Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 25 April 2011

E-MAIL BODOH LAGI




E-MAIL UNTUK ORANG INI



E-MEL SATU MY MUDAH URUSAN RAKYAT : PAKAR – berita hairan

Penyediaan e-mel percuma di bawah konsep satu Malaysia kepada setiap rakyat Malaysia berusia 18 tahun ke atas akan memberi pelbagai manfaat kepada rakyat, menurut pakar teknologi maklumat komunikasi maklumat (ICT).

Azli Paat, yang juga Pengarah Adavista Sdn Bhd, berkata e-mel rasmi yang penyertaannya secara sukarela itu dapat memudahkan semua pihak berurusan dengan semua sektor dan agensi kerajaan.

"Sepatutnya tidak harus timbul isu yang mengatakan usaha ini akan memudahkan kerajaan memantau e-mel rakyat atau memudahkan kerajaan menghantar e-mel terus ke akaun e-mel satu MY," katanya.
Beliau diminta mengulas pengumuman Najib Razak minggu lalu mengenai projek itu yang adalah inisiatif sektor swasta dan tidak membabitkan wang awam.

Inisiatif e-mel satu MY itu akan membolehkan komunikasi secara langsung dan selamat antara rakyat Malaysia dan kerajaan dan meningkatkan perkhidmatan penyampaian kerajaan kepada pengguna dan ahli perniagaan.

Azli berkata, dengan pelbagai penyedia perkhidmatan e-mel percuma seperti Yahoo!, Gmail, Hotmail dan lain-lain, rakyat kini boleh memilih e-mel satu MY untuk berurusan dengan sektor kerajaan.

"Apabila menggunakan e-mel satu MY, seperti dalam urusan cukai pendapatan kepada Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN), pihak terbabit akan lebih senang untuk memberi maklum balas yang dikehendaki," katanya dengan mencadangkan e-mel itu tidak digunakan untuk kegunaan peribadi.

Tricubes Bhd akan mempelopori pelaburan RM50 juta itu yang juga termasuk pembangunan sebuah laman portal, sebuah pusat sehenti bagi perkhidmatan kerajaan, penyediaan khidmat tambah nilai seperti rangkaian sosial, semakan bil dalam talian dan pembayaran, sebagai tambahan kepada set peralatan pembangunan web untuk warga negara dan entiti perniagaan bagi membangunkan aplikasi secara kreatif.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.. INI PAKAR APA?.... kah kah kah..

kah kah kah..PAKAR URUT BADAN KE?... kah kah kah..

kah kah kah…MALAON INI KAKI BODEK …. kah kah kah..

woit… APA KELEBIHAN GUNA E MAIL INI?.... kah kah kah…

kah kah kah… ADA HOT MAIL.. ADA YAHOO.. ADA G MAIL… NAK BUAT APA DENGAN SATU MY INI?.... kah jkah kah

kah kah kah… LEBIH SENANG UNTUK MAKLUM BALAS!!!…. kah kah kah..

kah kah kah..APA E –MAIL YANG ADA SEKARANG INI TAK SENANG UNTUK MAKLUMA BALAS?... kah kah kah,..

woit…. KALAU NAK BODEK… BODEK BETUL BETUL…. kah kah kah..

kah kah kah...KALAU NAK BODOH… BODOH BETUL BETUL… kah kah kah..

nota:
ini syarikat nak paksa gunakan email bodoh ini
ini mesti syarikat bumiputera melayu
kalau sayarikat bukan bumiputera melayu
mesti perniagaan tak perlu dana kderajaan
tak perlu kontrek kerajaan
tak perlu diancarkan oleh kerajaan

nota:
hanya orang bodoh sahaja
yang akan mengghunkan email bodoh ini
kah kah kah

nota:
melayubodoh @ bodoh.com

30 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Agaknyo kot.. sebab Aku email PTPTN 3 bulan baru dapat jawapan sampai aku sendiri pon lupo bilo aku email depa deh.. apo la sengal sistem gomen neh

Tanpa Nama berkata...

Pandainye bodek.... baper psersen dapat neh..

Kalau alasan email 1 malaysia dalam malaysia selamat dari penyespaian agent asing boleh gak diterima walau tak 100% yerla kalau langan streamyx@jaring pon dah dapat email percuma

Nih berapo banyak email nak ado.. sampai 50 juto membazir.. Kalau la bukan wang rakyat nampak sangat orang malaysia nih suko membodohkan diri dan membazir.. dengan bek projek bukan2...

Tanpa Nama berkata...

kah kah kah dia memang bodoh

http://www.azlipaat.com/
https://www.facebook.com/azlipaat

camno la nak membodek

Tanpa Nama berkata...

KALU NAK TUNJUK BODOH PUN MAN-MAN LA. PAKAT TAIK KUCING BTUL.

Tanpa Nama berkata...

pelik mamat ni, dulu berdegar-degar dalam radio klfm, kata mudah guna emel gmail la, yahoo mail la... untuk semua urusan.. sekarang tiba-tiba cakap seolah-olah gmail/ymail menyusahkan kita buat urusan gomen.. ngok tul

Non-Governmental Individual berkata...

melayubodoh @ bodoh.com



kah kah kah!!! hilarious.........!

Dr Bodek UM berkata...

pakar bodek la tu..nk jadi naib chanselor tak lama lg...tk pun felo uitm...

wahahahaha..

bodek @ melayungoknegk . com..cuba try.. nnti altantuya reply..

harharhar

Tanpa Nama berkata...

abang hisham - lu pun satu macam.

bila ada e mail gerombolan boleh hantar propanganda dengan percumalah.

mamat buat reti berkata...

tapi aku dok pikiaq2 balik buat apa la depa nak buat benda yang jelas2 bodoh?

hahaha

misti ade udang di balik mee ni

hahaha

aku ingat depa nak buat no. kad pengenalan alam maya la

hahaha

macam zaman darurat dulu

hahaha

tapi ni untuk zaman bertenet pulak

hahaha

mungkin persediaan eeeee undi kot

hahaha

dak aih bukan undi geli2, atau undi mamak

hahaha

undi elektronik la

hahaha

kalu ikut pikiran tak berapa betui aku la

hahaha

mistik vs sains berkata...

alamk..gua selalu rujuk fakta dia ''ilmu IT...
Tp yg pasti azli ni''ilmu IT dia memng cool....minggu lepas dlm azli on air dia ada cerita email ni.dia kate singapo ada jugak @oneinbox.com cadagan tahun 2009 pelepasan awal 2012..tp dia kate singapo kerajaan yg bt.malaysia adik mat mongol yg sebat..azli berkate lgi .pembekal email 1 malaysia ni adalah syarikat yg mengedar pembace ic (kad rider ) di semua bank dan perhikmatan awam....munkin yg di maksudkan azli dri pandagan IT memng memerlukan email ini.tp dr sudut rakyat malaysia pembaziran.kerna rakyat malaysia bayar internet sebulan RM98 hanye utk facebook ye....
Kah kah kah
kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

gerombolan nak guna email.my tu untuk sebar berita2 perkauman agar kita gadoh dan bunuh kaum2 lain.

itu lah hati busuk UMNO/BN.

bangsat2 di uMNO/BN nak rakyat pecah-belah kaum2. Gitu lebih senang nak dapat kuasa kaum melayu....senang nak di bodohkan.

janganlah guna email.my tu. Hanya untuk gerombolan sebarkan berita2 dan isyarat2 untuk benci kaum lain.

nak buat kecoh lah bangsat2 UMNO/BN tu.

wang 30million lebih bagus dibahagikan kepada rakyat2 yang miskin kat kampung2.

kita kan dah ada gmail, yahoo mail dll.

Tanpa Nama berkata...

melauyubodoh@bodoh.com persis memperihalkan betapa bangannya projek e-mel percuma. Apalah bangan sangat UMNO menghasilkan projek begini dan apalah bangannya Mamat Azli Paat ini dah masuk dalam kategori berfikir seperti Zulkifli Nordin, Zahrain Hasim, Chandra Muzaffar, Ezam Lembu, Tiga Datuk T, Zaid Ibrahim dan mungkin RPK...semua mudah dibangankan oleh habuan UMNO!

PERKASASAU B'MULUT LUAS, B'SONGKOK TINGGI, MCM BADUT berkata...

Sekolah Cina tolak akhbar Melayu (utusan Malaysia) percuma hahaha... http://m.malaysiakini.com/news/156943 (tak tahulah boleh akses lagi ke tak) WAHAI PERKASA, TAK NAK BAGI WARNING DAH KE KAT PEMIMPIN2 MCA TU MCM DULU2... BAGILAH WARNING 24 JAM KA, 12 JAM KA... LEPAS TU, SURUH MEREKA BACA BUKU PERLEMBAGAAN HAHAHA... Buta sejarah: Parti Cina dibekal 'perlembagaan' http://www.malaysiakini.com/news/128463.

INGAT LAGIKAH PADA SUATU WAKTU DAHULU...KENANGAN PALING MELUCUKAN, MENGALAHKAN RAJA LAWAK MUSIM KE 101...

PERKASA tuntut MCA, Gerakan, akhbar mohon maaf (2 April 2010) PERKASA umum tindakan terhadap MCA, Gerakan esok (5 April 2010)... "Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA) akan mengumumkan tindakan lanjut terhadap dua pemimpin MCA dan Gerakan serta dua akhbar Cina kerana gagal memohon maaf"...Jeng jeng jeng, semua org menantikan TINDAKAN PERKASA YG AMAT PERKASA ITU... SEMUA TAKUT...HEBAT PERKASA NI... TAPI LEPAS ITU... DENGAN TIDAK DI SANGKA2... Hari yg di nantikan... 6 April => Buta sejarah: Parti Cina dibekal 'perlembagaan' kah kah kah... PERKASA yang sebelum ini dianggap lantang, ekstrem dan ada kalanya kebudak-budakan berhubung tuntutan dan desakan mereka, hari ini mengubah imej itu.kah kah kah... Beri buku perlembagaan...aduh sakit perut aku masa tu...ADUH KAH KAH KAH

Miecyber berkata...

Saya dah ada email...tak perlu email lain...

2 kembar beradik kongsi tarikh lahir

Tanpa Nama berkata...

E-MEL SATU MY MUDAH URUSAN RAKYAT : PAKAR ?

wakakakakakakakakakakakakakakaa

"beri pelbagai manfaat?"

p/s - kalu tak dpt isap pelir mat monggol pung isap la pelir sendiri.

kalu register dpt tanah 10 ekar takpe la jugak.

lu tau lu seorg je nak untung. nie mesti idea pakai otak kat kepala taik.

mat saga berkata...

hai..... tak nak story pasal kes liwat kee....


hahahahahaha....

mesti saudara hisham malu nie..... hahahahahahahahaa

gjoy berkata...

Aku pun terfikir benda sama jugak, macamana email ni boleh "memudahkan" kita utk bagi maklu mbalas? apa bezanya dgn email lain?

Lagipun, kalau setakat bagi maklum balas tu bukan masalah. tapi tindakan tak diambil baik tak payah.

Tanpa Nama berkata...

Lebih baik buat wifi free di tempat awam/pusat komuniti masyarakat. Macam mana muda-mudi di kampung nak guna emel free tu... internet di rumah pun takde. Rakyat didahulukan, kroni diutamakan.

Wifi free la wei...

Wifi free la wei...

wei...

koi berkata...

tak abih2 nak membodek org melayu kita nih.. tak payoh ler nak berpakar2... sebenornye bebudak SPM ke bawah pun bole jadi programmer buat email bodoh tuh! albuktinye, sepupu aku guna SPM je mintak keje jadi programmer. yang kaya bos derang arr.

Pencari Cahaya berkata...

em.awak bukan orang melayu ke?maaf sy tanye,sebab saya tak tau awk bangsa apa.

mdanieltay berkata...

aku ada 3 email pun bukak skali skala, takpayah la nak tambah lagi. Mak bapak aku kat kampung lagi la...komputer pun takde....Baik korang turunkan rate internet yang termahal di Asia nih.

Tanpa Nama berkata...

ADA Vista was founded in 2010 by Azli Paat, an ICT specialist who brought DAPAT SMS & Rakancop

Azli Paat

Owner, Ada Vista Sdn Bhd


kah kah kah kah..mamat pal*t nih adalah saekor spesis cukong pencari makan dengan kontrek dan projek di koridor putrajaya

tak hairan kalu dia sokong projek email rosmah ini, pasai tentu dia buleh syikit-syikit tempias projek tuh.. kah kah kah
kah kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

yang yahoo, hotmail, gmail dah bagi FREE tak mau nak pakai

yang 1MY kena BAYOR RM50 juta jugak yang kejaan nak pakai

kat manalah hotak dia orang tu dah letak? Kat kepala jubor ker? Apa le punya bengap buang duit RM50 juta tur!! Buat rumah orang miskin kan ker berfaedah!

miss nina berkata...

email percuma dah ada, ini bukan keperluan

Tanpa Nama berkata...

bodoh bodoh bodoh..
kasi lanchioowww sama 1MY..

Tanpa Nama berkata...

bodoh bodoh bodoh..
kasi lanchioowww sama 1MY..

rantai berkata...

ini adalah langkah pertama untuk laksana "e-undi" dimana isi kandungannya boleh diubah-ubah ikut suka umno-bn

Tanpa Nama berkata...

kito DDOS jor web 1malaysia nie ...
kah kah kah
nak tengok ada rasuah ker tak ..
try DDOS ...
kah kah kah !

Tanpa Nama berkata...

Mat saga...
Hang ni suka sangat dengan benda2 liwat ni yer,pencacai.. maklum la.
sex,porno,liwat,rasuah,khalwat& seumpamanya. sok kalau dapat email bodoh ni boleh email kan benda2 tu sekali yer.tu yg seronok sangat tu.

Mat saga....
pi lanchowwww la
kahkahkahkah

TENGKU ZUL BISUL berkata...

Ini bukan pakar IT tetapi PAKAR TIRU CETAK ROMPAK. Nama Ada Vista Sdn Bhd ini ditiru daripada nama search engine ALTAVISTA.

KAHKAHKAH