.

Khamis, 12 April 2012

BILA MELAYU JADI BIJAK - RAJA GOPAL KENA CARI KERJA
APA DIA FREELOADER
Raja-raja jalan macam siput sedut.. laju lagi anak aku lari..makan tanggung..berak..dalam pampers da... Perasan darah keturunan raja konon.. merah jugak darahnya..tak pulak kuning berkilau..kentut lagi busuk dari aku...
By Anonymous on SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU on 4/11/12


BARANG HARGA MAHAL
Aku belajar overseas sekarang, dulu pernah datang satu forum kat London, Malaysian forum. Masa dalam forum semua ahli panel asyik sebut FDI, asyik sebut GDP/KDNK. Kalau baca tulisan Izzudin Yussof di TheMalaysianInsider pun (http://www.themalaysianinsider.com/sideviews/article/is-minimum-wage-the-real-solution-izzuddin-yussof/) sibuk sebut GDP, kata letak gaji minimum, rakyat lagi menganggur.

Isunya ialah, makcik di kampung-kampung tak paham, GDP tu apa, KDNKK tu apa, FDI tu apa? Makcik, pakcik di kampung cuma tahu, hari ini nak makan apa? Harga ikan di pasar berapa? pakcik/makcik di Felda cuma tahu, "Kalo, Kak Ijat dapek RM250 juta untok belo lombu, den pon nak jugo! Den jago lombu dari kecik laie, boleh tak den nak duit belo lombu?"

Korang citer pasal Big Mac Index memang kelakar. kalau korang kerja Mcd, masa lunchbreak, manager kasik makan free satu set, tu pon ada syarat2 dia. Ni aku tahu, sebab aku memang pernah kerja McD. Yang paling kelakar, kalau korang kerja sejam kat McD pon, confirm korang tak boleh nak beli satu set Big Mac. Ni kalau ikut gaji minimum sejam yang McD tetapkan.
By Anonymous on BERAPA HARGA NASI CAMPUR? on 4/12/12


PASAL APA KITA YANG TANGGUNG
Raja-raja jalan macam siput sedut.. laju lagi anak aku lari..makan tanggung..berak..dalam pampers da... Perasan darah keturunan raja konon.. merah jugak darahnya..tak pulak kuning berkilau..kentut lagi busuk dari aku...
By Anonymous on SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU on 4/11/12

Mari kita semua kira berapa banyak wang yang telah dibazirkan oleh rakyat Malaysia untuk menanggung Rajah Gopal dan Free Loaders untuk terus makan tanggung berak cangkung: Ini adalah dibawah Undang-undang Malaysia Akta 269 (Akta Peruntukan Makan Free Berak Cangkung 1982).


Ini adalah budget tahunan untuk Ketua Rajah Gopal yang akan dibayar secara bulanan kepada Ketua Rajah Gopal oleh semua rakyat Malaysia yang membayar cukai. Elaun untuk Ketua Segala Rajah Gopal dan Permai Suri Gopal

1. Privy Purse - RM360,000 (bermakna bulanan adalah RM30,000).
2. Elaun keraian - RM120,000 (bulanan sebanyak RM10,000)
3. Elaun diraja Istana Negara - RM144,000 (bulanan sebanyak RM12,000) Setiap bulan Ketua Rajah Gopal dapat adalah sebanyak RM 52,000.

Elaun untuk Permai Suri Gopal ialah:
1. Privy Purse - RM 67,200 (iaitu RM5,600 sebulan).
2. Elaun keraian - RM21,600 (RM1,800 sebulan). Jumlah sebulan Permai Suri Gopal dapat ialah RM7,400 Selain daripada tu, setiap tahun Ketua Rajah Gopal dapat lebih RM53 juta untuk perbelanjaan istana, sambutan tetamu dan untuk gaji pekerja.

Breakdown nya adalah seperti berikut

1. Perbelanjaan istana dan sambutan tetamu - RM52,259,100 2. Gaji kakitangan istana - RM1,004,880 Kita harus ingat bahawa selain dari elaun untuk Ketua Rajah Gopal ni, mereka masih dapat elaun sebagai Rajah Gopal dinegeri masing masing.


PERINGKAT NEGERI 1. Elaun Rajah Gopal – RM 52,600.00 sebulan 2. Elaun keraian Rajah Gopal – RM 15,480.00 sebulan Jadi setiap bulan Rajah Gopal ditanggung oleh rakyat negeri -negeri bergopal sebanyak RM 68,080.00

Untuk Bini Rajah Gopal pula elaunnya adalah: 1. Elaun Bini Rajah Gopal – RM 12,000.00 sebulan 2. Elaun peribadi Bini Rajah Gopal – RM 2,600.00 sebulan. Jumlah elaun Bini Rajah Gopal ialah RM 14,600.00 sebulan Elaun lain lain untuk kerabat Rajah Gopal a.k.a. Free Loaders ialah:

Rajah Gopal Muda - RM 13,000.00 Rajah Puan Gopal Muda – RM 5,200.00
Tunku Gopal Bendahara - RM 4,000.00
Isteri Tunku Gopal Bendahara - RM 1,250.00
Tunku Gopal Temenggung – RM 3,500.00
Isteri Tunku Gopal Temenggung - RM 900.00
Tunku Gopal Laksamana – RM 3,000.00
Isteri Tunku Gopal Laksamana - RM 600.00


Elaun untuk bekas Ketua Rajah Gopal dan bekas Permai Suri Gopal Setiap bekas Ketua Rajah Gopal yang tukar setiap 5 tahun tu akan dapat elaun bekas Ketua Rajah Gopal & bekas Permai Suri Gopal. Ini adalah dibawah peruntukan Undang-undang Malaysia Akta 270 (Akta Istana Negara Elaun-elaun Untuk Free Loaders 1982) pindaan 2006.

Dibawah akta ni elaun akan dibayar kepada bekas Ketua Rajah Gopal dan bekas Permai Suri Gopal setiap bulan untuk seumur hidup.

1. Elaun Diraja Istana Negara untuk bekas Agong - RM15,180 sebulan.
2. Elaun Diraja Istana Negara untuk bekas Permaisuri Agong - RM4,500 sebulan.

Jadi berapa banyak Ketua Rajah Gopal sekarang yang pernah menjadi bekas Ketua Rajah Gopal dapat?
By JANGAN BAZIR WANG RAKYAT on SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU on 4/11/12

Betul cakap bro tu. Malaysia ialah negeri yang paling ramai FREE LOADERS. Patut masuk buku Guinness Book of Records. Kasihan rakyat Malaysia. Negara lain, free loaders mereka tak ramai kerana satu orang sahaja yang boleh menjadi Free Loader. Di Malaysia pula, kita rakyat yang susah ni terpaksa menanggung 9 orang yang suka makan free dan berak cangkung.

9 orang Rajah Gopal dan 9 orang Putera Gopal = 18 Free Loaders harus ditanggung. Tu belum kira bini bini & gundek-gundek Rajah Gopal lagi. Ini kes aniaya. Free Loaders terus makan free manakala rakyat Malaysia tak mampu beli nasi campur sebab Malaysia ada terlalu ramai kaki bodek yang gila pangkat macam Hassan Ali dan Ibrahim Ali.
By Aku Juga Mahu Makan FREE weh! on SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU on 4/11/12

Salam.. RAJA ADIL RAJA DISEMBAH.. RAJA ZALIM RAJA DISANGGAH.. http://intensedebate.com/profiles/kerusijati47
By Anonymous on SATU LAGI PROJEK TIPU MELAYU on 4/11/12


RADIO UNTUK BANGUN MELAWAN
PENGUMUMAN:

saperti yang telah dijanjikan
seperti yang telah diwar warkan
radio bangsar utama akan mucul
sila layari untuk maklumat tentang bersih 3.0

kini masih dalam percubaan
akan muncul tidak lama lagi!

buka disini:

http://www.radiobangsarutama.blogspot.com/
5 ulasan:

umno menipu berkata...

Elaun untuk Raja Gopal main Judi tak ada ka...kah kah kah

Matrojak berkata...

Kalu zaman British rajagopal di tanah Malaya ditatang seumpama minyak penuh - sekarang sistem itu masih wujud lagi - cuba fikirkan kenapa British mengekal sistem berajagopal ini?? Dulu dizaman Nabi Muhammad tanah Arab tiada raja - since British datang ke tanah Arab mereka telah melantik keluarga Saud sebagai raja, maka jadilah ia negara Arab "Saudi" yang beraja seperti yang kita kenali sekarang... sekian wabillahi taufiq wal hidayah warahmatullah wabarakatuh....

Tanpa Nama berkata...

bro ini tak termasuk TYT(Tuan Yang Tamak) Negeri Sabah dan Sarawak. Diorg lagi besau gedebak punya freeloader.

Tanpa Nama berkata...

Aku tak faham la apasal TT dapat belajar kat University Catholic di Belgium, Brixton College dan Wesminster University kat England. Sedangkan masa tu TT pelarian kat negara kafir makan babi dan minum arak tu? Mana TT dapat sponsor? Ada PTPTN ke kat situ?

Aku lak hanya dapat buat first degree kat UKM setelah habis lebih RM20 sponsor FaMa (Bapa & Mama). Kawan aku dari Sarawak sangkut tak dapat konvo gara-gara yuran tak habis bayar... Susahnya nak belajar kat Malaysia nie....

Raja Tahi Kucing berkata...

CELAKA PUNYA KERAJAAN!

Menurut Muhyiddin Malikul Sembab, kerajaan berbelanja:

RM2.26 million untuk sekolah kebangsaan Melayu
RM2.24 million untuk sekolah Cina
RM1.99 million untuk sekolah Tamil

Sila baca laporan Malaysian Insider hari ini http://www.themalaysianinsider.com/malaysia/article/muhyiddin-accuses-dong-zong-of-big-lies/


Soalan kepada rejim UMNO:

Mengapakah lebih banyak wang diperuntukkan untuk menyara gaya hidup mewah Free Loaders daripada sekolah-sekolah diMalaysia?


Soalan untuk kerajaan Pakatan Rakyat bila menang PRU13 nanti:

Adakah kerajaan Pakatan Rakyat akan memperuntukkan lebih banyak wang untuk sekolah-sekolah daripada jumlah yang dibazirkan untuk pelihara keturunan lanun Bugis yang malas bekerja?