Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 20 Oktober 2011

TERNOW ! TEKINI ! PECAH BERITA




SOLIDARITI MAHASISWA MALAYSIA (SMM)


Demonstrasi Mahasiswa Mempertahankan Kebebasan Akademik.

Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) mengecam sekeras-kerasnya tindakan Universiti Islam Antarabangsa (UIA) menggantung tugas Prof Dr Abdul Aziz Bari. Tindakan UIA adalah tindakan yang tidak bertanggungjawab kerana membelakangkan prinsip 'kebebasan akademik'.

Oleh yang sedemikian, SMM menyatakan pendirian sekeras-kerasnya mengecam tindakan tersebut. Sebagai sebuah institusi pendidikan tinggi, UIA seharusnya mempertahankan Prof Dr Abdul Aziz Bari atas dasar kebebasan akademik dan kebebasan berpendapat.

Justeru, SMM akan melakukan mobilasi mahasiswa secara besar-besaran daripada seluruh kampus di Lembah Klang untuk mengadakan demonstrasi di Masjid Universiti Islam Antarabangsa. SMM menjangkakan hampir 1500 orang mahasiswa dan anak muda akan hadir untuk turut serta.

Demonstrasi akan bermula se awal jam 10 pagi dan dijangka akan disambung selepas solat jumaat.

Sekian, terima kaseh.

Syukri Abd Razab
Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia
+60193395711

6 ulasan:

mat saga berkata...

kah kah kah....

orang melayu yang belajar tinggi-tinggi semua dah jadi bodo.... lagi tinggi belajar lagi bodo.... semua kena jadi kuda untuk bangsa lain jee....

nak demo konon.... dulu masa Prof Dr Khalifah Othman, Dekan Faculti Perniagaan Unisel kena buang sebab bagi pendapat peribadi.... tak ade pulak sibok nak berdemo...

EQUILIBRIUM berkata...

mat saga,

org tak berdemo utk prof kangkong unisel sbb dia lembu amno.

trooper berkata...

mat saga.. idup lg kau yer?
org belajar tinggi2 jadi bodoh sbb ada lembu mcm kau!
Teringat kwn aku keja cikgu kena maki dgn species mat saga.. dia kata 'buat apa sekolah tinggi2 jadi cikgu, gaji tak berapa sen. Anak aku jadi drebar lori boleh dpt 3riban sebulan'.
Dan lembu nama mat saga paling ramai kat negara malas ya.. termasuk bangla & indon. mentaliti randah, low class, sombong, bodoh sombong DAN LAIN-LAIN LAGI.. Sekian, terima kasih.

Rajah Gadaffi berkata...

Hari ini, rakyat Libya sudah buang Rajah Gadaffi kedalam tong sampah.

Bila rakyat Malaysia nak buang Rajah Gopal-Rajah Goapal a.k.a. Freeloaders?

Tanpa Nama berkata...

lu jgn x dtg plak TT... kasi sapot la adik2 bro.... lagi satu gua x puas hati apsal dorang gatal pki nama SOLADIRITI tu???? gua lebih rela dorang pakai nama GEROMBOLAN dr bahasa penjajah tu... eh? penah kene jajah ke kita nih??? bnyk lagi la nama2 melayu bleh letak... apekejadah soladiriti ni?? makcik felda x paham la dik!!!!!!

Revolusi_Malaysia berkata...

kecam keras "solidariti (setuju ngan Tanpa Nama 20 Oktober 2011 11:49 PM, kenapa guna bahasa imperialis?)" lebih berharga dari kecaman dan amaran 7 hari di bulan puasa oleh Pemuda Pas, Pemuda Keadilan dan juga Salahuddin Ayubi (datang ke Parlimen fight untuk kg baru). Kenapa cakap lebih berharga? sebab tengahari karang ada demo!