Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 4 September 2011

BERITA BARU MASUK




GUGUR DI SOMALIA



laman web blog facebook
sedang sibuk berbincang
apakah gugurnya juru kamera bernama itu
disebabkan oleh salah sangka

para pejuang di somalia
salah sangka tentang bendera

ini kerana bendera amerika - musuh mereka
seakan akan sama dengan bendera malaysia

labon di facebook ini masuk akal juga
kerana ada kebenarannya!


CUBA LIHAT DAN PERHATIKAN BETUL BETUL



BERKIBAR SE AKAN AKAN SAMA













nota:
tak nampak bezanya
kerana bendera malaysia
diciplak dari bendera amerika

malah madey sendiri ketika memberi
ucapan dihadapan pemodal pemodal amerika
di new york pernah berkata yang ramai
orang selalu tersilap pandang antara
bendera amerika dan bendera malaysia


nota:
bila kerajaan baru duitubuhkan
maka bendera ini wajib ditukar


15 ulasan:

serenity9260 berkata...

betul tu,tak boleh nak salahkan diorang jugak la.msia ni yg bebal tiru bendera org buat pa??


Info Aje : Kenapa Susah Betul Nak Tengok Handset Dari Jepun?

Tanpa Nama berkata...

Bendera pas pun tiru bendera bangladesh dan bendera jepun.....tukar colour jer....apo kelas....

ImNeO berkata...

Pak Isham,

Patut tukaq bendera kita sekarang jugak..betul, saya juga confuse sejak dari kecik lagi. Saya selalu silap tafsir bendera Malaysia ngan Amerika.

Byk kali dah, konvoi Malaysia di tembak. Yang saya ingat ialah Konvoi Mercy Malaysia.

Saya rasa tak perlu tunggu hingga Pakatan Rakyat ambik alih baru kita tukaq bendera.

Saya cadangkan Pakatan Rakyat bawak usul ini ke Parlimen.

Bahaya kalau bendera kita sebijik Amerika sebab Amerika ramai musuh, sebab foreign policy Amerika Zaman Bush memang teruk...Dunia jagi kelam kelibut sejak Bush lagi.

Jebon berkata...

Salam Bro TT

Ada video sebelum 10 tahun merdeka, untuk lihat try klik di nick name "Jebon" diatas...

Tanpa Nama berkata...

masuk akal jugak.

Tanpa Nama berkata...

setuju di tukar.....bulam bintang tak berubah...jalu merah puti diganti dgn warna kuning dan cetak perkataan bersih...hahahahacuba raka....catik tak????

Tanpa Nama berkata...

Bro TT, aku dulu study kt JORDAN.. Satu hari ade kes Amerika buat onar ngn negara arab mane ntah aku x igt.. Yg aku igt puak2 arab JORDAN g serang kdutaan m'sia dgn batu, taik lembu bagai sbb igtkn kdutaan Amerika. Kah kah kah. Jenoh puak2 kdutaan tu nk fhamkn Arab2 bengong ni. Nasib baik polis dia dtg ckp tu kedutaan M'sia. Kah kah kah.

Pak Din berkata...

kpd Tanpa Nama 2:03 PM ..!

Aper ker bangang ko ni..org dok sibuk citer pasai bendera M'sia dia pi citer pasal bendera parti..! betul2 tak cukup akal la budak ni..!

Tanpa Nama berkata...

UMNOpukitera akan mengatakan Amerika ciplak Malangsia.

Tanpa Nama berkata...

Salam semua
kalau kawasan timur tengah dan afrika memang diorang anti amerika.
kemungkinan besar di somalia yang menyerang konvoi malaysia diorang ingat konvoi amerika.sbb tula diorang serang.bendera malaysia dan amerika sama je kalau berkibar.
jadi xleh pakai bendera malaysia di kawasan yang anti amerika.kalu kt israel xpe.kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

bendera baru, lagu baru, first lady baru. yabedabedu!!!!

Tanpa Nama berkata...

try dgr lagu kebangsaan israel (hatikvah) dgn lagu malaysia raya..ada persamaan tak?

Tanpa Nama berkata...

salam....cuba saudara dgr lagu kebangsaan israel dgn lgu kemegahan negaraku.....
kurang lebih sma dengarN...
erm kebetulan???apa dirancang heheh...
thanx...

tinta tajam berkata...

Cuba pulak perhatikan bendera kuala lumpur dengan bendera venezuela, columbia dan equador, saling tak tumpah! sapa tiru sapa ye?

Tanpa Nama berkata...

Bendera pas pun tiru bendera bangladesh dan bendera jepun.....tukar colour jer....apo kelas....

4 September 2011 2:03 PM

kpd Tanpa Nama 2:03 PM ..!

Aper ker bangang ko ni..org dok sibuk citer pasai bendera M'sia dia pi citer pasal bendera parti..! betul2 tak cukup akal la budak ni..!

4 September 2011 4:51 PM


bongok ni tak kenal warna,bendera malaysia ni kaler sama dgn U.S dari jauh mmg tak cam tambah org luar mana nak kenal malaysia,yang tahu diorg amerika je musuh diorg.