Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Isnin, 25 April 2011

TERUSKAN KEMPEN BOIKOT RESTORAN MAMAK KIMMA






INI UMNO CAWANGAN EEE
-(sila klik utk besar)


nota:
awas dan waspada
kumpulan ee ini selalu
menyamar sebgai melayau
dan kadangkala
menyamar sebagai islam

semuan dengan tujuan untuk
tipu mak cik dan pak cik felda!




INI ASAS KENAPA KITA WAJIB BOIKOT

KIMMA setia BN walaupun cuba disogok pembangkang - berita hairan

2011/04/18

BATU PAHAT:
Kongres India Muslim Malaysia (KIMMA) tetap setia bersama Barisan Nasional (BN) walaupun parti itu pernah ditawarkan wang berjuta ringgit, dijanjikan jawatan penting dalam kerajaan pembangkang serta pelbagai insentif dan projek jika menyertai pembangkang, kata Presidennya, Syed Ibrahim Kader.

Bagaimanapun, katanya, pelbagai tawaran lumayan berkenaan tidak mampu menggugat kesetiaan KIMMA terhadap BN kerana masyarakat India Muslim negara ini tidak sanggup menggadai maruah semata-mata mahu mengejar imbuhan, pangkat serta kesenangan sementara.

Malah katanya, seorang pemimpin pembangkang pernah menghubunginya secara peribadi dan menawarkan imbuhan sebanyak RM55 juta sekiranya beliau dan ahli KIMMA bersetuju untuk menyertai pakatan pembangkang.

“Dia (pemimpin pembangkang) telefon saya dan memberitahu... Datuk, saya akan beri RM5 juta sekiranya anda bersetuju sertai kami hari ini. Pagi esok saya akan masukkan lagi dalam akaun...jika selepas itu anda membawa bersama orang-orang anda (ahli KIMMA), saya akan masukkan RM50 juta lagi dalam akaun anda. Itu adalah janji dibuat pemimpin pembangkang berkenaan kepada saya beberapa tahun lalu.

“Malah, ketua KIMMA di negeri yang ditawan pembangkang iaitu Kelantan, Kedah, Selangor dan Pulau Pinang turut ditawarkan pelbagai imbuhan termasuk projek dan jawatan penting dalam kerajaan negeri supaya menyertai mereka.

“Walaupun ahli KIMMA termasuk saya pernah dihujani tawaran lumayan supaya menyertai pembangkang, tetapi maruah masyarakat India Muslim negara ini bukan semurah itu... maruah kami bukan untuk dijual beli.

“KIMMA tidak akan terpedaya mahupun termakan pelbagai janji apatah lagi kami sudah menyokong BN mahupun UMNO sejak dulu lagi. Kami lebih mengenali dan tahu hati budi BN dan UMNO.

“Walaupun pernah berasa kecil hati kerana kesetiaan kami kurang mendapat tempat dan perhatian sebelum ini, namun di bawah pentadbiran Najib Razak dan Muhyiddin Yassin, suara KIMMA serta masyarakat India Muslim kini sudah mula didengari dan mendapat sokongan padu kerajaan,” katanya pada majlis ramah mesra bersama ahli Batu Pahat dan Muar, di sini, semalam.


SURAT SOKONGAN DARI PEMBACA:
penang pun same..ade kedai mamak yg teramat femes tp ada tangkai tergantung atas pintu..dan tandas amat kotoq...smpah dok berlunggok di tempat basuh pinggan..pinggan tu boleh tgk elok2 berdaki...eeeeeeeeeeee....kimmak betullll
Oleh chot penang pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/22

nak share.rasanya ramai pernah dengar nama "SUBAIDAH" kn?ada kat area Melaka + Penang kot. pernah ada sorang ustaz yang ada ilmu psl benda2 sihir@benda2 jin ni (kalau x silap ustaz haron din), nak masuk makan kat restaurant ni.tapi dia stop.dia nampak ada makhluk hitam besar, bertenggek kt bumbung. then, dia terus x masuk
Oleh amier pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/22

mmg x penah mkn dkt kedai mamak.. rela lapar dr mkn kat kdai dorg.. rela pegi tmpt mahal dr mkn kat c2.. da byk kali dgr sal kekotoran dorg nie.. tapi stil ramai yg suka lepak kat kdai dorg.. huuhuh
Oleh p[A]n[A]d[O]L pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Ada satu kedai mamak kt tempat india kt bukit sentosa kawasan kamalanathan , restoran tu nama salam sentosa .. Suatu hari tu aku minum time pepagi dlm kul 3 pagi punya la aku asyik menengok dia mengemop , sekali dia mop stall buat western .. Haha terus aku banned bancuh air kt umah lagi best..
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Yang ni pun saya dapat masa kempen dulu.. Untuk pengetahuan semua, beberapa bulan yang lalu saya juga terperasan ketika tengah makan di salah satu kedai MAMAK depan apartment tempat saya tinggal di PUTRA PERDANA PUCHONG .. Saya ternampak salah sorang pekerja dalam kedai mamak buat kerja2 kat dapur dan tiba2 keluar dukung anak ANJING lepas kat luar kedai then masuk ke dapur balik. Terus saya berhenti makan dan tanya pekerja tu.. You ISLAM? dengan takut2 dia jawab saya hindu tapi BOSS saya ISLAM. I suruh dia panggil BOSS dia and BOSS dia datang cakap "maaf". I cakap maaf kepala hotak you!!! I tanya dia you ISLAM??? dia cakap dia ya!. I bayar dan terus blah. Sejak hari tu aku dah tak jejak lagi ke kedai MAMAK! yang aku marah sangat kat kedai tu ada frame Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD besar-besar. . Baru aku perasan tak semua MAMAK tu ISLAM, RAMAI PEKERJA HINDU dan tak semestinya ada "Ayat Qursi + ALLAH & MUHAMMAD" besar -besar tu HALAL .. dan RAMAI yang ISLAM selamber je makan... So yang tak perasan lagi berhati2 !!!... Rosmi Subject: AWAS DAN BERHATI-HATI KALU NAK MAKAN DI KEDAI MAMAK...!!!! ! Restoran Mamak DI ALOR SETAR Di suatu ketika dahulu...... ... kami ada membuat satu program di salah satu hotel di tengah bandaraya Alor Star. Kami menjemput seorang ustaz dari Majlis Agama untuk membacakan do'a pembuka tirai. Kebetulan ustaz itu diberikan kerusi sebelah dengan saya dan kami pun berbual2. Ustaz itu meminta saya menyampaikan kepada kawan2 muslim dan muslimat akan satu perkara yang menghantui hati dan perasaannya, iaitu pihak Majlis Agama telah menjalankan siasatan dan serbuan dan mendapati bahawa SEMUA KEDAI2 MAMAK DI ALOR STAR DAN SEKITARNYA ADALAH 'CONFIRM' HARAM DIMAKAN kerana TAUKE2 CINA ADALAH PEMBEKAL AYAM kepada restoran2 mamak tersebut! Terkejut! Saya bertanyakan kepada ustaz itu...mengapakah perkara ini, dgn kuasa yang ada pada Majlis Agama, tidak disebarkan kepada umum? Jawapan ustaz,...... ... Dan mamak2 tu pulak telah mengikat kontrak bekal ayam dengan tauke2 cina dan sekiranya Majlis Agama membuat tindakan drastik dan kontrak bekal ayam terjejas maka tauke2 akan saman mamak2 dan mamak2 akan saman Majlis Agama....." Permintaan ustaz," Tolonglah anta sebarkan kepada kawan2! Itu sahaja yang ana mampu"
Oleh Anak Sungai Derhaka pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Bro TT, Aku dah ajak penjenguk blog kau baca Sejarah Melayu! Kaji dan teliti kelaku golongan celaka ni! Bagus lah kau dah sempat ingat sastera sejarah kita yg masih relevan untuk pedoman khalayak hari ini! Terima kasih pada Tun Seri Lanang atas kebijaksanaannya. Golongan tahi Adam ni memang pengotor, cuba kalian tengok dia guna kas kas sejenis dadah dari pokok popi sebagai penyedap dan ubat ketagih orang Melayu melantak nasi kandar! Kau tengok mana ramai orang Cina atau orang India atau orang Melayu yg mentakedarah kedai mamak?Terus boikot kedai mamak! Bukan kedai saja, tapi juga jangan jadikan golongan ini isteri,suami, menantu, memtua atau besan! Jangan bagi golongan ini mengembangkan populasinya melalui kahwin campur! Cukuplah orang Melayu sekali saja di perintah oleh golongan eee yg DNA nya berasal Kerala
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Salam Tuan.. Yang ni saya dapat masa kempen Boikot Kedai Nasi Kandar di Penang dulu... Ini satu lagi kisah benar pasal mamak ni. Ianya berlaku di PRESINT 9 , PUTRAJAYA dekat Avon . Seorang makcik ni lalu belakang kedai mamak ni. Dia nampak mamak ni na la punye tengah menguli tepung. Kalau uli dengan tangan takpe jugak. Ini dia uli dengan KAKI!!. Eeee uwekkks. Kedai mamak kat situ ada 2. Satu pekerja2 dia pakai apron merah, satu kedai lagi apron putih . Yang makcik tu nampak ialah di kedai pekerja2 yang pakai apron putih Secara keseluruhannya bolehlah dikatakan kebanyakan mamak ni pengotor.. So sendiri mahu ingatlah ye¡K.Seelok-eloknya elaklah makan di kedai yang diragui kehalalannya. Banyak lagi kedai melayu. Kedai melayu pun ada jugak jual roti canai dan teh tarik.
Oleh Anak Sungai Derhaka pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

woii...tengok DIA TEBAR ROTI CANAI PELUH MASUK, TENGOK KUKU JARI2 TGN MAK OOII BERDAKI TU YANG NAMPAK YANG TAK MASA DIA ULI TEPUNG DLL YEAAAKK TAK TAU LAH...KARI DIA DAH LAMA TU DARI ZAMAN TUK NENEK SIMPAN BAGI KITA MAKAN PAS TU RENDAM SELUAR DALAM DALAM KARI TU,(SILA SEBARKAN KEPADA SEMUA ORANG BANDAR, KAMPUNG TERMASUK UMNO)
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Aku pun nak share skit pengalaman aku dengan mamak ni, satu hari tu aku bagi salam nak order roti canai, yang mencanai tu tak nak jawab sebab dia kata dia bukan islam dan aku tanyer siapa yang uli tepung tu,yang uli tepung tu orang islam, ada pulak macamtu boleh pas2....dalm kes lain mamak ni memang pengotor bila dia buat roti telor pagi2 dia angkat telor dalam tray telor dan terus ambil telor tu buat roti canai dan aku nampak sendiri ada taik ayam skit2 kat telur mamak tu terus pecahkan telur tu masuk dalam roti yang dia canai.. eee geli tul.. sampai sekarang aku tak singgah kedai mamak.. ee pengotor tul. boikot kimma mamak ni k !!
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

salam semua. satu benda yg takde org tulis. skrg ni trend di restoran mamak ada melayu tumpang meniaga buka kedai nasi. apasal tak da org point benda ni, pasal kita pergi ke restoran mamak tapi mkn makanan melayu. aku tengok tak adalah kotor mana pun gerai2 yg tumpang tepi restoran mamak tu. entahlah. point tt yg asal lawan sapa kimma sokong bee end itu aku tahu dan sokong tapi kalau kata semua restoran mamak kotor itu sudah menyamakan semua. aku tak da apa2 pun kepentingan,cuma aku rasa restoran apa bangsa pun ada yg kotor, ada yg bersih. itu lumrah. kalau nampak yg kotor, jgn masuk.habis cerita. tt, utk lebih adil,kalau kau pergi lepak kat apek petaling street tu, kau ada pergi survey kat dapur dia ke? ada bersih ka..
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

korang ingat mamak kimmak uli tepung wat roti canai pkai mesin ke?..cer tgk kat dapur diorang, mesti ade besen2 besar utk uli/gaul tepung, tp diorang bkn pkai mesin bai, gune KAKI je!!!kahkahakahakah.. bangge bdak2 mlayu mkn roti canai dr air kaki mamak kimmak..wei, diorang ni kat india dlu xde mase nk blajar bab2 kulinari masakan ni, yg penting bnda alah tu siap, dah brsedia utk dijual..pastu korang pekena air kaki mamak kimmak ni biji mata terjegil 3,4 pagi bole lyan bola,kahkahkahakah!!! lagi satu,kari n sambal yg biasenye dihidangkn skali ngan roti cnai tu, jgn harap dpt yg fresh masak, slagi mane x abis jual,slagi mane bdak2 mlayu x abis membeli,slagi tu die akan jual hatta rase kari/sambal tu dah brtukar jd masam smpai kuah dal ngan kari ngan smbal same je rase die ,MASAM!!!kahkhakahakah!!! ingat yg wat kecoh2, siap wat demo, htr memo la kat komtar thun lepas,sape yg trlibat?..sume tu didalangi oleh geng2 mamak yg mngaku melayu,mcm sial!!!prangai diorang mmg busuk mcm peluh Lihat lagi...
Oleh suke apam pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

dari semua surat yang diterima jelas menunjukkan: - hampir semua china doll adalah bersih dan selamat dijilat - hampir semua pelacur menyamar sebagai pelancung saheh - hampir semua menggunakan pasport untuk tipu melayu - ada pusat yang dimiliki oleh melayu dan pekerjanya melayu...garing dan ranggup! - ada pusat yang dimiliki oleh cina yang pekerjanya china doll, - ada juga pekerja pinoy, bakso, tom yam dan CKT. nota: melayu cakap pasal halal haram tang makan memanglah cekap, tapi.. tang jilat pussy dan kulum dick, tang main ekor, tang rogol anak sendiri, tang langgan aromaterapi dan SPA...ini baru sikit bro.. semuanya halalan toyiba....sedap kan? muahahahhahahhaha
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Assalamualaikum, nak tambah lagi cerita pasal mamak tongkang ni...pengalaman saya sewaktu hadir dibeberapa restoran mamak dekat Malaysia ni...(ini bukan cerita rekaan ye...tapi kisah benar) 1. Sewaktu saya menjalankan tugas di Port Dickson suatu ketika dahulu..waktu tu masih terlalu pagi..lingkungan jam 5 pagi..saya dan kawan saya bercadang untuk sarapan pagi disebuah restoran mamak ditengah-tengah bandar Port Dickson berhampiran dengan pejabat Imigresen atau Kastam, nama restoran tidak ingat sebab saya bukan orang tempatan Port Dickson. Oleh kerana terlalu awal dan restoran tersebut baru saja dibuka, saya bercadang untuk ketandas restoran tersebut untuk mencuci muka dsb (malahan itu juga petua yg saya amalkan sekiranya ingin tahu tahap kebersihan sesuatu restoran itu dengan melihat keadaan dapur dan tandasnya..kalau bersih dapur dan tandasnya maka bersihlah perkhidmatannya. Sewaktu saya masuk saja dikawasan dapurnya..huh seorang perempuan berbangsa India (berpakaian sari dan ada tanda didahi)sedang bergelumang dengan bahan-bahan makanan dilantai dapur yang akan dihidangkan nanti..huh hati saya berdetik...dan apabila saya ketandasnya...huh...mual dan jijik dengan baunya..terus hilang selera saya...dan saya cuma sekadar mencuci muka dan terus beredar kearah kawan saya dan terus memberitahu kawan saya akan keadaan tersebut. Kami kemudiannya membatalkan tempahan sarapan pagi kami... 2) Kawan sepejabat saya sering mengunjungi kedai mamak terkenal di Kuala Lumpur satu ketika dahulu...Doraisamy. yang terkenal dengan hidangan Sup..diringkaskan ceritanya. Sewaktu kawan saya menempah Sup..dia terlihat sewaktu mamak tersebut menyeduk sup panas dari periuk besarnya...kain lap meja yang dipegangnya terjatuh kedalam periuk sup tersebut...dengan pantasnya mamak itu terus menceduk kain lap yg jatuh itu keluar dari periuk sup dan juga menghidang sup dalam mangkuk seperti tiada apa-apa yang berlaku...kawan saya itu terus beredar dan tidak mahu lagi makan di kedai mamak...
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Hati-hati Abang Isham. Saya takut nanti kena Mamak pukul bila lalu dekat kedai Mamak. Kempen ini tak ada gunanya kerana orang Melayu akan tetap makan di Kedai Mamak yang kotor. Asalkan ada ayat-ayat dalam bahasa Arab di kedai Mamak dan tukang masaknya diimport dari Bangladesh sudah cukup bagi orang Melayu. Manakala restoran Cina yang jauh lebih bersih yang tidak jual babi akan distiharkan haram oleh Mufti Perak Tan Shree Harussani kerana tiada sijil halal dan tukang masaknya berbangsa Cina. Nampaknya sijil halal ini adalah satu scam Mamak Jais untuk cari untung daripada tuanpunya restoran. Pada zaman P. Ramlee dulu mana ada sijil halal haram? Zaman Nabi dulu pun tak ada keluar sijil halal. Disebabkan oleh sijil halal ini, orang Melayu lebih sanggup makan di kedai kedai kotor Mamak yang ada sijil halal daripada makan kat kedai Cina yang tak jual babi.
Oleh Razak Seri Paduka Baginda pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Ini citer dari abang Yong kat kampung. Sorang ulama terkenal telah dibawa untuk makan oleh pengikut2nya kesebuah kedai mamak terkenal di sebuah pekan kecil. Ulama tersebut nak pergi toilet dulu, katanya. Entah macam mana dia termasuk salah bilik. Alangkah terkejutnya ulama ni apabila dalam bilik itu dia nampak beberapa ekor jin sedang kencing ke atas makanan yang bakal dihidangkan. Ulama tersebut terus ajak pengikut2nya keluar. Dalam perjalanan baru dia citer apa yang dia nampak. Rupanya kedai mamak ni menggunakan khidmat “pelaris” dari jin. Ulama ni masih hidup lagi. Kedai mamak tu masih beroperasi, tapi pelanggan dah berkurang sebab citer ulama nampak jin kencing ni dah tersebar di pekan kecil tu. Terpulang korang nak percaya atau tidak citer abang Yong ni. Tapi kedai mamak memang kurang dari segi kebersihan.
Oleh Yong pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

fakta kedai mamak... 1. 100% pekerja bukan rakyat malaysia 2. banyak yg gantung/guna tulisan jawi... 3. Pengotor 4. Kuah kari/dal kenapa ada rasa masam? 5. Harga x penah standart baik minuman/makanan 6. Ada cukai yang dikenakan 7. Minuman terlalu tinggi dok aircond pun kena kira dan berbeza harga 8. Minum milo o pun harga 1.60 kalau minta kurang manis/pekat lagi la untung 20 ke 30 kali ganda 9. Sotong sekilo 16 ringit tapi makan nasi biasa 3 ekor sotong dah RM 19.00 belum campur air??? 10. Bermaharajalela letak tempat parking atau ruang jalan kaki kerusi meja
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

salam nak cita sket pasal sedara saya ni. dia ada penyakit misteri kalau masuk kedai yang guna sihir dia mesti muntah. So ceritanya selepas makan kat kedai nasi kandar kayu. Terus sakit perut...lepas tu muntah. Dah dua kali. Dia bukan tok bomoh atau ustazah. Tapi boleh tengok benda-benda(Bukan selalu). Kadang2 je dia nampak. So dalam kedai kayu tu dia nampak monyet dan anjing hitam kat area dapur . Kitaorang dah lama tak makan kedai mamak. nak percaya pun tak pa, tak percaya pun tak pa. Tapi ni cerita benar. Oleh Tanpa Nama pada TERUSKAN KEMPEN ANTI RESTORAN KIMMA pada 11/04/20 _________________________________ Setuju dgn komen di atas.. Pesakit Gangguan Sihir kadang2 boleh nampak bende2 ni... Di restoran mamak @ bukit jelutong, pesakit ni x selesa bile masuk. pastu, dgn Izin Allah, dia nampak Jin2 kat dlm kedai mamak tu, penuh... Semua jenis yg mcm belon2 bulat. ada yang terlentang, ada yang mencangkung, ada yg baring... Kebanyakan Jin2 ni tgh perhatikan pesakit ni sbb JIn2 ni tau pesakit ni ada masalah gangguan sihir.
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

alamak.. itu kedai kapla batas (depan tnb/pej pos kan) laki aku suka makan klu hari aku x masak...kena habaq kat dia ni...hehe
Oleh Lovelygirl pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Aku nk cite jugak la..kes ni berlaku kat kedai mamak kat N9. Mase tu aku teringin sangat makan beriani, orderla beriani dgn laki aku, then aku order ais, laki aku teh tarik. Aku duduk ngadap pembancuh air. Aku tgk, mamak yg bancuh air tu buat 2 kerja, bancuh air n basuh cawan skali. Punyala laju dia buat kerja, aku peratikanla..dia pegang gelas tgn kiri n kanan, 8 bijik, 4 kiri, 4 kanan. Masuk dlm sinki. Amik sebijik, berus guna berus mcm berus jamban. then, masuk sinki balik. pastu angkat kelapan2 gelas n terus susun atas rak. sebijik je diberus, tu pon mcm berus jamban, then yg lain cecah air je. lepas ari tu, aku terus tak mkn kedai mamak dah..laki aku hampir muntah..bluewekk..ciss!! anti mamak!
Oleh Tanpa Nama pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

Mamak ada 4 jenis: 1. MAMAK TONGKANG - Pantang tengok longkang, mesti nak kencing berdiri tepi longkang. 2. MAMAK BELIT - Pantang nampak projek dan duit, mesti belit kiri kanan. Maruah tolak tepi janji masuk. 3. MAMAK MADU - Pantang tengok perempuan cantik, mesti nak ngap. 4. MAMAK AMNO - 24 jam mengaku Melayu...kah kah kah..kah kah
Oleh Anti TELAN pada JANGAN MAKAN KEDAI MAMAK KIMMA - KEDAI MAMAK KOTO... pada 11/04/21

KEMPEN KETUK SATU MAMAK



kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

ketawalah kamu sebelum
kamu di tipu oleh saekor mamak
kah kah kah


18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Ini mamak-kimmak memang pukimak.

Melayu Mudah Lupa?- Ini kata2 seekor mamak tua mengaku Melayu.

Aku kata bangsa Melayu adalah bangsa yg hebat, cuma mamak-kimmak sekor ni yg membantutkan potensi kemajuan Melayu.

Tanpa Nama berkata...

Manyak kaya la ini latuk join saja leh bagi 5 juta aiyoo.. bawak kawan kalu dapat 50 juta.. boleh bukak berpuluh cawangan nasik kandar la..

manyak muskhil.. banyak powerful dan bernilai ini kimmi.. atau ini latuk ada rancangan mau kasik serbuk pukau campur dalam roti/minuman dalam rstoran Kimmi ka? aiya..

Atau ini kimmi hanya bodek umno/bn saja..

mandaram berkata...

Geng Mamak ini ada kepentingan ekonomi menjadi melayu dan taraf bumiputera. Kat rumah depa sembang bahasa tamil tapi depan orang berbahasa melayu agar diterima sebagai melayu. kah kah kah. Masih lagi orang melayu yang percaya mamak ini semua dengan alasan persaudaraan islam dan silaturahim antara umat. tapi umat ini nak sapu semua kepentingan melayu. melayu sebenar kena faham keadaan ini. ini asyik kedai mamak, kedai tom yam thai dan kedai melayu tepi jalan pun tak diberi sokongan. macam mana melayu nak maju ? asyik hasad dengki dan porak peranda. kena mandi bunga kot semua puak nie kah kah kah

ANAK KAMPUNG berkata...

lepas baca semua komen2 nie.. nak tahu lar jugak, apa penguatkuasa tempatan buat area tu yek?? xkan xambek tahu benda nie.. kalo kotor, kasi tutup je kedai2 mamak nie.. lagi bagus..

Tanpa Nama berkata...

Kenapa kat Eropah, Amerika dan Thailand hanya ada Parti2 yg diketuai oleh satu bangsa asal sahaja, tidak di benarkan utk menubuhkan parti2 berdasarkan bangsa-bangsa terutama bangsa2 lain...

contoh Amerika, ada 2 parti, Republikan dan demokrat yg diketuai oleh org2 Caucasian(org putih) sebagai parti2 utama yg memerintah..
Kalau England/United Kingdom ada 2 parti sahaja, Parti Buruh dan Parti Konservatif....kedua2nya di ketuai oleh org2 Inggeris kulit putih...
Thailand pulak, bangsa2 asing termasuk org2 Cina & Melayu terpaksa menjadi ahli kpd Parti2 Siam yg ada...
Kenapa Tanah Melayu & Malaysia di tubuhkan parti2 berasaskan kaum???
Kenapa di Eropah, Amerika, Thailand tidak di beri kebenaran seperti di Malaysia???

Mereka mengamalkan konsep asimilasi supaya adanya perpaduan kaum yg sebenar...Tetapi di Malaysia...SAMPAI BILA2 PON TAK AKAN ADA PERPADUAN KAUM...

Tanpa Nama berkata...

Cik Tampa Nama,

Masa Merdeka dulu, orang Inggeris, Amerika dan Sekutunya saje jer buat experimen dengan Tanah Melayu, supaya Tanah Melayu ini tak ada Asimilasi Kaum...Ade Paham tak..itu pasal depa taruk UMNO, MCA dan MIC...

Apa pasal Cylon, depa taruk Tamil satu Tempat dan Cylonise di suatu tempat, Indonesia di asimilasikan kaum-kaumnya. Thailand di asimilasikanya..semua perancangan depa untuk experimen depa...ha ha ha.

Jadi kita jangan ikut experimen depa ..undilah Pakatan rakyat...ha ha ha.

Khun Pana aka johanssm berkata...

Tak ada masaalah untok pulau kedai kedai kimmak.
Kedai kedai kimmak biasanya ada logo SapuMalaysia dan juga ada gambar Mat mongol.

Tapi bukan semua mamak ialah pukimak.
Mana-mana mamak yang tak sokong kimmak atau apno haros champak logo 1malaysia dan gambar Mat Najis dalam tong sampah yang berdekatan.
(jangan champak dalam longkang , nanti gambar mongol akan buat longkang sumbat , macham saiful ponya ass hole tersumbat )

Tanpa Nama berkata...

hahaha.. ada kedai mamak nie dah tutup.. mungkin ramai org terperasan kot penebar roti canai tu suka garu ketiak.. kena ketiak basah plak.. lekat peluh2 kt roti.. dh tue ada perisa bulu ketiak plak.. kah kah kah.. mmg aku x pi sampai kedai tu tutup pon aku x pi.. kah kah kah

Tanpa Nama berkata...

mamak pundek restoran kator, kalau tak caya tengok dapur mereka eeee bau busok macam perangan mereka EEEEE.
mamak madey perut busok, otak busok dan anak beranaknya keturunan eeee mamak dua alam berasal dari Indian.
hanya Melayu bodoh dan Melayu kena beli saja yang ikut telunjuk mamak eeee ini.

azman kamarul berkata...

ada satu kedai mamak kat temerloh namanya old town restaurant...PUNYA KOTO JANGAN CERITA....tp ramai yang masih sanggup telan.
Roti canai yang diaorg telah tu kata kwn aku tu diaorg uli dengan kaki beb.
JANGAN MAKAN KAT KEDAI MAMAK..KOTO BEB!

Tanpa Nama berkata...

Nak tambah satu cerita. Kawan aku ni suka sgt makan putumayam campur kelapa ngan gula merah yg mamak jual dengan motor tu. Kat area kitaorang memang popular. Suatu hari ni anak dia balik cakap (anak dia sekolah menenegah). mak...mak uncle jual putumayam tu kencing berdiri kat tepi jalan. Dahsyat nya mak. Dia tak basuh. Dia pegang anu nya tu pastu goyang goyang je. Pastu masuk seluar balik..Tangan tu la jugak yang memegang putumayam dan menceduk gula dan kelapa. Sejak tu kitaorang semua tak makan putumayam. ciss..pengotor.

Tanpa Nama berkata...

pengalaman saya di cyberjaya. restoran JS Maju. sedang makan malam bersama seorang teman. saya makan nasi goreng ayam. Ketika hampir habis makan, saya terjumpa beberapa telur lalat di celah ayam. Untuk tidak kecoh, saya memanggil seorang pekerja nak beritahu tengtang telur lalat supaya lain kali tak ada lagi. Akhirnya datang seorang supervisor, mengambil resit saya. ingatkan dapat makan free, rupanya dia hanya kira harga nasi goreng. macam setan. ketika nak bayar, taukeh yang jaga di kaunter memberitahu saya. "abang, tadi tu bukan telur bang. itu tepung, tak cukup masak." kepala hotak dia ingat saya bodoh tak reti beza telur lalat dan tepung?

Non-Governmental Individual berkata...

kah kah kah! hilarious...satu klik utk iklan kau....

damn! kah kah kah!

Tanpa Nama berkata...

Kah..kah..kah..4 komen aje..sama kes macam kat sarawak ..berduyun2 pegi ceramah last2 menang 3 kerusi aje..lawak..lawak..kah..kah..kah

Tanpa Nama berkata...

tiga kali saya makan dekat bangunan yang dah takde lambang MAS , tiga kali saya nampak bulu dlm makanan saya ..hebat kedai mamak

Tanpa Nama berkata...

aku org mamak....jgn la kutuk macam tuh! aku pun sokong pembangkang bro! memag aku tak suka KIMMA...memang depa pukimak...tapi jgn la sampai nak boikot kedai mamak...aku pun ada kedai mamak...biarla...tempat makan...aku pun nak cari duit...jgnla sampai nak boikot....aku undi pkr masa 2008...aku respek tt...tapi jgn la sampai boikot...kalau org umno macam pukimak kena juga boikot kedai melayu kan? makan kedai cina...tak halal lagi....tak payah la boikot...biarla org kimmak tu...jgn peduli pasal depa...

Tanpa Nama berkata...

Sebenarnya kumpulan mamak ni adalah dari kasta Pariah,disebabkan kasta yang rendah dia orang memeluk Islam, tabiat dan perangai masih pariah. Tak percaya tanya dengan kaum India yang kasta nya tinggi sikit dari pariah ni, mereka sendiri kata yang mamak-mamak ni memang pengotor

Tanpa Nama berkata...

Hanya melayu bodoh saja yg boikot mamak. n harapkan gerai melayu? asik2 tutup tutup dan tutup.. sama mcm badawi, tidur tidur dan tidur..