAWAN KAMBRIDGE TAK ADA ILMU…. kah kah kah..

kah kah kah… TULIS BUKU…. TAK PANDAI…. kah kah kah..

kah kah kah...BUAT KAJIAN ILMIAH...JAUH SEKALI...kah kah kah..

kah kah kah…PELAJAR DAH PAKAI TALI LEHER…MASIH JUGA BANGANG… kah kah kah..

kah kah kah…INI LAH PENCAPAIAN KEILMUAN MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah..INI LAH DIA HAK ISTEMEWA MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah…MELAYU ISTEMEWA UNTUK JADI BODOH…. kah kah kah..

nota:
alang alang duduk di sempadan
buat duty free
kemudian buat rumah urut
kemudian buat rumah ayam antarabangsa lagi cun
kalahkan bangkok dan amsterdam kah kah kah

30 ulasan:

Cikli berkata...

bebas cukai pun,
cukai tanah tetap kena bayar.

Tanpa Nama berkata...

inilah yang dilakukan oleh mereka yang tergolong dari kalangan orang-orang munafik. Demikianlah gambaran al-Qur’an:

“Mereka (orang-orang munafik) menjadikan sumpahnya (atau akuannya) sebagai perisai (untuk menyelamatkan dirinya dan harta bendanya daripada dibunuh atau dirampas), lalu mereka menghalang (dirinya dan orang lain) dari menurut jalan Allah. Sesungguhnya amatlah buruk apa yang mereka telah kerjakan. “(Al-Munafiqun: 2).

Tanpa Nama berkata...

you are so sad, do you know that?

Tanpa Nama berkata...

KALAU PEMIMPIN BANGANG... RAKYAT PUN AKAN JADI BANGANG.. INILAH BAHANA JIKA DIPERINTAH OLEH PEMERINTAH YANG BANGANG....

Tanpa Nama berkata...

TT, buatlah satu cerita pasal seorang yang mengaku First Lady tapi tak dijemput untuk tengok putra william kahwin...semua first lady negara komanwell dijemput....kenapa kat sini punya first lady tak dijemput?....sebab kat sini bukan first lady....tapi FAT LADY.....kahkahkah

V for gunpowder berkata...

lagi ramai pelajar lagi bagus...lagi ramai hutang sama ptptpu.......

http://ataabastille.blogspot.com/2011/04/ptptn-membantu-pelajar.html

kah...kah...kah....

Tanpa Nama berkata...

oit isham..

ko punya blog kalu search di google memang tak jumpa..lencong ke blog lain...


kena taip kat adress trus baru leh masyuk...

Tanpa Nama berkata...

NC UUM dikategorikan sebagai dalam kumpulan Profesor Kang Kung. Beliau banyak menulis di Utusan Meloya dan muncul juga dengan meloyanya di RTM, sehingga kni tiada lagi karya beliau dalam jurnal antaraangsa yang berwibawa. Sama juga NC UUM sebelum ini, kerjanya lain tidak lain asyik nak mempatriotikan universiti. Elok tuka UUM jadi Universiti Patriotik suruh semua pelajar hafal Rukun Negara,hari-hari nyanyi lagu Terang Bulan, hafal fakta sejarah UMNO, hari-hari pakai nektai tapi tak boleh berkomunikasi baik apatah lagi dalam bahasa Inggeris.
Nanti hari-hari banyak trak trailer, lori da van akan menghantar barang bebas cukai keluar masuk dan membuat UUM jadi kartun!UUM dibuak oleh Madey, wira Dunia ke-3 yang benggong! Madey dan NC UUM kini sama mamak!

Tanpa Nama berkata...

Nak bebas cukai.... oooo maknanya tak mau bayar cukai tanah kerajaan negerilah tu.

Cukai tanah tak mau bayar, ada hati nak buat kawasan tu bebas cukai. Akai ada ka?

Jimmy Ahmad berkata...

Marah budak UUM nanti. KAHKAH

Kucing Parsi berkata...

makin murah la beer kat kedah ni.. aiseyman

WAJAH SEBENAR CSL??? berkata...

APA PENPDT TT TTG CUKONG SENTIASA LAPAR/LIGAT INI...

Soi Lek sanggup undi PKR jika sedia mansuh hak Melayu.

KUALA LUMPUR, 29 April — Datuk Seri Dr Chua Soi Lek menegaskan beliau akan menjadi orang pertama mengundi PKR jika parti komponen Pakatan Rakyat itu sanggup memansuhkan keistimewaan orang Melayu.


“Jika PKR berani meminda Perlembagaan dan memansuhkan keistimewaan orang Melayu, saya adalah orang pertama akan mengangkat tangan untuk mengundi PKR,” kata presiden MCA dalam video yang diposkan menerusi Youtube di laman partinya.

Bagaimanapun beliau tidak mengatakan sama ada beliau akan secara peribadi menyokong keistimewaan orang Melayu dimansuhkan.

“Mengapa tidak? Tiada parti politik yang cakap mengenai ini.

Jika ya, undi orang Melayu akan pergi. Tiada kaum lain akan membatalkan hak dan keistimewaan mereka,” kata beliau.

Dalam video bertajuk “Harapan Seharusnya Bersandarkan Realiti-realiti Politik Negara”, bekas menteri kesihatan ini kelihatan mengesyorkan bahawa komuniti Cina seharusnya menerima senario politik semasa didominasi Umno dan Barisan Nasional (BN).

Bagaimanapun katanya, janji-janji Pakatan Rakyat memberi publik satu harapan tetapi itu semua adalah pembohongan.

“Saya mengakui bahawa kata-kata pembangkang menggambarkan keinginan generasi muda sebab mereka mewujudkan satu bentuk harapan.

“Tetapi dalam peredaran masa, rakyat akan melihat ia adalah pembohongan,” katanya.

Dr Chua berkata, harapan mesti bersandarkan pada realiti politik, dengan menekankan ia hanya boleh dipenuhi dengan menyokong MCA dalam lingkungan BN, perikatan yang memerintah.

“Jadi, anda boleh ada harapan anda tetapi harapan perlu bersandarkan realiti politik negara ini,” katanya lagi.

Malah dalam video 84 saat itu, Dr Chua juga mengingatkan bahawa agenda politik PAS ialah mempromosikan Islam.

Pandangan Dr Chua ini muncul beberapa hari selepas keputusan pilihan raya negeri Sarawak pada 16 April di mana BN hilang di kesemua kerusi majoriti Cina.


The Malaysian Insider

APA TUJUAN CSL :
CSL (BERSAMA UMNO) PUNYA TAKTIK KE...
...ATAU MEMANG CSL & CUKONG2 LAIN PUNYA AGENDA UTK MALAYSIAN MALAYSIA

...ATAU MEMANG UMNO BAKAL DI TIKAM CUKONG PRU-13 NANTI...

CUKONG BIASANYA MENGAMBIL UNTUNG SEKELILING...DUA2/LEBIH DIA SAPU...

SBG ORG TENGAH... CUKONG JD PEMBORONG...BERNIAGA DGN ALI BABA, LEPAS TU CUKONG TIPU ALI BABA, DAN JUGA TIPU /PEKENAKAN RAKYAT... JADILAH CUKONG JD KAYA RAYA... APA NK BUAT, KITA MEWARISINYA DR BRITISH... UMNO UNTUNG, DPT BUAT BISNES DGN CUKONG...UMNO JUGA UNTUNG SBB ORG2 MELAYU MAKIN MISKIN & SENTIASA BERGANTUNG DGN UMNO...

Tanpa Nama berkata...

So kalau nak beli degree tax free tak? Kah kah kah

Lang berkata...

memang patut pon banyak sayur kangkung tumbuh subur di unibersiti... sbb byk projek kangkung... cubalah guna akai naikkan nama dr sudut penemuan r&d ke?... ilmuan ke?...

Tanpa Nama berkata...

wah boleh bisnes kat uum :)

Non-Governmental Individual berkata...

NAK LANTIK PENASYARAH PUN KENA ADA PENGESAHAN SB,, BANGANG..

UNIVERSITI MALAYSIA DAH KALAH DGN UNIVERSITI INDONESIA DAN THAILAND...

Anti TELAN berkata...

Universiti yang paling bermasalah di DUNIA.

Bukan masalah student tapi masalah NC.

Dari dulu hingga kini, NC sentiasa bermasalah. Masalah nak berPOLITIK BANGANG...kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Satu cadangan yang paling banggang dalam sejarah ketuanan melayu. Sah cadangan dari seorang professor kankung.Cuba check PHD dia dari mana? Mesti dari UUM punya. Dari U kangkung melahirkan professor kangkung. Dei professor! Buatlah penaik tarafan UUM dan standard UUM. Kalau setakat pelajar ketuanan melayu masuk U yang tiada research dan hanya sekadar baca buku teks, lebih baik tak payah pi U. Baca kat rumah pun boleh.

Non-Governmental Individual berkata...

kah kah kah! suke tgk gambar 'miggu oreintasi' kah kah kah! satu klik utk iklan kau.. kah kahj kah!

Tanpa Nama berkata...

Jumud lah lu ni bro..Apa salahnya buat zon bebas cukai. Universiti dapat jana pendapatan..Student juga yang dapat manfaat.u ni Macam katak bawah tempurung kacalah...

M.S berkata...

Asalamualaikum Encik Hishamudin Rais.Sayangnya saya baru kenal encik sekarang...kalau tak dah lama mai casting pilm dari jemapoh ke menceste.Apapun saya doakan semuga berjaya dan sentiasa berada dalam keadaan terselamat.wassalam

Muhammad.Syafiq berkata...

Apapun terima kasih di ucapkan kerana cerpen Encik banyak mempengaruhi saya dalam kehidupan seharian..Membuatkan tahap konfiden dan tahap pemikiran saya meningkat dan pantas dah mcm pakai intel 5 core + ddr3 4tb. teruskan usaha anda.insyaallah 5 tahun kalau pamjang umur akan dapat melihat produk yang anda hasilkan.tks

akauntan ex-uum berkata...

en isam.. sy penyokong pr, tp lulusan uum.. jangan la kate student uum kangkong, kami pi blaja je sane. nc & pentadbiran je yg kangkong.. lecturer sane pun byk bole pkai en isam.. cume yg suke masuk tv tu je yg xbole pkai..

yamanashi miyuki berkata...

"Apapun terima kasih di ucapkan kerana cerpen Encik banyak mempengaruhi saya dalam kehidupan seharian..Membuatkan tahap konfiden dan tahap pemikiran saya meningkat dan pantas dah mcm pakai intel 5 core + ddr3 4tb. teruskan usaha anda.insyaallah 5 tahun kalau pamjang umur akan dapat melihat produk yang anda hasilkan.tks

30 April 2011 2:53 AM"

I think I know who wrote the above comment. Fuck to you.

Tanpa Nama berkata...

Kalau prof ni dapat cipta air dijadikan minyak macam Ron yang kita guna untuk kereta, atau ketulan sabun mandi LUX boleh ditukar jadi emas kalau tidak pun perak, boleh juga kita warga Malaysia berasa bangga dengannya . Ini ....?, kangkong betul dia !

Tanpa Nama berkata...

kesian tengok lu ni...semua benda nak kritik.duduk dalam longkang ajelah

Tanpa Nama berkata...

lu penah masuk University x? klau penah masuk university msti ko tahu ape rasionalnya perkara nie dilaksanakan...janganlah jdi terlalu bodoh asyik nk mengutuk ja.....agaknyer dulu kne buang university kot sbb bangang sgt smpai University pon x nk terima..... x salah buat zon bebas cukai utk jana pendapatan, uum famous dgn bisnes so bleh latih mahasiswa lebih practical...apa hak anda nk kutuk mahaisiwa UUM? nilai diri dimana anda dan adakan anda org yg hebat? TIdak sama sekali sbb 2 hanya mampu menulis benda2 bodoh nmpk sgt kamu nie bangang x dew ilmu....

Tanpa Nama berkata...

ANON 10;34 am

Elehhh, cakap lebeh pun bukan guna
memang dah budak uum bengap
nak wat cam mana

tu yang kena pakai tali leher tuh!
macam budak sekolah tadika

Tanpa Nama berkata...

puji sudah
rayu sudah
huluq sudah
tapi tapi tapi
sokong belum

inilah kedudukan gerombolan
mintak undi ngan cina india
cina bagi berjuta
depa sokonga dap
bagi india berjuta
depa sokong hinduraf

bagi berjuta dekat felda
felda masih sokong
sapu duit rakyat
rakyat tak peduli

depa kaya raya
masih tak cukup
macam macam pembangunan
depa suruh rakyat terima
sampai tanah terjual tergadai
irama ketuanan melayu
terus dilagukan
untuk bawa melayu sokong

wujudkan perkasa
tak boleh jadi
kini ambik rela jadi perkasa
kah kah kah

keluar filem lancau
tak kena box office
penerbit gulung tikar
pengarah sudah lari

yang ada pelakon tambahan
angkat sumpah
tapi muka macam anjing
tunggu diberi tulang
yang kelaparan

kah kah kah
tunggu kedatangan raya
bila raya lampu akan dipasang
poster akan dipasang
depa menang pasang poster saje

kah kah kah

yamanashi miyuki berkata...

Tanpa Nama Muhammad.Syafiq berkata...

Apapun terima kasih di ucapkan kerana cerpen Encik banyak mempengaruhi saya dalam kehidupan seharian..Membuatkan tahap konfiden dan tahap pemikiran saya meningkat dan pantas dah mcm pakai intel 5 core + ddr3 4tb. teruskan usaha anda.insyaallah 5 tahun kalau pamjang umur akan dapat melihat produk yang anda hasilkan.tks

30 April 2011 2:53 AM

***************************
Kepada komenter di atas,
Tak perlulah nak jadi proaktif sgt ye kat sini. Kalu nak proaktif-proaktif jumpa depan2 la, jgn penakut sgt main ckp2 belakang.

Main provoke2 kat blakang ni keje bdoh n budak2 je. Kata nak kawin prangai budak2 lagi camne ni??

INi bukan 'hidup mesti proaktif, buakn reaktif', tapi dah jadi 'hidup mesti provokatif, bukan proaktif'. Main provoke blakang2 ni keje orang xde telor je. Mengaku jela ko spe. Macam aku xkenal tulisan spe.