Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 30 September 2010

PENGANJUR MINTA MAAF




ANUGERAH DARI SULTAN



nota:

minta maaf kerana
tidak diberi tahu
bahawa derajah kebesaran
tersebut datang dari sultan sulu

sesiapa yang mendapat anugerah
derajah kebesaran ini wajib membelinya
ketika hari keputeraan sultan
sulu.

nota:
semua yang menjawab
akan dapat anugerah
kecuali kavita singh kah kah kah





JAWAPAN 1

soalam. no 1, tang situ saja ada suspension, belakang dok tang sayap. no 2, mesti masuk mengereng,kalau tidak orang lain tak boleh lalu. no 3, ikut saiz memang first. harap2 betul

JAWAPAN 2
jawapan 1 : sebab bik mama nk kan keselesaan yg optimum. dgn mengosongkan ruang depan. aktiviti spt senaman, joging, press conference, buat2 berborak dgn kanak2 & dan menasihati orang ramai lbh mudah.. jawapan 2 : sebab lemak lengan sangkut kat pintu. mengiring pun sangkut gak bumper sikit. tapi pakse gak la. bumper lembik sikit.. lemak lengan keras mcm kayu, xble pakse jawapan 3 : sebab posisi 1st lady mewajibkan berat sekitar 60kg. supaya tidak mengah atau berpeluh ketiak semasa melakukan aktiviti

JAWAPAN 3
1. sebab senang dia nak arahkan pilot untuk pergi ke sg besi airpot untuk deal project dgn taek terjulor julor, kemudian sampai di airpot senang untuk dia turun dulu dan mencilok enjin kapal terbang... tetapi ada peguam berpangkat datuk yg nampak..jesteru itu peguam berpangkat datuk tersebut cuba mengepau komisyen.. untuk menutup mulut... 2. di new york mereka bertemu semula dlm lif... peguam tersebut meminta komisyen namum bik mama berpura2 menyamar masuk lif mengereng.. demi zeus..peguam tersebut berkata ohhh ziana zain rupanya.. ku pikirkan bik mama.. maka terselamatlah bik mama dari di pau oleh peguam tersebut.. 3. bik mama tidak boleh menjadi 1st lady kerana.. ada satu nota dari teo beng hock mengatakan.. pelajar sekolah alif tendang wau "sarkis" yg terlepas dari kes bini puaka.. telah terflip flop.. belum muktamad lagi untuk menconteng dinding dewan.. kerana salah seorang yg buta huruf hanya kenal huruf "M" sahaja.. jesteru itu.. dia keliru antara Rosmah & Rosnah.. Demi zeus mereka tersalah nobatkan maka.. title 1st lady jatuh kepada Ketua puteri Umon Rosnah Shirlin
Oleh Modern Talking pada JAWAPAN LAGI

JAWAPAN 4
jawapan: 1) sebagai ganti air bag 2) Jalan macam ketam 3) barang kitar semula
Oleh kunyit pada JAWAPAN LAGI pada 10/09/29

JAWAPAN 5
Bro aku pun nak jawab... 1 : Sebab dia Blue Hipo garang.. Sorg diri boleh makan 10 seat.. Passenger lain semua takut so duduk kat ekor je lah.. 2 : Sebab pandangan sisi beliau nampaaak sliiiim bebeh.. 3 : Dah tentunya beliau tak boleh jadi first lady, kan first lady ialah Najeeb..

JAWAPAN 6
Biar aku pulak jawab... 1. Dalam kapal terbang tak ada duta Malaysia, jadi dia tak takut bontot dia ditengok orang. 2. Masuk dalam lif kat NY bersama duta Malaysia, mesti takut kena raba bontot, sebab tu mengereng.. 3. Tak boleh jadi first lady sebab dia janda, bini nombor duaaaaaa..

JAWAPAN 7
1. utk balancing dan juga sebab bik mama segan kalau org lain ada kt seat depan, susah lah die nak bukak baju buat garu2, takut semua penumpang lain mati tgk lemak.. 2. sebab bik mama tak mau tunjuk pungkok, takut mat saleh pikir die mengandung kt pungkok.. 3. sebab first lady sebenarnya untuk alhantuya..
Oleh Tanpa Nama pada JAWAPAN LAGI pada 10/09/29



9 ulasan:

Johan 23.01.84 berkata...

agen utk urusan jualbeli anugerah sultan sulu ialah Lokman Adam..sila hubungi beliau kahkahkah..

Datu berkata...

apa!!! sultan sulu??? dia ni tengah minta derma sekarang ni... nak repair istana katanya.. tak banyak lebihkureng 5 juta hengget sahaja...

buat penat je aku fikir jawapan tu... ceh! ko tipu aku isham!!!

Tanpa Nama berkata...

Alaa... tak abis lagi ke pasal teka-teki kuih badak ni. Dah naik muak dah aku nak baca.

Tanpa Nama berkata...

Drpd aku jawab teka teki Mak Badak nie.. ada baik aku pegi makan kuih cucur badak.. hmmm goreng pun sodap

Tanpa Nama berkata...

ala boring la TT..menda ni dh bp ari dh punya soklan...dh xlawak la,makin menyampah ada la...dh tahap lawak senario...kahkahkah

mosabit berkata...

selagi bik mama ni ada nyawa...selagi itulah teka teki ni takkan abisss...

kita mesti muak dengan bahan yg jadi teka teki tu.....

teka teki hanya saluran....

kalau dah muak apa lagi ditunggu?.....

kiok kan dia...

kah kah kah kah kah kah ...

Tanpa Nama berkata...

walaupun dah lawak aku nak jawab jugak :
1. sebab dia gomok
2. sebab dia gedempol
3. sebab dia gomok gedempol

Tanpa Nama berkata...

DAH "LOHE" DAH "LUNYAI"

mana boleh jadi first lady
jadi BALDI bole le

kah kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

kahkahkah aku suka dgn jawapan 11:14
gomokgedempol - banyak hurop o dlm perkataan tu, o tu kan bulat2 je! mmg terbayang kebulatan laki najib!

aku pun nak jawap gak walaupun dah 2-3hari kuiz, sebab aku baru dpt baca mlm ni...
1. penumpang lain semua kena pindah dudok belakang sebab laki najib nak dudok depan sorang2 je - jadi takde la org lain nampak dia nak melantak pepuas makanan free yg disaji dalam flight!
(org 1malaysia mah, suka makanan free, tak pecaye tengok kartun dlm blog aku)
2. bila kapalterbang dah landing, laki najib dah sampai kat bangunan yg dia nak pergi tu, masa tu la perut gomokberlipat dia mula meragam macam putingbeliung katrina dah touch down ikut anaktekak dia, tu yg terpaksa jalan mengensot mengereng je supaya org belakang tak perasan dia terkentut sekuat c4 bini dia!
3. sebab hanya ada 1 je first lady: eve (org puteh panggil hawa)

tapi kalau monang, aku taknak terima hadiah anugerah tu!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY