Ahad, 28 Ogos 2016

TANGKAP NAJIB TANGKAP ROSMAHBawa mesej ubah urus tadbir negara


KUALA LUMPUR - Himpunan #TangkapMalaysianOfficial1 (#TangkapMO1) yang berlangsung semalam, membawa mesej mahukan perubahan dalam urus tadbir negara.

Himpunan anjuran mahasiswa itu, mengambil tempat di beberapa lokasi seperti pusat beli belah Sogo dan Masjid Negara sebelum berarak ke Dataran Merdeka.

Sekitar jam 1 petang, peserta  mula berkumpul di lokasi utama dengan pemimpin pembangkang dan aktivis politik memberikan ucapan.
Antara pemimpin yang kelihatan ialah Pengarah Komunikasi Amanah, Khalid Samad; Setiausaha Organisasi DAP, Anthony Loke; Naib Presiden PKR, Tian Chua; Ketua AMK, Nik Nazmi Nik Ahmad; Ketua Pemuda DAP (Dapsy), Wong Kah Woh; Ketua Pemuda Parti Amanah Negara (Amanah), Sany Hamzan; Pengerusi Bersih, Maria Chin Abdullah dan aktivis Hishamuddin Rais.

Peserta yang mula bergerak ke Dataran Merdeka, bagaimanapun terpaksa berkumpul di tepi dataran memandangkan kawasan itu ditutup untuk raptai Hari Kebangsaan.

Situasi mula hangat apabila peserta dari dua lokasi bergabung di Jalan Raja Laut dan Jalan Tun Perak sekitar Dataran Merdeka.

Pada awalnya, perjalanan himpunan #TangkapMO1 berlangsung aman, namun di pertengahan kerancakannya terganggu apabila bas awam melalui lokasi himpunan.

Difahamkan peserta himpunan tidak memberi kerjasama sewaktu diminta membuka laluan.

Lokasi himpunan kemudian ditukar ke Jalan Raja Laut di hadapan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur.
------------

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dapat tangkap Najib dan Rosmah? Buah pelir pun tak dapat.

Tanpa Nama berkata...

Montok montok pompuan malaysia

Sekali kangkang Mat LOL REBAH

Dapat CUTI UMUM lah

Yahoo!!!!!!!!!