Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 13 Julai 2009

TUKAR TIUB PEMECAH BERITA - jam 2.26 pagi




DUA WARGA SATU MALAYSIA TIDOR DALAM LOKAP


Pada jam 8 malam kelmarin aktivis Ngo – Ong Jing Chen dan aktivis mahasiswa Yap Heng Long telah masuk ke dalam kampus Univerisiti Malaya untuk melawat kawan mereka.

Mereka berdua telah di kepong oleh pegawai keselamtan Universiti Malaya dan dibawa ke rumah pasong di Jalan Patai.

Mereka sedang di pasong untuk malam ini dan mungkin akan di tuduh pagi ini dibawah kanun seksa 447.

Mereka di tuduh memiliki Momorandum Street Safe.

Nampaknya bukan saja Street Tidak Safe – Universiti Malaya lagi tidak safe.



3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Apa dah, universiti pun tak selamat. Konsep adanya sebuah universiti antara lain bukan cuma menghasilkan tenaga kerja yang mudah diurusakn tetapi ia juga adalah tempat sepatutnya perselisihan pendapat disuburkan, ada pendapat antistatus quo jika tidak universiti jadi lubuk membatinkan nilai-nilai bodek dan gejala rasuah yang telah mendarah daging dalam masyarakat tidak dapat ditangkas, ditegur, dikritik dan menajdikan satu Malaysia sebagai slogan poros dan kosong. Pelajar universitilah yang boleh belajar nilai antirasuah dan kritikal terhadap pemerintahan samada UBN atau PR.

john_lipan berkata...

bro..zaman kebangkitan dak2 u mkin terasa..like korang 'pengasas' AUKU..kta tggu kmunculan anak muda..

Kucing Parsi berkata...

U tu bukan macam tempat yang di taja oleh BN, kita peduli hapa...

mari mahasiswa

bangun dan bangkitkan tumbangkan barisan nasional