Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 17 November 2008

HENTIKAN SEGALA PERTIKAIAN DEB -malayau

PULAU PINANG 16 Nov. Semua pihak digesa menghentikan segala pertikaian terhadap Dasar Ekonomi Baru (DEB) sebaliknya bekerjasama ke arah meningkatkan ekonomi negara.

Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, sekarang merupakan masa yang sesuai bagi melaksanakan semua dasar dalam DEB kerana sememangnya ia memberi banyak manfaat kepada semua kaum di negara ini.

Janganlah selalu mempersoal dan membincangkan mengenainya kerana ia dikhuatiri akan menimbulkan rasa tidak senang kaum lain.


kah kah kah…. pertikaikan deb??? kah kah kah munkee ni tak faham…. kah kah kah…. orang ramai bukan peertikaikan deb…. kah kah kah…

orang ramai nak hapuskan… bukan pertikaikan…. kah kah kah….

woit…. jangan laaa tipu melayu…. hentikanlah tipu melayu…. kah kah kah….dah 50 tahun tipu melayu…. kah kah kah…. dah 30 tahun deb…orang melayu tak dapat apa pun….asik asik kroni … anak bini… menantu…. kah kah kah….cukuplaaa jangan bodohkan melayu…. dah ramai melayu jadi bodoh…. hentikan laaaa…kah kah kah




6 ulasan:

tukar tayar berkata...

jangan cakap macam tu sedara..kalau xde DEB sampai sekarang org melayu mundur.Kalau org cina nak hapuskan deb x pe laa mmg dorang kurang dapat faedah dari DEB.Ni orang melayu nak hapus DEb..kah kah kah..org melayu x ingat dunia..kah kah kah..x kan x bangga dgn NAZA,syed mohtar albukhari,azman hashim..kah kah kah..tu laa asyik nak gelak orang je sampai lupa asal usul...kah kah kah...

cucupakkasim berkata...

hari tu si ali ni turun pulau pinang sebab nak lobby untuk jawatan tim presiden(mungkin 1st round punya hulur).ni turun pula kali ke-2(ucap t.kasih kot,sambil hulur 2nd round punya)nanti nak dekat-dekat bulan 3,musti turun lagi punya..

bik najis berkata...

BRO..lu gila talak ke ape huh?? klu x puas ati ng mat ali ni,, post sekali dah r...wat pe banyak2 post mende same je..hahahha...
ade orang jeles x dapat nikmat DEB,,hahaha..orang itu adalah kita semua...hahaha...tolong jangan hapuskan DEB...kalau DEB xde pak menteri x dapat sokongan,,,kalu DEB xde cmne kaum tanahputra nak dapat sub-kon...kalu DEB xde bungkuslah ameno..

Tok Moh berkata...

Kah..Kah..Kah...
Mungkee ni memang bodoh nak mampos..tahap cipan..
Woi Mungkee Ali Ketam.. tak sekolah ka..? Kenapa bodoh sangat..? Hang memang bodoh ke..?

"Woi orang melayu semua" ni lah perjuang melayu...kah..kah..
Habis korang semua kena tipu...
Kesian orang melayu melaka dapat ketua macam cibai...

Otak letak kat kepala lutut..
Kaldai punya orang... Anak sapa la ni..bodoh piang..Woi orang Ameno Be End..kesian la korang asyik kena tipu..dapat pulak pemimpin tolol...kah..kah..kah...

kesian..kesian..rakyat malayia asyik kena tipun dengan mungkee-mungkee gerombolan United Malay Nation Organisation...

Ali lu mabok CHIVAS ke mabok ketum..?? Isap ganja la lagi baik..
kepala atas pun kebas kepala bawak juga kebas.. boleh layan entot-entot...

Tanpa Nama berkata...

AYE, orang UMNO boleh mempertikaikan yang 30% untuk Bumi di sektor-sektor tertentu harus dinaikkan kepada 50, 60 malah 70%. Kenapa orang lain tak boleh mempertikai pada sudut yang lain? Orang mempertikai kerana yang dapat benifisiari(dagingnya dan isi kekayaan DEB) sebenarnya ialah elit UMNO/BN. Yang dapat tulang-tulangnya ialah orang ramai. Justru bila dicabar hakikat ini elit UMNO gementar lantas hidupkan semangat melulu'ketuanan melayu', Berulang kali diberi contoh lihat misalnya pemimpin Ketua Bahagian UMNO, ada 191 semua. Lihat harta mereka contoh terbaik : Datuk Zakaria dan Datuk Ismail Ahmad dengan memiliki rumah sebanyak 16 bilik air, itupun ini dikira Ketua Bahagian UMNO yang kokak, yang lainnya bagaimana? Bandingkan harta kebanyakan orang awam lain. Elit UMNO/BN sapu banyak sambil meniupkan dan mahu diberhentikan segala pertikaian "ketuanan melayu". Tempolok mereka kembung. Mohd Ali Rustam tolong ingat bahawa orang Melayu pun semakin celik, meskipun belum 100% celik tapi dah semakin mendapati DEB itu tidak menguntungkan mereka. Mereka mahu kek DEB itu diagihkan dengan lebih adil lagi.
Tiub 'ketuanan melayu' sentiasa akan diaktifkan apabila pemimpin UMNO sedar bahawa peluang mereka nak dapat habuan lagi menjadi semakin kurang. Yang akan bersetuju dengan saranan Ali Rustam mungkin Profesor-profesor kangkung di seluruh IPTA.

rozali53uk berkata...

Gompa jo tu warikh dah berapo kali spin bondo bodoh mengong ni sobab orang mintak ghogo minyak kono tughon sogorho minyak dah mugrah dah dah bulih mandi minyak balik mohong jo sumoe tu...dah berbuih mohong. Allah hu Akbar!