Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 8 Julai 2009

SATU BUKTI - INI BUKTINYA !!




DEMONSTRASI BERJAYA


Demonstrasi telah berjaya mengubah dasar bodoh kerajaan.

PPSMI telah dimansuhkan.

Kembali belajar bahasa ibunda.

Kepala Madey kena duku.

Pada 1 Ogos 2009 jangan lupa untuk bersama Demo Anti ISA pula. Satu lagi akta jahat yang wajib dihapuskan!

Salut untuk para demontran.

Salut untuk anak muda yang kool dan berani. Yang skema dan belia tua tolong nyah!



14 ulasan:

Michael Owen berkata...

Kah kah kah tak sabar nak dengar reaksi Tun M...satu lagi policy beliau di tamatkan. hu hu..

Tanpa Nama berkata...

Syabas... Setelah 6 thn menderita dan ditindas, akhirnya pengajaran haram jadah in bahasa penjajah dpt dihapuskan... 1-0 buat masa skrg ni... diharap lepas ni 2-0 menerusi penghapusan akta IBLIS SETAN AMENO (ISA)...

Dprd: Johnny Mathis

nami o fish berkata...

Nasib baik dibatalkan.
Kalau tak abis mi no spik inglis tak pandai mengira..tak kenal proses fotosintesis..

Tanpa Nama berkata...

Madey keliru antara ilmu dan bahasa Inggeris. Madey samakan ilmu itu sama dengan Bahasa Inggeris maka kena paksa sampaikan ilmu itu dalam bahasa Inggeris, buat langkah pertama ajar matematik dan sains dalam bahasa Inggeris tanpa mengetahui konsep, grammar dan tuntutan apa itu bahasa Inggeris yang berbeza dengan bahasa ibunda.
Ini berbeza dengan penguasaan bahasa inggeris itu penting bagi tujuan komunikasi dan juga mencari/mendapatkan ilmu.
Negara tidak diberi penguasaan bahasa Inggeris kepada pelajarnya dengan baik, baik gurunya, pedagoginya, kaedahnya, semua sistem penguasaan bahasa Inggeris nampak 'nonsense', apatah lagi diserabutkan dengan pelbagai cabaran seperti cabaran daripada pihak nasionalis sempit, ketuanan Melayu sbb.
Kini bahasa Melayu/Bahasa Inggeris sama penting dan cara pengajarannya sama penting memerlukan satu program besar yang sistematik dan berkualiti.
Sistem pengajaran mesti berkualiti supaya para pelajar tamat saja peringkat SPM boleh lancar dan yakin berbahasa dua bahasa itu dengan baik, tidak sepertt kini tak boleh berbicara dua-dua bahasa itu dengan baik.
Madey, macam mana? Akhirnya you punya program songsang tak pakailah! Tapi you masih boleh kelentong dalam bab ekonomi pula, tolong ajar sama Najib yang berlagak seperti pakar songsang ekonomi.

Tanpa Nama berkata...

wokeh! kami anak2 muda akan keluar berdemonstrasi...nak pakai baju kaler apa?


wira_jalanan

Tanpa Nama berkata...

Engkau boleh cakaplah bro sebab kau sekolah ompoteh. Aku ni tak merasa sekolah ompoteh. Jadi, dpt kat anak jadilah.

Ko pejuang marhaen, patut bagi peluang anak-anak aku belajar ompoteh percuma disekolah kerajaan.

Org bangsawan boleh antar anak kat sekolah antarabangsa. Dulu aku sekolah atap dan akhirnya anak aku akan mcm aku jugak, ketinggalan dari segi pelajaran berbanding anak org bangsawan.

Tanpa Nama berkata...

Jangan seronok sangat la...
2012 baru laksana, apa cerita?
Dulu waktu buat mesyurat Julai 2002, laksana 2003.

Celaka punya mamak mahadir

-kuda hitam-

Tanpa Nama berkata...

tak payah tunggu 2012 la... tahun depan sudah boleh buang PPSMI ni. Bukan budak2 tu faham sangat pun.Buku baru nak cetak cepat je, bukan masalah.

TokMudim berkata...

3 tahun lagi yeop....baru hapus ....kena kalentong hidup-hidup hangpa....sempat PRU13...lepas PRU13 ....BN dah mampus...memang tak ada PPPSMI lagi......hidup kena tipu...hidup menipu.

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah,,,, pandai BN estimate tarikh die mampos kan?siap berkira-kira lagi tu huhuhuhu//// kan lps pru-13 bn n umno dalam muzium? hahahahaha..... sial pandai ko tipu melayu lagik, yang bodoh melayu jugak kah kah kah.... gerombolan gerombolan .......

Awang berkata...

tahun 2012 baru nak laksanakan apa barang??? sekarang la kasi mansuh!!!

Tanpa Nama berkata...

Hapuskan terus pengajaran Bahasa Inggris di sekolah biar pejuang bahasa merasa bangga .Supaya anak-anak generasi hadapan cuma bekerja sebagai penjual kacang dan mee di Central Market dan di Chow Kit.Biar anak Melayu terus ketinggalan.Siapa yang iktaraf Isham
pejuang marhaen ? Setarafkah dia dengan Che Geuvara atau Mao Tze Tung
sumbangan lebih sedikit dari proffessor kangkong.

Johan berkata...

band2 underground dan indie da lame start nyanyi dlm bahasa melayu wei....kahkahkah

Tun Bangsat berkata...

Penyokong PPSMI,

Belajar bahasa dengan bercakap.. Masa kelas English cakap omputih.. Hari-hari ada kelas English, cakap omputih hari-hari masa English bukan melalui Matematik dengan Sains..

Ko bayangkan suh anak ko belajar Agama dengan bahasa omputih.. Ko nak bagi x?