Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Ahad, 17 Oktober 2010

SEMIOTIK YANG HEBAT



GULA GULA DAN BERGULA GULA








LOGO SATU MALAYSIA DENGAN GULA GULA
- melayau

KUALA TERENGGANU 16 Okt. – Universiti Malaysia Terengganu (UMT) sekali lagi melakar sejarah tersendiri apabila berjaya membina logo 1Malaysia yang dibentuk dengan menggunakan gula-gula mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records.

Logo yang berukuran 15 meter panjang dan 12.5 meter lebar itu dihasilkan dengan menggunakan 350,000 biji gula-gula dan diiktiraf sebagai yang terbesar pernah dihasilkan.

Menurut wakil Malaysia Book of Records, Myra Dzaman, pengiktirafan itu diberikan kerana ia telah berjaya memecah rekod.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. SEKALI PANDANG MACAM KERJA BODOH… kah kah kah..

kah kah kah… TAPI LIHAT DAN BACA BETUL BETUL….kah kah kah..

kah kah kah… INI DI GANU… RAMAI AJEN PAS…. kah kah kah..

kah kah kah... CADANGAN SAPA?... kah kah kah

woit…. GULA GULA BUAT SATU MALAYSIA… kah kah kah..

kah kah kah… INI TEPAT…. SATU MALAYSIA SEDANG KENA GULA GULA OLEH ISTERI ROSMAH… kah kah kah..

nota:
terima kaseh kepada
univeristi terenganu
ini adalah mesej untuk orang china dan india
yang mereka sedang kenaa gula gula kah kah kah

nota:
lepas ini naib cancellor
pasti kena buang kerana
perli isteri rosmah kah kah kah



17 ulasan:

teganu-kite berkata...

isamudeng,
ini la kerjo bodow lagi bengong yang dibuat oleh unibersiti, tadok kerje lain ke? aku dengang geng nelayang dok pernoh pikir nok wat kerje bbazer. budok tadika, budok sekoloh pon dok mmiker kerje bengong lagu tu. UMT (Unibersiti Melayu Tongong)akang melaherkan graduang yang tidok bermutu seperti lembu suci atau ikang2 ternok di kolang, ikang2 lagu ni akan lemaah bila kene banjer atau dilepaah ke sungaa.
M. B. Records akan merekodkan kebodohang serte kebengongang yang dilakukang oleh 'profesor bertaraf ikang' dang pelajor2 di menare kayu burok.

lepah ni, orang teganu tulung buat pertandengang serbang besor yang dirasmikang oleh syeikh tantawi al telawi.
Kalu mung dok ccaye, tanye la Mat Said Kemamang yang bijok itu.

Di bawoh rang ikang...

yb berkata...

Syarat baru masuk universiti ialah kemahiran buat logo.

Kelayakan cemerlang UPSR, PMR, SPM dan STPM letak di mana?

Bodoh atau tidak bodoh itu tafsiran peribadi. Yang pasti usaha ini tetap dilihat sebagai kurang bijak.

Rugi masuk universiti kalau daya saing mental tidak bercambah.

Selepas buat logo, apa lagi, main batu seremban? Main yo yo?

yb

Tanpa Nama berkata...

Aduhhh..

Kalau budak TADIKA/SEKOLAH yang buat rekod terpanjang, terbesar, tertinggi, kerketot, terbantut, tergemuk dan lain-lain ter tu ok la nie budak U? Terencat akal ke apa?

Kalau budak U buat la yang ada class sket yang ada nilai akedemik sket, buat malu la weeeeeeee...

-wakleman

LibangLibu berkata...

Tuan TT,

Kavita Singh kat mana sekarang?

Masih dlm jamban ke..

W 7 berkata...

Sayang kita pada melayu yang bersungguh-sungguh untuk memdapatkan kepujian dan menunjuk-nunjuk... Akhirnya melayu di gula-gulakan lagi. Sekarang ramai gunakan stevia sebagai penganti gula. Raja gula dengan bijak menanam stevia, melayu kita pula konon-konon bijak juga dengan membeli share (central sugar) dari Raja Gula dengan syarat. Akhirnya melayu kita akan memjadi rugi menagung
Central Sugar setelah dunia mempunyai permintaan stevia sebagai penganti gula . Kekal lah Raja Gula dengan gelaran baru iaitu Raja Stevia. Strategy yang tidak menunjuk-nunjuk. Tapi jelas.

Tanpa Nama berkata...

Saya tanpa mewakili mana2 pihak, ingin menyarankan agar wakil Malaysia Book of Records, agar cari kerja lain. Toksah bersengkongkol untuk melaporkan rekod2 yang tak berfaedah macam nih. Saranan saya seterus nya pada IPTA/IPTS, carilah rekod yang boleh dibanggakan atas nama ilmu. Budak2 tuh tak tahu apa sangat, nih penaung2 nya tu.. anda product mana?

Tanpa Nama berkata...

UNIVERSITI M'SIA TERENGGANU MELAKAR SEJARAH LAGI......

dgn gula-gula? kenapa tidak dengan sutong ker, dengan ikan kering ker...dengan telur penyu ker....

itukah kerja staff dan budak2 UMT...Natang sungguh...
Boleh juga masukkan dalam M'sia Book of Record....bini PM ambil gelaran 1st Lady....

-1st Lucky.

Bigfish berkata...

bangga sungguh aku orang terengganu masuk berita pasal buat rekod yang kartun. malaysian book of record lagi. bila la kerja bodoh ni nak dihentikan. padan la ramai yg kena penyakit kencing manis.

eszol berkata...

kah kah kah

ini epic

semua digula-gulakan rosmah


Ini cerita dorang

cicit ngah layor berkata...

Lepaih dibuat logo tak terpakai tu,kemaner pulak guler2 tu diteghebankan? Kalau komer buang guler2 tu,sah ler komer ikut setan.Dah ler buat bender yg tak berfaedah,dah tu membazir pulak.Kalau buat sesuatu bender hanyer utk membodek tak payah mengaji tinggi2.Anak nelayan diKualer Besut pon bulih.Buat malu namer penuntut jer.

Tanpa Nama berkata...

memang betullah lu bro tt,
ini memang sebenarnya mesej sinis cukup dalam dari universiti tu...

depa memang cuba menyiratkan bahwa 1malaysia -seluruh malaysia - tadbiran bini imah yg digambarkan menerusi logo 1malaysia idea najib, sebenarnya penuh dgn pelbagai bentuk & ragam berkaitan isu gula2 -gula2 yg ditabur setiapkali pilihanraya, gula2 yg ditabur setiapkali ingin mengolah persetujuan rakyat/penduduk utk sesuatu projek mega yg mereka idamkan, gula2pasir yg ditarik balik subsidi 10-20sen daripada rakyat, malah juga gula2 yg ditabur dalam setiap makanan & minuman yg disental & dilahap oleh laki ajib!

-average joe-
klakka-la.blogspot
klickdefella(klakka-la)
twitter: averagejoeMY

Tanpa Nama berkata...

tak abisx buat benda bangang,apa nak jd dgn negara ni?nak bodek kipas buntut saifool la woi!

Tanpa Nama berkata...

inilah akibatnya budak2 yang dikata cerdik pandai dibodokkan oleh umngok,habih semuo bodoh.dari yg atah sampai bawoh,semuanya bodoh.Punya banyak kerja2 intelektual boleh dibuat,ini yang diideakang...bodoh,bengong,bangang

din kaki lutu dreba berkata...

sapa ajar buat atur gula2 tur
tentu propesor phd beli
propesor kangkong
atur gula2 bole dapat digre
patutlah propesor dapat rm500 aje
setakat hajar atur gula2 buat hapa nak bg bonus

apek nak mampuih esok pun buleh buat lagi baik

bukang ikang belukang berkata...

cubang kitang bandingkang siswang universiting laing luang negering

adang depang buang kerjagn bangang macang ning??

graduang makang ikang belukang
mana tak bangang
besong keluang universiting kerjang susung ikang belukang kang pasang malang

Tanpa Nama berkata...

Lepas ni buat laa pertandingan kontol terbesar 1 Malaysia.

merahsilu99@gmail.com berkata...

komen 'teganu-kite' 9.47 amat melampau. siswa UMT telah melakukan aktiviti seni, kenapa teganu-kite mengutuk profesor dan siswa UMT. Difahamkan bahawa 'tongong' bermaksud amat bodoh. Begitu juga penghinaan kepada golongan serban sehingga disindir supaya diadakan pertandingan serban besar.
Mat Said Kemaman adalah Dato' Seri Mohd Said, MB terengganu juga disindir oleh teganu-kite.
Inilah simbol golongan tidak berpelajaran yang bekerja sebagai nelayan yang menafikan segala kebaikan yang dibuat oleh mana2 pihak.
teganu-kite komen yang amat memalukan dari Terengganu.