Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Ogos 2011

KENALI DULU SIAPA DIA HASSAN ALI




BEKAS SAHAJA



KHALID SAMAD : ITU PANDANGAN HASAN, HADIR DI GEEJA BUKAN MAKNA MURTAD - minsider

Khalid Samad menjauhkan kepimpinan PAS Selangor daripada kenyataan Hasan Ali yang mempertahankan tindakan Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) sambil berkata majlis makan malam muhibah Gereja Methodist Damansara Utara bertujuan memurtadkan sekumpulan orang Islam.

Ahli Parlimen Shah Alam itu menegaskan pandangan Hasan yang dikeluarkan petang semalam bukan pendirian PAS Selangor, sekali gus memperlihatkan perpecahan yang mendalam dalam hubungan kepimpinan parti itu di peringkat negeri itu.

“Apakah penganut Kristian tidak boleh menggunakan kalimah al-Quran dan doa? Ini bukan pendirian PAS. Ia pendirian beliau sebagai Exco yang bertanggungjawab ke atas hal ehwal agama,” katanya lagi.
“Muslim hadir di gereja bukan petanda murtad. i Najib Razak menemui Pope di Vatican. Adakah ia menunjukkan murtad?” kata Khalid yang juga Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor.

Jais dan polis dilaporkan telah mengadakan serbuan ke atas gereja itu yang terletak di Petaling Jaya malam kelmarin ekoran satu aduan yang tidak spesifik.

Serbuan itu dibuat kira-kira tiga minggu selepas Najib mengunjungi Pope di Vatican untuk menjalin hubungan diplomatik.

Hasan merupakan Pesuruhjaya PAS Selangor sehingga awal Jun lalu. Beliau digantikan dengan Adun Meru dan Khalid turut dilantik semula sebagai salah seorang timbalannya.

Khalid menegaskan, tidak kira apa juga undang-undang, Jais seharusnya hormat premis gereja dan mendapatkan waran sebelum mengambil tindakan.

Ahli jawatankuasa kerja PAS pusat itu seringkali memperlihatkan perbezaan pendapat dengan Hasan sejak Pakatan Rakyat mengambil alih kerajaan negeri pada Mac 2008.

Dalam kenyataannya dikeluarkan lewat petang semalam, Hasan mempertahankan tindakan Jais yang menyerbu majlis makan malam Gereja Methodist Damansara Utama atas alasan ada bukti mahu memurtadkan umat Islam.

NOTA:

siapa dia hasssan ali ini:
dia telah kalah dalam pemilihan pas baru baru ini
dia dari kumpulan yu gi
dia kecewa tak dapat jadi em bi
dia hubung toyol pada malam kemenangan 8/3 2008 dulu

ini semut dalam seluar
selalu nak gigit teloo kah kah kah

nota:
berapa sekilo harga phd itu?
kah kah kah

34 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

buang sajelah team yu gi ni. dah tak up to date la citer ni. booring.

Tanpa Nama berkata...

Hassan Ali tu manusia bangsat!

bunbinban berkata...

lu sudah main kasar bro...hahaha... ni hasan ali mana ada beli phd wooooo...tak main la beli2 ni. Dia print sendiri la!.

serenity9260 berkata...

owh,org yg slalu wat bising dlm pas selangor ni??ingat pon aku sape die.aku asyik lupe je sape yg slalu tak puas aty ngan pas selangor dari kalangan diorang

1.Pesawat Spy Yang Boleh Hack Wifi Dan Panggilan Handphone(Video)
2.Lumba Kereta Arked Yang Teramat Real!(Video)(Video)
3.Cool Aje : Gelanggang Tenis Tertinggi Di Dunia

Revolusi_Malaysia berkata...

hah nak sekarang? apa puak2 UMNO atau jumud ni nak cakap skang?

Tanpa Nama berkata...

http://www.youtube.com/watch?v=SJSYt-7e2fU&feature=player_embedded

bro TT..promote link ni.

PATRIOT vs BERSIH 709

lamo den ndak merancak ngecek politik... berkata...

baca isu camni..saja aku nk mncelah..perangai tv3 suku dok kecoh dap komplen pasal konon nk hormat ramadan...premis2 hiburan milik cina diminta tutup..aku ni pun kadang2 rasa mnyampah ngn isu2 camni...tv3 lak kasi api..mana taknya...ramadan smua premis orng carik duit nk ditutup..kalau aku cina pun..aku komplen..nak puasa...puasa je la..dok kecoh kacau periuk nasik cina buat apa..nk hormat ramadan tu iman sndiri la...

tv3 yg kasi api punya la pundek pundek pundek..tengok je la sillybriti dia..layak masuk video melayu 3gp..

hakhakhak..

Tanpa Nama berkata...

aku tak kisah dia siapa. tapi tak salah dia amik berat tentang umat islam. JAIS pergi gereja tu pon utk siasat, bukan nak melakukan kekerasan. Kenapa nak mohon maaf kepada pihak tertentu, sedangkan laporan/ maklum balas belum dikeluarkan oleh pihak JAIS? Majlis berbuka puasa di Gereja bukan ke xpernah dibuat di negara kita ni. Eloklah JAIS pi siasat. Da kerja dan tggjwb diorg.

Tanpa Nama berkata...

Tahniah kepada MB selangor dan Khalid Samad. Anda ber2 mmg sangat memahami jiwa org melayu dan hukum2 Agama Islam... LOL...

Tanpa Nama berkata...

teloq mesti mau kasi jaga, kalau selalu kena gigit sama ni semut, nanti mau entot2 pun talak muud. kah kah kah. semut ni kena picit dan masukkan ke dlm mikrowave(set timer 7min 09saat).

United Mamak Naina Omardin berkata...

Hassan Ali ni adalah Trojan Horse UMNO.

Dia ni selalu bagi problem kepada Pakatan Rakyat bila UMNO cuba tutup isu-isu semasa yang sangat memalukan.

Kali ini UMNO ditangkap basah cuba bagi kerakyatan kepada warga Indon & Bangla. Untuk menyelamatkan UMNO, Hassan Ali terpaksa buat kacau. JAIS pergi kacau orang Kristian (selalu jadi bogeyman untuk UMNO) digereja & Hassan Ali keluar kenyataan bercanggah dengan Menteri Besar Selangor. Nampak sangat ini adalah perbuatan terkutuk UMNO yang cuba tutup kes bagi kerakyatan kepada mereka yang boleh bagi undi untuk UMNO Celaka.

Tanpa Nama berkata...

Perbezaan pendapat antara ahli parti memperlihatkan perpecahan yg mendalam? Siapa yg cipta fakta bodoh ni?

Dgn ahli keluarga kita pun kita berbeza pendapat, tak bermakna keluarga kita dah berpecah!

azhar berkata...

syabas khalid!..niat tak menghalalkan cara...kita kalo gi melawat umah org pun ada adatnya bkn main serbu jek

Bakor UMporNO!! berkata...

Pedulik kan saja isu ini. Ini taktik UMporNO melalui proksinya Hassan Ali untuk mengalihkan perhatian kita dari isu "Mismah"... pendatang asing diberi IC segera.

PR jangan ikut rentak geng UMporNO ini... terus highlight isu yg lagi penting!!

siapamelayu? berkata...

.. atau ini bibit-bibit pemula lahirnya saekor ZulNordin jr?

Tanpa Nama berkata...

Kalu Hasan Ali ikhlas dengan pendirian beliau...cepat2 hantar JAIS ke Istana Negara!!... Adalah hadir perkahwinan putera william di gereja terkenal...secara langsung semua dah nampak, siap RTM dgn TV3 semua tayang jugak!.... Ni sekali sambut "mass" atau kesyukuran, siap nyanyi lagu mendaulatkan tuhan nabi isa mereka.... MURTAD!!!! Hasan Ali jom laksanakan tugas anda?

Aku bukan nak kutuk tapi umat islam yang hadiri perjumpaan sebegini (di gereja ke, di kuil ke, di mana2 lah) memanglah orang islam betul. Islam di hati...tak goyang pendirian mereka, walaupun dimana2 mereka berada.

kodok berkata...

hasan ali ni mcm pak kadok pon ada....tgk rupa pon dh ada talent dah. dia ni pak kadok bukannya trojan horse

Pro Melayu Islam, Assaalamualaikum. berkata...

Nik Aziz... bagusss.. Hadi.. bagusss.. Azmin... bagusss... Hassan Ali.... dulu bagus... sekarang... tak bagusss... Mereka semua.... MELAYU... Sebelum Murtad. Tapi kalau mereka sokong je UMNO... mereka bukan ISLAM, mereka dah MURTAD. Siap yang murtadkan mereka, Melayu juga. Buka mata... kuatkan ISLAM. Di Kedah saja, dah 2500 orang fakir miskin ISLAM dan menganut ke agama kristian. Bantulah sesama Islam... sayanglah sesama bangsa...

V berkata...

KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv,Astro Ria ,Astro Warna ,Astro Arena ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh ,maklumat penting,ada ketikanya sesetengah saluran tidak beroperasi kerana masaalah server down atau pun offline,

Tanpa Nama berkata...

aku bkn nk ckp ape...kalo korg btol sokong pas, tunjukkan sifat keislaman korg, bkn camni cara nye, kutuk2 org,aibkan org, ckp2 la elok2, tls elok2, korg sendiri pon ckp & tulis mencarut2, mcm tu ke cara islam???.... tkr la skit cara tu bg nmpak islam tu indah

Tanpa Nama berkata...

tanpa kau kaji lebih mendalam lebih baik ko org diam. Klu ko org tak pekak atau tuli apa dah jadi di Kedah???
Elok dicegah sebelum berlaku. Yang dah murtad tu biarlah... memang sudah terlingkup. Disebab kemiskinan dan inginkan kemewahan tapi pendek akal untuk memikirkan cara-cara mencari rezeki halal. Heran juga Indon hantar duit ke negara mereka RM5 billion tiap2 tahun...kenapa boleh pula. Apa kehal ko org pergi ke gereja?? Kenapa ko org takut sangat dgn masjid??? Atau tempat ko org tak ada masjid kah?? Ada masjid tak mahu masuk...macam2lah kata ..masjid umnolah...kalau ko org hendak juga mengimarahkan gereja lantak ko org lah...

Tanpa Nama berkata...

Korg ni mmg bebal..PAS mmg bgus..tapi korg ni fanatik sgt, cpt menghukum org..agama jgn la campur aduk politik bodohhh....jgn suka mencaci itu ini, ini ier ajarkan nik aziz dan hadi awng pd korg semua..bangkai lg bgs dari korg la..bila ada mslh dalam parti je, korg kata umno..weii..dalam islam pun tak ada ajar dpk guling tengah jalan,ganggu ketenteraman awam,mencaci maki sesama islam..ada otak fikir la...ni ker islam...islam ker..alahai kdg..kdg salah dan kepincangan sndi, jgn la nak tuding kat org lain beb..aku tgk org parti lain, terutama UMno la, yg korg benci sgt lbh bertamadun dari korg...pergi jln la dgn parti israel ni..parti islam konon..gila kuasa gak..

Anon berkata...

Kalau betul Phd kita hormat.

Tapi Phd bidang apa tu?

Dulu Nordin Kaldai banyak bagi orang Phd macam goreng pisang.

Todak berkata...

Alllahuakbar....Allahuakbar. Berilah petunjuk kepada kami.

YEOP@INTIFADAH berkata...

HASSAN ALI CEGAH MAKSIAT! DAP MARAHHHHHHHH, PKR KATA ITU SEKAT KEBEBASAN......... PAS SOKONG DAP & PKR. HAHAHAHAHAHA...... APA NAK JADI DGN PARTI YG DIKATAKAN ISLAM NI? SOKONG AMBIGA & LIM KIT SIANG. LAKNATULLAH...

Tanpa Nama berkata...

Bangsat punye org2 melayu yg menyokong pas,dap & pkr..kenapa bodoh lg menilai dh brape ramai penyokong tegar korang dh berambus xkan xsedar2 lg..bangang!!!

Tanpa Nama berkata...

Bangsat punye org2 melayu yg menyokong pas,dap & pkr..kenapa bodoh lg menilai dh brape ramai penyokong tegar korang dh berambus xkan xsedar2 lg..bangang!!!

Tanpa Nama berkata...

Bangsat punye org2 melayu yg menyokong pas,dap & pkr..kenapa bodoh lg menilai dh brape ramai penyokong tegar korang dh berambus xkan xsedar2 lg..bangang!!!

Tanpa Nama berkata...

Bangsat punye org2 melayu yg menyokong pas,dap & pkr..kenapa bodoh lg menilai dh brape ramai penyokong tegar korang dh berambus xkan xsedar2 lg..bangang!!!

Tanpa Nama berkata...

Pak Asang ni asalnya org BN gak....org BTN (mcm gua dlu). Tak heranlah perangai sama mcm ketua bahagian UMNO...busuk mcm budak BN yg buat kacau kt Johor tu.
Skang gua dh jd cikgu...ngajar budak2. Dlm ms yg sama gua kempen budak2 ni....

Tanpa Nama berkata...

Sapa yg menyokong kemungkaran....dia zalim dan bangsat.
Contohnya......pendekkan citer....UMNO + BN bangsat + barua.
Hukum hakam agama dibuat main2.
Bangang punya pemimpin laknatullah ini....

Tanpa Nama berkata...

Sape yg bagi duit, aku sokong je! Lg banyak lg bagus aku sokong

Tanpa Nama berkata...

tahniah

anda kaya dan berjaya

jipsum berkata...

Ini semua pengaruh pas dap pkr..agenda as anwar nk jdi perdana menteri awak semua masih car makan macam biasa juga mereka orang yang ada nama jadi yb dapat pencen...jagan bodoh la tukar kerajaan tk semestinya kerajaan baru tu bagus buta tk nampak mesir macm mana sekarang ,libya macamana, indonesia macammana , belajar pandai2 otak taruh lutuk patut angkat tangan masa anwar ibrahim berucap betul ka tk betul sokong yahudi tnya kenapa tk nk bersumpah tak taula kalau nk bertuan yahudi melayu negara tergadai ....melayu tk pakai otak....negara akan miskin tiada pelabur angkara tuan-tuan menghasut dan pembangkang menang ......cuba lah kau tk sayang anak bangsa...