Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 20 Oktober 2010

SORONG TARIK - TARIK SORONG





LEPER ATAU GEBU ?




nota:
dasar mat mongol
dasar tarik sorong
sorong tarik
tapi tak pancut pancut kah kah kah







PROJEK WARISAN MERDEKA BUKAN ARAHAN SAYA : NAJIB - mStar

Najib Razak menegaskan pembinaan projek mega menara Warisan Merdeka setinggi 100 tingkat adalah cadangan Permodalan Nasional Berhad (PNB).

Dia berkata, dia tidak mengarahkan PNB untuk melaksanakan projek berkenaan.
"Ia telah dirancang dan dicadangkan oleh PNB kepada kerajaan.

"Saya tidak mengarahkan PNB, PNB yang mencadangkan. Ia sangat diinginkan oleh pengurusan dan lembaga pengarah PNB," katanya dalam sidang media selepas sesi Taklimat Presiden sempena Perhimpuan Agung Umno di sini, Selasa.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit…. BELUM PUN MULA…. DAH FLIP FLOOP….. kah kah kah..

kah kah kah… INI DASAR SORONG TARIK…. TARIK SORONG…. kah kah kah..

kah kah kah…. KENAPA BANGANG…. MASUKKAN DALAM BAJET…. kah kah kah..

woit…. MAT MONGOL INI BUKAN SAJA BODOH … PENAKUT LAGI..kah kah kah…

kah akh akh....INI MESTI KERANA MAHAFIRAUN MARAH….kah kah kah..

kah kah kah…. MAHAFIRAUAN MARAH KERANA LEBIH TINGGI DARI BANGUNAN PETRONAS… kah kah kah…

kah kah kah… ATAU KENA MARAH OLEH BIK MAMA?.... kah kah kah…

kah kah kah…. PASAL APA BIK MAMA MARAH?..... kah kah kah…

kah kah kah…. PASAL ENDING BANGUNAN INI LEBIH TAJAM DARI PUNTING BAIK MAMA….. kah kah kah


PUTING SAPA TAJAM?


nota:
tak caya cuba
tengok .. mana yang lebih tajam kah kah kah

12 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

"Bukan saya yang nak, dia yang suruh saya buat!"

Macam budak-budak darjah 3 bergaduh kat sekolah aja bunyinya. Aduh! tak ilmiah langsung!

Yang sebenarnya engkau nak kayakan adik beradik emgkau yang jadi tokey bank tu. Atas nama kerajaan, engkau arahkan mereka print banyak lagi ringgit malaysia, lepas tu wujudkan kontrak billion-billion supaya wang baru tu dapat dicurahkan kepada kroni-kroni engkau yang jadi kontraktor tuh!

Mereka kaya raya dengan ringgit yang melimpah ruah, rakyat papa kedana sebab ringgit engkau tu menurunkan nilai wang yang rakyat pegang. jadinya barang menjadi lebih mahal untuk dipadukan dengan limpahan ringgit engkau tu dan rakyat pun semakin sesak dan miskin. Adik bradik kau pulak semakin kaya dan kaya sebab merekalah yang mencetak wang sumber kekayaan itu. Alangkah mudahnya!

Tanpa Nama berkata...

Memang bukan arahan Najib sebab NKRA - Najib Kerja Rosmah Arah, hah..hah..hah,,,

cicit ngah layor berkata...

PAKU LONGGAR,PAKU LINGGAQ,PAKU LONGGOR - ketiger2nyer samer jer...Bulih ker kiter harap org mcm ni untuk meguruskan Malaysia yang kiter sayang sangat ni....Jenih aper dier ni? atau jenih lempor batu sembunyi tangan.Udah riuh rendah kater nak buat bangunan tertinggi diMalaysia,udah dimasukkan pulak dlm belanjawan sampai 5 billion,tup tup,kater org lain yg memintak utk buat bangunan tu.Kalau teman kater dier ni pak anggok,kaghang dilokapnyer teman.seghober salah dibuatnyer....

Tanpa Nama berkata...

Bukan masalah sorong-tarik, masalah sebenar ialah Kuwin-kontrol. Bukan masalah mana lebih tajam, masalah sekarang ialah mana lebih tahan.

Projek Mega Warisan Merdeka adalah projek Keluarga Berlumba Kaya.

- I help You, You help me.

Tanpa Nama berkata...

udah2 la 2..alangkah baik duit 2 dimanfaat kepada perkara yg lebih utama..buat bangunan tinggi bkn semua rakyat dpt manfaat pn..gayat teman nengok tinggi sgt..ap implikasi kalo runtuh nnt..wat stadium pn runtuh..kontraktor yg dilantik tau nk songlap duit je..nnt guna bahan ntah2 ap2 wat bangunan 2..runtuh rugi jer..pas 2 xnak mengaku..2 pn kalo sempat siap..kalo belom siap pn jd cam PKFZ wat rugi je...kita bkn negara kaya..jgn le jd bodoh UMNGOK oiii..meluat da teman..

Tanpa Nama berkata...

PNB punya CEO yang tak punya telor tu boleh mengarah? Dia nak buat keputusan pun berbulan-bulan dan kita tahu antara CEO yang telah dicucuk hidung macam juga ramai ketua-ketua kerajaan yang lain.Memang mereka suka orang macam tu.Kita patut buat satu peraturan, adik beradik, bini laki jangan terlibat dalam politik atau mana-mana badan yang terlibat secara langsung dengan kerajaan.Tidak boleh pegang jawatan chairman/pengerusi.Boleh jadi bila abang/suami/bapa/isteri dah tak berkuasa.

Tanpa Nama berkata...

Emm....kalau pakatan rakyat yang buat menda ni semua?


Apa pandangan korang?


"Ini menunjukkan Pakataaannnn Rakyattttttt (sebut cara nuar berahim)..bijak membangunkan negara.kITA BERJAYA merancang untuk membina menara yang lebih tinggi dari KLCC.iNI kejayaan kita.Ini petanda ekonomi negara sudah stabil.Pelabur..pelabur sudah mula yakin."


tu kot dialog nuar berahim.Hahahha...eh..silap.bukan haha...


KAH KAH KAH KAH KAH KAH...


ha..baru betul.



*Apahal bila pakatan haram dapat kuasa memerintah banyak negeri,terus pelaburan negara merudum eh? Hairan.

KAH KAH KAH KAH sekali lagi.

HantamSajaLahLabu berkata...

Masyuuuuuk!

Tanpa Nama berkata...

itu statement bukan cakap budak darjah tiga

itu statement cakap budak umur 3 tahun

abis rakyat 1malaysia kena kencing budak umur 3 tahun

memang bangang kelas tertinggi

eito berkata...

baru berape hari bajet2011, dah flip flop? ni ape ke namenye PM nih? buat malu negara laa..cadangan PNB, agaknye sebagai PM asal cadang je tak boleh nak tolak? stupid!
bile dah kene komplen baru nak tolak-tolak?

Tanpa Nama berkata...

Bro TT

Statement Najib langsung tak boleh pakai,tengok kes John Hopkins School Medical, kenyataan varsiti itu di New York tak sama dgn Najib buat! Kes Saiful jumpa dia pun dah terbarai!Dia nak kambinghitamkan ALP PNB pulak yg gila nak buat mercu tanda baru. Nak caya lg ! Malas lah gue nak senarai, lu cari sediri lah

Berak pantai lagi sedap! kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

Kesian tengok mat mongol nie...xcukup2 ker dier nak tibai duit rakyat...macam budak2 la..duit banyak tu pn tak leh nk handle....gerombolan oh gerombolan....hancus la...