Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Khamis, 1 September 2011

KENYATAAN RESMI PSM





TELITI KONTEKS UCAPAN MUHAMMAD SABU DAHULU
TIMBALAN KETUA POLIS NEGARA HARUS SERTAI PARTI POLITIK


PSM berpendirian bahawa apa yang tertulis dalam Utusan Malaysia bukanlah isu sebenar dan konteks sebenar apa yang telah diceramahkan oleh Muhammad Sabu – Timbalan Presiden PAS mengenai isu Bukit kepong dan Kemerdekaan Tanah Melayu..

PSM berpendirian sebegini kerana semasa penahanan Ahli PSM pada bulan Julai lalu dan kemudiannya penahanan mereka dibawah EO, Utusan Malaysia dan PDRM juga membuat pelbagai tohmahan dan cerita palsu seperti ada senjata dalam bas, PSM mahu mencetuskan perang keatas yang Dipertuan Agung, mahu menghidupkan PKM, ada agen luar negara dan sebagainya. Ajaran yang PSM belajar adalah Utusan Malaysia kebal bercakap bohong dan tidak ada apa yang boleh dilakukan. Begitu juga ada ahli PERKASA dan orang UMNO seperti Ezam yang boleh membuat ugutan berunsur jenayah tetapi mereka kebal dan tiada tindakan diambil terhadap mereka.

Justeru itu, PSM berharap konteks apa yang Muhamamd Sabu katakan sebenarnya harus diteliti. Ini adalah kerana sejarah negara ditulis dari kacamata UMNO yang telah bersekongkol dengan British untuk mendapat kemerdekaan. Terdapat juga banyak buku sejarah yang telah dikarang mengenai versi ini oleh sejarahwan. Pejuang-pejuang kiri seperti Boestaman, Samsiah Fakeh, Burhanuddin Al-Helmy dan lain-lain pejuang kemerdekaan tidak diberi ruang secukupnya dalam sejarah yang dikarang dan diterbit oleh UMNO.

PSM juga sedih apabila Timbalan Ketua Polis negara begitu terburu-buru mengeluarkan kenyataan meminta Muhamamd Sabu membaca buku sejarah. Sebagai seorang Pegawai Polis beliau sepatutnya menyiasat samada kenyataan Muhammad Sabu mempunyai unsur jenayah atau tidak. Beliau tidak sepatutnya mengeluarkan kenyataan seperti seorang Ahli UMNO atau ahli politik. Jika beliau ingin menyertai politik, bersaralah dan masuklah gelanggang politik.

PSM berharap pihak polis yang neutral atau badan bebas seperti SUHAKAM menyiasat kenyataan Muhamamd Sabu.

S.Arutchelvan
Setiausaha Agung PSM

29 Ogos 2011

10 ulasan:

Beruk Ketawa...kahkahkah berkata...

Dari awal Muharam sampai Syawal, kerja MENIPU...kah kah kah..kah

Bulan puasa orang pergi Tarawikh, UMNO@Utusan berselawat nabi di Pejabat macam mana NAK MENIPU...kah kah kah

Akhir Ramadhan orang cari Lailatul Qadr, UMNO@Utusan cari MAT SABU...kah kah kah

Biarlah mereka terus menipu. Bila banyak menipu cepat sikit UMNO mampos.

Kalau mereka tak tipu dan selalu bercakap benar, Malaikat Maut nak cekik UMNO pun malas...kah kah kah..kah kah

Tanpa Nama berkata...

ayoyo tambi lu cakap sama sapa daa? you'd only putting fuel to a fire so long burned somewhere in interlok. itu defination of nasionalism is not the 1Msia u understood. they've thrown the mirror to see the woes of pendatang who came here to whack their rights. u read properly la at their faces as represented by utusan. what they want is u to shut up and let they become the tuan. dei kawan, its more of racial slurr than malaysian tuning. itu kominis-kominis cuma alasan la as tool of defiance. ini kerja org desperate, no need la to complaint-complaint. the only solution is to be like samy. just angguk-angguk n u can can what u want. so no need to complicate the issue when we can together junjung yitu lagit dimane bumi kite memijak. tarak boleh kalu lu kasi butul-butul angkat itu pestol air dan pakai topi tige bintang. u know la this is not msian politic, but alpha malay aka amok idealism. thousand years u stay here also malasie would still remain a malay land. my greats were a combination of chinese and achinese but they called me milayoo. lu? ayo yo u'd just rubbed off that pariah in a novel so true! sysah la geng mau cakap sama amok species. gerenti gaduh punya. so do get your definition right as smart citizen.

DX berkata...

Terima kasih baginda Queen kerana menghadiah kemerdekaan kepada kami. Selamat hari merdeka Malaysia!

cicit ngah layor berkata...

Teman ndak mintak pd t.kpn ni.Sebelom nyughoh Mat Sabu bacer buku sejarah,miker kener belajor mengenai taik dulu.Kenaikan dulu yg maner satu taik lembu jantan dgn taik lembu betiner....jgn main sapu jer.Kalau peghangai mcm taik.....buat keghojer pon mcm taik dan hasilnyer pon semuer jadi taik.kahkahkah......asai melawan org putih jer....jahat.Kaki anggok org putih....jadi hero.Kalau PR buat repot.....tanyer cucu datok onn dulu,ndak bukak IP ker tidak.Kalau gerombolan buat repot,mcm lipaih kudong buat keghojer....takot cucu datok onn maghah.kahkahkah......terkukor kater teman.....ketitir kater nik ajis.Keduer-duernyer samer.....kaki anggok.kahkahkah...

Tanpa Nama berkata...

UMNO ni kaki kelentong !! Hidup Mat Sabu !!

Tanpa Nama berkata...

When politicians start tinkering with education, you know your kids are in trouble

http://www.malaysia-chronicle.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=18568:when-politicians-start-tinkering-with-education-you-know-our-kids-are-in-trouble&Itemid=2

"..........After spending over RM4billion of taxpayers’ money for the PPSMI (Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik Dalam Bahasa Inggeris) which was initiated in 2003 it was later decided that the policy was a letdown. They have now decided to scrap the plan before 2012 ..........."

WHY failure in this project ?
Wrongly deployed !
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
Kah.............kah.......kah....


Thursday October 18, 2007
Why English is important

http://thestar.com.my/lifestyle/story.asp?file=/2007/10/18/lifefocus/18963932&sec=lifefocus

".............Finally, if you are studying English at school, college or university, remember that getting an ‘A’ grade in English is almost worthless, in terms of communication, if you cannot speak the language. Spoken English is used in the best careers, the best universities, and is increasingly being used at job interviews. So like it or not, English is a very important language to learn how to speak.

Being able to read and write in English is not enough! – Vance Carson, Kajang ........"


So , jumpa ular, jumpa mamak kutty !
Ketuk mamak kutty dulu

APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
APA NAMA ?!
Kah.............kah.......kah....

Stupid University berkata...

Sejarah tulisan penjajah British dan Amerika! Siapa nak baca? Kah! Kah! Kah! Mungkin profesor kangkong Khoo Kay Kim! Kah! Kah! Kah! Hidup Mat Sabu! Hidup Mat Indera! Yang ditembak mampus hanya polis-polis British yang sedang sibuk berjudi dan tengah mabuk! Kah! Kah! Kah! Hanya Jins Samsudin aje yang riak sombong buat cerita bodoh tu!

Tanpa Nama berkata...

alah timbalan ketua polis tu bukan reti apa pon..bukan pandai terpelajar pon dia.berani try tangkap aku tengok boleh dapat ke tak.memang tak dapat la..kompom tak terer..

Tanpa Nama berkata...

kah...kah..kah..jawablah bro apa Karpal Singh sudah hantam Mat Sabu!!!!!! Apa pasal senyap bila Karpal buka mulut....?????

Tanpa Nama berkata...

Timbalan Ketua Polis muka mcm Penyamun...!
~ptrjya~