Jumaat, 5 Julai 2013

ANAK LELAKI ISKANDAR KUTTY AKAN DI TENDANG



KOMENYTAR TUKAR TIUB
pekara ini wajib dihebohkan
pekara ini wajib dibincangkan dalam sesi parlimen sekarang
telah terlalu lama ank lelaki iskandar kutty ini menjarah
masanya telah triba bukan sahaja wajib ditendang keluar
malah dihadapkan ke mahkamah 

NOTA
jenayah utama ialah menyamar
adan mengubah kad pengenalan
mengaku diri sebagai melayu 
mengubah nama 
menggantikan
anak lelaki kepada bin
menukar mahateer menjadi mahathir
kah kah kah

Mahathir wajar letak jawatan Penasihat Petronas

Hazayani Zakaria05 Jul 2013
KUALA LUMPUR: R Terengganu berharap Kerajaan dan Petronas meneliti semula Akta Kemajuan Petroleum 1974 kerana berdasarkan akta tersebut Mahathir tidak menepati kelayakan sebagai Penasihat Petronas.

Pengerusi R Terengganu, Mohamad Fauzi Abu Samah berkata, kerajaan dan petronas harus meneliti semula pelantikan tersebut.


"R Terengganu berharap pihak Kerajaan dan Petronas boleh meneliti semula Akta Kemajuan Petroleum 1974 kerana berdasarkan akta tersebut  Mahathir tidak menepati syarat kelayakan sebagai Penasihat Petronas sekaligus menyebabkan akta tersebut tidak relevan," kata beliau kepada Harakahdaly.



--------

18 ulasan:

nshinah berkata...

Tukar NAMA tak salah di sisi Undang-undang.

What is your problem huh?

Tun Dr Mahathir Mohamed, whose father was a respected headmaster,did more good to the nation in 22 years,with the insight and vision of The FUTURE, has helped create millions of MIDDLE-INCOME & educated Muslims in the country, than what Anwar/Lim Kit Siang/Nurul/Azmin/ Hadi/ Nik Aziz COMBINED had ever done in their lifetime.

CHECK YOUR HEART, Mr. Author.

Hati kena check, brader.

Apabila PEMFITNAH tidak takut Tuhan, dan lupa yang dia akan dipersoalkan di Akhirat, dia boleh menulis apa dia suka..tapi...yet again...
sekiranya orang Bukan-Islam (DAP/ Red Bean Army) yang menyamar sebagai "Ustaz Don" atau sebagai "amenoworld" dll, dan mempengaruhi pula pembaca Islam, mengajak pula kepada permusuhan di antara saudara-saudara Islam melalui ayat-ayat/ blog yang mengelirukan, ayat-ayat cacian, sudah tentu TIDAK takut hukuman di Akhirat.

Cakap sesuka hati.
Fitnah se suka hati.
Bohong se suka hati.


contoh.
http://khairulryezal.blogspot.com/2013/07/ustaz-don-tampil-menafikan-fitnah.html

Bacaan lanjut:
http://rainbowoftruth.blogspot.com/2013/06/iran-and-syria-exposing-lies-and.html

jai berkata...

Kah kah kah...

Tukar nama tak salah???

Kah kah kah...

Salah eja nama pun borang boleh kena reject, apa cerita DOGtor???

Apa punya turrr ini DOGtor???

Kah kah kah...

Awanama berkata...

Pemerintah akan pilih atur gerak pemikiran rakyat. Wakil rakyat sepatutnya memikirkan untuk meningkatkan kualiti hidup rakyat sebaliknya di negara ini masih berterusan tidak berlaku. Semuanya bagi menjaga kepentingan diri, jawatan dan kroni sanak saudara terus dibela. Rakyat terus bergolak dengan pelbagai isu yang sengaja digembar gemburkan oleh media bagi mengatur pemikiran rakyat. Negara ini dikurniakan dengan kemewahan bumi dan cuaca tetapi masih dimiliki oleh segelintir politikus yang gerhana kuasa selama lamanya. Pernahkah mereka ini memikirkan tentang rakyat ? Asyik asyik berpolitik dan kecuh pasal sesuatu isu yang tidak membawa sebarang perubahan kepada kualiti hidup manusia bertamadun. Contoh paling mudah isu air antara kedah dan penang dewasa ini. Sejak perubahan kerajaan negeri kedah ditimbulkan agar membentuk persepsi mudah rakyat. Hujan turun jadi sungai sampai laut ini proses yang berlaku dengan kurniaan Tuhan. Adanjuga manusia sudah menjadi utusan Tuhan dari langkit menjadi ahli politik... hampeh hampeh... percayalah sejarah melayu membuktikan DKK ini akan membawa punah kepada melayu. Ianya sudah berlaku... semua jawatan penting mulai dominasi oleh DKK. Melayu dikaburi atas alasan agama dan.bangsa sejak kesultanan.melaka...

Awanama berkata...

No wonder la TT.. dlm Islam sendiri pun mmg menolak wanita menjadi pemimpin kpd lelaki.. gua rasa syahdu dan menangis teresak2 akan komen penama 12.51pg tu.. UMNO totok rupanyer..

Awanama berkata...

nshinah,

Kebanyakan projek penswastaan mahathir gagak, mahathir duk fitnah orang x pe ye... siapa yang dia bantu anak2 dia dan kroni yg kaya raya.. kau kaya dengan pujaan.. keluarlah dari tempurung tu , waha nshionah..
Ini satu lagi bukti kaum wanita sukar utk berubah, nak wat mcm mana asyik duk terceruk di dapur , tgk tv3, baca utusan maka jumudlah otak tu...

Awanama berkata...

Aik?sebab apa nshinah baca tukartiub?tak payah la sibuk2 baca...we who are not as others...we who are not as others...

C++ berkata...

DeeDee Nshinah...

Hahahaha.... lawak siot... biler masa plak AmenoWorld tue orang bukan Islam.... hahaha... lawak siot... lu kenal ker dier... hahaha...

Gua memang kenal dier... hahaha

Cukupla... tak payah la nak bekap Mahathir Mohamed tue... hahaha

Awanama berkata...

kahkah

kenapa biz Petronas je perlu penasihat?biz jual nasi lemak pun perlu penasihat...biz topup pun perlu penasihat...biz jual keranda pun perlu penasihat...ya..tuan penasihat..5%....then kenapa company petronas je perlu penasihat??company kayu nasi kandar pun perlu penasihat..company angkut tahik pen perlu penasihat...dah petronas ada penasihat...hoii ahli lembaga pengarah buat apa??meting-metong buat apa kalo kuasa veto pada tuan penasihat...kahkahkohkoh..semalam berita ada cakap salah seorang top management petronas kena cekup..nie ikan bilis tau..mana ikan paus?

Awanama berkata...

Aik... nshinah... marah nampak???... waktu madet kutty kata Rasulallah tak cukur janggut sbb tadak pisau gillete... ada ka hang bantah???! Pedang 'zulfakar' Rasulallah bukan setakat janggut boleh potong... kepala musuh Islam pun banyak yg hilang! Mahateer kata bila buat hudud... banyak la orang Islam kudung... bole makan sup tangan... ada ka hang bantah???! waktu madet ni kata Al- Quran perlu ditafsir semula...ada ka hang lawan??? Waktu madet kata pompuan Arab kena pakai tudung pasai nafsu jantan arab tak leh tengok pompuan.... ada ka hang bangkang???? aku rasa tak kot... hang misti setuju... kan madet idola hang!!! kalau hang setuju... hang pun mcm dia. DERHAKA PADA ALLAH.... MEMPERMAINKAN HUKUM ALLAH!!!.. ataupun hang ni salah sorang keturunan dia... BANGLISIA=bangla + malaysia.

Sudin berkata...

nshinah.....6 Julai 2013 12:51 PG

Kelas Pertengahan.....???
Pergi mampuslah dengan mike punya perut....!!!!

Komen mengikut perut sendiri...
Mamak setan yang hina nabi s.a.w. itu dinamakan fitnah....?
Mahukan bukti...?

Akal dan fikiran cacamarba.
Jati diri hilang entah kemana.

Sepatutnya nasi yang dimakan menjadi akal.
Kalau takut Allah dan rasul tak dihinanya nabi s.a.w.

Pencen yang aku dapat sebanyak RM134.61 itu yang mike kata.... has helped create millions of MIDDLE-INCOME & educated Muslims in the country....????
Pooorah....!

Garis dan dasar apa yang telah dilaksanakan oleh mamak paria ni???
Koperat lintah darat mentekedarah keringat kaum buruh atas dasar pengswastaan,meniru dasar Margaret Thatcher itu yang berjaya dilaksanakan oleh mamak haram jadah ni.....!!!!Itu yang mike banggakan keling paria ni..????
Dihuru-harakannya orang melayu dan negara itu yang mike gahkan sangat bangsa paria ni...???

Kalau nak komen ikut akai bukan ikut perut....!!!!

"Orang miskin masuk syurga mendahului aku 500 tahun"(Muhammad s.a.w)

Muhammad itu buta huruf.
Tak masuk tadika.
Tak masuk pra sekolah.
Tak ambil UPSR.
Tak ada ijazah.
Tak ada PHD.
Anak yatim piatu.
Miskin.

Mike nak ikut Mahathir yang dikatakan negarawan...? Silakan..!!!!

Jangan rekrut Allah dan Rasul kalau tak faham nafi isbatnya.

Awanama berkata...

boss,

tang nak pertahan Mahathir, bukan main panjang mamat 12:51 pg ni komen, dah boleh buat blog sendiri. 22tahun perintah la, vision of the future la, middle income la, lebih jasa dari semua penghuni malaysia dok ada! hebat Mahathir ni?

tang kezaliman ISA yang Mahathir dok pertahan,kukubesi, kroni, rasuah, royalti berbilion petronas untuk kelantan yang tak dibayar tu pesal ang tak komen? nama tuhan, akhirat, pemfitnah semua ang kuarkan jadi hujah tp tang anak dia jadi pengerusi syarikat arak san miguel tu ang bubuh simpan mana? letak atas kipas?

well, i'm not saying whatever reasons you're trying to impose on behalf of mahathir are false claim yet ang kena jugak fair to the other half population yang mengatakan sebaliknya. ang berhujah hanya dari perspektif ang sebagai pemuja mahathir.well, fine. tapi realiti yang ada mengatakan sebaliknya. itu pandangan majoriti 54%.

cakap, fitnah dan bohong jgn sesuka ati.

ati kena cek, brader.

Awanama berkata...

nshinah otak kosong
machai detected

Awanama berkata...

Nshinah otak musnah,
Nshinah otak udang,
Nshinah otak sampah;
Mamak kutty mentekedarah,
Mamak kutty senanglenang,
Mamak kutty sayang nshinah,

Awanama berkata...

Ape2 ajelah 12.51...aku perempuan n aku tak sokong Mahathir n partinye: sudah terbukti ape yg dia &partinye lakukan hanya utk tembolok dia &keluarganye sahaja:rakyat dpt cipot je...sekrg dia gelabah sbb org tamak mcm Mahathir:x reti puas,sentiasa takut harta kekayaan nye akn hilang: dpt dgn cara haram,ambik hak rakyat,mna nak berkat jadi mcm Mahathir :patut dh tua2 ni memikirkn cukup ke bekalan nk ke dunia satu lagi yg kekal tu...ni dia sibuk dgn benda2 yg nk dtinggalkn ...pemimpin mcm ni ko nk sokong??ni mesti kroni punye

Awanama berkata...

Apa itu DKK ?

Awanama berkata...

nshinah, awak ada lah syaitan perkauman yg menindas Cina di Malaysia. Sedap kah membantai Cina selama ini ? Rasa nya best, bukan ?

Awanama berkata...

Kalau dah suka tukar apa pun ok je....sempurnakan syahadah kamu sebelum bersolat.....berfikir pon kena sandarkan pada yang Agung...kalau tak kita berfikir yang semua perkara kita yang buat....dia tukar nama sebab nak pakai kelebihan bumiputra....nak guna apa yang MELAYU dapat tapi bukan mamak....semua orang kalau boleh nak jadi MELAYU kat malaysia ni....senang hidup ada bantuan ada subsidi ada ITM....banyak free ooo tambah plak rajin skit...pandai pusing skit....habis la yang lain kena tinggal

Awanama berkata...

Darah Keturuan Keling = Mamak EEE