Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 21 Disember 2009

MUNKEE BODOH MULA JUAL HARTA RAKYAT



JUAL HARTA NEGARA - BAGI KRONI KAYA




PEGANGAN SAHAM KERAJAAN DALAM GLC DIKURANGKAN PADA 2010 - berita hairan

Semua saham milik kerajaan dalam Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC) akan dikurangkan mulai tahun depan bagi menambah kecairan kewangan yang dimiliki oleh kerajaan, kata Menteri Kewangan II, Ahmad Husni Hanadzlah.

Beliau berkata, langkah tersebut membabitkan 17 GLC di bawah Kementerian Kewangan dan adalah antara pendekatan yang dilaksanakan kerajaan bagi memastikan ekonomi negara terus berkembang sebanyak lima peratus pada 2010.

"Syer kerajaan dalam GLC akan ditawarkan di Bursa Malaysia untuk dimiliki oleh syarikat swasta.

KAH KAH KAH…


woit… SEKALI LAGI HARTA RAKYAT KENA JUAL… kah kah kah…

woit… GLC INI SYARIKAT KITA SEMUA PUNYA…. kah kah kah…

woit… KALAU GLC UNTUNG… MASUK KANTUNG NEGARA…kah kah kah..

nota:
ini adalah penswataan harta milik orang ramai.
harta rakyat akan du jual kepada kroni.
kroni jadi kaya raya.
kita semua susah puaka.
tak percaya tunggu dan lihat.
kroni baru sedang menunggu
macam count dracula duduk depan pintu bank darah
macam raja bersiong duduk depan pintu ijn kah kah kah




12 ulasan:

Penampal kasut berkata...

Tuan Isam;

Yang tuan kecoh pasal UBN nak jual saham GLC tu apa pasal? Itu bukan saham tuan pun. Tuan tak ada share kat GLC tu pon!

Bagi gua, kalau UBN nak jual 100% saham tu pon tak apa. Gua tak ada 1 sen pun share kat GLC tu.

Gua apa pedulik dia nak jual. Selama gua bernafas kat dunia ni, 1 sen pun gua tak pernah dapat apa-apa huntung drp GLC tuh! Lu semua ada dapat huntung ka? Sapa untung? Kroni huntung la! Bukan Lu!

Dia nak jual GLC tu lagik bagus. Rakyat macam gua pun bukan dapat hapaaa! Gua kalau tak repair kasut, mak we gua tak makan jugak walaupun ada GLC. bapak gua kalau tak jual sekerap, mak gua tak makan jugak walau ada GLC.

Ikut suka lu la kalau nak jual. jual semua lagi bagus. gua sokong kalau lu jual. Lu nak jual kat BSKL ka, wall street ka, kedai mamak ka, kedai skrap ka, ikut suka lu.

Lu nak jual negara ni pun gua tak kisah. Lu jual pun, gua kerja tampal kasut jugak. lu tak jual pun gua kerja tampal kasut jugak.

Lu nak tambah ekonomi 5% pun ikut suka lu. Lu nak tambah 50% pun ikut suka lu. Lu nak tambah 100% pun ikut suka lu. Lu nak tambah 0% pun ikut suka lu.

Apa gua kisah?????
Gua tetap gua!

mosabit berkata...

ini namanya grombolan tebiat nak membaham tanah...
kecik kecik taknak mampos..dah nazak nyusahkan rakyat....

kah kah kah kah kah kah .....

Keliwontron berkata...

YES YES YES !!!
YES sudah sampai , Year End Sale ....mai mai semua saham letrik karan ada, saham gula Melaka , saham air mutlak , saham rumah sakit ! Makcik beli satu lot dapat free 1 satu lot , yg free satu lot tu kena parking dekat akaun gerombolan 12 purnama penuh ...muhaha kerajaan dah deficit teruk nie , income Petronas lari 50% , kalau jual daging Rosmah dekat halal hub pun masih miss sorru

Sudin berkata...

Dasar DEB dan "Ketuanan Melayu"....kah,kah,kah......
Dasar pemalas...!!!

Jadi broker atas angin,
Jual harta pusaka,
Gadai sana-sini,
Lepas tu lari.....kah,kah,kah

Setan Mahathir suka berita ini...!!!
Kepala union sudah kenyang,pekerja bawahan akan mampus diperah keringat mereka....kah,kah,kah.....

Selagi tak lingkup GLC mesti ada gerombolan lanun Umno/Bn yang membawa changkul kecil untuk menarah sedikit demi sedikit harta rakyat ni....kah,kah,kah.
Bila lingkup.....rakyat 1Melayu,1Malaysia yang tolol akan bail-out....!
Sudah terbukti kes ini,seperti halim saad,daim,anak menantu tetap telan dan lingkup....

Syarikat swasta yang mana akan memiliki syer GLC ini ?
Temasek/Singapura,KUB,KOBENA,Koperasi Pemuda seberang Prai,Koperasi pemuda Pahang.......?????
Anwar Ibrahim bukan tak tahu pembahagiannya bagaimana......kah,kah,kah.....wahai ahli gerombolan lanun Umno/BN jangan jadi tolol dan tengin....kah,kah,kah
Chuba tanya ketua chawangan.....chairan (kecairan kewangan)bagaimana?penjualan bagaimana?
Siapa-siapa yang berhak ?

Kah,kah,kah......kalau nak tahu...
Pembahagiannya dari Raja/Sultan yang duduk mengangkang celah kangkang bini sampailah kepada rakyat yang menganggur ada hak keatas penjualan syer GLC ini.....jangan jadi bodoh dan tengin lagi....!!!tuntut hak kamu!!!!.....kah,kah,kah......

Isham.....!
Persediaan awal menghadapi pilihanraya oleh mat ngantuk zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz adalah menjual syer TELEKOM kepada TEMASIK/Singapura untuk menabur duit kepada pengundi dan menggerakan jentera pilihanraya mereka.Tak banyak chuma 5 % sahaja.....tetapi impaknya memang sesak nafas buruh-buruh kasar.
Wahid CEO Telekom menjadi baruanya...!!!
Inilah dasar DEB dan "Ketuanan Melayu" pemalas...!!!

Ada lagi.....tunggggu......

Tanpa Nama berkata...

hahahahahah!!! Sham, Ini cerita mcm filem tamil Rajikanth jadi herolah...Org melayu tetap dibuai mimpi indah...Segala seleweng dah membuak2 kau bagitau!!! Tapi, ellek!!! Apa punya sial nasib org melayu nih!!! Sapa yg sumpah org melayu jadi mcm ni??? Hang Li Po ke??? Itulah konsep CERDIK BODOHKAN BINGAI!!!. Sham, bukankah aku dah kata pada kau...selagi, mrk belom pakai cawat dan hari2 makan ubi ketok...selagi tu mrk tak akan berubah!!! Mcmana nak bagi aku org melayu berubah??? Hahahaha, aku pon tak tahu!!!

siber labukau

ubilepih berkata...

ahak..ahak..ahak..Injen JET Pemintas pun depa kapor bro...hampeh kunyit belaka depa ni...

rillink berkata...

tuan tt.
Tuan tt adalah bloger yang berpandangan jauh yang sentiasa memikirkan massalah rakyat dan kepincangan pengurusan negara.Kalau Tuan jadi calun PM Malaysia dah tentu saya lobi rakyat satumalaysia untuk menyokong Tuan.Satu contoh terbaik harta dan bisnes rakyat malaysia di-rompak ialah GLC TM.Bisnes TM ini jika tidak di-samun oleh kroni-kroni UBN,,ia adalah GLC terbesar yang memberi keuntungan besar kepada kerajan dan bila kerajaan untung rakyat pun untung juga dengan peluang kerja dan bisnes.

suis-media berkata...

tuan tt.
Tuan tt adalah bloger yang berpandangan jauh yang sentiasa memikirkan massalah rakyat dan kepincangan pengurusan negara.Kalau Tuan jadi calun PM Malaysia dah tentu saya lobi rakyat satumalaysia untuk menyokong Tuan.Satu contoh terbaik harta dan bisnes rakyat malaysia di-rompak ialah GLC TM.Bisnes TM ini jika tidak di-samun oleh kroni-kroni UBN,,ia adalah GLC terbesar yang memberi keuntungan besar kepada kerajan dan bila kerajaan untung rakyat pun untung juga dengan peluang kerja dan bisnes.

Tanpa Nama berkata...

Helloo En. Sudin,

Wahid sekarang CEO Maybank. Awak memang pemalas nak baca lah. Keje awak kutuk! kutuk! kutuk!. Semua org tak betol!!! Awak ajer yg betol!!! kahkahkah. Tindakan? Tarak!!!Lebih kurang TT ajer!!! Tapi TT lain skit, bantai dan hantam ader ummpppphhhh!!! kahkahkah. I like TT (org kampung den tuuuuu). Hantam ader makna tu!!! Hendak menyodarkan melayu yg tak sodar2 diuntung. Hoben Jang Hoben. TT Pejuang Melayu Sebonar.

wanaba berkata...

bila untung rakyat dilupakan tapi bila rugi minta kerajaan bail-out atas alasan takut pegangan jatuh kepada syarikat asing. perlu ingat kes 1997 sampai tabung haji pun di suruh bail-out syarikat rugi

Mat Dangdut berkata...

'SOPAN GAYO PEJUANG'-Kampung den jugak..

Sudin berkata...

Tanpa Nama berkata...

Helloo En. Sudin,

Wahid sekarang CEO Maybank. Awak memang pemalas nak baca lah. Keje awak kutuk! kutuk! kutuk!. Semua org tak betol!!! Awak ajer yg betol!!! kahkahkah. Tindakan? Tarak!!!Lebih kurang TT ajer!!! Tapi TT lain skit, bantai dan hantam ader ummpppphhhh!!! kahkahkah. I like TT (org kampung den tuuuuu). Hantam ader makna tu!!! Hendak menyodarkan melayu yg tak sodar2 diuntung. Hoben Jang Hoben. TT Pejuang Melayu Sebonar.

2009 Disember 21 12:51



==================================

Hello En.Tanpa nama,

Masa mat ngantuk memanglah Wahid CEO........
Zam Zam Al-Kazam CEO baru....
Inilah kerja gerombolan bila dah rembat,telan... tukar sana-sini..

Wah...! Lu mahu gua komen detail ka...?
Dari zaman Rashdan Baba sampai kini.....?

Walau bagaimana pun ucapan terima kasih gua ucapkan kepada anda dan TT kerana memberi ruang...kah,kah,kah....TQ.