Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 9 Mac 2009

KESIAN !! BERITA SEDIH !!! SEDIH LAGI PILU !!!







BAHASA INGGERIS: PM MAHU KEPUTUSAN DIBUAT SEGERA ELAAK MASALAH BESAR -
mStar


Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berharap agar keputusan berhubung isu Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) dibuat segera bagi mengelakkan tercetusnya isu yang lebih besar.

Abdullah mengeluarkan kenyataan di ibu negara beberapa jam selepas Gerakan Mansuhkan PPSMI mengadakan Perhimpunan 100,000 Rakyat membantah dasar tersebut.

GMP menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong sebentar tadi manakala beratus-ratus ( kah kah kah ) penyokongnya merempuh sekatan polis berhampiran Masjid Negara sebelum berarak ke Istana Negara tetapi berjaya disuraikan dengan tembakan gas pemedih mata.

Perdana Menteri berkata, kerajaan mengakui adanya desakan yang kuat daripada rakyat khusunya orang Melayu yang sedang memberi perhatian terhadap perkara terbabit.




BAHASA INGGERIS : KENYATAAN PM ISYARAT PENTING
- mStar


Pengerusi Jawatankuasa Induk Gabungan Mansuhkan PPSMI (GMP), Datuk Dr. Hassan Ahmad menyambut baik kenyataan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi supaya keputusan berhubung isu Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) dibuat dengan segera.

Beliau melihat kenyataan terbaru Perdana Meteri itu sebagai isyarat positif mengenai masa depan PPSMI.

"Baguslah Perdana Menteri bersuara mengenai isu ini.



LIHAT APA NGOOOOK LIDAH KONTOT JAWAB ….....




BAHASA INGGEIS :KAJIAN DASAR TIDAK AKAN DIPERCEPAT ,TEGAS HISHAMUDIN
-mStar

Kajian tentang keberkesanan dasar Pembelajaran dan Pengajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) tidak akan dipercepatkan, sebaliknya akan mengikut jadual telah ditetapkan, kata Menteri Pelajaran, Datuk Seri Hishammuddin Hussein.

"Kita ikut jadual macam biasa kerana ia perlu melalui proses-proses tertentu," kata beliau pada sidang media khas di kediamannya di sini malam tadi
.


kah kah kah…. KESIAN DOLAH….BELUM GULUNG TIKAR BEG PAKAIAN DAH KENA BALING KE LUAR TINGKAP….kah kah kah..

kah kah kah… DOLAH… DOLAH…. TAK ADA SIAPA NAK DENGAR CAKAP DIA…. KESIAN… KESIAN….kah kah kah…

kah kah kah… MELELEH AIR MATA…. KESIAN MELIHAT DOLAH….LIDAH KONTOT INI PUN TAK MAHU IKUT CAKAP DOLAH…. KESIAN…kah kah kah..

woit… TU LAH PASAL JANGAN TIDOOOOOOR… kah kah kah



24 ulasan:

Biaqpila berkata...

AHHAHHA HAHAHAH (BERGULING-GULING SAMBIL MENAHAN SEBAK)...

Tanpa Nama berkata...

Eleh..hishamudin tu duk buat tegas2...saja la tu..nak tunjuk pandai..nak cari glemer la tu..Syok sendiri..Gabra pasal projek tak menjadi..Haha..
Dari duk buat projek PPSMI tu, baik pi buat projek ajar org kampung tanam serai ka, hasilkan tanaman sayur secara organik ka..
Tidak pun edarkan buah kismis berjampi dan badam utk budak2 lekas pandai B.Inggeris.. Jgn lupa bagi lebih sikit kat cikgu Bahasa Inggeris...Teruk ooo nak mengajar budak2, terutama luar bandar.

Tanpa Nama berkata...

tahniah buat rakyat yang keluar membantah ppsmi dan menyerahkan memorandum tempoh hari...
walaupun dizalimi
rakyat sekarang bukan rakyat bodoh

fikiranlicin berkata...

hahaha...bedolah nk kene afundi keluar ni makin org wat bodoh je ngan dia...nasihat gua, bedolah oi... lawan aja najib tu, apa ada hal...

Rantong berkata...

Saudara Tukar Tiub patut pergi sekolah kembali. Pergi belajar bahasa Inggeris kerana Tukar Tiub berkata2 seperti orang tidak berilmu.

Tu la.. waktu suruh pergi sekolah dulu, isap rokok dalam tandas... derhaka pada guru.. ni lah balasan Allah pada Tukar Tiub. Allah jadikan Tukar Tiub sebagai orang bodoh yg tidak ada ilmu didada.

View Profile: Rantong™

LELASARI berkata...

Rantong

sebelum bersuara selidik dahulu .. Pak Rais yang anda hina ini bukan tak reti berbahasa inggeris bahkan beliau menguasai hampir 6 bahasa lain .. walaupun beliau dibuang negara berpuluh tahun tapi ... beliau masih berbangga untuk menulis dlm bahasa melayu walaupun banyak ejaan nyer tahun 50'an (jangan marah pak rais ya)...

Tanpa Nama berkata...

Apa nak buat....
Memang Spesies UMNO ni macam tu...

Kalau Ketua Pemuda UMNO dah tak nak dengar cakap Pak Lah (Presiden UMNO)...

macam mana rakyat Malaysia nak ikut
Pak Lah turun padang....

Akhirnya bila Pak Lah turun Padang...

Orang UMNO kata "BOLEHHH......"
rakyat jawab "BELAHHHHH...."

UMNO Haprak BOLEH BELAHHHH

kutucyber berkata...

Rantong,

Orang gerombolan rupanya. Nampak macam Mat Tabligh ja.

Mat, apa hang ingat pandai BI automatik pandai ka? Parti engkau tu orang muda macam kami tak mahu dikaitkan.

Parti KUNO, GELAP, Tak cool, sempit, perkauman, pemudanya kena sunat 2x, Ketuanya kaki tidur, Pembantunya Pembunuh, perompak dan jahat seperti bajingan tengik.

Berambus kau dari TT.

pokokdemokrasi berkata...

Hishammuddin nak jadi hero orang Melayu kononnya...
Oi, anak u sekolah kat private school mana?

Muhd Aizat berkata...

Rantong nie macam best je..pigidah!

Brahimnyior berkata...

Datuk Hishamuddin terjerat dengan apa yang dikatakannya terhadap perjuangan rakyat memansuhkan PPSMI.

Sebenarnya, anak Tun Hussein Onn itu tidak menyangka GMP akan mendapat sokongan luar biasa daripada rakyat.

Malah, keberanian Pak Samad, Datuk Hassan, Cikgu Azizi, Abdullah Hassan, Ainon Mohd serta tokoh-tokoh bahasa yang lain menyebabkan dia terpinga-pinga menjawab soalan wartawan. Itulah sebabnya dia ditempelak oleh Pengerusi GMP.

Hakikatnya, Hishamuddin samalah seperti Najib, tiada jati diri untuk mempertahankan bahasa sendiri.

Tanpa Nama berkata...

Woi Rantong jadi hang sokong sangatlah apa yang umno buat? Eloklah tu sokong la kaum perosak melayu dan penghabis duit rakyat tu. Orang macam hang ni kalau Najib suruh telan taik pun hang telan. Dasar manusia takde prinsip hidup! Yang hang mau cuma duit je kan? Memang sah hang ni pelacur bangsa. Ketuanan Melayu konon? HARKKTUIH!!!

Penggali Kubur berkata...

pak lah sah baru bangun tido tuh...

"mana beg aku? mana beg aku?"

umno dah campak awal-awal lagi dah...

orang baru nak packing barang...

KAHKAHKAH!!!

Tanpa Nama berkata...

kikiki... syhhh Rantong... cakap malam dengar-dengar... kikiki... awat hang bising-bising... kikiki... hang takda idea ka nak tulis dlm blog hang tu!?... kikiki

ZACKARAS berkata...

metilah hisham cuba pertahankan PPSMI
sampai kehujung kerisnya..sebab kalau
tidak dipertahankan ...pertama malu besar..keduanya habislah income dan
kontrak kroni2nya sebagai pembekal bahan mengajar, peyedia kursus dan
berbagai lagi yg berkaitan dgn PPSMI
mungkin berjumlah jutaan ringgit...kalau tak ada udang balik mee...mana mungkin perkara yg mudah diselesaikan boleh dirumitkan lagi..!!

jabsp berkata...

refer Rantong,
inilah satu daripada balaci gerombolan yang bangang.blog sendiri tak laku,nilai sampah,nak promote dalam blog orang lain.bukan mak berkonflik dalam blog tt ,tapi hingusan balaci macam ni menampak kedunguan dan kebodohan sendiri.profail diri sudah menjelas siapa rantong yang sebenar rentong kayu bakar.

Tok Moh berkata...

Woi Mohd Amir bin Md Razain @Rantong. Kau la bodoh tahap nak mampos.. Janggut baru sejemput nak tunjuk pandai..

Piirrrahhh Mabuk.. Macam bagus..
Kau la satu contoh melayu haram jadah yang bertuankan UMNO..
Kau memang melayu bangsat la..

Kau mana ada jati diri..
cilanat la lu.. bahasa sendiri
pun tak boleh nak pertahankan inikan pulak bangsa..
Cakap berdekah-dekah boleh la..
Tu pasal Ketua Pemuda UMNO kau8 lidah pendek..

Akal dan lancau pun pendek..
Korang memang keturunan Ketuanan Melayu yang bodoh dan rasis..
kau ingat kau dah bagus ke..?

woi sedar diri la kau selama ni dok kena tipu oleh pemimpin haprak..UMNO tu.. Kau memang bodoh tak sedar dan tak dapat menilai mana pemimpin yang memperjuangan hak rakyat.. Belajar je tinggi tapi otak macam keldai..

Kah..Kah..Kah..
Woi mari semua kita gelakkan mamat poyo janggut sejemput ni..
kah..kah..kah..
kesian aku tengok mamat bodoh ni dok kena tipu dengan pemimpin UMNO..

Puddy Tat berkata...

Sdr Rantong ni baru berjinak2 dengan laman web Tukar Tiub ke? Saya dok tertanya2, mana dia isi atau fakta yg penuh berilmu sdr bagi menyanggah komen Hisham tu?

Sdr bersekolah aliran Inggeris era tahun bila? Sdr Hisham bersekolah aliran Inggeris pula sudah tentu pada zaman golongan Melayu tidaklah begitu teruknya sikap chauvinisnya berbanding dengan era sdr Rantong bersekolah (dan hingga ke hari ini). Produk dari sistem pendidikan yg sdr Rantong lalui inilah yang melahirkan begitu ramai graduan2 dan bukan graduan yang mempunyai daya pemikiran jumud dan amat tidak kreatif ..... "single track mind". Sehinggakan bila mereka dihantar belajar ke luarnegara sekalipun, mereka hanya akan bercampur dengan yang Melayu sahaja. Bagi mereka the world revolves around the Malays. Jadi, kayur ukur pencapaian atau kemajuan pembelajaran mereka sudah pasti mengikut kayu pengukur Melayu juga, tanpa "benchmark" yg selain dari Melayu. Bila balik Mesia, yg mereka ni tahu harapkan makan gaji dengan kementerian atau jabatan2 kerajaan ataupun GLC yg rata2nya 90% terdiri dari Melayu, sudah pasti sikap2 Melayu yg feudalistik dan tidak berdaya saing akan menguasai jiwa mereka.

Contohnya, sdr Rantong sendiri, berdasarkan gaya komen sdr jua! Apa yg amat jelas ialah sdr ni golongan yg kurang membaca buku2 berunsurkan ilmu dan pengetahuan am, ataupun tiada naluri untuk mengupas sesuatu isu atau permaslahatan masakini. Agaknya sebab terlalu sibuk membaca profail2 kompeni yg bersepah2 atas meja pejabat yg bisnesnya bersumberkan komisen mendapatkan projek, kot. Dapatlah 2 ke 3% dari nilai projek direct nego, tak gitu? Heheheh, yg tetap makan besar ("masuk tabung ameno" kununnya) ...... faham2 ajelah, wehhh!

Sabran Hindi berkata...

Kesimpulan nya, siRantong ni dah rentung!!! Hahaha janggut sejemput!!

Riyaz berkata...

wei...jgn kutuk2 rantong...sbb aku tgk blog dia aku pun ketawa..kahkahkaha...bdk2 opis aku pun ketawa..kahakkahakah..kenapa?? blog dia copy paste berita dr berita2 yg org x baca....bharian,utusan...kahkahkahk.

last2 dpt tau yg dia ni x menaip pun..kahkahkah..gelak2...tp x per la.dia baru berjinak2 dgn blog..tp skadar mencuba, dlm tempoh 48 jam ni student2 kat KL ni nk try login blog nie...senang jer.sbb blog dia yg x laku ni langsung x der safety web...kahkahkah..

3viL X eIjI berkata...

kahkah!

mamat rantong ni sesat ke?

ko masuk sini sbb nak glemer ke?sbb aku tgk blog ko mcm takde org view je..kahkah!

blah la rantong!ckp pki lutut!poyo bagus!

Tanpa Nama berkata...

kpd Sdri Rant0ng,

Harapnya sdri sempat bertaubat sblm terlambat dan pulanglah ke negara asalmu.

Tanpa Nama berkata...

to jabsp / Mohd Rejab Haji Ahmad....
ape blog kau tu bagus sangat ke??
suka2 hati cakap orang balaci..kayu bakar lar...eh ko gi tgk muka ko kat cermin dulu... belek2 lama kit... muka ko tu putih sangat ka? tuh... perut ko tu...dah macam pompuan bunting 10 bulan dah... ei... ko igt sikit.. sini bukan tempat ngutuk org...itu pendapat orang.. kena hormat ckit... harap badan je besau... otak letak kat tut....

Tanpa Nama berkata...

blog Tukar tiub ni tak la bagus pun... bab2 mengutuk orang,fitnah & menjatuhkan maruah orang memang pakar...aku benci blog macam ni.. tak membina langsung....segala pendapat orang di keji.. di hina... bukan nye nak hormat...name je islam..(of course sbb majority dlm ni melayu islam).. wat malu je kat orang bukan islam...