Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 2 April 2012

DARI AWAL TELAH DIBERI INGATAN




KOMENTAR TUKAR TIUB


pekara orang itam nigeria ini
telah banyak kali ditimbulkan
inilah bukti beban yang timbul
inilah masalah yang akan muncul

dari awal lagi telah dinyatakan
dengan terang terang dikatakan
bahawa warga nigeria
adalah pembawa masalah

sekarang ini makin ramai mereka masuk
mereka bukan belajar
mereka menyampun
mereka merompak
mereka membunuh
mereka membawa dadah

kenapa tak ada masalah cari masalah

negara ini sudah banyak masalah
tak perlu bawa masalah orang itam ini

semua ini muncul kerana madey
nak jadi raja afrika

ini bukan rasis kedran kulit hitam mereka
yang kita tak suka ialah perangai mereka
kita pun ada yang hitam
ambiga hitam
sivarasa hitam
dr jeya hitam
karpal singh hitam
semua ini bukan masalah

warga kulit buykan masalah
yang menajdi masaalah ialah perangai jahat mereka


WASPADA SEBELUM BUBUR JADI BASI










TUJUH ANGGOTA RELA DITAHAN REMAN BANTU SIASATAN KES KEMATIAN WARGA NIGERIA
- meloya

KUALA LUMPUR: Tujuh anggota Ikatan Relawan Rakyat (Rela) ditahan reman tujuh hari bermula Ahad, bagi membantu siasatan kes kematian lelaki warga Nigeria di Kondominium Venice Hills, Hulu Langat pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Superitendan Ab Rashid Ab Wahab berkata, kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

Polis masih menunggu laporan bedah siasat bagi mengetahui punca sebenar kematian lelaki warga Nigeria itu, katanya ketika dihubungi di sini pada Ahad.

Beliau berkata, kawasan kejadian juga dipantau polis bagi memastikan tiadakejadian tidak diingini, susulan perbuatan sekumpulan warga Afrika yang merusuhdisebabkan insiden kematian rakan senegara mereka itu pada Sabtu.

"Setakat ini belum ada tindakan yang diambil ke atas warga Afrika yang merusuh semalam. Kita masih lagi menjalankan siasatan," katanya.

Seorang lelaki warga Nigeria, Onochie Martins Nwankwo, 35, mati pada Sabtu setelah dibelasah kerana mencabul seorang wanita tempatan di kondominium itu danakibat kejadian tersebut kira-kira 200 lelaki Afrika yang tinggal di situ merusuh dengan merosakkan fasiliti harta awam seperti pondok pengawal dan bilik gerakan Rela.

BERSEDIA UNTUK PENGUMUMAN



NOTA:
sentiasa layari tukar tiub
untuk mendapat tahu
maklumat terkini




6 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

benda dh byk org ckp,komplen,repot.. tp mcm tu jer la..bising sekejap..berita panas sekejap.semua takuk lama.mcm tayar berpusing atas-bawah ulang2.kalau yg nie dah kira tahap panas terbakar menjadi api.pastu merusuh sampai 200 org.saper pun yg dok situ takkan rase selamat.ade pak guard pun,bukan takat pak guard,dgn pondok pak guard pun kena humban.mmg kurang ajar.nk tunjuk samseng tahap kampung dia,konon ramai,badan besar kau pikir kau punyer handal jer la.so x payah nk kompromi ngn diorg ni.hantar je la balik kampung diorg tu.biar je la diorg gaduh sama sendiri kat kampung dia.kita x payah nk pening2.byk benda lain yg kita boleh peningkan.dah byk tempat diorg ni muncul mcm cendawan basi,menyusahkan org ramai.kalau diorg ni ade tggal kat maner2 kawasan kejiranan,sure ramai rasa x tenteram n selamat.so x payah la kita semakkan kepala ngn perangai semak n x semenggah mcm ni.maner2 yg dah patut kena halau tu,suruh jer diorg berambus!!

Jebat2 berkata...

Venice Hill jadi port niger,
Tmn Alam Jaya bangla& indon conquer,
Tmn Suntex nepal punya,
melayu tetap menjaga ketuanannya.

Hidoppp melayu, Hidoppp umno, mamposss rakyat.

alien berkata...

Rakyat tempatan (anggota rela) tangkap dulu, siasat kemudian. Pendatang (niger) siasat dulu, tangkap kemudian. Sementara siasatan selesai, niger sudah lari balik kampung!!! Pastu bapak polisi buat statement 'tiada bukti niger terlibat rusuhan'. tutup kes. habis 1cerita.
Anggota rela turun naik court, upah lawyer ribu2 RM, duduk dalam, tunggu tali gantung. Ini common sence la bro.

Tanpa Nama berkata...

tukar tiub tidak suka orang itam afrika, tukar tiub tidak suka mamak hitam di penang, tapi orang bagi tahu gua tukar tiub suka balun INDIADOLL...kakakakaka...betul ke

sharif ali berkata...

Tukar tiub ada penganjing yg dah report google & the result is x dpt siarkan preview link ini ke fb..minta clearkan report tu utk tarik pembaca

kampong lad berkata...

woit....karpal singh tak hitam la...kopi susu.