Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 29 April 2011

KETUANAN MELAYU MENIAGA MENIPU



MUKA PENIPU



nota:
inilah muka melayu bumiputera islam
yang kerjanya menipu
cari projek
cari tender
bila china marah
tuduh china tak patriotik
tapi meniaga menipu
inilah contoh perniagaan melayu bumiputera




DAP: APAKAH PM AKAN BATALKAN EMAIL SATU MALAYSIA?
-mkini
DAP mendakwa apa yang telah berlaku menunjukkan projek emel 1Malaysia jelas merupakan satu percubaan untuk mendapatkan wang daripada satu proses yang sepatutnya percuma.

Setiausaha publisitinya, Tony Pua berkata kini sudah jelas
bahawa penyedia perkhidmatan tersebut - Tricubes Bhd - akan mengautkan keuntungan besar daripada skim tersebut.

Ini kerana syarikat itu akan mengenakan bayaran RM0.50 ke atas agensi-agensi kerajaan bagi setiap transaksi emel - bercanggah dengan kenyatan awal Najib Tun Razak bahawa kerajaan tidak perlu membayar apa-apa untuk projek tersebut.

"Ini akan mengakibatkan berjuta-juta dibelanjakan oleh setiap agensi kerajaan sekiranya mereka menghantar satu emel sahaja kepada jangkaan 15 juta pengguna," kata Pua dalam satu kenyataan hari ini.

Pua (kiri) mendakwa pentadbiran Najib ada kaitan dengan
rancangan tersebut kerana ia adalah sebahagian daripada pelan transformasi ekonomi dan Malaysia Venture Capital itu (Mavcap) - milik penuh kementerian kewangan - adalah pelabur dalam Tricubes.

Kekeliruan yang melucukan itu, katanya, ditambah pula dengan Mavcap yang serta-merta membuat satu penafian secara tidak langsung yang pelaburan adalah untuk projek emel 1Malaysia, tetapi sebaliknya adalah satu lagi anak syarikat Tricubes - Tam Tam Sdn Bhd - yang terbabit dengan penjualan bergerak produk automasi.

Oleh kerana keseluruhan skim itu telah didedahkan, Pua berkata,
Najib seharusnya tidak lagi senp tentang kontroversi tersebut dan menghentikan segera projek itu bagi mengelak agensi-agensi kerajaan membuat bayaran yang sedemikian tinggi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..INI PROJEK TIPU RAKYAT… kah kah kah…

kah kah kah…PAKSA JABATAN KERAJAAN KENA BAYAR…. kah kah kah..

kah kah kah…EMAIL DARI YAHOO… GMAIL… HOT MAIL…SEMUA PERKUMA…. kah kah kah..

kah kah kah…INI SYARIKAT DARI NEGARA NEGARA KAPIR …kah kah kah..

kah kah kah…TUAN PUANYA SYARIKAT INI MAKAN BABI DAN MINUMA ARAK…. kah kah kah..

kah kah kah… TETAPI TIDAK AKAN MENIPU… kah kah kah..

kah kah kah…TAPI SYARIKAT MELAYU BUMIPUTERA ISLAM… YANG TUNGGANG TUNGGIT… kah kah kah..

kah kah kah…MULUT BERBUIH BUIH BERDOA… kah kah kah..

kah kah kah… PERGI UMRAH TIAP TAHUN…. kah kah kah..

kah kah kah… TAPI MENIPU ORANG RAMAI…. kah kah kah…

woit…BILA CHINA MARAH TUDUH CHINA TAK PATRIOTIK… kah kah kah..

kah kah kah… BILA INDIA MARAH … TUDUH INDIA TAK KENANG JASA… kah kah kah..

woit…INI LAH MUKA MELAYU MENIAGA…. kah kah kah…

woit… BUAT LAH KEJA HALAL…. KALAU TAK PANDAI MENIAGA … JADI JAGA LEBIH BAIK…. kah kah kah…

3 ulasan:

opisboi berkata...

KAH..KAH..KAH..1 berok 1 pokok asik klentong jer! sbb penyokong 1 berok 1 pokok lebih banggang dari lembu.musti makcik pelda suka sakan krna dapat email percuma.

cicit ngah layor berkata...

Peghangai org Melayu yg teman tak berkenan bebenor: Keghojer ndak senang,makan ndak kenyang,bertekak ndak menang.Lamer2 bulih mampuih dibuatnyer.

Tanpa Nama berkata...

main email kena bayor
pejabat gomen banyak duit laa tur

Tuan2 dan puan2....
kita petutnya menyokong dasar email ini
oleh sebab kita guna free dan gomen yang kena bayor, maka kaedah termudah ialah kita menggunakan email itu secara maksimum

maksud saya, kalau boleh biarlah kita rajin menghantar sehingga 5000 email sehari kepada jabatan2 gomen. Jika 5 juta menghantar 5000 email sehari, maka pembayaran oleh gomen dapat dimaksimumkan

kita boleh hantar email percuma itu hatta walaupun untuk bertanya pukul berapa sekarang, apa baju pengarah pakai, memberitahu kita hendak terkentut, menegur awek2 di jabatan gomen dengan email "Hai!!" dan banyak lagi. Dengan cara ini kita dapat memanfaatkan penggunaan email percuma ini.

Di sini saya tunjuk cara mengira berapa perlu dibayar oleh jabatan gomen XYZ. Katalah

sehari 5000 email X 5 juta orang
5 ribu juta X 50 sen = 25 ribu juta

sebulan 25 ribu juta X 30 hari
=RM bilion2

Itu baru satu jabatan gomen. Cuba bayangkan kalau gomen ada 30 jabatan. Berapa syarikat itu dapat? Bukankah tindakan kita itu berbaloi untuk meningkatkan pendapatan kawan kita tu!!!

Jadi janganlah pandang negatif pasal email 1M ni.
Aku menyokong sepenuhnya email ni
kerana inilah cara kita nak membengkrupkan BN