Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Ogos 2011

LIMA OGOS TIGA TAHUN DAHULU





TERIMA KASEH DARI TUKAR TIUB










LIMA OGOS TIGA TAHUN DAHULU

hari ini blog tukar tiub menyambut ulang tahun ke 3
pada 3 ogos 2008 tukar tiub di cipta
dari fakta sejarah tt mula menemui pembaca di hari penamaan calon
pilihanraya kecil permatang pauh pada 16 ogos 2008
ketika ini tt berkerjasama dengan malaysiakini membuat laporan dari permatang pauh

kenapa nama tukartiub?

ini kerana tukartiub sering dilihat merata rata ditepi jalan
ini cara iklanan yang cool
tt ingin menjadi blog yang cool
sebenarnya tidak ada sangkut paut dengan youtube
tidak ada terfikir ketika itu

gambar asal tt masih tersimpan dalam arkib
akan menjadi bahan sejarah
telah dilakukan perubahan angka talipon
angka asal masih ada tersimpan

dimana gambar tt ini diambil?

gambar ini diambil pada gigi jalan depan istana negara

bagaimana ?
kerana pagi itu ada sekumpulan anak anak kecil
yang ayah mereka aktivis hindraf di tahan di kamunting ingin
menyampaikan surat kepada agong
tt bersama mengiringi mereka
dan ternampak iklan ini betul betul dihadapan pintu istana
gigi jalan ini tidak wujud lagi - telah diperbaharui

kenapa desin tt macam ini?

ini kerana tt tidak arif dalam hal ilmu it
kerana itu iklan bau bau cafe
masih ada lagi walau pun cafe ini telah jadi sejarah

di ulang tahun ke tiga ini

tt mengucapkan terima kaseh kepada semua pembaca tt
juga kepada mereka yang menghantar berita
juga kepada mereka yang hantar gambar
juga kepada yang mengutuk tt
juga kepada yang amat benci dengan blog tt
kini tt telah melintasi 16 juta dalam masa 3 tahun
terima kaseh pembaca!

juga ingin diberitahu iklan yang wujud itu bukan tt yang susun
itu milik naf nag - tt tidak memiliki kuasa untuk tahu apa yang akan keluar
pada satu ketika dahulu bayaran ialah 1 sen untuk satu klik
sekarang telah berubah : iklan kelihatan ramai tetapi jika pembaca tidak klik
maka tt tidak dapat bayaran - inilah sistem kapitalis yang selalu tt cuba huraikan
justeru jangan silap sangka tt tidak pernah mendapar bayaran lumayan
kalau klik iklan baru tt daoat 1 sen

ramai yang ingin mengiklan: tt tolak
kerana banyak produk yang tidak cool
banyak bersangkutan dengan jantan bodoh punai tak naik
kalau ada produk cool - ah lan wah sahlan - dan desin yang juga cool
justeru semua flyer yang dimasukan ke dalam tt adalah pecuma
dan selari dengan dasar dan falsafah tt
paling penting desinnya cool dan tidak skema
desin tidak poyo dan belia

untuk tt - cool lebih penting dari agong

kesilapan:
tt selalu salah ketik
tt tidak meminta maaf
dalam hal salah ejaan
ini adalah watak tt menggunakan bahasa persuratan lama
dan salah ejaaan
yang peting isi bukan bingkai

disini diberitahu
bahawa tt hanya tukartiub@blogspot.com
dot com
dot org
dan sebagainya adalah tiruan
bukan ori
laman laman ini cuba menyamar


dasar tt:
tt mengajukan bm ada bahasa stratijik untuk perubahan
tt menggunakan bahasa melayu kecuali tidak ada pilihan
tt akan menolak semua kenyataan akhbar yang tidak bertulis dalam bahasa melayu

HADIAH HARI JADI KE 3


hadiah hari jadi tt cukup bersejarah:
hari ini satu sosok telah dipanggil oleh
suruhanjaya komunikasi dan multimedia malaysia atau mcmc
temu bual sosok ini denagn pegawai adalah bersangkutan dengan tt
wow!

MASA DEPAN TT

que sera sera !
nanti dan tunggu
salut untuk yang berani berfikir!


NOTA:
tim tukar tiub
sidang redaksi
pereka blog
wartawan/pemberita
penulis surat pembaca
tim it

kami sedang merancang untuk
menyambut 3 tahun tt
tunggu dan nantikan


80 ulasan:

otai smsa berkata...

LONG LIVE ME KING... TT THE GREAT!!!!!! aku x pernah minat baca blog sampai aku terrrrrbaca tt... dan skarang aku x pernah terlepas tt walaupun satu hari... semenjak aku x de kerja dr 2009 sampe skarang, tp rezki ALLAH yg bagi... bukan bn.

Tanpa Nama berkata...

Tahniah Bro Isham,ini blog politik yang paling cool di dunia,sempoi sesempoi orang yang membaca,yang penting ISI bukan bangkai opsss bingkai....Teruskan berjuang dari Jemapoh ke Manchestee...i like this tag KAH!KAH!KAH!

Tanpa Nama berkata...

fuyoh. ada sambutan ke? hebat TT.

Fahmi Ismail berkata...

Selamat hari jadi, Tukar Tiub ! teruskan beraksi dan bertempor

EnChe Guevara berkata...

TerBaEkkkk bro Isham! Teruskan blog tercool ini walau ada sosok sosok gundah gulana datang mengacah! ekau takik yo tongkok sorang2 tu! bercipuk laie tak cukop tanah tu nanti!
HahaHa!

tukar gomen berkata...

cool brader .. wa salute lu ..

han'studio berkata...

buat t-shirt TT la!..xyah memahal RM20 ok la tu..keep moving on TT

han'studio berkata...

buat t-shirt TT lah!..xyah mahal2..keep it on TT!

Tanpa Nama berkata...

hepi besday to you. 3 candle blow

Pemdekar laut berkata...

Jgn lupa, setiap kali masuk TT, mesti klik iklan nuffnang...kita sokong bro isham

Tanpa Nama berkata...

HAPPY BESTDAY TT!!!

-Anak Muda Felda-

DX berkata...

untuk mengenang jasa tt yang mnyampai informasi dengan menghiburkan mari kita klik iklan nuffnang!

sorang klik 2 kali.
dapat 400 orang dapat 8 ringgit. boleh la tt buat belanja buka puasa.

Ikanbilis berkata...

Selamat hari jadi TT :-D

terima kasih atas semua kahhh..kahh.kahhhh.. selama 3 tahun ini!!

terima kasih atas semua pemecah berita :-D

Tanpa Nama berkata...

MY DEAR TT,

HAPPY BIRTHDAY TO YOU.

I'M SO GLAD YOU STARTED THIS COOL BLOG.

YOU SIMPLY THE BEST.

U R THE ONE AND ONLY TT AND I WILL ALWAYS LOVE SO MUCH!!!!!!!!!

LONG LIVE TT AND TAKE CARE.

Penanggah berkata...

tahniah la bro TT.. blog paling cool.. sempoi lagi poyo... happy besday yer.. dan selamat poso..

mek berkata...

tahniah tt.
semoga dapat terus memberi pencerahan kepada pembaca blog tt.
memang blog tt paling cool.
sama cool dgn tt.
yang paling cool, tt punya kah kah kah.

nanti saya klik iklan 10 kali sehari, bagi 10 sen sehari kat tt, boleh tt beli kopi pahit cawan kecik dua kali sebulan.
kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

iklan punai tak naik..wakakaka..lu mmg cool TT

Tanpa Nama berkata...

aku hari2 mesti kena bukak tukar tiub tak tau knapa mcm ada aura lak....kat , blog paling kool sentiasa buat aku tersenyum dan ketawa ..kAH KAH KAH ...kalau x de tukar tiub rasa mcm ada kekurangan jer hahahah tahniah bro ....

iNCeK aKiM berkata...

teruskan usaha TT !!!

Ore Klate berkata...

Selamat ulangtahun ke3 tt. Blog alternatif di kelas tersendiri. Coooolllllll........

Revolusi_Malaysia berkata...

tahniah tt... kisah pertembungan kaum tani/pekerja dengan borjois makin difahami mereka-mereka yang ditutup mata dan otak oleh kaum pemodal/kapitalis.

asal punca kapitalis adalah tamak. dari tamak, mereka berbohong, mereka menganiaya, mereka membunuh, mereka berpoya-poya, mereka sekolah tapi membodohkan melalui propaganda dan agenda cibai...

budak-budak pompuan yang ramai (kita perlu undi mereka) dihantui sindrom yuppies dan hedonism walaupun papa kedana dan terus menerus hidup ditipu celaka-celaka kapitalis... mereka ni perosak negara selain kapitalis. mereka perlu disedarkan apa jua cara...

aceDultraman berkata...

kah kah kah.. tt agak skema hari bersejarah nie.. apopun salut utk tim tt... selut utk yg tak suka tt.. kah kah kah...

Tanpa Nama berkata...

lagi berita diperlukan utk membabikan najib dan rosmah yg mmg dh babi

Tanpa Nama berkata...

Tahniah..muga panjang umur. Aku terpesona dengan blog tt kerana bahasanya kool lg klasik.

Nada bahasa pasarnya cukup menikam kalbu. Lagi-lagi gurauan dan makian ala-ala orang melaka....

TERBAEKKK....!

mr.q berkata...

haha..mybe ini dnamekn takdir,da lame bce TT,ari ni gak baru tau de comment rupenyer,igt TT xbley comment..papepon,gon on bro ISHAM!teruskn perjuangan dari jempoh ke manchestee~~hehe..btw,pehal payah sgt nk jumpe buku yg ko tulis?mne nk carik?

Tanpa Nama berkata...

Selamat ulang tahun TT

banjar alai teluk medan berkata...

kami kat Bagan Serai ada program memasak bubur lambuk kat kawasan stesyen bas... katanya ada MB Perak mai sekali ... sekali bila nak pi ambik bubur lambuk yang dah dimasak ada beberapa malaon yang tak bagi ambik ... setau kami program tu di anjurkan oleh pejabat daerah bersama-sama lain lain agensi termasuk JPS Bagan Serai pun terlibat dalam memasak bubur tu..., kami pun pi la kat pot yang nampak ramai orang-orang JPS (sebahagiannya kami kenal dan jiran-jiran kami ) last-lastnya jiran kami yang sama dok masak bubur tu tak dapat ambik ... orang ramai dok maki orang-orang yang halang orang kampung nak ambik bubur lambuk tu (orang kampung dok kata depa tu orang umno dari mana pun tak tau... ) kumpulan berbaju merah siap ngan lambang dacing sekali ... awat teruk sangat ... bukan duit mak pak depa yang dok guna untuk masak bubur labuk tu .. kenapa depa nak halang orang ramai nak ambik bubur lambuk tu ... tak pasai-pasai kami maki orang umno tu ... tapi untuk menambahkan lagi perisa... kami nak tambah maki kat umno celaka se celaka celaka nya umno ... panah lintaq la hangpa ... kalu ada masuk hak kami orang kampung hangpa buat lagu ni ... kami sumpah dan tak kan redha dunia akhirat ... macam ustaz Jamhari dok habaq kat Masjid Bagan Serai tengahari jumaat tadi ... " bukan senang nak selesai kalu sesama manusia tak redha dan tak halal ..." kami rakyat tak halal dan tak redha kat umno selama-lamanya ini sumpah kami ... laknat bagi kat hangpa semua ...

Revolusi_Malaysia berkata...

"hasta la victoria siempre"

Tanpa Nama berkata...

Hi tt,

Selamat harijadi kepada tt.

Saya amat berterima kasih pada tt kerana menerusi blog tt saya belajar menulis, malah dalam blog inilah saya berani menyuarakan pendapat saya dan tt menyiarkan pendapat saya walaupun pendapat saya ringkas sahaja

Biarkanlah sesiapa yang mengutuk dan benci pada tt.

Saya amat menyayangi tt.

Tanpa Nama berkata...

Selamat Hari Jadi T.T,

Teruskan perjuangan memberi maklumat yang benar. Kami rakyat marhaen sentiasa di pihak anda.

Rakyat Marhaen, Kluang

komunis berkata...

teruskan membakar jiwa2 muda..teruskan penulisan kitab ini sebagai warisan zaman berzaman!

Tanpa Nama berkata...

apa yang boleh gua katakan , TT telah menjadi candu kepada pembacaan . Tahniah TT . Gua akui , blog lu memang CANDU untok cool kan kepala hotak gua ! kah kah kah ! There is no more drug addict . Here comes TT Addict ! cool..

Arcturus

Tanpa Nama berkata...

Selamat ulangtahun TT...stay cool..keep cool...

Bigfish berkata...

hepi besday buat tt dan tahniah atas blog satira politikyang paling best atas muka bumi. Aku salute brother hisham. Cayolah!

Tanpa Nama berkata...

tahniah tt.saya mula membaca blog ni selepas seorang sepupu saya yang merupakan seorang SB pdrm kenalkan.byk pencerahan versi cool sy dapat.long live tt!!!

rozi berkata...

Happy Birthday TT. Wish you all the best. Teruskan perjuangan yang suci ini.

Tanpa Nama berkata...

tuan tt
tahniah dan terus maju selagi ada kudrat dan perjuangan adalah perjalanan hidup itu sendiri
tkasih
zmm

fiqtry8 berkata...

"Allah selamatkan tukar tiub,Allah selamatkan tukar tiub semoga tidak ke akta hasutan"

Tanpa Nama berkata...

SELAMAT ULANG TAUN tt...

Tanpa Nama berkata...

selamat ualangtahun tt yg ke 3... ku doakan hidup & terus hidup tt, tahniah bro isham, terus panjang umurmu...

Abang Entot Sembab berkata...

SALUTE TO TT...LONG LIVE TT..!

Tanpa Nama berkata...

isham! semoga panjang umur & boleh mencoret lagi..aku kalo tak baca blog ko sehari mmg tak sah!

Tanpa Nama berkata...

tahniah bro isham dan TT. saya adalah salah seorang peminat blog ini daripada Sabah. azmilchu

Tanpa Nama berkata...

tahniah..selamat hari jadi yang ke 3 tt...aku wajib bukak tt lepas bangun tidor, tgh hari dan sebelum masuk kelambu...
Apa yg menarek blog tt ni sebab guna layman's ways of commenting...jadi tak payah nak pening kepala mcm 'baca buku add math'. komen TT straight to the point kutuk pon straight to the point...satu lagi yg plg best TT jugak tak kesah dapat makian..tu baru gentelman...salute bro tt!

pcbahar berkata...

Teruskan usaha tt tak kira apa halangan mendatang. Memang ramai yang tak suka blog tt sebab terkena batang hidung depa.. makan lagi cili banyak-banyak..

Lovelygirl berkata...

Salam TT..

Happy Bestday TT!!!
Saya dah lama baca TT semenjak awal penubuhan masa pilihanraya Pmtg Pauh dekat aje ngan rumah saya. xsempat nak jumpa/belanja TT makan Gulai Itik yg sodap tu.

Dengan TT barulah saya 'cerah' sikit tentang Melayu, Ekonomi, pasai Sultan, Sejarah asal-usul & byk lagi.. Blog TT adalah blog yg pertama sekali saya baca berbanding blog politik yg lain.

Alhamdulillah.. org luaq x boleh lg perlekeh saya krn mereka fikir saya xde info krn saya x keja hanya surirumah sepenuh masa. sehari x baca rasa x senang duduk.

Syabas TT & Semoga Kita Berjaya Membawa Peralihan Kuasa ke PUTRAJAYA... "LAWAN TETAP LAWAN"

Saiful berkata...

senor tt and team
rando el sol rano por ti....muchas feliz tres anos

teruskan merembat kaki tipu msia..jgn lupa jemput saya( saya mmg tak malu)

RUMPUT HIJAU berkata...

Bro, xbuat teka-teki ke sempena ulang tahun ke3 kelahiran? Buat la bro. Bagi hadiah paling cool. Kah..Kah..Kah..
Apepon blog TT memang cool. Bagi aku blog TT membuka minda.

Anak Jati Kelate berkata...

Brooo..

Selama 30 tahun wa hidup..

Wa x pnh jumpa makhluk terbaek mcm lu...

Salut lu broo!!!

mb berkata...

Selamat ulang-tahun ketiga
Barulah terasa muda

buatlah sambutan perayaan
kita harus rayakan kehidupan
kuatkan deru dan seru perjuangan
Dengan sarbat dan manisan

agar mereka yang datang
akan pulang dan khabarkan pada setiap insan
kata kerama "bik mamma, kami dah bosan"

BudakCacai berkata...

TT adalah benda paling in. Adik wa yang totok ketuanan melayu pun habis tukar kiblat lepas baca TT. Hidup cara sendiri.. melawan arus.. memang gerek... wa caya ma lu TT!!

Teee Teee berkata...

Tahniah TT...ya ...saya masih lagi mengikut blog brader dari hari mula2 ianya bersiaran sewaktu PRK Permatang Pauh..

Coooooolllllllllllll!!!!!!

Non-Governmental Individual berkata...

aku dah baca TT dari zaman aku tingkatan6 atas (taun 2009) lagi..

awal pagi,,, tgh hari,,, dan tgh malam memang baca tukar tiub... hehe.. terima kasih tt...

-salam ramdahn dari anak dayak perantauan... heh... -

TANGKAPPPPPPPPP TAIBB MAHMUDD!!!

Tanpa Nama berkata...

nanti gua klik iklan utk lu. sbg hadiah utk TT. Long Live!

Man Iblis berkata...

Jantan bodoh , Punai tAk naik,
memang terbaik!!! Hahaha aha!

Tanpa Nama berkata...

i am in singapore
i would like to join your celebration
let me know
u can email me gunshead ad yahoo com

Tanpa Nama berkata...

bonjour monsieur

joyeux anniversaire a vous

que dieu vous benisse toujours

et faire de vous un millionaire rapidement...ameen

samizul.net berkata...

Selamat Ulang Tahun!

Di TT ni lah aku banyak belajar pasal gaya olahan ayat selain penyampaian berita2 yang unik, jarang2 ada..

Memang COOLLL! d(^^,)

jebat7 berkata...

Salam ramadan untuk tukar tiub dan semua pelayar tukar tiub..semoga kita semua di rahmati ALLAH SWT.Sama2 kita semua pelayar tukar tiub doakan agar perjuangan suci ini dapat di teruskan...SELAMATKAN TANAHAIR TERCINTA INI DARI GEROMBOLAN JAHAT..INILAH MASANYA KITA SEMUA HUMBAN GEROMBOLAN JAHAT INI KE LONGKANG TERSUMBAT...KAH KAH KAH..BRO TT LU PALING COOL ABAD INI..SALUTE LU BRO..SELAMATKAN MALAYA DARI SUAMI ROSMAH ISTERI NAJIB..LAWAN TETAP LAWAN!!! pelayar tukar tiub..semoga kita semua di rahmati ALLAH SWT.Sama2 kita semua pelayar tukar tiub doakan agar perjuangan suci ini dapat di teruskan...SELAMATKAN TANAHAIR TERCINTA INI DARI GEROMBOLAN JAHAT..INILAH MASANYA KITA SEMUA HUMBAN GEROMBOLAN JAHAT INI KE LONGKANG TERSUMBAT...KAH KAH KAH..BRO TT LU PALING COOL ABAD INI..SALUTE LU BRO..SELAMATKAN MALAYA DARI SUAMI ROSMAH ISTERI NAJIB..LAWAN TETAP LAWAN!!!

Tanpa Nama berkata...

Tahniah abang tt

Wa slalu baca lu punya blog. Manyak cun lor. Buka minda dan akal.

Keep it up!

Erin2003

sakariyaakop berkata...

Slamat panjang umo saudara Isham....

pemuda dun jawi berkata...

saya sayang paklong tt.

hepy bedey....

Jat berkata...

ayat demo boh hok kawe xleh lupo sapa loni " anak muda pemecah ruyung tidak ditarik hidungnya dan tuanya bukan berbaju batik berlengan panjang berperut gondol " . mcm tu kot bunyi nye.

gengjahat berkata...

Assalam..

Bravo tt aku ucapkan untuk ulang tahun ke-3 blog ni... blog ni antara blog yg aku tak boleh miss dalam sehari...pagi tghari ptg mlm mesti aku bukak nak baca tulisan tt yg baru...syabas...byk info yg aku dapat dari blog ni...blog ni buat aku berani berdebat ngan org BN sana...terus kan tt, aku sokong dari belakang...

RaRe berkata...

TT Yang ku sayang. Yang Kucinta Yang Ku Tabik Hari2. Kerana timbulnya lagu2 System Of A Down, Tumbuhnya band2 Underground yang mengungkap lagu2 anti kerajaan sekitar 2000-2004, zine zine fuck anarky, kapitalis etc tersebar kepada anak anak muda (Saya sekali)yang sukar ntuk difahami sehingga 2008 baru la jumpa artikel2 dr bro tt baru la faham apa itu penindasan penindasan berlaku. Bro tt hebat merungkai fahaman dengan cara tt. sehingga hari ini setiap ayat tt d ingat. I Lap U! Idea untuk merayakan hari jadi buat la Food Not Bomb untuk mereka yang tertindas.

RaRe berkata...

Selamat Hari Jadi TT.
Akan setia bersamamu sehingga mati.
Sempena Hari Jadi buat la Food Not Bomb untuk mereka Yang Tertindas.

Bersama memerangi KAPITALIS!

(Sabah Rare)

salman faris hamat berkata...

kpd team TT,
tolong ajar TT ,,,ambo raso TT 'tak pandai' nok reply komen nie...beratus post ,beribu komen tak dok reply dari tuan rumah...

TT umur tua,,,tapi cool...
tinggal sejarah lah ,jika rasa cool tapi tak jengok blog TT 3 X sehari..

DraygourN berkata...

tahniah TT.
sehari tak layan TT macam tak dapat main WoW setahun...

Tanpa Nama berkata...

i'm happy to celebrate this day ,..

Tanpa Nama berkata...

gua terharu dgn ucapan2 diatas


Selamat hari lahir tukar tiub

kalau lu mati,gua nak buat tugu tukartiub


-madeykimak-

Lang berkata...

itu yg membuatkan tt ini menarik... baca dan fahamkan apa yg dikatakan oleh isham di atas... ikhlas kepada peminat, pembenci, rakan dan musuh...

itu lah yg cool ttg tt...

wlw apapon tabik spriiiing buat bro isham kerana berjaya mengajar anak malaysia agar tidak takut menongkah arus...

Tanpa Nama berkata...

TT, kalau kau dah takde kat dunia yg fana ni, agak-agak blog ni ujud lagi tak??

kalau ada pengganti kau pun biar laa yg cool.

anyway, tahniah sebab berjaya membawa satu aliran baru dalam memahami politik tanahair. aku salute kat kau 24juta ringgit..

eh!! silap... 24juta kali :)

Tanpa Nama berkata...

maaf tt jika gue terpaksa pakai itu sikit BI. bukan apa, kureng la sikit bunyi sergahnya. u know for the me-speak-no-inglish it'd a little harmless when talk in BI. itu pun gue guna tanpa nama but u can detect la that cheng ho's milayoo. ok bro. carry on till u die! adios

abimh berkata...

Assalammualaikum wbt.....
I asked ALLAH to make you happy
make you smile
Guide you safely
through every mile
Grant you wealth
Give you health
And most of all
Give you care and a prosperous year ahead
HAPPY BELATED BIRTHDAY DEAR FRIEND

gabot berkata...

selamat birthday tt!!

berapa umur isham? kah kah kah


p/s cubo bukak sejarah mcm mano kubur cino buleh ado kek dopan umah tt kek kg tu

Mohd Aznan Pin berkata...

Salam... Tahniah bro Isham... Teruskan berjuang...

Quote:

han'studio berkata...
buat t-shirt TT la!..xyah memahal RM20 ok la tu..keep moving on TT

saya sokong...!!

tok jenggot berkata...

selamat hari jadi tukartiub.. sehari tak baca lu punya blog gua hidup tak cukup..

Tanpa Nama berkata...

Salam...Tahniah Bro Isham & Krew. Blog nie adalah blog terbaek bg aku...eppy besday!!!

beragass berkata...

TAHNIAH BRO hISYAM...tt mmg terbaek..dari dulu.... kini..... dan akan datang....tt telah membuka minda org melayu utk malaysia tercinta...teruskan perjuangan..

Tanpa Nama berkata...

selamat hari lahir TT..gua saluuut lu..