Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 20 Disember 2012

HIMPUNAN SEJUTA RAKYAT BUKAN ARAB SPRINGS TAPI MALAYSIOAN DURIANS



PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
himpunan kebangkitan rakyat
akan diadakan di stadium merdeka
bermula jam 2:00 petang
pada 12 januari

semua warga diminta bersedia dari sekarang
tempah tiket bas
tempah tiket keretapi
tempah tiket kapal terbang
tempah bilik hotel
tempah tempat penginapan

turun turun turun

perhimpunan ini bukan arab springs
tetapi malaysian durian



ANAK MUDA PUNK ROCKERS
TURUT SAMA



Sejuta rakyat berhimpun di Stadium Merdeka 12 Januari

KUALA LUMPUR 20 Dis: Himpunan sejuta rakyat akan diadakan di Stadium Merdeka pada 12 Januari bermula 2 hingga 5 petang sempena Himpunan Kebangkitan Rakyat (HKR), umum pengarah program, Mohamad Sabu.

Katanya, ia sebagai menyahut saranan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang mahu rakyat berhimpun di stadium jika ingin menyatakan sebarang tuntutan terhadap kerajaan.

Saranan tersebut dinyatakan Najib sebelum Gabungan Menuntut Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) mengadakan perhimpunan pada 28 April lalu.
“Kita akan mohon terus pada (pentadbiran) Stadium Merdeka (untuk berhimpun) atas nama Sasterawan Negara,” jelasnya pada sidang media di Dewan Perhimpunan Cina KL-Selangor hari ini, tanpa menamakan sasterawan tersebut.


6 ulasan:

Gedung Akal berkata...

Malaysian Durians..kah...kah...kah.. ini pun bagus. Saya budak baru belajar ...Sila bagi komen kat sini sat...http://gedungakal.blogspot.com/2012/12/wacana-muka-jamban.html#comment-form

Man Cipan berkata...

Kah....kah ....kah perhimpunan kali ni dibuat di Stadium.....kah...kah...kah apa barang? TAKUT HUJAN KE? Tukar Tiub pembawa sial selalu program yang diselenggara gagal...kah...kah...kah Itu baru buat program simple, belum memerintah negara atau program pembangunan negara, merapu kat blog memang senang budak sekolah rendah pun boleh buat....tapi realiti tak semudah itu....kah..kah..kah

Johnny Ramone berkata...

Setelah Pemuda PAS menolak menyertai proggram Bersih 4 yang keputusan diambil semasa Muktamar PAS yang lalu.....PKR terpaksa memujuk budak-budak PUNK untuk menyertai program Bersih 4 ataupun dikenali sebagai himpunan SEJUTA rakyat....kesian tanpa Pak LEBAI pas mungkin hanya beberapa kerat PENYOKONG pkr saja yang datang seperti konsert tempoh hari.....kah...kah...kah kesian budak2 PUNK JADI ALAT PEMUAS NAFSU ISHAM.....

didi penang berkata...

IG aku tak risau..yang aku risau ni DIG....maklumlah pengampu terwahid.....tengok muke pun paham...tak cukup beras....ada nak langgar MB selangor dulu..ingat tak...ini bila pencen ni karang..jadi macam MH ler ni....mendodoi dodoi bercerita...pui...kalau dah jenis mother fucker..eleh leh pun mother fucker juga...kannnnnnnnnn>>...!!!!!????

Tanpa Nama berkata...

Perasan x komen pro umno semuanya x berasas dan penuh dgn kata2 kesat? Macam pemikiran org2 x berpelajaran.. rasanya setiap permasalahan boleh di komen dgn cara berkhemah kalau nak. Tp nak wat cemana that's how samseng communicates i guess!

insafdoh67 berkata...

Peduli sama cai... Jom kita turun kl xkira punk ke.pok ke.. Janji #KL112.. Jangan takut dan gentar.. Berani kerana Benar.. Ok.tt. Kih.kih.kih..