Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 23 Januari 2009

RAKYAT MALAYSIA KETAGIH GULA -malayau


KUALA LUMPUR 22 Jan. – Rakyat Malaysia secara puratanya mengambil 25 sudu teh atau 125 gram gula sehari.

Jumlah itu bersamaan dengan 3.75 kilogram atau 750 sudu teh sebulan.

Hasil kajian itu tahun lalu, Kementerian Kesihatan merumuskan kira-kira 95 peratus rakyat di negara ini dikategorikan sebagai penghidap masalah ketagihan gula dalam pemakanan seharian.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad (gambar) berkata, corak pengambilan itu juga secara tidak langsung menjadikan rakyat Malaysia sebagai pengguna gula yang paling tinggi di Asia Tenggara.

kah kah kah… kah kah kah…. BETUL TAK?.... kan dah cakap…. bila harga naik…. ada saje lebong yang nak di buat….. kah kah kah kah….

kah kah kah….. esok akan ada pula doktor kang kong bagi pandangan…. kah kah kah…

kah kah kah…. lusa ada pulak profesor kang kong bagi tahu….. harga gula di switzerland lebih mahal dari malaysia….. kah kah kah…

woit…. orang nak gula murah…. bukan khutubah berjela-jela….. kah kah kah… janganlah lebong lagi…. janganlaaa kelentong….. kah kah kah




8 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah..betul la lu punya prediction

shahrizalisme berkata...

Balik dari Teganu,Hisham dah pandai guna perkataan 'lebong' ha ha ha

Mu lebong= Tu triches

Lebong jangan tak lebong...

Muhd Aizat berkata...

hahaha..sebab tu saya suka baca blog bro Isham..mesti cerita betol nye..takde tipu2..hahaha..

amieza berkata...

hahaha...
betul2!
Tepat sekali telahan TT sebelum ni.
tgk da keluar statement mcm tu.

*Bila bilik sulit nak buat di Melaka?
:D

aku adalah bintang pening berkata...

hehe betul lar yang brader cakap semalam; mampuihh buat malu jer kerajaan nih; kawe toksey doh...kawe tolok lamo doh puok2 beruk melayu tuh

Pok Leh berkata...

Kahkahkah..
Ini betul-betul celaka.
Dulu kecoh suruh tukar makan ubi, makan kentang bila harga beras naik. Kepala hangguk ah! Gua membesar dengan nasik. Jangan nak poyo suruh tukar makan ubi makan kentang. Gila kentang apa??

Gua tak tau kalau satu hari nanti IWK naikkan operation charge kejaddah ke hapa.. sampai nak berak pun susah.

Nanti mat-mat celaka ni kompem buat kempen KURANGKAN NAJIS.

Gila najis.Gila gula.Gila kentang.

Rakyat nak barang murah.Mat Celaka sibuk propaganda halus..Bodoh!

helmyhashim berkata...

haha... bangang punye kerajaan Malaysia... minyak naik die suruh rakyat berjimat, gula naik die cakap org malaysia banyak minum gula... bangang... malaysia kalah 5-0... coach cakap liga-M xcompetetive... sebenar-benarnye berapa ramai lagi org bangang kat malaysia nie? ekonomi tgh nazak, najibangang tabur duit pakej ransangan kepala bapak die... duit mane tu? KWSP? Tabung Haji? duit Cukai? Zakat? lepas ni najibangang nak propose sape yang dok flet jemur baju kat luar akan didakwa di mahkamah.... haha so bangang

Farouk berkata...

Ada kebenarannya juga fakta yang disampaikan oleh Shahrir Samad tu. Cuma waktu tu yang membuatkan pembangkang nampak semua tu macam alasan semata-mata. Padahal apa yang disampaikan patut disedari sebelum ini lagi...